New Jersey – Edmonton 2:3 (po pr.) | Philadelphia – Chicago 3:1 (kon.) | Montreal – Minnesota 0:3 (kon.)
St. Louis – Arizona 3:2 (2:0 po s.n.) | Calgary – Detroit 6:3 (kon.) | Anaheim – Vancouver 4:1 (kon.)
Los Angeles – Tampa 2:5 (kon.) | Colorado – Ottawa 3:4 (po pr.)
po prodl.
Colorado Avalanche
3:4 (1:2, 1:1, 1:0 - 0:1)
Ottawa Senators
Pátek 10.11.2017, 20:15 • Ericsson Globe, Stockholm, Švédsko • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:59 Mark STONE - 3:4
     
    60:59
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! Colorado špatně střídalo a dopustilo další přečíslení. Erik Karlsson puk potáhl do útočného pásma, kde kotouč přenechal Brassardovi. Druhý nejproduktivnější hráč Senátorů mohl zakončovat, ale místo toho ještě našel volného MARKA STONEA, který vypálil do odkryté části brány. Asistence: Derick Brassard, Erik Karlsson.
     
    58:39
    Po Brassadově přihrávce si to dopředu namířil Fredrik Claesson, který je očividně při chuti a pokusil se Varlamova překonat po rychlém objetí brány. Ruský gólman byl připraven!
    52:53 Nathan MACKINNON - 3:3
     
    52:53
    Colorado právě vstřelilo branku!
    To byla nádhera v podání elitní formace Avalanche! Dva hráči Ottawy se zasekli u modré čáry a zničehonic tak vzniklo přečíslení. Landeskog přihrávkou doprava našel Rantanena, ale ten akci vyšperkoval přihrávkou před odkrytou bránu. NATHANU MACKINNONOVI sice zakončení nesedlo, ale kotouč se přeci jenom došoural za brankovou čáru. Asistence: Mikko Rantanen, Gabriel Landeskog.
     
    47:54
    Obrovské chyby se dopustil Girard, který byl laxní při rozehrávce a u modré čáry puk přenechal napadajícímu Pageauovi. Forvard Ottawy tak postupoval sám na Varlamova, ale ten si s bekhendovou kličkou poradil!
     
    46:41
    Přečíslení tří na jednoho nevyužili hráči Ottawy. Ceci z pravého kruhu dobře střílel na vyrážečku, avšak Varlamov zasáhl a následný pokus o dorážku Pageaua znamenal hru vysokou holí.
     
    42:21
    Do výborné pozice se dostal Wideman, který byl zcela sám u pravého kruhu.Tvrdou střelu ale dokázal zneškodnit pohotový Semjon Varlamov!
    38:33 Neproměněné trestné střílení Matta Nieta (COL)
     
    38:33
    K trestnému střílení se pochopitelně rozjel faulovaný Matt Nieto, který zvolil střelu na lapačku. Jenže Anderson kotouč dokázal nadzvednout nad břevno!
     
    38:33
    Matt Nieto šel sám na Andersona, avšak před gólmanem byl faulován Chrisem Widemanem (OTT). Po jeho sekání je nařízeno trestné střílení.
     
    36:55
    Duchene vybojoval další přesilovou hru pro Sens. Podražením se provinil Gabriel Bourque (COL).
     
    34:19
    Senátoři si zahrají přesilovou hru. Dvě trestné minuty za hrubost si odsedí J. T. Compher (COL).
    33:21 Chris DIDOMENICO - 2:3
     
    33:21
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Zničehonic jdou Senátoři opět do vedení. Červenat se musí Varlamov, který neudržel Phaneufovu střelu od modré čáry a dovolil tak dorážku CHRISI DIDOMENIOCOVI. Mladý útočník se v pohodě natáhl do brankoviště a posunul volný kotouč do prázdné brány. Asistence: Dion Phaneuf, Tom Pyatt.
    29:41 Alexander KERFOOT - 2:2
     
    29:41
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Znovu máme vyrovnáno. Laviny se dokázaly usadit v útočném pásmu, kde dobře hrál Girard. Nová akvizice Colorada udržela kotouč u modré čáry a následně ke střele vybídla Comeaua. Jeho zakončení by gól zřejmě nepřineslo, avšak díky skvělé teči ALEXANDERA KERFOOTA puk skončil za zády zkoprnělého Andersona. Asistence: Blake Comeau, Samuel Girard.
     
    28:21
    Výborně to udělal Oduya, který si položil soupeře a po kličce do strany zakončoval z levého kruhu. Puk prolétl jen pár centimetrů vedle vzdálenější tyče Varlamovovy brány.
     
    24:51
    Hned čtyřikrát během třiceti vteřin nyní Karlsson střílel z pravé strany. Nejvíce nadějné bylo zakončení z kruhu, které se otřelo o konstrukci Varlamovovy brány.
     
    17:41
    A obrovská možnost také na druhé straně. Hned dva hráči Colorada si najeli před bránu, kam směřovala přihrávka z pravého kruhu. Anderson se však bleskově otočil a hokejkou dokázal znemožnit téměř stoprocentní gól.
     
    16:48
    Nyní byla Ottawa blízko dalšího gólu. Rychlé nahození Codyho Ceciho se totiž zastavilo až na tyči!
    15:10 Mark STONE - 1:2
     
    15:10
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senátoři dokonale otáčejí nepříznivý vývoj zápasu. Po předchozí šanci se ještě dokázali udržet v útočném pásmu a následně Oduya vyprodukoval rychlé zakončení. To prošlo od modré čáry až na brankoviště, kde byl dobře zaparkovaný MARK STONE, jenž kotouč protečoval za bezmocného Varlamova. Asistence: Johnny Oduya, Chris Wideman.
     
    12:57
    Jedovaté zakončení od modré čáry se zastavilo u Bourque, který byl zcela sám před Andersonem. Střelou z otočky však trestuhodně minul bránu.
     
    11:33
    Colorado propadlo ve středním pásmu, což se pokusil využít Dzingel. Útočník Ottawy nakonec rozjel přečíslení, před bránou našel Stonea, avšak ten nedokázal zakončit povedenou kličku do protipohybu gólmana.
    08:36 Fredrik CLAESSON - 1:1
     
    08:36
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak to je bleskové vyrovnání. Po icingu Colorada se vhazovalo u Varlamova a byl to Matt Ducehen, kdo vyhrál buly. Kotouč šel následně na modrou čáru, kde Karlsson oslovil Hoffmana, ale ten puk ještě předal doleva na FREDRIKA CLAESSONA. Rodák ze Stockholmu natáhl k tvrdé střele a svou první branku v sezóně umístil přesně k tyči. Asistence: Mike Hoffman, Erik Karlsson.
    08:16 Nail JAKUPOV - 1:0
     
    08:16
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Jenže nyní už jdou Laviny do vedení. Po návratu do útočného pásma následovala povedená kombinace mezi Kerfootem a Wilsonem. Finální přihrávku od zadního mantinelu obstaral první zmíněný, jenž našel nebráněného NAILA JAKUPOVA, jehož střela z prvního doteku šla mimo dosah Andersona. Asistence: Alexander Kerfoot, Colin Wilson.
     
    06:46
    Druhé vyloučení na straně kanadského týmu. Okamžitě po buly se Alexandre Burrows (OTT) srazil se spoluhráčem a jeho hokejka trefila tvář soupeře.
     
    05:04
    Tutovka Gabriela Landeskoga. Po rychlém přečíslení si útočník Lavin stáhl kotouč na bekhend, který měl znamenat jasnou branku. Landeskog však zakončil mimo odkrytou část brány.
     
    03:00
    A další velmi dobrá střelecká příležitost. Nail Jakupov měl prostor nějaké tři čtyři metry před Andersonem, avšak rychlou střelu poslal jen do brankářovy lapačky.
     
    01:41
    Krásná souhra na jeden dotek teď vyústila ve velkou šanci Gabriela Landeskoga. Kapitán Colorada pohotově vypálil z mezikruží, ale Anderson byl včas na ledě.
     
    01:15
    Poprvé se na ledě v dresu Ottawy zjevil Matt Duchene. Mike Hoffman (OTT) však kotouč vyhodil mezi diváky a dostává dvouminutový trest.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 9. Jakupov (Kerfoot, C. Wilson), 30. Kerfoot (Comeau, Girard), 53. MacKinnon (Rantanen, Landeskog) – 9. Claesson (Hoffman, E. Karlsson), 16. Mark Stone (Oduya, Ch. Wideman), 34. DiDomenico (Phaneuf, Pyatt), 61. Mark Stone (Brassard, E. Karlsson)


    Colorado Avalanche: Varlamov (J. Bernier) – Barberio, E. Johnson (A), Girard, Barrie, Zadorov, Bigras – Landeskog (C), MacKinnon (A), Rantanen – Andrighetto, Kerfoot, Jakupov – Nieto, Compher, Comeau – G. Bourque, C. Wilson, Grimaldi.
    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – Claesson, E. Karlsson (C), Phaneuf (A), Oduya, Ch. Wideman, Ceci, Harpur – Z. Smith (A), Duchene, Hoffman – Dzingel, Brassard, Mark Stone – Pyatt, Pageau, Burrows – DiDomenico, N. Thompson.

    Rozhodčí: Pochmara, Kozari – Driscoll, Nowak

    Diváci: 13 396
    ocianews.com