Tappara – JYP 3:2 (kon.) | Třinec – Malmö Redhawks 2:1 (kon.) | Brynäs – Mannheim 2:1 (kon.)
Frölunda – Liberec 4:6 (po pr.) | Växjö – Salzburg 5:3 (kon.) | Mnichov – Bern 2:5 (kon.)
Zug – Kometa Brno 2:5 (kon.) | Nottingham – Zürich 0:3 (kon.)
po prodl.
Frölunda HC
4:6 (1:1, 1:0, 2:4 - 0:1)
Bílí Tygři Liberec
Úterý 07.11.2017, 19:00 • Frölundaborgs Isstadion, Göteborg • Hokejová Liga mistrů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek úterního večera a u dalších online přenosů se budu těšit zase na shledanou. (21:47:29)
    Bílí Tygři z Liberce postupují do čtvrtfinále Ligy mistrů.

     
    Tento zápas sledovalo 1 570 diváků.
     
    Je dobojováno. Třetí třetina nabídla parádní hokej z obou stran. Tygři dokázali několikrát utéci hrobníkovi z lopaty a v samotném závěru třetí periody dokázal svou střelou Martin Bakoš strhnout vedení na stranu Liberce a to znamenalo jediné, vynutil tak svému týmu prodloužení osmifinále Ligy mistrů. No a ve dvaašedesáté minutě dokázal využít přesilovou hru Michal Bulíř a na ledě propukla obrovská radost. Tygři postupují do čtvrtfinále Ligy mistrů, když si připsali skalp dvojnásobného šampiona této evropské soutěže. To je pro klub další historický milník.
     
    Konec zápasu.
    61:01 Michal BULÍŘ - 4:6
     
    61:01
    Liberec právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné se stává skutečností. MICHAL BULÍŘ tři vteřiny před návratem Lundqvista na ledovou plochu, dostal na pravý kruh přihrávku od Bakoše a poté svou střelou švihem umístil puk do levého horního růžku domácí branky – 4:6. Tygři tak vyřazují v osmifinále Ligy mistrů dvojnásobného šampiona této soutěže a postupují do čtvrtfinále. Asistence: Martin Bakoš a Martin Ševc.
     
    60:20
    Hosté zachytili kotouč ve vlastním obranném pásmu a už míří před domácí branku.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Tygři nakonec vybojovali výhru nad Frölundou a čeká nás tak desetiminutové prodloužení.
     
    Konec třetí třetiny.
     
    59:51
    Oddechový čas pro hostující lavičku.
    59:10 Martin BAKOŠ - 4:5
     
    59:10
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři jsou na dosah prodloužení. Díky odvolání Januse z branky měli Liberečtí o jednoho hráče navíc a kotouč nad levým kruhem napálil MARTIN BAKOŠ a jeho rána prošla až za Mattssona – 4:5. Asistence: Martin Ševc a Petr Jelínek.
     
    59:04
    Hosté hrají bez brankáře a zkouší to se šesti bruslaři v poli.
     
    59:04
    Vyloučení v týmu Frölunda Indians (Joel Lundqvist – 2 min., držení protihráče).
     
    58:20
    No a přichází špatné tygří střídání a trest pro hráčskou lavici za příliš mnoho hráčů na ledě. Ten odpyká Jaroslav Vlach.
     
    58:20
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Jaroslav Vlach.
     
    58:10
    Tygři opět neudrželi útočné pásmo a domácí směřují před jejich branku. A nepouštějí tak hosty do powerplay.
     
    57:24
    Bulíř se dostal ke střele v útočném pásmu, ale ta se neujala. Znovu zasáhla pozorná obrana Frlölundy a ta posílá puk znovu mimo ohrožení své branky.
     
    56:41
    Hosté mají něco málo přes tři minuty na to, aby šli znovu do vedení a byli tak na celkovém srovnání skóre. Domácí ale vyhazují puky do bezpečí a do zakončení hosty nepouštějí.
    54:41 Ryan LASCH - 4:4
     
    54:41
    Frölunda právě vstřelila branku!
    A hned na to vznikla před jeho brankou velká skrumáž, kdy Janus dalšími zákroky držel Liberec. Ale RYAN LASCH sebral u pravé tyčky Januse kotouč a protlačil ho do volného prostoru a srovnává tak tento zápas – 4:4. Celkově tak domácí zase vedou. Asistence: Joel Lundqvist a Carl Grundström.
     
    54:17
    Jaroslav Janus si připsal další přesný zákrok, kdy tygřím skokem zastavil tutovku domácího hráče.
     
    53:47
    Liberec se osvobozuje a střídá. Na led tak naskakuje čerstvá čtveřice hráčů.
     
    53:35
    Hosté byli ve svém obranném pásmu doslova ostřelováni, domácí hráči jsou dlouho v pásmu, ale Jaroslav Januse předvedl další přesné zákroky a stále tak drží velké naděje hostujícího týmu.
     
    52:36
    Oddechový čas si vybírá liberecká lavička.
     
    52:36
    Hosté mají další přesilovou hru. Za nedovolené bránění dostává dvě minuty Dominik Lakatoš a hosty tak čekají další těžké chvíle.
     
    52:36
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Dominik Lakatoš – 2 min., nedovolené bránění).
    50:56 Lukáš VANTUCH - 3:4
     
    50:56
    Liberec právě vstřelil branku!
    Jenže prakticky okamžitě přichází další liberecký gól. Martin Ševc nahodil kotouč před domácí branku, kde ho bekhendem sklepl do sítě Mattssona LUKÁŠ VANTUCH a hned je to pro hosty zase o něco veselejší – 3:4. Asistence: Martin Ševc a Tomáš Havlín.
    50:37 Carl GRUNDSTRÖM - 3:3
     
    50:37
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Domácí svou přesilovou hru využívají. CARL GRUNDSTRÖM se natlačil těsně před Januse, kde ho svou bekhendovou střelou dokázal zblízka prostřelit a nyní jsou tak hráč Frölundy znovu blíže postupu do čtvrtfinále. Asistence: Joel Lundqvist a Ryan Lasch.
     
    49:28
    Bakoš inkasuje dvě minuty za držení a domácí tak mají k dispozici přesilovou hru, ve které mohou srovnat stav utkání.
     
    49:28
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Martin Bakoš – 2 min., držení protihráče).
     
    48:51
    Domácí se nesmířili se stavem, jaký nyní svítí na ukazateli skóre a hned se natlačili před Januse, kde střílel Andersson, ale brankář Liberce byl znovu na svém místě.
    48:19 Michal PLUTNAR - 2:3
     
    48:19
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři jdou do vedení v tomto zápase a to znamená, že v tuto chvíli je srovnáno na 5:5! MICHAL PLUTNAR dostal nabito od Jana Ordoše do prostoru mezi kruhy, kde švihl do puku a prostřelil Johana Mattssona – 2:3. Tygři jsou tak blízko minimálně prodloužení. Asistence: Jan Ordoš.
     
    47:39
    Carl Grundström si drze sjel až před Januse a z pravého kruhu na něho vyslal střelu po zemi, kterou hostující brankář vyrazil svoji holí do bezpečí.
     
    46:45
    Martin Bakoš unikl středem hřiště, nabruslil si až před Mattssona a střelou švihem na něho vyslal prudkou ránu, kterou ovšem Mattsson kryje!
     
    46:16
    Před Janusem se zjevil Ryan Lasch, jenž ho ale nadvakrát nedokázal překonat. Těžké chvilky před jeho brankou končí a do útoku se vydávají Tygři.
     
    45:31
    Milan Bartovič si sjel k levé tyčce domácí branky, jeho střela ale skončila jen na Johanu Mattssonovi, jenž si připisuje svůj další veledůležitý zákrok.
     
    44:47
    Donovan vyslal na Januse další tvrdou ránu, hostující brankář tak musel znovu do zákroku a byl úspěšný. Stále tak drží Tygry ve hře.
     
    44:20
    Hjalmarsson za pomoci lékaře odešel na ošetření a uvidíme, zda se ještě bude moci zapojit do hry. Sám hráč chtěl, ale následně pak odešel do útrob domácího stadionu.
     
    44:20
    Nyní došlo k ošklivému zranění Hjalmarssona, kterého zřejmě kotouč trefil do krku. Domácí hráč se vůbec nezvedá z ledu a nevypadá to s ním vůbec dobře. Doufejme, že bude v pořádku.
    43:47 Ladislav ŠMÍD - 2:2
     
    43:47
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hosté už mají zase blízko srovnání obou duelů. LADISLAV ŠMÍD objel branku Frölundy a poté u pravé tyčky Mattssona vyslal střelu, kterou si do vlastní sítě srazil jeden z domácích obránců – 2:2. Gól ještě posvětil videorozhodčí a nyní se dá očekávat tygří tlak. Asistence: Lukáš Krenželok a Lukáš Jašek.
     
    43:07
    Poté se hosté dostali ke střele, kterou vyslal Lukáš Jašek a zabránit jeho střele musel Johan Mattsson, jenž raději podržel puk a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    42:35
    Havlín zachytil puk po střele Grundströma a okamžitě ho poslal svým spoluhráčům, kteří zakládají další útočnou akci.
     
    41:58
    Tygři se dostali do útočného pásma, kde ovšem dlouho nepobyli. Domácí velice dobře brání svůj předbrankový prostor a nepouští hosty do výraznější šance.
     
    41:19
    Po další střele domácích se vhazovalo v útočném pásmu Frölundy, tedy před Jaroslavem Janusem, který tak čelil další střele domácích.
     
    40:18
    Aby si Tygři vynutili alespoň prodloužení a odvrátili hrozbu konce v Lize mistrů, musí vsítit dvě branky, aby srovnali celkové skóre obou utkání.
     
    40:11
    Jaroslav Janus si hned z kraje třetí třetiny lapil střelu Rosseliho-Olsena a znovu drží svůj tým!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku: 27 – 14
     
    Také druhé dějství je za námi. V něm jsme viděli jednu branku. Ve dvaatřicáté minutě se trefil Victor Oloffson, jenž z pravého kruhu prostřelil Januse. Domácí byli hodně aktivní a na Januse pálili snad z každé pozice. Slovenský brankář ve službách Liberce ale předvedl několik fantastických zákroků, kterými Tygry mnohokrát podržel. Uvidíme, co nám přinese třetí třetina, která začne přibližně ve 20:50.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:39
    Emanuelsson projel tygří obranou jako nůž máslem a poté v těsné blízkosti Januse střílel z otočky, ale Jaroslav Janus poté svým obětavým zákrokem zastavil jeho střelu koncem své čepele! A znovu tak drží Tygry ve hře.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:32
    Jonathan Sigalet se dostal ke střele z vrcholu levého kruhu a Jaroslav Janus musel znovu zasahovat. Hru poté raději přerušil a vhazování proběhne po jeho levé ruce.
     
    37:55
    Dahlin našel u pravé tyčky volného Grundströma, jenž z první vystřelil, ale branku hostů netrefil podle představ. Tím končí pobyt domácích v tygřím pásmu a hosté tak otáčejí hru před Johana Mattssona.
     
    37:44
    Zakázané uvolnění Bílých Tygrů a hra se tak stěhuje znovu před jejich branku. Vhazovat se bude po jeho levé ruce. To ale až po oddechovém času, který si vybírá liberecká lavička.
     
    37:02
    Joel Lundqvist se dostal ke střele z levé strany, ale obrana Liberce dokázala zakročit a znovu tak pomohla svému brankáři, který nemusel vůbec zasahovat.
     
    36:37
    Jaroslav Janus a jeho další těžké chvilky v jeho brankovišti. Westerholm se ve skrumáži před jeho brankou dostal k dorážce, která byla rozhodně gólová. Ale brankář Tygrů svým pohotovým zákrokem podržel svůj tým.
     
    35:34
    Sebastian Stålberg dostal přihrávku od Sigaleta na levý kruh a jeho táhlá střela pak končí opět na Jaroslavu Janusovi. Tygři byli nyní znovu pod menším tlakem domácích.
     
    35:10
    Následuje další komerční přestávka.
     
    34:35
    A znovu Indiáni zahrozili před Janusem, kde střílel Ehn, ale jeho rána z prostoru mezi kruhy končí znovu na pozorném Janusovi.
     
    33:45
    Poté to zkoušel ještě Lukáš Krenželok, ten střelou po zemi poslal puk jen do betonu Johana Mattssona. Domácí tak otáčejí hru znovu před libereckou branku.
     
    32:25
    Hráči Frölundy se dostali znovu před hostující branku, ale jejich střela tentokráte Januse vůbec neohrozila. Na druhé straně pak střílel Lakatoš, ale ani on se netrefil.
    31:58 Victor OLOFFSON - 2:1
     
    31:58
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Domácí svou přesilovou hru využívají a znovu vedou. VICTOR OLOFFSON dostal nabito od Ryana Lasche a z pravého kruhu pak svou střelou švihem propálil Jaroslava Januse – 2:1. Asistence: Ryan Lasch a Adam Almquist.
     
    31:01
    Domácí budou hrát přesilovou hru. Bartovič dostal dvě minuty za držení a už sedí na trestné lavici.
     
    31:01
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Milan Bartovič – 2 min., držení protihráče).
     
    30:58
    Od modré čáry pálil Ladislav Šmíd a těsně před Mattssonem se snažil dorážet Daniel Špaček, ale nebyl úspěšný.
     
    30:22
    Martin Bakoš se dostal do blízkosti Johana Mattssona a z forhendu pak svou střelou švihem zanechal kotouč jen na jeho betonech.
     
    29:45
    Jan Ordoš si nabruslil do prostoru mezi kruhy a svou střelou švihem zaměstnal Mattssona, který musel jít do zákroku. Po něm pak také přerušil hru a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    28:59
    Vantuch vybojoval za vlastní brankou puk a okamžitě si to s ním namířil na druhou stranu. Ale hráči Frölundy znovu zapracovali velmi dobře v obraně a po svém obranném zákroku mění směr hry.
     
    28:21
    Oloffson se napřáhl na levém kruhu a jeho střela pak končí znovu na Jaroslavu Janusovi, který tak znovu podržel svůj tým. Raději pak přerušil hru před dotírajícími domácími hráči a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    27:37
    Hned na to pak prošli hráči Frölundy zpět před hostující branku, kde střílel Rasmus Dahlin, ale jeho projektil zaplul jen do připravené lapačky Jaroslava Januse.
     
    27:13
    Hosté sice vyhráli vhazování v útočném pásmu, ale domácí jim sebrali kotouč a poslali ho do toho středního. Nakonec to ale bylo dál a je z toho zakázané uvolnění. Hra se stěhuje před Mattssona, kde se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    27:09
    Přichází další komerční přestávka.
     
    27:01
    A hned zahrozili před hostující brankou, kde ale také obrana Tygrů ukázala svůj um a vykázala hráče Frölundy z obranného pásma.
     
    26:19
    Andersson je na ledě a Frölunda je tak v plném počtu.
     
    26:08
    Havlín pálil z vrcholu pravého kruhu, jeho dělovku ale zastavila domácí obrana, která tak ráně libereckého Bílého Tygra zabránila.
     
    25:29
    Lukáš Jašek neprošel do útočného pásma a to je voda na mlýn pro domácí hokejisty, kteří kotouč vyhazují znovu až před libereckou branku, kterou hájí Jaroslav Janus.
     
    24:39
    Liberečtí se natlačili před branku Indiánů, kde Ševc poslal puk Bakošovi, ale ten kotouč ztratil a skončil tak ve středním pásmu. Hosté tak musí opustit obrannou třetinu Frölundy a domácí pošetřili cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    24:19
    Lias Andersson podrazil libereckého hráče a putuje na trestnou lavici. Tygři si tak zahrají další přesilovou hru. Podaří se jim strhnout vedení na svou stranu?
     
    24:19
    Vyloučení v týmu Frölunda Indians (Lias Andersson – 2 min., podražení).
     
    23:35
    Po nepřesné střele Tygrů před Mattssonem se znovu dostali domácí hráči do blízkosti Jaroslava Januse. Ten se znovu dokázal mezi třemi tyčemi zorientovat a vykryl další střelu Frölundy.
     
    23:15
    Jaroslav Janus nadvakrát chytil střelu Ryana Lasche, který na něho střílel z prostoru mez kruhy, poté to zkoušel ještě z dorážky, ale liberecký brankář se zaskvěl a zabránil tak dalšímu gólu ve vlastní brance.
     
    22:30
    Další dotírání domácích před hostující bránou, ale Martin Ševc se dostal k puku a hned ho vyhodil do středního pásma šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    21:44
    Na druhé straně nebezpečně dotíral Ryan Lasch, ale jeho následná střela končí za Janusem. Tygři si tak přebírají kotouč a míří s ním do útočného pásma.
     
    20:43
    A znovu Petr Jelínek střílel na domácí branku. Najel si do blízkosti Mattssona a poté se snažil prostrčit puk mezi jeho betony, ale to se mu nepovedlo. Útočník Liberce tak byl několikrát hodně aktivní.
     
    20:11
    Petr Jelínek se dostal ke střele z otočky na pravé straně, ale trefil jen připraveného Mattssona, který tak vykopl puk betonem a poté posílá na druhou stranu své spoluhráče.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 14 – 5
     
    První třetina tohoto zápasu je za námi. V ní jsme viděli pěknou podívanou. Oba celky začaly útočně a už sedmé minutě hry otevřel účet dnešního klání Pontus Widerström, jenž z nulového úhlu zaskočil tygřího brankáře Januse. Hosté dále čelili dalším výpadům domácího celku, ale z jejich tlaku se dokázali vymanit. V závěru prvního dějství pak hráli Tygři přesilovou hru, kterou dokázali využít. Kapitán týmu Martin Ševc se napřáhl mezi kruhy a svou dělovkou Mattssona doslova propálil. Hra je tak stále pro oba celky otevřená. Uvidíme, co nám nabídne další třetina, která začne přibližně v 19:50.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:50
    Ti ale v útočném pásmu nic nevymysleli, hosté se dostali ke kotouči a hned ho vyhodili do středního pásma. Je tu konec první části hry, už se zřejmě nic nestane.
     
    19:30
    Tygři mírně ožili a po vyrovnání se pak dostali do další akce, kde střílel Lakatoš, jeho střela ale skončila mimo tři tyče. Do útoku se tak ještě vydají domácí hráči.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
    18:47 Martin ŠEVC - 1:1
     
    18:47
    Liberec právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Za minutu dvanáct využívají hosté svou početní výhodu. Martin Bakoš našel nad oběma kruhy volného MARTINA ŠEVCE a kapitán Bílých Tygrů se pak opřel do pořádné rány, po které v sítí domácích vymetl všechny pavučiny – 1:1. Hosté tak jsou znovu svému soupeři na dosah. Asistence: Martin Bakoš a Lukáš Krenželok.
     
    18:17
    Ševc napálil puk od modré čáry před branku Indiánů, ale tam ho nikdo z jeho spoluhráčů nedokázal dostat na svoji hůl a domácí tak vyvážejí kotouč znovu pryč z pásma.
     
    17:54
    Jaroslav Vlach je na ledové ploše a začíná tak zkrácená přesilová hra libereckých Bílých Tygrů.
     
    17:04
    Hosté bojovali v útočném pásmu o kotouč, to se jim nepovedlo a domácí hráči tak směřují znovu před libereckou branku. Tygři se tak musejí velmi rychle vracet zpět.
     
    16:51
    Síly na ledě se ale srovnají. Ve vlastním oslabení nabral velkou rychlost Milan Bartovič, který byl ale sražen k zemi a uvidíme tak hru ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    16:51
    Vyloučení v týmu Frölunda Indians (Adam Almquist – 2 min., hákování).
     
    16:31
    Tygři se osvobodili a nyní posílají kotouč až před domácí branku.
     
    15:54
    Jenže je tu další početní výhoda pro Frölundu. Jaroslav Vlach dostává dvě minuty za sekání a Tygři se budou muset bránit znovu ve čtyřech hráčích.
     
    15:54
    Vyloučení v týmu Frölunda Indians (Jaroslav Vlach – 2 min., hákování).
     
    15:22
    Domácí celek své oslabení zvládl a nyní je už v plném počtu.
     
    15:01
    Christoffer Ehn se rozjel ve vlastním oslabení do útočného pásma, z pravého kruhu vyslal tvrdou ránu, kterou reflexním zákrokem zlikvidoval Jaroslav Janus a hodně podržel svůj tým. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    14:15
    Domácí ale zatím hrají své oslabení velmi dobře a Liberec se ještě během této přesilovky nedostal ke střele. Následně pak se Frölunda osvobozuje.
     
    13:22
    Hosté si také zahrají přesilovou hru. Na dvě minuty odešel na trestnou lavici Ryan Lasch a Tygři mají šanci srovnat v početní výhodě.
     
    13:22
    Vyloučení v týmu Frölunda Indians (Ryan Lasch – 2 min., hákování).
     
    13:21
    Hosté si tak mohli oddychnout a nyní už zakládají další útočnou akci. Na ledě je první formace, která se pokusí zahrozit před domácí brankou.
     
    12:16
    Daniel Špaček nyní zachránil svůj tým od druhé inkasované branky. Lias Andersson střílel z pravé strany a měl před sebou odkrytou tygří branku, ale prvně jmenovaný na poslední chvíli vysekl puk a ten tak nekončí mezi třemi tyčemi!
     
    12:15
    Další komerční přestávka.
     
    11:54
    A další akce hostů, Jašek vybojoval puk před brankou Frölundy a jeho střela pak končí znovu na Mattssonovi, který hned posílá puk do hry a nechá ji tak plynout.
     
    11:11
    Jan Ordoš se vydal podél levého mantinelu do útočného pásma, jenže mu v cestě stál další obránce Frölundy, jenž ho obral o kotouč a do další akce se tak vydávají znovu hráči domácího celku.
     
    10:30
    Tygři pronikli do útočného pásma, ale pozorná obrana Frölundy byla znovu velmi rychlá a jejich pobyt před brankou Mattssona tak měl opět pouze jepičí život.
     
    09:39
    Sigalet znovu nebezpečně střílel, svou ránou ale trefil jen obránce Havlína, který okamžitě posílá puk mimo obranné pásmo.
     
    08:50
    A už znovu operují domácí hráči před hostující brankou, Rasmus Dahlin pálil od modré čáry, ale jeho ránu zablokoval Martin Ševc, který tak podržel svůj tým a Janus nemusel vůbec zasahovat.
     
    08:40
    Poté se k puku dostali znovu hráči Liberce, Dominik Lakatoš pak střílel z prostoru mezi kruhy, ale jeho následná střela skončila na Mattssonovi, který ukryl puk do své lapačky. Následuje první komerční přestávka.
     
    07:45
    Domácí po vstřelené brance ještě více ožili a znovu se natlačili před branku Liberce, ale jejich střela mezi tři tyče nezamířila.
    06:02 Pontus WIDERSTRÖM - 1:0
     
    06:02
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Domácí hráči se ujímají vedení. Po krátkém pobytu v útočném pásmu dostal kotouč prakticky do nulového úhlu PONTUS WIDERSTRÖM, který to zkusil z levé strany a překvapil Jaroslava Januse, kterému prošel kotouč za jeho záda – 1:0. Frölunda tak má v součtu obou zápasů dvoubrankový náskok. Asistence: Simon Hjalmarsson a Sebastian Stålberg.
     
    05:51
    Hosté se dostali do útočného pásma, nic tam ale nevymysleli a znovu hru otáčí domácí na druhou stranu.
     
    04:51
    Martin Bakoš si sjel na levý kruh, jeho následnou střelu ale vykryla obrana Frölundy, která posílá kotouč znovu na druhou stranu a domácí tak míří do další akce.
     
    03:48
    Tygrům se nepodařilo vyhodit kotouč z obranné třetiny a Jaroslav Janus tak měl znovu plné ruce práce ve svém brankovišti. Frölunda je zatím aktivnějším týmem v této odvetě osmifinále Ligy mistrů.
     
    03:37
    Lakatoš je na ledě a Liberec je tedy v plném počtu.
     
    02:53
    Další střela mířila na Januse a tentokráte už musel zasahovat proti střele Ryana Lasche, který střílel z pravé strany. Hra je přerušena a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    02:02
    Domácí vybojovali útočné pásmo a hned na to zahrozil Joel Lundqvist, jeho střela ale neměla gólové parametry a Janus nemusel zasahovat. Nicméně Indiáni drží stále útočné pásmo a Liberec je pod tlakem.
     
    01:37
    Dominik Lakatoš dostává dvě minuty za hrubost a už sedí na trestné lavici. Domácí si tak jako první zahrají přesilovou hru.
     
    01:37
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Dominik Lakatoš – 2 min., hrubost).
     
    01:23
    Stålberg byl další hráčem domácích, který se dostal k nebezpečné střele. Hráči Frölundy tak začali utkání pěkně zostra.
     
    00:37
    Ryan Lasch se hned dostal ke střele před libereckou brankou a málem tak ohrozil Januse v tygří kleci. Nakonec se hosté vymanili z tlaku domácích a míří na opačnou stranu.
     
    00:05
    Domácí jsou po vhazování ve středu hřiště u kotouče, konkrétně nadějný mladíček Dahlin a zakládá tak první akci domácí Frölundy.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky jsou už seřazeny na modrých čárách a halou v Göteborgu už zní oficiální hymna hokejové Ligy mistrů.
     
    Úvodní sestavy:

    Frölunda Indians: Mattsson (Gustafsson) – Dahlin, Almquist, Nyberg (A), Donovan, Gunnarsson, Sigalet, Lerebäck – Lasch (TS), Lundqvist (C), Rosseli-Olsen – Stålberg, Hjalmarsson (A), Emanuelsson – Grundström, Andersson, Oloffson – Friberg, Ehn, Westerholm – Widerström

    Bílí Tygři Liberec: Janus (Will) – Havlín, Ševc (C), Plutnar, Šmíd (A), Pyrochta, Jánošík – Jašek, Jelínek (A), Krenželok – Bakoš (TS), Bulíř, Lakatoš – Stránský, Vlach, Ordoš – Bartovič, Vantuch, Špaček – Dlouhý

    Rozhodčí: Nikolić, Vinnerborg – Pihlblad, Waldejer.
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     
    Vzájemná utkání

    Jak už bylo poznamenáno, první vzájemný duel vyhráli hráči Frölundy na libereckém ledě těsně 3:2 a dnes oba celky čeká rozhodnutí. Radovat z postupu se bude moci pouze jeden.
     
    Bílí Tygři Liberec

    Bílí Tygři Liberec ve skupině E skončili na druhém místě, o čtyři body za dalším švédským klubem, Växjö Lakers a jak už bylo zmíněno, narazili na švédského giganta z Frölundy. Liberečtí letošní sezónu v tuzemské soutěži neodstartovali nejlépe, v tabulce byli dokonce až třináctí, výhry nad Třincem a Chomutovem je ale poslaly na jedenácté místo a po zlepšeném výkonu celého týmu se tak dost možná dostali z mizérie, která je doprovázela. Na evropské půdě se ale Tygrům daří a postup do osmifinále tak znamenal další klubový úspěch. Po prohře 2:3 v prvním duelu odletí hokejisté Liberce do Švédska s odhodláním poprat se o postup do čtvrtfinále. Uvidíme, zda se jim to podaří, nebo zda naopak domácí hokejisté potvrdí nadvládu v této soutěži a postoupí oni. Nechme se tedy překvapit.

    Cesta libereckých Tygrů do osmifinále LM

    Liberec – Växjö 3:4pp
    Liberec – Cardiff 5:2
    Cardiff – Liberec 3:7
    Växjö – Liberec 6:3
    Liberec – Davos 4:3
    Davos – Liberec 3:2
     
    Frölunda Indians

    Domácí Frölunda Indians je dvojnásobný šampion hokejové Ligy mistrů a i letos předvádí velmi slušné výkony v této prestižní evropské soutěži. V tabulce ve skupině H skončila suverénně na prvním místě s šestibodovým náskokem na druhý švýcarský Curych. Do osmifinále tak šli hokejisté tohoto celku na liberecké Bílé Tygry, se kterými před týdnem sehráli první zápas. A šelmy jim na svém ledě rozhodně nedaly nic zadarmo a uhrály s nimi nadějný výsledek. Frölunda zvítězila těsně 3:2, je tedy blíže postupu dále, ale pro Tygry není rozhodně nic ztraceno.

    Cesta Frölundy Indians do osmifinále LM

    Frölunda – Curych 5:4pp
    Frölunda – Klagenfurt 2:1
    Klagenfurt – Frölunda 2:4
    Curych – Frölunda 1:2
    Frölunda – Gap 5:1
    Gap – Frölunda 1:3
     
    Hezký večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Liga mistrů má tento týden na programu osmifinálové odvety a my budeme sledovat tu mezi švédským týmem Frölunda Indians a českým zástupcem v této evropské soutěži, a sice celkem Bílí Tygři Liberec.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 7. Widerström (Hjalmarsson, Stålberg), 32. Oloffson (Lasch, Almquist), 51. Grundström (Lundqvist, Lasch), 55. Lasch (Lundqvist, Grundström) – 19. Ševc (Bakoš, Krenželok), 44. Šmíd (Krenželok, Jašek), 49. Plutnar (Ordoš), 51. Vantuch (Ševc, Havlín), 60. Bakoš (Ševc, Jelínek), 62. Bulíř (Bakoš, Ševc)


    Frölunda HC: Mattsson (Gustafsson) – Dahlin, Almquist, Nyberg (A), Donovan, Gunnarsson, Sigalet, Lerebäck – Lasch (TS), Lundqvist (C), Rosseli-Olsen – Stålberg, Hjalmarsson (A), Emanuelsson – Grundström, Andersson, Oloffson – Friberg, Ehn, Westerholm – Widerström
    Bílí Tygři Liberec: Janus (Will) – Havlín, Ševc (C), Plutnar, Šmíd (A), Pyrochta, Jánošík – Jašek, Jelínek (A), Krenželok – Bakoš (TS), Bulíř, Lakatoš – Stránský, Vlach, Ordoš – Bartovič, Vantuch, Špaček – Dlouhý

    Rozhodčí: Nikolić, Vinnerborg – Pihlblad, Waldejer

    Diváci: 1 570
    thejrc.org