Edmonton – Detroit 0:4 (kon.) | NY Islanders – Colorado 6:4 (kon.) | Chicago – Montreal 0:2 (kon.)
Calgary – New Jersey 5:4 (2:1 po s.n.)
konec
New York Islanders
6:4 (2:0, 3:2, 1:2)
Colorado Avalanche
Pondělí 06.11.2017, 00:00 • Barclays Center, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:51 Alexander KERFOOT - 6:4
     
    59:51
    Colorado právě vstřelilo branku!
    ALEXANDER KERFOOT si tentokrát sám najel na přihrávku zpoza brány a bez přípravy zamířil z blízkosti k přední levé tyči! Silný závěr. Asistence: Sven Andrighetto a Rocco Grimaldi.
    59:30 Alexander KERFOOT - 6:3
     
    59:30
    Colorado právě vstřelilo branku!
    ALEXANDER KERFOOT zpoza brány nahodil puk do zad Dennise Seiderberga, od něhož se puk odrazil ke vzdálenější pravé tyči! Avs snížili. Asistence: Sven Andrighetto a Tyson Barrie.
     
    57:31
    Nathan MacKinnon se v blízkosti pravé tyče ocitl po krásné přihrávce napříč brankovištěm z levé strany ve velké šanci, z blízkosti ale trefil levý beton přesouvajícího se Thomase Greisse!
     
    55:05
    Oprava. Mathew Barzal je prvním nováčkem, který během jednoho zápasu zaznamenal 5 asistencí od dob Wayna Gretzkyho, který jich zaznamenal sedm. Nicméně, parádní výkon.
     
    52:33
    Johnny Boychuk napřáhl k nádherné střele, která se od horní tyče odrazila zpět do hry!
     
    49:42
    Nathan MacKinnon krásnou střelou z levého kruhu mířil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, jenže Thomas Greiss vytáhl parádní semafor, na kterém zasvítila červená barva!
     
    49:28
    Ryan Pulock byl vyloučeným hráčem na straně Islanders, který dostal dvě minuty za držení.
     
    49:18
    Mikko Rantanen se v blízkosti levé tyče ocitl ihned po vhazování ve velké šanci, nakonec ale jeho střela byla zřejmě zablokována. Domácí Thomas Greiss každopádně neinkasoval.
     
    48:32
    V úvodu utkání jsem avizoval skupinu fanoušků, kteří jsou oblečeni do dresů rozhodčích a neúnavně je podporují. Je jich kolem sta!
     
    48:00
    Carl Söderberg se ocitl v obrovské šanci v blízkosti pravé tyče, Thomas Greiss ale jeho pokus pravým betonem fantasticky vyrazil!
     
    45:05
    Nikita Zadorov se pustil do pěstního souboje se Scottem Mayfieldem a oba hráči dostali pět minut za bitku, během které byl lepší domácí hokejista a předvedl dva tvrdé pravé háky. Bitce předcházel tvrdý hit Nikity Zadorova na obranné modré čáře.
     
    43:00
    Mathew Barzal je prvním nováčkem v NHL, který během jednoho zápasu zaznamenal 5 asistencí!
    41:23 Jordan EBERLE - 6:2
     
    41:23
    Islanders právě vstřelili branku!
    Mathew Barzal si najel na levém křídle na kolmou přihrávku od Scotta Mayfielda a parádní bekhendovou přihrávkou z levého kruhu našel na vzdálenější pravé tyči najíždějícího JORDANA EBERLEHO, který z blízkosti poslal puk do brány! Asistence: Mathew Barzal a Scott Mayfield.
     
    39:46
    Nathan MacKinnon se po sražené střele od modré čáry ocitl v blízkosti pravé tyče v obrovské šanci, jenže nedokázal puk z dorážky poslat do prázdné brány! Stoprocentní šance.
     
    36:43
    Islanders se málem radovali z dalšího gólu, Jonathan Bernier ale dokázal puk na brankové čáře zalehnout! Následuje komerční přestávka.
     
    33:39
    Josh Bailey usedl na trestnou lavici poté, co dostal dvě minuty za nedovolené bránění.
    33:35 Andrewu Laddovi zkazila radost z gólu pravá tyč!
     
    33:35
    Andrew Ladd napřáhl v levém kruhu pro vhazování k nádherné střele, která po ledě mířila ke vzdálenější pravé tyči, nakonec se ale od ní odrazila do brankoviště a Jonathan Bernier puk ukryl pod lapačkou! Skóre se nyní nemění!
    33:02 Gabriel LANDESKOG - 5:2
     
    33:02
    Colorado právě vstřelilo branku!
    GABRIEL LANDESKOG skvěle clonil před bránou a poté hledal bekhendovou přihrávkou u pravé tyče Mikka Rantanena, který se snažil zakončovat, nakonec ale nemusel, protože puk se od Scotta Mayfielda odrazil do sítě! Další netypický gól. Krásný ofenzivní duel pokračuje. Asistence: Nathan MacKinnon a Tyson Barrie.
     
    30:58
    Jason Chimera nabral na pravém křídle velkou rychlost a z ostrého úhlu bekhendovou střelou mířil ke vzdálenější levé tyči, Jonathan Bernier ale puk pravým betonem výborně vykopl!
    29:46 Johnny BOYCHUK - 5:1
     
    29:46
    Islanders právě vstřelili branku!
    JOHNNY BOYCHUK na pravém křídle mezi kruhem pro vhazování a modrou čárou napřáhl k prudké střele zápěstím, kterou mezi kruhy pro vhazování tečoval jeden z hráčů Avalanche a puk se od jeho hole přiložené k ledu odrazil k pravé tyči! Další kuriózní gól. Johhny Boychuk vstřelil svůj první gól od 31. ledna – 5:1 pro Islanders. Asistence: Nick Leddy a Mathew Barzal.
    28:23 Skvělý Greiss ukradl pravým betonem gól Rantanenovi!
     
    28:23
    Colorado mačkalo Islanders jako citrón, jenže žádné z velkých šancí gólem neskončila! Konkrétně byly dvě. První měl Nathan MacKinnon, který v blízkosti pravé tyče nedokázal volný puk uklidit do prázdné brány a druhou před pár okamžiky Mikko Rantanen, který z levého kruhu a blízkosti pálil bez přípravy do zdánlivě odkryté brány, jenže Thomas Greiss po skvělém přesunu zastavil puk pravým betonem a poté ho zmrazil pod lapačkou!
     
    25:29
    Cal Clutterbuck na vrcholu pravého kruhu pro vhazování napřáhl ke krásné táhlé střele, která mířila těsně nad ledem ke vzdálenější levé tyči, Jonathan Bernier ale puk pravým betonem skvěle vyrazil! Islanders jsou ve velké ráži!
     
    24:43
    Andrew Ladd dostal dvě minuty za hákování a přesilovou hru si vzápětí vyzkouší hosté z Colorada.
    24:24 Nick LEDDY - 4:1
     
    24:24
    Islanders právě vstřelili branku!
    NICK LEDDY napřáhl od modré čáry k prudké střele, která sice zamířila nad bránu, jenže puk se od ochranné skla odrazila do brankoviště a od nohy Patrika Nemetha stojícího v blízkosti pravé tyče poté do brány! Hodně kuriózní gól. Asistence: Josh Bailey a Mathew Barzal.
     
    23:56
    Alexander Kerfoot na obranné modré čáře v blízkosti střídaček sekl přes nohy Calvina de Haana a dostal dvě minuty. Další přesilová hra pro domácí.
    21:33 Nick LEDDY - 3:1
     
    21:33
    Islanders právě vstřelili branku!
    NICK LEDDY po vyhraném vhazování a krásno kombinaci napřáhl na levém křídle od modré čáry k táhlé diagonální střele zápěstím, která nad levým betonem Jonathana Berniera zamířila ke vzdálenější pravé tyči! Domácí znovu vedou o 2 góly. Asistence: Mathew Barzal a John Tavares.
     
    21:23
    Jordan Eberle si na vzdálenější levé tyči najížděl na nahození z pravého kruhu a Carl Söderberg ho zezadu zahákoval.
    20:40 Nathan MACKINNON - 2:1
     
    20:40
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Erik Johnson na vrcholu levého kruhu skvěle zasekl puk a poté napřáhl ke střele zápěstím, kterou Thomas Greiss nedokázal udržet v lapačce, a dokonale toho využil NATHAN MACKINNON, který v blízkosti pravé tyče z úhlu poslal do odkryté brány! Colorado rychle snížilo. Asitence: Erik Johnson a Gabriel Landeskog.
     
    15:51
    Nathan MacKinnon na levém křídle také zkusil štěstí střelou z úhlu a jeho pokus těsně nad ledem mířil ke vzdálenější pravé tyči, Thomas Greiss ale předvedl krásný zákrok, po kterém puk ukryl v lapačce! Hodně nebezpečná střela.
     
    14:06
    Thomas Greiss zastavil střelu Avalanche z pravého kruhu a Scott Mayfield dostal dvě minuty za podražení. Colorado si po reklamní přestávce zahraje první přesilovou hru zápasu.
    12:58 Jordan EBERLE - 2:0
     
    12:58
    Islanders právě vstřelili branku!
    Mathew Barzal v pravém kruhu dokázal puk mezi dvěma protihráči nahodit před bránu a JORDAN EBERLE ho v rychlosti bez přípravy usměrnil nad levým betonem Jonathana Berniera do brány! Asistence: Mathew Barzal a Johnny Boychuk.
    12:15 Casey Cizikas z blízkosti orazítkoval horní i pravou tyč!
     
    12:15
    Casey Cizikas se v blízkosti levé tyče dostal k odraženému puku a poté krásnou střelou mířil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, kotouč se ale od horní tyče odrazil do té pravé a poté ven! Jonathan Bernier nevěděl, kde je puk.
     
    10:19
    Nail Jakupov na pravém křídle vyrazil do přečíslení dva na jednoho a poté na vzdálenější levé tyči hledal přihrávkou napříč útočným pásmem rozjetého Svena Andrighetta, který se po puku dobře natáhl, usměrnil ho ale vedle!
     
    09:14
    Johnny Boychuk práskl na vrcholu pravého kruhu pro vhazování po krásné kombinaci na jeden dotek do puku a Jonathan Bernier ukryl puk v lapačce! Krásný zákrok brankáře lapačkou.
     
    06:18
    Avalanche vyhodili puk na zakázané uvolnění a fanoušci v hledišti začali jásat. Jedná se o skupinu fanoušků, která je oblečena do dresů rozhodčích a podporuje jejich rozhodnutí.
    04:05 Scott MAYFIELD - 1:0
     
    04:05
    Islanders právě vstřelili branku!
    SCOTT MAYFIELD si napravo najel na kolmou přihrávku od Calvina de Haana a z ostrého úhlu napřáhl ke střele, místo puku ale zasáhl hůl Svena Andrighetta, od které se puk odrazil směrem ke vzdálenější levé tyči a od ní poté do brány! Asistence: Calvin de Haan a Josh Bailey.
     
    00:16
    Avalanche mohli po 16 sekundách udeřit, když po zpětné přihrávce napřáhli v levém kruhu pro vhazování ke tvrdé střele s příklepem, Thomas Greiss ale úvodní a hodně těžký zákrok zvládl!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 5. Mayfield (de Haan, Jo. Bailey), 13. Eberle (Barzal, Boychuk), 22. Leddy (Barzal, Tavares), 25. Leddy (Jo. Bailey, Barzal), 30. Boychuk (Leddy, Barzal), 42. Eberle (Barzal, Mayfield) – 21. MacKinnon (E. Johnson, Landeskog), 34. Landeskog (MacKinnon, Barrie), 60. Kerfoot (Andrighetto, Barberio), 60. Kerfoot (Andrighetto, Grimaldi)


    New York Islanders: Greiss (Halák) – Leddy, Boychuk, de Haan, Mayfield, D. Seidenberg, Pulock – Lee, Tavares (C), Jo. Bailey – Ladd (A), Barzal, Eberle – Beauvillier, B. Nelson, Chimera – N. Kuljomin, Cizikas, Clutterbuck (A). Hlavní trenér: Doug Weight.
    Colorado Avalanche: J. Bernier (Varlamov) – Barberio, E. Johnson (A), Nemeth, Barrie, Zadorov, Bigras – Landeskog (C), MacKinnon (A), Rantanen – Andrighetto, Duchene, Jakupov – G. Bourque, Söderberg, Comeau – Greer, Kerfoot, Grimaldi. Hlavní trenér: Jared Bednar.

    Rozhodčí: Jon McIsaac, Dean Morton. Čároví: Steve Barton, David Brisebois

    Diváci: 10927
    thejrc.org