Tappara – JYP 3:2 (kon.) | Třinec – Malmö Redhawks 2:1 (kon.) | Brynäs – Mannheim 2:1 (kon.)
Frölunda – Liberec 4:6 (po pr.) | Växjö – Salzburg 5:3 (kon.) | Mnichov – Bern 2:5 (kon.)
Zug – Kometa Brno 2:5 (kon.) | Nottingham – Zürich 0:3 (kon.)
po prodl.
Frölunda HC
4:6 (1:1, 1:0, 2:4 - 0:1)
Bílí Tygři Liberec
Úterý 07.11.2017, 19:00 • Frölundaborgs Isstadion, Göteborg • Hokejová Liga mistrů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:01 Michal BULÍŘ - 4:6
     
    61:01
    Liberec právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné se stává skutečností. MICHAL BULÍŘ tři vteřiny před návratem Lundqvista na ledovou plochu, dostal na pravý kruh přihrávku od Bakoše a poté svou střelou švihem umístil puk do levého horního růžku domácí branky – 4:6. Tygři tak vyřazují v osmifinále Ligy mistrů dvojnásobného šampiona této soutěže a postupují do čtvrtfinále. Asistence: Martin Bakoš a Martin Ševc.
    59:10 Martin BAKOŠ - 4:5
     
    59:10
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři jsou na dosah prodloužení. Díky odvolání Januse z branky měli Liberečtí o jednoho hráče navíc a kotouč nad levým kruhem napálil MARTIN BAKOŠ a jeho rána prošla až za Mattssona – 4:5. Asistence: Martin Ševc a Petr Jelínek.
    54:41 Ryan LASCH - 4:4
     
    54:41
    Frölunda právě vstřelila branku!
    A hned na to vznikla před jeho brankou velká skrumáž, kdy Janus dalšími zákroky držel Liberec. Ale RYAN LASCH sebral u pravé tyčky Januse kotouč a protlačil ho do volného prostoru a srovnává tak tento zápas – 4:4. Celkově tak domácí zase vedou. Asistence: Joel Lundqvist a Carl Grundström.
    50:56 Lukáš VANTUCH - 3:4
     
    50:56
    Liberec právě vstřelil branku!
    Jenže prakticky okamžitě přichází další liberecký gól. Martin Ševc nahodil kotouč před domácí branku, kde ho bekhendem sklepl do sítě Mattssona LUKÁŠ VANTUCH a hned je to pro hosty zase o něco veselejší – 3:4. Asistence: Martin Ševc a Tomáš Havlín.
    50:37 Carl GRUNDSTRÖM - 3:3
     
    50:37
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Domácí svou přesilovou hru využívají. CARL GRUNDSTRÖM se natlačil těsně před Januse, kde ho svou bekhendovou střelou dokázal zblízka prostřelit a nyní jsou tak hráč Frölundy znovu blíže postupu do čtvrtfinále. Asistence: Joel Lundqvist a Ryan Lasch.
    48:19 Michal PLUTNAR - 2:3
     
    48:19
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři jdou do vedení v tomto zápase a to znamená, že v tuto chvíli je srovnáno na 5:5! MICHAL PLUTNAR dostal nabito od Jana Ordoše do prostoru mezi kruhy, kde švihl do puku a prostřelil Johana Mattssona – 2:3. Tygři jsou tak blízko minimálně prodloužení. Asistence: Jan Ordoš.
    43:47 Ladislav ŠMÍD - 2:2
     
    43:47
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hosté už mají zase blízko srovnání obou duelů. LADISLAV ŠMÍD objel branku Frölundy a poté u pravé tyčky Mattssona vyslal střelu, kterou si do vlastní sítě srazil jeden z domácích obránců – 2:2. Gól ještě posvětil videorozhodčí a nyní se dá očekávat tygří tlak. Asistence: Lukáš Krenželok a Lukáš Jašek.
    31:58 Victor OLOFFSON - 2:1
     
    31:58
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Domácí svou přesilovou hru využívají a znovu vedou. VICTOR OLOFFSON dostal nabito od Ryana Lasche a z pravého kruhu pak svou střelou švihem propálil Jaroslava Januse – 2:1. Asistence: Ryan Lasch a Adam Almquist.
    18:47 Martin ŠEVC - 1:1
     
    18:47
    Liberec právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Za minutu dvanáct využívají hosté svou početní výhodu. Martin Bakoš našel nad oběma kruhy volného MARTINA ŠEVCE a kapitán Bílých Tygrů se pak opřel do pořádné rány, po které v sítí domácích vymetl všechny pavučiny – 1:1. Hosté tak jsou znovu svému soupeři na dosah. Asistence: Martin Bakoš a Lukáš Krenželok.
    06:02 Pontus WIDERSTRÖM - 1:0
     
    06:02
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Domácí hráči se ujímají vedení. Po krátkém pobytu v útočném pásmu dostal kotouč prakticky do nulového úhlu PONTUS WIDERSTRÖM, který to zkusil z levé strany a překvapil Jaroslava Januse, kterému prošel kotouč za jeho záda – 1:0. Frölunda tak má v součtu obou zápasů dvoubrankový náskok. Asistence: Simon Hjalmarsson a Sebastian Stålberg.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 7. Widerström (Hjalmarsson, Stålberg), 32. Oloffson (Lasch, Almquist), 51. Grundström (Lundqvist, Lasch), 55. Lasch (Lundqvist, Grundström) – 19. Ševc (Bakoš, Krenželok), 44. Šmíd (Krenželok, Jašek), 49. Plutnar (Ordoš), 51. Vantuch (Ševc, Havlín), 60. Bakoš (Ševc, Jelínek), 62. Bulíř (Bakoš, Ševc)


    Frölunda HC: Mattsson (Gustafsson) – Dahlin, Almquist, Nyberg (A), Donovan, Gunnarsson, Sigalet, Lerebäck – Lasch (TS), Lundqvist (C), Rosseli-Olsen – Stålberg, Hjalmarsson (A), Emanuelsson – Grundström, Andersson, Oloffson – Friberg, Ehn, Westerholm – Widerström
    Bílí Tygři Liberec: Janus (Will) – Havlín, Ševc (C), Plutnar, Šmíd (A), Pyrochta, Jánošík – Jašek, Jelínek (A), Krenželok – Bakoš (TS), Bulíř, Lakatoš – Stránský, Vlach, Ordoš – Bartovič, Vantuch, Špaček – Dlouhý

    Rozhodčí: Nikolić, Vinnerborg – Pihlblad, Waldejer

    Diváci: 1 570
    thejrc.org