Buffalo – Washington 3:1 (kon.) | New Jersey – St. Louis 1:3 (kon.) | NY Islanders – Edmonton 1:2 (po pr.)
Pittsburgh – Arizona 3:1 (kon.) | Carolina – Florida 3:1 (kon.) | Columbus – Nashville 1:3 (kon.)
Montreal – Vegas 3:2 (kon.) | Calgary – Vancouver 3:5 (kon.) | Anaheim – Los Angeles 3:4 (po pr.)
konec
Carolina Hurricanes
3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Florida Panthers
Středa 08.11.2017, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto faktem se s vámi loučím a přeji dobrou noc! (03:50:48)
     
    Poslední statistická informace mnohé překvapí. Na poměry NHL vyloženě smutným číslem je dnešní návštěvnost, protože dnešní utkání sledovalo 8 828 diváků!
     
    Československá stopa v utkání:
    Radim Vrbata (FLA) 0+0, 3 střely, čas na ledě 11:12.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Roland McKeown (CAR) 0+2
    2. Derek Ryan (CAR) 1+0
    3. Brock McGinn (CAR) 1+0
     
    Hvězdy zápasu? Tou první je obránce Roland McKeown, jenž si připsal dvě asistence a zejména ta druhá u vítězné branky Dereka Ryana byla šikovná. Autor vítězné trefy je třetí, druhým mužem byl zvolen Brock McGinn, jenž otevřel skóre a v bratrském souboji zdolal Jamieho.
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na branku: 48 – 31
    Přesilovky: 0/5 – 1/2
    Vhazování: 47 % – 53 %
    Zablokované střely: 13 – 25
    Hity: 13 – 31
     
    Uf, konec! Byla to fuška, během které jsme viděli 79 střel, ale sportovně musíme přiznat, že se nejednalo o žádnou parádu. Výborně chytal Roberto Luongo, ale jinak hráči obou týmů šance spíše pálili. Zejména domácí, které nakonec zachránil Derek Ryan a výhru pečetil do prázdné branky aktivní Justin Williams.

    Výhra je zasloužená, protože Carolina svého soupeře přestřílela. Panthers nepomohly ani střelecké pokusy Radima Vrbaty, který byl nebezpečný zejména ve třetí třetině. K bodovému zisku to ale nakonec nestačilo.
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Florida se ještě snaží na útočné polovině zaútočit, ale už je to zřejmě marné. Zbývají poslední vteřiny, které velmi rychlé utíkají.
    58:46 Justin WILLIAMS - 3:1
     
    58:46
    Carolina právě vstřelila branku!
    Nevyjde, protože Hurricanes střílí třetí gól a nutno říct, že byl kolegiální. Joakim Nordström prostrčil kotouč mezi dvěma hráči na JUSTINA WILLIAMSE, s nímž jel na prázdnou branku. Už se zdálo, že to bude o tom, zda druhý jmenovaný přihraje, ale jeho parťák se nesobecky soustředil na hráče, který se vracel do obrany a mírně ho zablokoval, aby mohl Justin Williams v klidu zakončit – 3:1! Asistence: Joakim Nordström.
     
    58:11
    Musí ale ven z pásma, protože Carolina dokázala dostat puk až na obrannou polovinu Panthers. Vyjde to Floridě na další pokus?
     
    57:49
    Aktuálně se Panthers dostali do útočného pásma, kde se snaží rozjet sérii přihrávek.
     
    57:29
    Panthers hrají v šesti hráčích a bez brankáře!
     
    57:21
    Florida využila přerušení k oddechovému času. Vhazovat se bude před Scottem Darlingem a zdá se, že se blíží moment, kdy zamíří Roberto Luongo na střídačku svého týmu.
     
    57:21
    Florida přece jen začíná tlačit. Aaron Ekblad pálil od modré čáry, jeho pokus Scott Darling vyrazil a Aleksander Barkov se ho v těžké pozici pokusil zasunout do branky. V tom mu zabránila hokejka bránícího hráče a z této akce nezapršelo.
     
    57:08
    Zákrok s pořadovým číslem 29 si připsal Scott Darling, když zlikvidoval střelu od mantinelu v podání Radima Vrbaty.
     
    56:43
    Ofsajd Caroliny, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    56:31
    Rychlá akce Floridy skončila střelou s hranice kruhu pro vhazování a byla sražena mimo mantinely. Panthers ztrácí jedinou branku, na žádný závěrečný tlak to ale zatím nevypadá.

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 33. B. McGinn (Hanifin), 50. D. Ryan (Williams, McKeown), 59. Williams (Nordström) – 35. Trocheck (Huberdeau, Luongo)


    Carolina Hurricanes: Darling – Faulk, Slavin, T. van Riemsdyk, H. Fleury, McKeown, Hanifin – T. Teräväinen, J. Staal, Aho – E. Lindholm, D. Ryan, Skinner – Williams, V. Rask, B. McGinn – Jooris, Krüger, Nordström.
    Florida Panthers: Luongo – Ekblad, Yandle, Pysyk, McCoshen, Petrovic, Weegar – Dadonov, Barkov, Huberdeau – Bjugstad, Trocheck, Brickley – Vrbata, J. McGinn, Balisy – Sceviour, MacKenzie, Haley.

    Rozhodčí: J. St. Pierre, W. McCauley – R. Daisy, T. Sericolo.

    Diváci: 8 828
    thejrc.org