New Jersey – Edmonton 2:3 (po pr.) | Philadelphia – Chicago 3:1 (kon.) | Montreal – Minnesota 0:3 (kon.)
St. Louis – Arizona 3:2 (2:0 po s.n.) | Calgary – Detroit 6:3 (kon.) | Anaheim – Vancouver 4:1 (kon.)
Los Angeles – Tampa 2:5 (kon.) | Colorado – Ottawa 3:4 (po pr.)
konec
Calgary Flames
6:3 (2:0, 3:3, 1:0)
Detroit Red Wings
Pátek 10.11.2017, 03:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:37 Johnny GAUDREAU - 6:3
     
    57:37
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Pravděpodobně je rozhodnuto! Mantha přišel o puk na útočné modré čáře, Monahan ho posunul na JOHNYHO GAUDREAUA a ten neměl problém z poloviny trefit prázdnou klec. Asistence: Sean Monahan.
     
    57:25
    Petr Mrázek vysprintoval na střídačku a pustil do hry šestého útočníka Red Wings!
     
    47:17
    Maritn Frk mimo hlavní dění zbytečně odhodil Sama Bennetta a vysloužil si menší trest za nedovolené bránění.
     
    45:16
    Málem to bylo jen o gól! Helmovu střelu z pravé strany Smith jenom vyrazil k Nielsenovi a jeho bekhendová dorážka skončila na tyči za již bezmocným brankářem! Útočník Detriotu pak měl před sebou odkrytou část branky, nicméně u první tyče předvedl důležitý zákrok obránce Stone.
     
    42:01
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Dougie Hamilton – 2 min., sekání).
    39:56 Anthony MANTHA - 5:3
     
    39:56
    Detroit právě vstřelil branku!
    Necelé čtyři sekundy před koncem druhého dějství Red Wings znovu snižují! Nielsen se rozjel na levé křídlo a přihrávkou pod sebe oslovil Ericssona, jehož dělovku Smith vyrazil do volného prostoru u mezikruží. Tam se jako první zjevil ANTHONY MANTHA a nikým neobtěžován dorazil puk za rozhozeného Smithe. Asistence: Jonathan Ericsson, Frans Nielsen.
    37:01 Jaromír JÁGR - 5:2
     
    37:01
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Obrovská radost v ochozech Scotiabank Saddledome! Kulak přihrávkou z rohu obranného pásma našel Gaudreaua, který na malém prostoru okamžitě zrychlil a v situaci dvou na jednoho přihrál pod hokejkou Ericssona na JAROMÍRA JÁGRA, jenž si chvíli počkal na střelu a poslal puk nad bližší beton padajícího Mrázka! Pro českou legendu je to první gól v probíhajícím ročníku! Asistence: Johnny Gaudreau, Brett Kulak.
    35:49 Frans NIELSEN - 4:2
     
    35:49
    Detroit právě vstřelil branku!
    Hosté podruhé v zápase snižují na rozdíl dvou branek! Anthomy Mantha se uvolnil a z pravého mantinelu vykouzlil výtečnou bekhendovou přihrávkou. Ta prošla přes Brodieho i dalšího domácího obránce až k FRANSI NIELSENOVI, jenž jenom nastavil hokejku a překonal přesunujícího se Smithe. Asistence: Anthony Mantha, Mike Green.
     
    34:57
    Brouwer a Abdelkader se po přerušení pustili do šarvátky, kterou jasně ovládl domácí útočník! Oba hráči míří na pět minut na trestnou lavici.
     
    33:09
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Mark Giordano – 2 min., podražení).
    32:23 Matthew TKACHUK - 4:1
     
    32:23
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Důležitý gól pro sebevědomí domácích hráčů, kteří se už začínali dostávat pod nepříjemný tlak! Frk zachyboval za vlastní brankou a odevzdal puk Backlundovi. Ten nahrál na modrou Kulakovi, jenž se postaral o nahození a to za Mrázkova záda protečoval MATTHEW TKACHUK! Asistence: Brett Kulak, Mikael Backlund.
    28:43 Martin FRK - 3:1
     
    28:43
    Detroit právě vstřelil branku!
    Rudá křídla využívají svou první přesilovku a snižují své manko! Anthony Mantha u brankoviště nezazmatkoval po přihrávce od Larkina a ještě přesunul kotouč k druhé tyči, kam si nabruslil MARTIN FRK a jednoduše zamířil do zcela odkryté branky. Pro Frka je to už šestý gól v sezóně! Asistence: Anthony Mantha, Dylan Larkin.
     
    28:04
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Sam Bennett – 2 min., sekání).
    26:02 Micheal FERLAND - 3:0
     
    26:02
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Plameny unikají do tříbrankového vedení! Ericsson udělal osudovou chybu po rozehrávce Petra Mrázka. U mantinelu mu sebral puk Backlund a přihrál před rozjetého MICHEALA FERLANDA, jenž snadno projel mezi obranným párem Detriotu a forhendovým blafákem pokořil českého brankáře. Asistence: Mikael Backlund.
     
    24:01
    Mike Smith a jeho nejlepší zákrok večera! Zuby si na něm vylámal Dylan Larkin, jenž po skvělé přihrávce od Tatara zakončoval z vnitřního okraje levého kruhu a mířil k vzdálenější tyči.
    13:56 Johnny GAUDREAU - 2:0
     
    13:56
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Domácí jsou v úvodu zápasu lepším týmem a zaslouženě vedou už o dva góly! Sean Monahan vyhrál buly nad Zetterbergem, kotouč se dostal k JOHNYMU GAUDREAUOVI a ten ho z prostoru mezi kruhy poslal až za Mrázkova záda. Asistence: Sean Monahan.
    09:15 Mark JANKOWSKI - 1:0
     
    09:15
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Flames jdou v desáté minutě do vedení! MARK JANKOWSKI roztáhl hru doleva k Jaromíru Jágrovi. Jeho střela se od hrudníku nejistého Mrázka odrazila přesně do noh přijíždějícího Jankowského a ten trochu nečekaně přišel k prvnímu gólu ve své krátké kariéře! Mrázek ještě instinktivně máchl lapačkou, jenže puk prosvištěl k jeho levé tyči. Asistence: Jaromír Jágr, Sam Bennett.
     
    05:45
    Parádní individuální akce od Gaudreaua, který prokázal svou mrštnost a prokličkoval se až do mezikruží. Mrázek se ale nenechal zahanbit a předvedl vynikající zákrok lapačkou!
     
    05:18
    Anthony Mantha fauloval v útočném pásmu během akce jeho spoluhráčů. Rozhodčí jeho zákrok na Stonea posoudili jako hrubost a přiřkli Plamenům první přesilovku.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 10. Jankowski (Jágr, S. Bennett), 14. J. Gaudreau (Monahan), 27. Ferland (Backlund), 33. Tkachuk (Kulak, Backlund), 38. Jágr (J. Gaudreau, Kulak), 58. J. Gaudreau (Monahan) – 29. Frk (Mantha, D. Larkin), 36. Nielsen (Mantha, Green), 40. Mantha (Ericsson, Nielsen)


    Calgary Flames: M. Smith (Läck) – D. Hamilton, Giordano (C), Stone, Brodie, R. Andersson, Kulak – Ferland, Monahan (A), J. Gaudreau – Frolík, Backlund, Tkachuk – Jágr, Jankowski, S. Bennett – Brouwer (A), Lazar, Versteeg.
    Detroit Red Wings: Mrázek (Howard) – Daley, Ericsson, Green, Ouellet, Jensen, Kronwall (A) – Nyquist, Zetterberg (C), Mantha – Abdelkader (A), D. Larkin, Tatar – Glendening, Nielsen, Helm – Frk, Athanasiou, S. Wilson.

    Rozhodčí: Joannette, Hebert – Knorr, Wheler

    Diváci: 18 788
    ocianews.com