Buffalo – Washington 3:1 (kon.) | New Jersey – St. Louis 1:3 (kon.) | NY Islanders – Edmonton 1:2 (po pr.)
Pittsburgh – Arizona 3:1 (kon.) | Carolina – Florida 3:1 (kon.) | Columbus – Nashville 1:3 (kon.)
Montreal – Vegas 3:2 (kon.) | Calgary – Vancouver 3:5 (kon.) | Anaheim – Los Angeles 3:4 (po pr.)
konec
Carolina Hurricanes
3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Florida Panthers
Středa 08.11.2017, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto faktem se s vámi loučím a přeji dobrou noc! (03:50:48)
     
    Poslední statistická informace mnohé překvapí. Na poměry NHL vyloženě smutným číslem je dnešní návštěvnost, protože dnešní utkání sledovalo 8 828 diváků!
     
    Československá stopa v utkání:
    Radim Vrbata (FLA) 0+0, 3 střely, čas na ledě 11:12.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Roland McKeown (CAR) 0+2
    2. Derek Ryan (CAR) 1+0
    3. Brock McGinn (CAR) 1+0
     
    Hvězdy zápasu? Tou první je obránce Roland McKeown, jenž si připsal dvě asistence a zejména ta druhá u vítězné branky Dereka Ryana byla šikovná. Autor vítězné trefy je třetí, druhým mužem byl zvolen Brock McGinn, jenž otevřel skóre a v bratrském souboji zdolal Jamieho.
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na branku: 48 – 31
    Přesilovky: 0/5 – 1/2
    Vhazování: 47 % – 53 %
    Zablokované střely: 13 – 25
    Hity: 13 – 31
     
    Uf, konec! Byla to fuška, během které jsme viděli 79 střel, ale sportovně musíme přiznat, že se nejednalo o žádnou parádu. Výborně chytal Roberto Luongo, ale jinak hráči obou týmů šance spíše pálili. Zejména domácí, které nakonec zachránil Derek Ryan a výhru pečetil do prázdné branky aktivní Justin Williams.

    Výhra je zasloužená, protože Carolina svého soupeře přestřílela. Panthers nepomohly ani střelecké pokusy Radima Vrbaty, který byl nebezpečný zejména ve třetí třetině. K bodovému zisku to ale nakonec nestačilo.
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Florida se ještě snaží na útočné polovině zaútočit, ale už je to zřejmě marné. Zbývají poslední vteřiny, které velmi rychlé utíkají.
    58:46 Justin WILLIAMS - 3:1
     
    58:46
    Carolina právě vstřelila branku!
    Nevyjde, protože Hurricanes střílí třetí gól a nutno říct, že byl kolegiální. Joakim Nordström prostrčil kotouč mezi dvěma hráči na JUSTINA WILLIAMSE, s nímž jel na prázdnou branku. Už se zdálo, že to bude o tom, zda druhý jmenovaný přihraje, ale jeho parťák se nesobecky soustředil na hráče, který se vracel do obrany a mírně ho zablokoval, aby mohl Justin Williams v klidu zakončit – 3:1! Asistence: Joakim Nordström.
     
    58:11
    Musí ale ven z pásma, protože Carolina dokázala dostat puk až na obrannou polovinu Panthers. Vyjde to Floridě na další pokus?
     
    57:49
    Aktuálně se Panthers dostali do útočného pásma, kde se snaží rozjet sérii přihrávek.
     
    57:29
    Panthers hrají v šesti hráčích a bez brankáře!
     
    57:21
    Florida využila přerušení k oddechovému času. Vhazovat se bude před Scottem Darlingem a zdá se, že se blíží moment, kdy zamíří Roberto Luongo na střídačku svého týmu.
     
    57:21
    Florida přece jen začíná tlačit. Aaron Ekblad pálil od modré čáry, jeho pokus Scott Darling vyrazil a Aleksander Barkov se ho v těžké pozici pokusil zasunout do branky. V tom mu zabránila hokejka bránícího hráče a z této akce nezapršelo.
     
    57:08
    Zákrok s pořadovým číslem 29 si připsal Scott Darling, když zlikvidoval střelu od mantinelu v podání Radima Vrbaty.
     
    56:43
    Ofsajd Caroliny, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    56:31
    Rychlá akce Floridy skončila střelou s hranice kruhu pro vhazování a byla sražena mimo mantinely. Panthers ztrácí jedinou branku, na žádný závěrečný tlak to ale zatím nevypadá.
     
    55:57
    Kanadský brankář domácích musel vzápětí likvidovat další tečovaný pokus. Střelu od modré tečoval mezi kruhy autor rozdílové branky Derek Ryan, ale tentokrát neuspěl.
     
    55:01
    Sebastian Aho se u branky otočil s kotoučem a poslal ho směrem na branku, kde klečel nachystaný Roberto Luongo a u přední tyčky puk vyrazil před sebe.
     
    54:05
    Český útočník mohl situaci napravit o chvíli později, kdy z pravého kruhu tentokrát pálil a trefil jen pravý beton Scotta Darlinga.
     
    53:50
    Radim Vrbata jel u pravého mantinelu a chytrým obloučkem hledal před brankou Jamieho McGinna. Bohužel pro hosty ale kotouč ke svému adresátovi nedošel.
     
    53:40
    Justin Williams si s Noahem Hanifinem na modré čáře notuje, nahrál mu i tentokrát, ale střela domácího zadáka byla opět tečována do sítě nad brankou.
     
    53:33
    Arénou zní tentokrát bučení na adresu Vincenta Trochecka, který u mantinelu vrazil do Marcus Krügera. Útočník Caroliny totiž držel kotouč u mantinelu svou bruslí a hostující útočník už byl zřejmě trochu frustrovaný.
     
    52:44
    Carolina drží kotouč ve své moci a Florida se na útočné polovině snaží napadat její rozehrávku. Zatím se jí to nedaří, Hurricanes postupují.
     
    51:56
    Scott Darling si v dnešním utkání připsal několik dobrých zákroků, ale zároveň je celkem nejistý v prostoru před brankou. Opět neudržel celkem snadný pokus a vznikl závar, z něhož hosté neudeřili.
     
    51:01
    Puk znovu zamířil do hlediště, kde zareagoval jeden z fanoušků a reflexivně ho zachytil, za což si vysloužil potlesk tribun.
     
    50:53
    V rytmu taneční hudby panuje v poloprázdné aréně pozitivní atmosféra, protože Carolina je blíž vítězství. Přiblížit ji mohl ještě Noah Hanifin, jehož střela od modré čáry byla sražena do hlediště.
     
    50:17
    Dovolím si tvrdit, že jsme možná viděli rozhodující branku zápasu, protože s dnešní koncovkou obou týmů je to dost možné. Aktuálně byl blíž zásahu domácí Haydn Fleury, jenž pálil nepřesně.
    49:35 Derek RYAN - 2:1
     
    49:35
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domácí aréna bouří. Útočník DEREK RYAN vyhrál vhazování, poslal puk za sebe, kde ho atakovaný Roland McKeown posunul zadovkou na Justina Williamse, jehož střelu vyrazil Roberto Luongo nad sebe a útočník Hurricanes pouze doklepl puk do sítě – 2:1! Asistence: Justin Williams, Roland McKeown.
     
    49:29
    Druhé vyhození Floridy v krátkém sledu.
     
    49:15
    Už při hře pěti proti pěti se Florida připravila o útočnou akci nepřesnou přihrávkou, znamenající jediné – zakázané uvolnění.
     
    48:55
    Z pravé strany střílel Jonathan Huberdeau, jehož pokus tečoval mimo Aleksander Barkov. Následně se neujala ani střela Aarona Ekblada.
     
    48:40
    Carolina vyhrála vhazování a po pár vteřinách už byl kotouč za brankou Floridy.
     
    48:32
    Český útočník Radim Vrbata dostal kotouč v kruhu pro vhazování, najel si za svatyni Scotta Darlinga a přihrávkou před branku pobídl Jamieho McGinna, před nímž pokryl kotouč Scott Darling.
     
    48:12
    Aaron Ekblad nahodil kotouč od modré čáry, a přestože neuspěl, Florida dokázala vybojovat útočné pásmo.
     
    47:40
    Florida při svém prvním snažení přišla o útočné pásmo, do kterého se vzápětí vrátila a mohla zaútočit podruhé – znovu neúspěšně.
     
    47:07
    Šikovnost hráčů Floridy přináší ovoce. Jmenovitě Aleksandera Barkova, který si ve středním pásmu zasekl puk a jeho krajan Sebastian Aho (CAR) ho podrazil – přesilová hra pro Panthers.
     
    46:43
    Hra je velmi rozkouskovaná. Před dalším přerušením neskončil puk v brance, nýbrž mezi diváky a následuje krátký odpočinek s komerční přestávkou.
     
    46:07
    Carolina pěkně kombinovala v útočném pásmu, kde se na modré čáře dostal ke kotouči Justin Williams a mohl střílet. Bohužel pro domácí se mu ale puk zapletl mezi nohama a přišla ztráta puku.
     
    44:51
    Nepřehledná akce před brankou gólem neskončilo. Noah Hanifin pálil od modré do mantinelu za brankou, od kterého se puk odrazil a před brankou operoval Josh Jooris, jenž ovšem Roberta Luonga nepřekonal.
     
    44:10
    Tohle Carolině nevyšlo podle představ. Hráči Hurricanes si dali s rozehrávkou na čas, a když už se k ní dostali, dlouhá přihrávka skončila zakázaným uvolněním.
     
    43:38
    Kotouč opustil hrací plochu a krátké pauze se vhazovalo na polovině hřiště. Zápas opět pokračuje.
     
    43:06
    Colton Sceviour se pokoušel na přední tyči nachytat Scotta Darlinga, na kterého si nakonec nepřišel. Hosté neuspěli ani následně a stav zůstává nerozhodný.
     
    42:05
    Hra se přestěhovala na útočnou polovinu Caroliny, která dokonce chvíli kombinovala před brankou Roberta Luonga, leč neúspěšně.
     
    41:21
    Z levé strany vypálil Radim Vrbata a Scott Darling proti jeho střele zasáhl. Už už se zdálo, že puk nakonec udrží a bude se pískat, jenže mu kotouč nakonec vypadl a útočná akce Floridy pokračuje.
     
    40:36
    Z mezikruží se na druhé straně dostal Jonathan Huberdeau a poslal svou dělovku na branku Scotta Darlinga.
     
    40:24
    Úvodní útočnou akci třetí třetiny obstarala Carolina, která se nedostala k přímému ohrožení hostující branky a odražený kotouč od zadního mantinelu Roberto Luongo pokryl.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku: 38 – 17
    Přesilovky: 0/5 – 1/1
    Vhazování: 43 % – 57 %
    Zablokované střely: 2 – 20
    Hity: 9 – 20
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Počet branek už se v závěru druhé třetiny nezměnil a do kabin jdeme za stavu 1:1. Může za to vedoucí gól Brocka McGinna, na kterého vzápětí odpověděl Vincent Trocheck. Carolina měla další příležitost na druhý zásah, ale nedokázala využít ani čtvrtou a pátou přesilovou hru v krátkém sledu.

    Pokud Hurricanes body ztratí, mohou to dávat za vinu jen sobě, svým přesilovým hrám a bídné koncovce. Na kontě mají už 38 střel, jenže šance pálí, nebo je likviduje Roberto Luongo, který vychytal i obrovskou šanci Jeffa Skinnera.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:28
    Tak si říkám, proč na trestné lavici Floridy vůbec zavírají. Obránce Panthers Mark Pysyk (FLA) totiž za brankou vrazil Joakimu Nordströmovi (CAR), který ho o několik vteřin dříve tvrdě dohrál u mantinelu. Oba kohouti už zamířili do kabiny, protože dostali menší trest.
     
    39:12
    Panthers zvládli i tuto početní nevýhodu a krátce po návratu Micheala Haleyho se bude vhazovat po levici brankáře Roberta Luonga.
     
    38:31
    Domácí předvedli na pohled krásnou kombinaci, na jejímž konci stál na modré čáře Noah Hanifin a pálil pouze do pozorného Roberta Luonga!
     
    38:03
    Teuvo Teräväinen dostal přihrávku zpoza branky, jenže jeho střela od modré čáry mířila mimo. Aktivita Caroliny pokračuje...
     
    37:41
    Carolina vyprodukovala několik nebezpečných střel zejména od modré čáry a soupeři pořádně zavařila. Už má na kontě 37 střel, další přidala během této přesilové hry, ale co je důležité – stav se nemění.
     
    37:01
    Kdyby padalo gólů, jako přibývá trestů, to by byla pohádka! A hádejte, kdo se vrací na trestnou lavici – Micheal Haley (FLA). Krátce po svém návratu sekl před brankou jednoho ze soupeřů a připíše si další dvouminutový trest.
     
    36:47
    Tlak Carolina pokračuje, ale Florida si může připsat další zvládnuté oslabení. Hurricanes ale nadále pokračují v útočném snažení.
     
    36:14
    Carolina pokračuje v útočném pásmu, ale hraje se převážně u mantinelu. Jedinou střelu vyprodukoval Elias Lindholm, jenž pálil pouze nad branku.
     
    35:17
    Udeřit ale mohli kuriózně hosté! Do samostatného úniku se dostal Derek MacKenzie, jenž ujel sám na Scotta Darlinga, ale ve velké šanci minul.
     
    34:25
    Vylepšit svou bilanci v přesilovkách a znovu odskočit může Carolina, protože Micheal Haley (FLA) tvrdě atakoval Brocka McGinna a za hrubost míří na trestnou lavici s dvouminutovým napomenutím.
    34:06 Vincent TROCHECK - 1:1
     
    34:06
    Florida právě vstřelila branku!
    Blesková odpověď přece jen přišla. Carolina neuhlídala kombinaci soupeře, při které si VINCENT TROCHECK pěkně najel za obranu na chytrou přihrávkou a čelil už jen Scottu Darlingovi. Hostující střelec si následně posunul puk do strany, soupeře položil a dokázal zasunout za jeho záda – 1:1! Asistence: Jonathan Huberdeau, Roberto Luongo.
     
    33:47
    Panthers dlouho trvalo, než se dostali do útočné třetiny, ale když už jim to vyšlo, střílel z mezikruží Aleksander Barkov.
     
    33:12
    Uvidíme, co vedoucí gól udělá s průběhem zápasu, ale Florida má velkou šanci na rychlou odpověď! Tentokrát fauloval Jeff Skinner (CAR) a po jeho sekání se musí Hurricanes bránit.
    32:17 Brock MCGINN - 1:0
     
    32:17
    Carolina právě vstřelila branku!
    Konečně! Carolina výborně kombinovala v útočném pásmu, kde dostal v levé kruhu puk Noah Hanifin a poslal ho před brankou, kde se nejlépe zorientoval BROCK MCGINN, který doklepl puk do sítě, otevřel skóre a odskočil svému bratrovi a společně s Hurricanes také soupeři – 1:0! Asistence: Noah Hanifin.
     
    31:53
    Po vhazování se v útočném pásmu usadila Carolina, jejíž Josh Jooris zachytil kotouč za brankou a pokoušel se nachytat u tyčky Roberta Luonga – neúspěšně.
     
    31:19
    Rodící se šance Floridy skončila dalším hvizdem sudího – ofsajd. Pokračovat budeme po krátké komerční přestávce.
     
    31:01
    Přesilová hra Caroliny se blíží svému konci, a přestože se hraje v útočném pásmu Hurricanes, nevypadá to, že by měla přinést ovoce.
    30:05
     
    30:05
    Roberto Luongo se opět zapotil! Nejprve pokryl střelu Justina Williamse, jenž pálil z pravého kruhu pro vhazování a poté pálil tvrdě Victor Rask, jehož střelu od modré zachytil před brankou Jeff Skinner, hodil si puk na forhand a bohužel pro domácí nedokázal otevřít skóre.
     
    29:49
    Velmi rychle pálil z levé strany Sebastian Aho a následně se hosté dvakrát osvobodili...
     
    29:05
    Možná se dočkáme v dalších vteřinách! Nick Bjugstad (FLA) si podržel Trevora van Riemsdyka a nabídl jeho týmu třetí přesilovou hru.
     
    28:56
    Oba týmy se tlačí do útočného pásma, hrají ve vysokém tempu, jenže tomu chybí přesnost a potřebná kvalita. Snahu ale ani jednomu z celků nelze odepřít.
     
    28:09
    Když už se neděje nic záživného na ledě, můžeme si alespoň připomenout zajímavý rodinný souboj. Nejspokojenější je totiž maminka bratří McGinnů, protože Jamie z Floridy a Brock z Caroliny hrají zatím nerozhodně.
     
    27:27
    Na konto Roberta Luonga míří další snadný zákrok po střele z dálky a hra je přerušena, protože brankář Panthers ukryl puk do své lapačky – komerční přestávka.
     
    26:52
    Hurricanes tlačí svého soupeře a dokonce vytvořili závar před branku, jenže bez efektivity. Florida i tuto akci zvládla.
     
    26:17
    Aktivnější Carolina pokračuje v útočném snažení, ale zatím se jí nedaří dostat soupeře pod souvislý tlak.
     
    25:31
    Scott Darling neudržel v lapačce zdánlivě snadnou střelu z levé strany a pomoci mu museli obránci, kteří akci soupeře uhasili.
     
    24:29
    V posledních desítkách vteřin jsme se dostali do typického scénáře dnešního zápasu – nepřesnosti a chyby.
     
    24:04
    A hosté málem udeřili! Jevgenij Dadonov našel při přečíslení tří na dva najíždějícího Aleksandera Barkova, který na hranici kruhu při zakončení upadl, přesto hosté pásmo udrželi, až se k odraženému kotouči dostal na levém kruhu pro vhazování Aaron Ekblad a pokusil se ho poslat do branky. Puku se ale do cesty postavil připravený beton Scotta Darlinga.
     
    23:42
    Justin Faulk se pokoušel prosadit nahozeným kotoučem za branku Floridy, jenže domácí nedokázali soupeře dostat pod zámek a dokonce se muí bránit.
     
    23:08
    Teuvo Teräväinen tečoval ve středním pásmu nahozený kotouč a usměrnil ho tak na tribunu mezi fanoušky. To znamená přerušení hry a vhazování ve středním pásmu.
     
    22:26
    Nalijme si čistého vína, jde vidět, že se potkaly dva týmy, které v NHL nepatří k tomu nejlepšímu. Ve hře je i nadále vidět spousta nepřesností a chyb, ale snahu oběma celkům nelze odepřít. Uvidíme, co přinesou další minuty.
     
    21:43
    Tentokrát si kanadský brankář připsal snadnější zákroky. Nejprve pokryl nahození Justina Williamse a vzápětí ihned po vhazování pokryl lapačkou i střelu od modré, kterou hezky viděl.
    21:01
     
    21:01
    Čaroděj v brance Floridy úřaduje! Derek Ryan výborně vyjel zpoza branky a od pravé tyčky našel fantastickou přihrávkou na zadní tyč Jeffa Skinnera, jenž měl před sebou pouze odkrytou branku, ale gól mu sebral fantastický zákrok lapačkou v podání Roberta Luonga.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku: 20 – 10
    Přesilovky: 0/2 – 0/0
    Vhazování: 38 % – 62 %
    Zablokované střely: 1 – 13
    Hity: 6 – 11
     
    Zvláštní třetina. Viděli jsme celkem třicet střel, z nichž dvě třetiny vyprodukovali domácí. Největší z nich měl ale Jeff Skinner v závěru první dějství a nejednalo se o žádnou stoprocentní tutovku. Oba týmy trápí nepřesnosti v defenzivě i útočné kombinaci a jejich jediným štěstím je, že soupeř chyby netrestá. Uvidíme, zda bude v prostřední části šancí přibývat.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:12
    Gólem nekončí ani střelecký pokus z pravé strany, který vyprodukoval jeden z hráčů po zmatcích Floridy v obranném pásmu, jenže puk pouze skákal před brankou, kde ho nedokázal usměrnit Derek Ryan.
     
    18:59
    Jonathan Huberdeau na modré čáře nepřihrál přesně a Carolina mohla jít do útoku, který ovšem skončil záhy další nepřesnou přihrávkou.
     
    18:14
    Roberto Luongo si připsal další dva důležité zákroky! Nejprve pálil z pravé strany pouze do jeho vyrážek Jordan Staal, následně pak Carolina zahrozila znovu, když z mezikruží pálil jeden z obránců, ale na brankáře soupeře si nepřišel.
     
    17:09
    Hluchou část ukončil Jeff Skinner, jenž dostal parádní přihrávkou do jízdy a od modré čáry jel sám na Roberta Luonga. Kanadský brankář ale střelu svého krajana bezpečně pokryl!
     
    16:17
    Oba týmy pokračují v nepřesnostech, které je trápí celou první třetinu. Nepřesné kombinace přišly vniveč při útočných akcích obou mužstev.
     
    15:05
    Panthers založili další útočnou šanci, na jejímž konci stál opět Jevgenij Dadonov, ale skákající puk zkrotit nedokázal. Florida se musí opět bránit.
     
    14:06
    Čekání na výraznější střelecký pokus ukončil aktivní Noah Hanifin, jenž se při rychlém útoku Caroliny dostal ke střele z druhé vlny a od modré čáry trefil přímo pozorného Roberta Luonga.
     
    14:06
    Viděli jsme už přes dvacet střel, ale na první výraznější akci stále čekáme. Oba týmy mají problémy v koncovce, protože se jim nedaří vyprodukovat nebezpečnou střelu, případně dostat soupeře pod souvislý tlak.
     
    13:24
    Jonathan Huberdeau se dostal ke kotouči na pravé straně útočného pásma, odkud hledal najíždějícího Jevgenije Dadonova, kterému se nepodařilo usměrnit kotouč směrem k brance.
     
    12:40
    Problémy v rozehrávce měla i Carolina, až se na modré čáře dostal ke kotouči Aaron Ekblad a prověřil Scotta Darlinga. Tato střela mu však nenadělala žádného problémy.
     
    11:43
    Domácí nakonec vyprodukovali jen pár střel, z nichž ani jedna neměla gólové parametry, protože jim chyběla přesnost i potřebná razance. Puk je ve středním pásmu a oba týmy střídají.
     
    10:55
    Výborné napadání Caroliny v útočném pásmu dostalo Floridu pod tlak a Hurricanes se snaží zmatené defenzivy Panthers využít. Zatím se jim ale nedaří získat kotouč do své moci.
     
    10:33
    Šestá střela Floridy v tomto utkání zaplula do náručí Scotta Darlinga, který si puk uschoval ve své výstroji a nechal tak přerušit hru. Bude se vhazovat po pravici domácího brankáře.
     
    10:12
    Carolina pokračuje ve výrazné aktivitě a střelecky má rozhodně navrch, jenže opět ji zastavil ofsajd a další střelu tak nepřidá.
     
    09:37
    Ke střele se na levé straně dostal Aleksander Barkov, jemuž ovšem bránil ve střele zadák Caroliny a pokus mladého Fina mířil mimo tři tyče.
     
    08:50
    Zadák Hurricanes založil i následující akci svého týmu, ale tu přerušil hvizd sudího. Carolina se totiž dostala přes útočnou modrou za pomoci ofsajdu.
     
    08:14
    Od modré čáry se opřel do kotouče obránce Noah Hanifin, jehož dělovka však zaplula pouze do výstroje Roberta Luonga. Po komerční přestávce budeme pokračovat v obranném pásmu Panthers.
     
    07:03
    Do útoku se dostala po několika minutách i Florida a dokázala zahrozit. Jonathan Huberdeau a Jevgenij Dadonov by ale museli mířit přesněji, aby se mohl měnit stav zápasu.
     
    06:40
    V závěru druhé přesilové hry prověřili zkušeného brankáře také Joakim Nordström a Trevor van Riemsdyk, jejichž pokusy byly tím posledním nebezpečím v nevyužité početní převaze.
     
    05:37
    Z hranice levého kruhu tentokrát pálil Justin Faulk, jehož střelu nikdo z obránců nezablokoval, přesto gólem neskončila – Roberto Luongo byl pozorný!
     
    05:23
    Panthers se ovšem museli rychle vracet a Carolina je v jejich obranném pásmu pořádně zaměstnala. Tři střely však zablokovali hostující borci a pokusu Dereka Ryana chyběla potřebná přesnost.
     
    04:41
    Dva střelecké pokusy Dereka MacKenzieho s Vincentem Trocheckem, kteří sice Scotta Darlinga nepřekonali, ale získali cenné vteřiny pro svůj tým.
     
    04:01
    Noah Hanifin se opřel do puku, který pokryl Roberto Luongo a Florida může jít ve vlastním oslabení do zajímavého protiútoku. Co z něho vytěží?
     
    03:55
    Že by Florida po přežitém oslabení převzala iniciativu? Musím její fanoušky zklamat, protože Connor Brickley (FLA) chvíli po svém návratu opět fauloval Jeffa Skinnera, když ho tentokrát podrazil. Tito dva se dnes asi budou potkávat často, ale za poslední dvě setkání floridský borec pochvalu určitě nedostane.
     
    03:46
    Aleksander Barkov sice vyhrál vhazování, ale závěr oslabení strávila Florida v obranném pásmu, kde se opět činil Roberto Luongo. Kanadský brankář poryl dva pokusy Jeffa Skinnera i Justina Williamse.
     
    03:10
    Dva rychlé zásahy Roberta Luonga drží nulu na kontě inkasovaných branek Panthers! Nejprve musel hledět do pravé strany proti střílejícímu Victoru Raskovi a po pár vteřinách pokryl i dělovku z druhé strany, kterou tentokrát vyslal útočník Derek Ryan.
     
    02:26
    Už druhou střelu zablokoval Aleksander Barkov, kterého tentokrát zasáhla střela Noaha Hanifina. Vzápětí ujel Vincent Trocheck, jenž se na pravé straně dostal ke střele a prověřil Scotta Darlinga.
     
    02:00
    Okamžitě po vhazování pálil Sebastian Aho a jeho ránu zastavil obětavý pád Aleksandera Barkova. Jeho krajan se o chvíli později dostal ke střele příklepem, kterou pro změnu pokryl Roberto Luongo. Tlak Caroliny pokračuje.
     
    01:35
    To bylo rychlé. Už ve druhé minutě máme první vyloučení, když Connor Brickley (FLA) zasáhl svou hokejkou najíždějícího Jeffa Skinnera a dostane menší trest za hru vysokou holí.
     
    00:26
    Úvodní vhazování vyhrál domácí Jordan Staal, ale úvodní akce Caroliny ovoce nepřinesla.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Carolina Hurricanes: Darling – Faulk, Slavin, T. van Riemsdyk, H. Fleury, McKeown, Hanifin – T. Teräväinen, J. Staal, Aho – E. Lindholm, D. Ryan, Skinner – Williams, V. Rask, B. McGinn – Jooris, Krüger, Nordström.

    Florida Panthers: Luongo – Ekblad, Yandle, Pysyk, McCoshen, Petrovic, Matheson – Dadonov, Barkov, Huberdeau – Bjugstad, Trocheck, Brickley – Vrbata, McCann, J. McGinn – Sceviour, MacKenzie, Haley..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 33. B. McGinn (Hanifin), 50. D. Ryan (Williams, McKeown), 59. Williams (Nordström) – 35. Trocheck (Huberdeau, Luongo)


    Carolina Hurricanes: Darling – Faulk, Slavin, T. van Riemsdyk, H. Fleury, McKeown, Hanifin – T. Teräväinen, J. Staal, Aho – E. Lindholm, D. Ryan, Skinner – Williams, V. Rask, B. McGinn – Jooris, Krüger, Nordström.
    Florida Panthers: Luongo – Ekblad, Yandle, Pysyk, McCoshen, Petrovic, Weegar – Dadonov, Barkov, Huberdeau – Bjugstad, Trocheck, Brickley – Vrbata, J. McGinn, Balisy – Sceviour, MacKenzie, Haley.

    Rozhodčí: J. St. Pierre, W. McCauley – R. Daisy, T. Sericolo.

    Diváci: 8 828
    thejrc.org