Česko – Japonsko 2:1 (kon.)
konec
Česko
2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Japonsko
Středa 08.11.2017, 16:00 • Kalich Arena, Litoměřice • Reprezentace žen do 18 let
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Zdravím Vás z litoměřické Kalich Areny u prvního z trojice zápasů ženské reprezentace do 18 let proti Japonsku. Toto utkání se odehraje v Litoměřicích, další dvě v nedalekých Lovosicích. Oba týmy se utkají po deseti měsících. Přeji příjemné počtení.
     
    Česká republika

    České reprezentantky se připravují na šampionát v ruském Dmitrově, který se bude hrát od 6. do 13. ledna 2018. Přičemž Rusko bude nejvyšší šampionát v této kategorii hostit poprvé. Český tým se zde představí v nižší skupině B proti Finska, Švýcarska a Německa.

    Pod novým trenérem Pavlem Zuziakem sehrály juniorku řadu přípravných zápasů. V prvním reprezentačním kempu, hraném v Roudnici nad Labem, se hráčky poprvé měly představit proti soupeřkám z Ruska. Nakonec ale nastoupily proti týmům starších dorostenců Litoměřic a Kralup nad Vltavou. Oběma týmům juniorky podlehly, Litoměřicím 3:7 a Kralupům nad Vltavou 1:6. Následně ovládly Kuortane Cup ve Finsku třemi výhrami, proti ženskému týmu Kärpätu Oulu, finské a norské reprezentaci.

    Nominace českého týmu:
    Anna Kotounová (HC Tábor), Eva Štumbaurová (HC Slavoj Český Krumlov), Alexandra Halounová, Sandra Halounová (obě HC Plzeň 1929)
    Aneta Zachová, Sabina Matoušková (obě HC Kladno 2001), Nikola Dýcková (HC Dukla Jihlava), Karolína Juřicová (BK Havlíčkův Brod), Barbora Hrůšová (HC Energie Karlovy Vary), Agáta Sarnovská (HC Stadion Litoměřice), Sára Čajanová (VHK ROBE Vsetín), Daniela Pejšová (Piráti Chomutov), Kristýna Hájková (HC Skuteč), Valentýna Černá (TJ Tesla Pardubice), Tereza Mazancová (BK Mladá Boleslav), Anna Fabšicová (HC Strakonice), Lucie Samohýlová (HC ZUBR Přerov), Pavlína Vlková (HC Krkonoše), Vivien Šmajdová (HC Stadion Cheb), Klára Seroiszková (HC Býci Karviná), Monika Krčková (VSK Technika Brno), Tereza Radová (HC Olomouc).

    Náhradnice:
    Julie Mauthauserová (HC Jaroměř), Šárka Krejníková (KLH Vajgar Jindřichův Hradec), Tereza Kubíčková (HC Orli Lanškroun), Kamila Richtrová (HC Roudnice nad Labem), Eliška Veselá (HC Bobři Valašské Meziříčí), Věra Horáková (HC Vlci Jablonec nad Nisou), Karolína Hrdinová (HC Cherokees Brno)-
     
    Japonsko

    Tým Japonek na předchozím šampionátu hraném v Přerově a ve Zlíně vypadl z elitní skupiny pro mistrovství světa, což se svěřenkyním trenéra Fujisawy Yoshifumiho stává pokaždé od roku 2015. Předtím se dokázaly v nejvyšší skupině udržet alespoň dva roky Na předchozím šampionátu z duelů proti České republice, Finsku a Švýcarsku nezískaly Japonky ani bod, přestože dvakrát prohrály o jediný gól.

    Nominace japonského týmu:
    Sato Meiová (Kushiro Bears), Ryo Sasakiová (Toyota Cygnus), Ota Koroková (Mikage Gredes), Seki Natsumiová (Daishin), Takenaka Senaová (Ontario Hockey Academy), Shiga Akaneová (Obihiro Ladies), Kurosu Wakanaová (Periglin), Yamamoto Makotová (Daishin), Ito Yukiová (Obihiro Ladies), Koyama Reiyaová (SEIBU Princess Rabbits), Ogawa Mimareuová (Daishin), Tsubeki Yukaová (Daishin), Enka Tadaová (Mikage Gredes), Aiten Sadoová (Mikage Gredes), Suzuki Hanawaová (Daishin), Ushio Azukiová (Periglin), Nagaoka Mayuová (Daishin), Wajima Yumeroová (Periglin)
     
    Předchozí vzájemný zápas

    7.1.2017, MS U18 Přerov: Česká republika – Japonsko 3:2

    Branky a nahrávky: 20. Erbenová (Vozdecká, Mlýnková), 43. Kaltounková (Lerchová, Exnerová), 51. Mlýnková (Machalová) – 32. A. Satoová (Kojamaová), 40. Jamašitaová (A. Satoová, Cucumiová).

    Sestava ČR: Bláhová (Jandová) – Cornová, Erbenová, Škrdlová, Vozdecká, Kotounová, Martinů, Pytlíková, Zachová – Bucifalová, Dýcková, Exnerová – Hymlárová, Kaltounková, Karlecová – Machalová, Lerchová, Mlýnková – Neubauerová, Tomasco, Zrnová.

    Sestava Japonska: M. Satoová (Tonosakiová) – Konišiová, Otaová, M. Sakurajová, N. Sakurajová, Sekiová, Akane Šigaová, Aoj Šigaová, Takenakaová – Cucumiová, Hinataová, Itoová – Jamamotoová, Jamašitaová, Kojamaová – Kurosuová, Ogawaová, A. Satoová – Suzukiová, Ušioová, Wadžimaová.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Juřicová (Štumbaurová) – Kotounová (C), Pejšová, Šmajdová (A), Krčková, Radová, Zachová, Vlková, Hrůšová – Matoušková, Dýcková (A), Sarnovská – S. Halounová, A. Halounová, Samohýlová – Čajanová, Mazancová, Fabšicová – Lornecová, Černá, Hájková – Seroiszková.

    Japonsko: Satoová (Sasakiová) – Otaová (C), Šigaová, Sekiová (A), Takenaková, Nomuraová, Jamašitaová – Cucumiová, Suzukiová, Kojamaová, Wadžimaová, Itoová, Kurosuová, Ušioová, Satoová, Sonojaová, Nagaokaová, Jamamotoová, Ogawaová.

    Rozhodčí: Růžičková – Svobodová, Šťastná.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    První útok si připsaly české hráčky. Trochu vlažněji se do útočného pásma dostala Sabina Matoušková. Malou chvíli se Češky v útočném pásmu udržely, Satoovou však ohrozit nedokázaly.
     
    02:03
    Sára Mazancová se odhodlala k vyjetí na branku Japonska, ovšem díky sevření protihráček projela s kotoučem až za branku, kde předala puk Fabšicové.
     
    03:16
    Po delší době se do útoku dostaly i Japonky. Souhru mezi nimi však dokázaly Češky narušit a z pásma vytlačit.
     
    04:44
    Jumeka Wadžimaová nepřešla přes Annu Fabšicovou, což vedlo k rychlému protiútoku českých hráček. Mei Satová kotouč dokázala zastavit.
     
    06:15
    Z pravého úhlu se pokusila o překonání Satoové Sabina Matoušková. Střela však pouze prolétla přes brankoviště.
     
    07:12
    Sandra Halounová prošla přes střední pásmo. V útočném se však již Češky k pokračování akce nedostaly. Japonkám se je podařilo zablokovat u mantinelu.
     
    08:19
    Monika Krčková se pokusila o nahození kotouče na bránu z rohu. Puk se jí však zamotal pod nohama a při jeho vysvobozování udělala krásnou piruetu. Přesto ji japonská obránkyně kotouč vzala.
     
    08:49
    Vyloučení v týmu Japonsko (Itoová – 2 min., hákování).
     
    10:04
    První zakončení českého celku ve své přesilovce. Střela Anety Zachové od modré čáry připomínala spíše jen nahození, které Satoová přikryla lapačkou.
     
    10:49
    Hosté v plném počtu.
     
    11:36
    Monika Krčková nabila své spoluhráčce v obraně Viven Šmajdové, která tvrdou střelou prověřila Mei Satoovou. Japonská gólmanka střelu do oblasti břicha zblokovala a zastavila.
     
    12:12
    Anna Kotounová krapet přepálila svou střelu, která našla své místo určení v ochranné síti nad brankou Satoové.
     
    12:53
    Japonkám se stále nedaří vypudit Češky z útočného pásma. Ty navíc vysílají velké množství střel na Satoovou. Japonská gólmanka, stejně jako zbytek obrany se však zatím drží.
     
    13:48
    O šanci se po delší době přihlásily i Japonky. Chybně vyhozený puk Češek z obranného pásma zachytila na modré čáře Koroko Otaová, která z první vypálila střelu na Juřičovou. Česká brankářka střelu zastavila lapačkou.
     
    14:13
    Vyloučení v týmu Česko (Šmajdová – 2 min., nedovolený zásah tělem (ženy)).
     
    15:31
    Japonky se usídlily v útočném pásmu. Kombinaci střelou zakončily Šiori Jamašitaová a Koroko Otaová. První střela k Juřicové ani nedolétla, druhá byla zblokována českou obránkyní, stojící těsně před Otaoovou.
     
    16:13
    Domácí v plném počtu.
     
    16:50
    Vyrovnání početních sil přineslo opětovné snažení českého celku před brankou Satoové. Hra je však často přerušována díky zakázaným uvolněním.
     
    17:59
    Tereza Mazancová na modré narušila souhru Japonek v útočném pásmu a rychle se vydala vstříc brance Satoové, stejně tak rychle však byla vytlačena zpět.
     
    18:19
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Máme tu první gól utkání. MAHIRO JAMAMOTOOVÁ převzala puk z rohu a vyslala jej nad lapačkou Juřicové. Asistence: Marin Nagaokaová, Jui Sonojová
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina zprvu přinesla dominanci českého týmu. Ten však nedokázal žádnou ze šancí využít. Japonky přenesly tlak na branku Juřicové až v samém závěru a dokázaly ho přeměnit ve vstřelenou branku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:07
    První vhazování získaly opět české hráčky, které se po krátkém zádrhelu ve středním pásmu dostaly do útočného. Odsud se marně snaží dostat ke střele. Nahození okolo brány nejprve zbrzdila Sarnovská, které projel kotouč pod nohama, načež dojelo až k Šmajdové. Její nahrávka dál však byla nepřesná.
     
    21:24
    Hra se obrátila směrem k Juřicové. Nepříliš povedené nahození Jamamotoové na branku česká gólmanka zachytila. Z následného vhazování se do šance dostaly české hráčky.
     
    22:38
    Česko právě vstřelilo branku!
    Hráčkám českého celku se podařilo tlak v útočném pásmu využít. Po několika ostřelovacích pokusech definitivně poslala puk za Satoovou z hranice brankoviště NIKOLA DÝCKOVÁ. Asistence: Sabina Matoušková, Agáta Sarnovská.
     
    23:44
    Vstřelení gólu paradoxně probudilo Japonky, které podnikají stále více akcí do prostoru kolem Juřicové. Česká obrana si však nyní dává pozor a protihráčky s velkou rychlostí posílá zpět do středního pásma.
     
    25:00
    Poněkud nedůrazné nahození od Matouškové dokázala Nikola Dýcková, i díky odrazu o mantinel převzít. Byla však zachycena v ofsajdovém postavení, čímž byla její akce zastavena.
     
    25:54
    Barbora Hrůšová marně čekala na hranici mezi kruhy a modrou čárou na přihrávku od brankoviště, kterou by pohotově nasměrovala na střelu. Namísto toho se Japonky rychle vydaly k Satoové, opět však doplatily na ofsajd.
     
    27:02
    Nikola Dýcková zuby – nehty drží puk na holi a chrání jej před dotírající Moekou Cucumiovou. Nakonec boj prohrála a Japonky se vydaly směrem ke Karolína Juřicové, která se musí držet v pozoru před jejich kombinací i občasnými střelami.
     
    28:10
    Češky se marně snažily vyvléci se z útočného pásma a přenést hru na opačnou stranu. Nápor Jaopnek však nezlomily, tak Alexandra Halounová jej alespoň zmírnila vyhozením puku na zakázané uvolnění.
     
    28:45
    Alexandra Halounová se prosmýkla kolem Koroko Otaové a vystřelila na branku. Její střela však postrádala důraz a Satoová s ní neměla příliš velký problém.
     
    29:15
    Vyloučení v týmu Česko (Pejšová – 2 min., nedovolený zásah tělem (ženy)).
     
    30:00
    Japonky začaly přesilovku velice aktivně. Rychlou kombinací v útočném pásmu se snaží dostat obratně puk za Juřicovou. Obrana českého celku se ale vehementně brání a každou japonskou střelu zvládá blokovat.
     
    31:05
    Střídání v týmu Japonsko: ze hřiště odchází Satoová, přichází Sasakiová.
     
    31:15
    Domácí v plném počtu.
     
    31:26
    Vyloučení v týmu Japonsko (Sekiová – 2 min., sekání).
     
    32:15
    Přesilovka českého celku začala paradoxně v útočném pásmu české reprezentace. Japonky se snaží dostat se ke hře, jakou předváděly během své přesilovky. Díky změně početních sil na ledě jim to však tak snadno již nejde.
     
    33:26
    Hosté v plném počtu.
     
    33:42
    Po vyrovnání početních sil byly vyrovnány i síly herní. Hra se po malém momentu přesunula zpět k Juřicové, odkud se Češky snaží přejít do pásma útočného.
     
    35:03
    Češky odolávají japonskému tlaku přerušováním hry na zakázané uvolnění. Což nakonec vedlo k přesunu těžiště hry směrem k Sasakiové, která nyní musí snášet hru na dostřel své branky.
     
    36:50
    Drtivý tlak posledních momentů před brankou Japonek nedokázaly Češky využít zcela dle svých představ. Na to konto se hráčky Japonska i s pukem přesunuly rozvířit led i do obranného pásma českého celku.
     
    38:19
    Češkám se daří vždy na malou chvíli vytlačit Japonky ze své třetiny a pokusit se o vlastní šanci. O poslední protiútok se postarala Tereza Mazancová, která přijala přihrávku ze středního pásma do pravého kruhu. V dalším pokračování dráhy puku jí však zablokovaly japonské obránkyně, které nepropustily ani několik dalších dorážek.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Diametrální rozdíl oproti první třetině. Více ze hry měl japonský tým, naopak skórovat se povedlo Češkám. Karolína Juřicová si dokázala poradit s větším množstvím střel na ní vyslaných, čímž drží svůj tým nad vodou za vyrovnaného stavu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:50
    Tlak Japonek před brankou Juřicové přerušila Nikola Dýcková svým proviněním, kdy držela protihráčku.
     
    41:50
    Japonkám se nedaří být v přesilovkách tak aktivní, jako v předchozích dvou periodách. Dokonce se hráčkám českého týmu podařilo zaútočit na Sasakiovou, již ne ji překonat.
     
    42:32
    Japonky vyvezly kotouč do útočného pásma. Karolína Juřicová však nemusela čelit příliš velkému náporu, neboť obrana dokázala šance japonského celku ihned blokovat.
     
    42:50
    Domácí v plném počtu.
     
    43:24
    Japonky se vymanily z českého sevření a vyjely proti branky Karolíny Juřicové, kterou i střelou z mezikruží prověřily.
     
    43:59
    Anna Kotounová poslala puk přes šířku kluziště na Moniku Krčkovou, od níž poté vyšla střela napříč pravým kruhem. Nedůrazná šance však k Sasakiové ani nedolétla.
     
    44:59
    Vhazování po icingu před branku Sasakiové využily Japonky k rychlému protiútoku. Z něho ale Juřicovou ohrozit nedokázaly, naopak Češky se velmi rychle vrátily zpět.
     
    46:07
    Na pozoru se nyní musejí mít obě gólmanky. Hra se velmi často přesouvá z jedné strany hřiště na druhou. K přímé střele se však žádný z týmů dostat nemůže.
     
    46:55
    Monika Krčková se snaží vyvléct ze sevření Rami Kojamové. V tom úspěšná nebyla, ve vyhození puku na spoluhráčku již ano. Tím zahájila další českou akci, která byla tradičně zastavena ofsajdem.
     
    47:55
    Veronika Lorencová se pokusila o střelu na Sasakiovou. Puk ji však sjel po holi a našel pouze prostor vedle branky.
     
    48:38
    Asi největší šance českého týmu v této třetině! Alexandra Halounová poslala puk pro hranici brankoviště na levou stranu, kde stála Lucie Samohýlová připravená ke střele. V klíčovém momentu však puk nedokázala trefit dle svých představ.
     
    49:22
    Tlak českého týmu pokračuje! Agáta Sarnovská se prosmýkla kolem několika japonských hráček, načež se dostala do mezikruží odkud vystřelila. Reika Sasakiová však nedala pokusu žádnou šanci a přikryla ji k tělu lapačkou.
     
    50:29
    Poté se dostaly do hry i Japonky. Karolína Juřicová čelila několika střeleckým pokusům za sebou, žádný z nich nebyl příliš důrazný aby jej nedokázala zastavit.
     
    51:27
    Japonky drží české hráčky v rohu kluziště, ovšem na dostřel od branky Reiky Sasakiové. Češky se posléze dostaly ven, přišly ale o puk.
     
    52:51
    Kaho Suzukiová se vydala rychle do útočného pásma. Zde velmi brzy narazila na důraznou Danielu Pejšovou, která ji kotouč vypíchla. Přesto musely hráčky české týmu nakonec vyhodit kotouč na zakázané uvolnění.
     
    54:19
    Japonkám se povedlo natlačit se do útočného pásma. Karolína Juřicová se však enormního náporu již obávat nemusí, Češkám se daří jejich šance blokovat.
     
    54:41
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak trochu se štěstím se povedlo Češkám otočit vývoj utkání na svou stranu. ANETA ZACHOVÁ převzala puk na modré čáře. Její obloučkovitá střela poté dolétla přímo za záda Sasakiové. Asistence: Valentýna Černá.
     
    56:04
    Český tým v tlaku na japonskou branku pokračuje. Přestože se Japonkám snaží blokovat šance Češek, z útočného pásma je již dostat nemohou.
     
    57:31
    Tvrdou střelou od modré prověřila Daniela Pejšová Sasakiovou. Ta nakonec její pokus zastavila a vyslala svůj tým do hry. Pejšová následně stíhala protihráčku s kotoučem na holi podél mantinelu.
     
    58:04
    Kaho Suzukiová zblokovala několik střel z hranice brankoviště v podání hráček českého týmu, přičemž Japonky se v závěrečné části zápasu odhodlaly k útoku na českou branku.
     
    58:31
    Oddechový čas pro hosty.
     
    Dnešní utkání sleduje 54 diváků.
     
    58:42
    Do závěrečné minuty vstupují Japonky bez Sasakiové!
     
    59:04
    Češkám se podařilo zmírnit tlak Japonek vyhozením puku na opačný konec ledové plochy. Prázdnou branku ale netrefily, došlo tedy na icing.
     
    59:04
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:13
    Japonky si vytvořily doslova drtivý tlak na českou brankou. Částečně si jej však zmírnily sami, když Šigaová nepřevzala správně puk od Otoové. I tak ale musela Juřicová čelit enormnímu množství střel.
     
    Konec zápasu.
     
    Japonkám drtivý závěrečný tlak již nic nepřinesl, z prvního vzájemného utkání tedy musely zkousnout hořkosti porážky. Již v pátek ale na oba celky čeká odveta, která se hraje na lovosickém zimním stadionu. (17:55:40)

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 23. Dýcková (Matoušková, Sarnovská), 55. Zachová (Černá) – 19. Jamamotoová (Nagaokaová, Sonojová)


    Česko: Juřicová (Štumbaurová) – Kotounová (C), Pejšová, Šmajdová (A), Krčková, Radová, Zachová, Vlková, Hrůšová – Matoušková, Dýcková (A), Sarnovská – S. Halounová, A. Halounová, Samohýlová – Čajanová, Mazancová, Fabšicová – Lornecová, Černá, Hájková – Seroiszková.
    Japonsko: Satoová (Sasakiová) – Otaová (C), Šigaová, Sekiová (A), Takenaková, Nomuraová, Jamašitaová – Cucumiová, Suzukiová, Kojamaová, Wadžimaová, Itoová, Kurosuová, Ušioová, Satoová, Sonojaová, Nagaokaová, Jamamotoová, Ogawaová.

    Rozhodčí: Růžičková – Svobodová, Šťastná

    Diváci: 54
    thejrc.org