Česko – Švýcarsko 3:2 (kon.) | Kanada – Švédsko 0:2 (kon.)
konec
Kanada
0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Švédsko
Pátek 10.11.2017, 17:30 • Hartwall Arena, Helsinky • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký podvečer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Reprezentační sezóna odstartovala a v jejím rámci také finský Karjala Cup v rámci série Euro Hockey Tour, která se letos rozrostla o další dva týmy. K tradičním celkům z Česka, Švédska, Ruska a Finska přibyly také nově týmy Švýcarska a Kanady.
     
    My prostřednictvím tohoto online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Kanady a Švédska. Pojďme si oba celky přiblížit.
     
    Kanada

    Kanadští hokejisté, kteří mají ve svém národním týmu hráče z KHL, ze švédské, švýcarské a německé ligy a také jsou zde zástupci z AHL či univerzitních zámořských týmů, sehráli na Karjala Cupu zatím jedno utkání. Ve středu se utkali se Švýcarskem. Po bezbrankové první třetině pak v té druhé otevřeli skóre Švýcaři, Kanaďané ale třemi brankami odskočili na dvoubrankový rozdíl, když vedli po druhé části 3:1. V posledním dějství už se ale neprosadili a Švýcaři v závěrečně powerplay už jen korigovali stavu zápasu na 3:2 pro Kanadu. Dnes na zámořský celek čeká těžký oříšek v podobě švédského týmu. Dá se očekávat také velmi kvalitní hokej.

    Nominace Kanady

    Brankáři: Ben Scrivens (Ufa, KHL), Justin Peters (Kolín n. R., DEL)

    Obránci: Karl Stollery (Riga, KHL), Simon Després (Slovan Bratislava, KHL), Chris Lee (Magnitogorsk, KHL), Maxime Noreau (Bern, NLA), Jesse Blacker, Geoff Kinrade (oba Kunlun, KHL), Mat Robinson (CSKA Moskva, KHL), Chay Genoway (Toljatti, KHL), Zach Whitecloud (Bemidji State Univ, NCAA)

    Útočníci: Andrew Ebbett, Mason Raymond (oba Bern, NLA), Wojtek Wolski, Gilbert Brulé (oba Kunlun, KHL), Eric O´Dell (Soči, KHL), Rob Klinkhammer (Kazaň, KHL), Christian Thomas (Wilkes-Barre/Scranton, AHL), Matt Ellison (Magnitogorsk, KHL), Derek Roy (Linköping, Švédsko), Brandon Kozun (Jaroslavl, KHL), Rene Bourque (Djurgarden, Švédsko), Quinton Howden (Minsk, KHL), Matt Frattin (Astana, KHL), Dylan Sikura (Northeastern Univ, NCAA)
    Kanaďané těsně porazili Švýcary a dnes se těší na duel se Švédy.

     
    Švédsko

    Švédi začali finský Karjala Cup s českým výběrem, kde se hrálo celkem vyrovnané utkání, ve kterém padlo osm branek. Češi dlouho drželi s výběrem Švédska krok, po druhé třetině byl stav 3:3. A ačkoli měli spousty šancí před brankou Tre konnor, další Češi už neproměnili. Švédi ve třetí třetiny získali dvoubrankový náskok a nakonec ho udrželi až do konce. Po výhře 5:3 si tak připsali první tři body do tabulky Karjala Cupu, ale také do celé série Euro Hockey Tour. Do té se naopak nezapočítávají body Švýcarsku a Kanadě. Těm pouze do finského turnaje. Švédi prahnou po dalších bodech na turnaji a proti Kanadě to bude zase útočný hokej, jaký oba celky produkují. Máme se na co těšit.

    Nominace Švédska

    Brankáři: Jhonas Enroth (Minsk, KHL), Magnus Hellberg (Kunlun, KHL), Linus Söderström (HV´71 Jönköping)

    Obránci: Staffan Kronwal (Jaroslavl, KHL), Patrik Hersley (Petrohrad, KHL), Jonas Ahnelöv, Erik Gustafsson (oba Omsk, KHL), Johan Fransson (Ženeva, Švýcarsko), Magnus Nygrén (Davos, Švýcarsko), Mikael Wikstrand (Färjestad), Rasmus Dahlin (Frölunda), Simon Bertilsson (Brynäs Gävle)

    Útočníci: Linus Ömark (Ufa, KHL), Anton Lander (Kazaň, KHL), Andre Petersson, Dennis Everberg (oba Omsk, KHL), John Norman (Jokerit Helsinky, KHL), Fredrik Pettersson, Robert Nilsson (oba SC Curych, Švýcarsko), Pär Linholm, Joakim Lindström, Oscar Möller (všichni Skelleftea), Dick Axelsson, Johan Rynö (oba Färjestad), Patrick Cehlin (Lulea)
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se spolu naposledy utkaly v květnu letošního roku v rámci mistrovství světa, a to v jeho finále. Ovšem oba celky byly rozhodně v jiném složení, zejména Kanada měla hráče z NHL a také Švédi měli velmi silný tým, což potvrdili právě ve finále MS, kde Kanadu porazili 2:1 po samostatných nájezdech. Hodně emotivní duel to byl pro dvojčata Joela a Henrika Lundqvistovi, kteří se spolu sešli v národním týmu a společně tak získali zlaté medaile. A dnes se obě země proti sobě postaví znovu, a i když to nebude s nejlepšími hokejisty na světě, čeká nás jistě zajímavý duel, který si nenechte ujít.
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     
    Úvodní sestavy:

    Kanada: Scrivens (Peters) – Lee, Stollery, Noreau (C), Ch. Genoway, Després, Kinrade, Whitecloud, Blacker – Brulé (A), Vey, Wolski – Kozun, Ellison, Klinkhammer (A) – Purcell, Howden, Ebbett – Thomas, O'Dell, Raymond.

    Švédsko: Hellberg (Enroth) – Hersley, Kronwall (C), Dahlin, Högström, Nygren, Bertilsson, Fransson – Möller, P. Lindholm, Lindström – F. Pettersson, Lander, R. Nilsson – Cehlin, Ryno, Omark (A) – A. Petersson, Asplund, Axelsson – Everberg.

    Rozhodčí: Salonen, Fonselius – Suominen, Hägerström.
     
    Hráči obou celků jsou už na ledě, utkání tak za malou chvilku začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Hned po vhazování ve středovém kruhu se k puku dostali hráči Kanady a zamířili do útočného pásma, jejich první střela ale končí mimo tři tyče.
     
    00:22
    Hned na začátku první třetiny vyhodil puk do hlediště brankář Kanady Scrivens a Švédi si tak jako první zahrají přesilovou hru. Trest odpyká Vey.
     
    01:19
    Kanaďané se ale velmi dobře brání a po krátkém obléhání vlastní branky dokázali vyhodit puk do bezpečí a pošetřili cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    01:58
    Scrivens měl nyní problémy před svým brankovištěm, ale nakonec znovu Kanaďané vyhazují puk až před Hellberga a jejich oslabení je u konce.
     
    02:22
    Kanada je už v plném počtu.
     
    03:07
    Ellison dostal přihrávku na levou stranu, jeho střela ale skončila pouze na Hellbergovi, jenž poté puk vyhodil do středního pásma. Útočit tak jdou Švédi.
     
    05:25
    Další střela letěla na Hellberga, konkrétně z hole Leeho, ale brankář Švédů si dokázal poradit a puk ukrývá na své hrudi. Zároveň je také hra přerušena.
     
    06:13
    Na druhé straně pálil na Scrivense Hersley, ale střela petrohradského obránce zamířila pouze do náruče Scrivense a hra je přerušena i v tomto případě. Následuje také první komerční pauza.
     
    06:45
    Marcus Högström inkasuje dvě minuty za podražení a je tu přesilová hra pro švédský tým.
     
    08:00
    Kanaďané se drželi v útočném pásmu a na Hellberga mířila střela Kozuna, ta ale zaplula do jeho připravené lapačky a hra je přerušena.
     
    08:33
    Linden Vey si to namířil před branku Švédů, jeho přízemní střela ale končí na pozorném Hellbergovi, který pak předal kotouč svým spoluhráčům a ti ho poslali ven z pásma.
     
    08:45
    Švédové jsou kompletní.
     
    09:32
    Na druhé straně střílel Linus Omark, ale také Kanaďané byli ve svém obranném pásmu úspěšní a akci hráčů ve žlutých dresech zastavili.
     
    10:00
    Magnus Nygren dostal nabito do prostoru mezi kruhy, jeho rána ale končí na příložníku Scrivense a Kanaďané se znovu ubránili menšímu švédskému tlaku.
     
    10:41
    A další šance Švédů. Lander pálil z první, před Scrivensem vznikla menší skrumáž, ve které se ale nikdo ze švédských hráčů nedokázal zorientovat a rázem tak končí další jejich akce.
     
    10:51
    Raymond podrazil soupeře a už sedí na trestné lavici. Přesilovka pro Švédsko.
     
    11:20
    Švédi se nedokázali dostat do útočného pásma, Kanaďané dobře pokrývají střední třetinu a svého soupeře tak k větší akci před vlastní brankou zatím nepustili.
     
    12:12
    Ani nyní se švédský tým nedostal do pásma Kanady. Po chvilce se mu to už povedlo, ale bylo z toho postavení mimo hru. Ta je tedy vykázána zpět do středního pásma.
     
    12:29
    Přesilovka se tedy švédskému celku zatím vůbec nedaří a navíc je už téměř u konce. Kanadský brankář odklepává poslední sekundy Raymondova vyloučení.
     
    12:51
    Kanada je v plném počtu a přichází další komerční přestávka.
     
    13:19
    Tedy Purcell se natlačil před brankoviště Švédů a snažil se zpětnou přihrávkou najít spoluhráče, do jeho nahrávky ale vložil hůl jeden ze švédských obránců a také kanadská šance je pryč.
     
    13:54
    Po nepřesné rozehrávce Švédů se k puku dostali znovu hráči Kanady a už s ním míří do útočného pásma, kde se pokusí opět ohrozit Hellberga.
     
    14:09
    Prudkou ránu vyslal Jesse Blacker od modré čáry, ale tu pokryl Hellberg, jenž si připisuje další zákrok a hned poslal kotouč mezi své spoluhráče, kteří spěchají na opačnou stranu.
     
    14:58
    Na druhé straně neuspěli Ellison s Klinkhammerem, kteří svou kombinaci nezakončili příliš dobře.
     
    15:23
    Klinkhammer dostává dvě minuty za nedovolené bránění a Švédové mají k dispozici zase přesilovou hru, v pořadí už třetí.
     
    16:02
    Lindström pálil na Scrivense těsně před jeho brankou, ale kanadský brankář si připsal přesný zákrok. Na druhou stranu unikli Kanaďané, ale ve vlastním oslabení nic nevymysleli.
     
    16:48
    Síly na ledě se srovnají. Ryno inkasuje dvě minuty za hákování a uvidíme hru ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    17:23
    Klinkhammer je zpět na ledové ploše a Kanaďané jsou v plném počtu. Začíná tak jejich zkrácená přesilová hra.
     
    17:47
    Mason Raymond se dostal na vrcholu pravého kruhu ke střele, ta ale neměla gólové parametry a poté si puk převzali švédští obránci, kteří ho vyhazují až před Scrivense.
     
    18:35
    Kanaďané tak zakládali svou další útočnou akci z hloubi vlastního obranného pásma, ale před Hellbergem už to nestihli. Švédské oslabení končí.
     
    18:48
    Také švédský celek je už kompletní.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:30
    Hráči s javorovými listy na hrudi se ještě natlačili do švédského pásma, kde střílel Kinrade, ale jeho rána nebyla přesná.
     
    19:50
    Na druhé straně si stejně počínali také Švédi a v prvním dějství se už nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina reprízy finále letošního mistrovství světa mezi Kanadou a Švédskem je za námi. V ní jsme neviděli ani jednu branku a dá se říci, že ani žádnou vysloveně velkou šanci na jedné či druhé straně. Oba celky hrají zodpovědně v obraně a gólmani tak zatím drží svá čistá konta. Uvidíme, co nám přinese druhá třetina, která začne přibližně v 18:25.
     
    Střely na branku: 8 – 8
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    Linden Vey vyhrál buly ve druhé třetině a Kanaďané se hned vydali do útočného pásma, kde ale Hellberga neohrozili. Na opačnou stranu se tak vydají Švédi.
     
    20:40
    Jenže kotouč, který letěl do obranného kanadského pásma zachytil Charles Genoway a poslal ho zpět na opačnou stranu. Takže Kanaďané jdou znovu dopředu.
     
    21:10
    Patrick Cehlin se natlačil do útočného pásma, ale obrana Kanady ho nakonec zastavila a otáčí tak směr hry znovu před branku Hellberga.
     
    22:16
    Simon Després střílel kousek u modré čáry a jeho rána zamířila před branku Hellberga, tam se o puk ale postarali Kanaďané a přebírají si ho do vlastní moci.
     
    22:34
    Lander tečoval puk po střele svého spoluhráče, ale Scrivensovu svatyni minul. Na řadě je další útok Švédska.
     
    23:50
    Asplund ale přišel o kotouč už ve středním pásmu u levého mantinelu a Linden Vey, jenž puk vybojoval, spěchá do útočného pásma.
     
    24:31
    Wojtek Wolski objel švédskou klec, nabruslil si těsně před Hellberga, jeho následná střela ovšem končí pouze na jeho pravém betonu.
     
    25:20
    Stále zatím čekáme na úvodní branku a nějakou pořádnou šanci, která by ohrozila jednoho či druhého brankáře. Zatím je to spíše taková oťukávaná obou celků a hokej tak není příliš atraktivní.
    Fotografie pořízena našim redaktorem přímo z Helsinek
     
    25:54
    O´Dell bojoval o kotouč v pásmu Švédů, to se mu sice povedlo, ale Kanaďané se stejně sami z něho vykázali a hra se tak otáčí na druhou stranu.
     
    26:27
    Mason Raymond to nyní přehnal s tvrdostí za švédskou brankou a nekompromisně srazil k zemi švédského brankáře a dostává za to pětiminutový trest a do konce utkání za napadení.
     
    26:57
    Švédi tak rozehráli svou dlouhou přesilovku, natlačili se před kanadskou branku, ale ve skrumáži před ní se nedokázali prosadit.
     
    27:23
    Kanaďané zahrozili ve vlastním oslabení, ale Švédi se ubránili a hned vyrazili na druhou stranu. Nicméně Kanaďané zatím část svého oslabení zvládli na výbornou.
     
    28:13
    Švédi zatím nevyvinuli souvislejší tlak před brankou Scivense a ten tak nemusel vůbec zasahovat. A hned poté se Kanaďané osvobozují a puk letí až před Hellberga.
     
    29:02
    Cehlin střílel, po něm znovu Fredrik Pettersson, ale obrana Kanady je nepustila do zakončení. Kotouč znovu opouští útočné pásmo Švédu a Kanaďané se zase osvobozují.
     
    29:31
    Přesilovka Švédů ještě pokračuje, ale opět to není žádná sláva. Početní výhoda se jim tedy znovu vůbec nedaří. Patrik Hersley vybojoval puk a poslal ho hned znovu daleko od Scrivensovy branky.
     
    30:27
    Magnus Nygren se marně otáčel za kotoučem, Kanaďané se zase osvobozují a z jejich dlouhého oslabení ukrojili další cenné vteřiny.
     
    30:37
    Po střele Cehlina se kotouč otřel o holenní chránič vlastního spoluhráče, odrazil se na hokejku kanadského obránce Genowaye, jenž ho posílá až před Hellberga.
     
    31:22
    Hra je přerušena, bude se vhazovat ve středním pásmu a troufám si napsat, že je u konce také kanadské pětiminutové oslabení. Švédi tuto početní výhodu úvodní brankou nepřetaví.
     
    31:27
    Kanaďané jsou v plném počtu a předlouhé oslabení tedy opravdu zvládli. A už se tlačí před branku švédského týmu.
     
    32:17
    Linden Vey střílel na branku Hellberga z prostoru mezi kruhy, ale jeho rána skončila znovu na jeho levém betonu. Patrick Cehlin spěchá s pukem do útočného pásma.
     
    33:25
    Linden Vey nyní odsedí trest pro hráčskou lavici, když Kanaďané hráli v šesti. Další přesilovka pro Švédy. Nyní ještě ale následuje komerční přestávka.
     
    33:57
    Kanadský celek se dostal ve vlastním oslabení do šance před Hellbergovou brankou, ale nakonec se znovu skóre nemění.
     
    34:25
    Nygren si vyměnil puk s Andrém Peterssonem, střela druhého jmenovaného ale neměla rozhodně gólové parametry a skončila mimo tři tyče.
     
    34:59
    Kotouč zaletěl na ochrannou síť a hra je přerušena. Bude se vhazovat po pravici Scrivense.
     
    35:13
    Švédi mají kotouč a zakládají svou útočnou akci z hloubi svého branného pásma, už to ale zřejmě nestihnou. Další jejich početní výhoda je u konce a znovu se prosadit nedokázali.
     
    35:25
    Kanaďané jsou v plném počtu.
     
    35:58
    Vyloučení v týmu Kanada (Simon Després – 2 min., vysoká hůl).
     
    36:02
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédský tým bleskově využívá početní výhodu. PÅR LINDHOLM se dobře postavil před brankou Kanady a tečoval před ní střelu od modré čáry. Kanaďané tak doplatili na svou nedisciplinovanost a jako první inkasují. Asistence: Patrik Hersley a Rasmus Dahlin.
    36:02 Pär LINDHOLM - 0:1
     
    36:02
    Gól ještě musel potvrdit videorozhodčí, kteří zkoumali, zda nešlo o ofsajdové postavení.
     
    37:01
    Kanaďané se hned natlačili před švédskou branku, jejich střela ale nebyla přesná a Švédi se na druhé straně také dostali k projektilu, jenž ale mezi třemi tyčemi nekončí.
     
    37:54
    Linden Vey nyní nepustil švédský obrovský talent v podobě Rasmuse Dahlina a nepustil ho přejet útočnou modrou čáru. Před branku Hellberga se tak nyní stěhují Kanaďané.
     
    38:35
    Oscar Möller se neprotlačil přes dva obránce Kanady a nedostal se tak do zakončení jak by chtěl. Hned na to pak Kanaďané míří na opačnou stranu.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:24
    Simon Després zachytil kotouč, který se šoural před branku Kanady a hned ho poslal do středního pásma.
     
    39:38
    Patrik Hersley dostává v závěru druhé třetiny dvouminutový trest za držení protihráče a Kanada si zahraje přesilovou hru, kterou dost možná přeruší siréna konce druhé části hry a začnou ji tak ve třetí třetině.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhé dějství je u konce. V něm jsme dlouho čekali na úvodní branku, která stále nepřicházela. Kanaďané zvládli pětiminutové oslabení a poté i další klasickou početní nevýhodu. V té třetí nařízené už ale inkasovali. Hersleyho střelu od modré čáry tečoval bekhendem před kanadskou brankou Pär Lindholm a poslal tak Švédy do jednobrankového náskoku. V úvodu třetí periody budou hrát Kanaďané přesilovou hru a uvidíme, zda se jim podaří vyrovnat. Třetí třetina začne přibližně v 19:20.
    Kanaďané se v Hartwall Areně neprezentují špatně.

     
    Střely na branku: 17 – 18
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Třetí třetina byla zahájena a Kanaďané se hned natlačili do útočného pásma, kde rozvinuli svou přesilovkovou akci. Ta ale záhy skončila a Švédi se osvobozují.
     
    40:55
    Andrew Ebbett číhal těsně před brankou na teč a k této situaci opravdu došlo, ale ta nebyla přesná. Další vyhození kotouče Švédy až před Scrivense a také Kanadě se přesilovka zatím vůbec nedaří.
     
    41:38
    Švédi jsou už v plném počtu.
     
    42:08
    Magnus Nygren střílel po přihrávce Omarka z levého kruhu a rána to byla pořádná. Jenže se do ní opřel jeden z obránců Kanady a ten tak zabránil švédské šanci.
     
    42:27
    Ryno dostává dvě minuty za držení a je tu přesilovka pro Kanadu.
     
    42:58
    Kanaďané se natlačili do předbrankového prostoru před švédskou brankou málem protlačili puk za Hellbergova záda, ale ten si připsal další přesný zákrok a podržel tak těsné vedení svého celku.
     
    44:11
    Švédi se dokázali znovu osvobodit a Kanaďané tak museli zakládat svou další akci z vlastní obranné třetiny a jejich přesilovka se jim už začíná krátit.
     
    44:27
    Švédi jsou kompletní.
     
    45:02
    Před Scrivensem se z ničeho nic dostal ke střele Pär Lindholm, autor první švédské trefy ale neuspěl a hned na to pak Kanaďané otáčejí hru před Hellbergovu branku.
     
    45:44
    Fredrik Pettersson dostává dvě minuty za nedovolené bránění a je tu další přesilovka pro Kanadu, která má možnost znovu srovnat.
     
    46:24
    Ebbett trefil zblízka pouze Hellberga a Švédi se hned na to osvobozují. Kanaďané spěchají zpět a znovu se snaží dostat se do útočného pásma.
     
    47:15
    Klinkhammer pálil z nulového úhlu, přesto donutil Hellberga zapracovat svou holí. Hned na to se pak Švédové znovu osvobozují.
     
    47:44
    Švédové ubránili další oslabení a jsou zase v plném počtu.
     
    47:55
    Přichází další komerční přestávka.
     
    48:14
    Další faul Fredrika Petterssona, jenž dostává dvě minuty za krosček.
     
    48:29
    A pozor. Přichází další faul Švédů. Lindholm hákoval soupeře a Kanada si zahraje přesilovku pět na tři.
     
    48:30
    Kanaďané se natlačili před branku Švédů a v dobrém tlaku před ní ale neuspěli. Hellberg své brankoviště zamkl a kotouč za svá záda nepustil. Bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    49:15
    Znovu se hráči javorového listu dostali před švédskou branku, kde rozhýbali celou pětku, ale jejich střely mezi tři tyče nezamířily. A to ani další rána z hole Genowaye.
     
    50:14
    Švédi jsou už ve čtyřech. To nejhorší mají za sebou.
     
    50:29
    A také Lindholm už naskočil na led a Švédové jsou kompletní. Své dvojnásobné oslabení tak zvládli velmi dobře.
     
    51:35
    Omark střílel na Scrivense a ten v pokleku jeho střelu chytá. Hra je přerušena a za malý okamžik se bude vhazovat v jeho těsné blízkosti.
     
    51:39
    Brulé dostává dvě minuty za podražení a nabízí tak Švédům další přesilovou hru.
     
    51:53
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A tu Švédové znovu rychle využívají a byl u toho znovu PÅR LINDHOLM, jenž dostal kotouč na levý kruh a odtud z pokleku dokázal prostřelit bezmocného Scrivense – 0:2. Švédi se tak dostávají do dvoubrankového náskoku. Asistence: Oscar Möller a Joakim Lindström.
    51:53 Pär LINDHOLM - 0:2
     
    52:25
    Kanaďané tak budou muset dohánět dvoubrankové manko a už jim na to zbývá něco málo přes sedm minut. Uvidíme, zda se jim to podaří.
     
    53:11
    Přichází další komerční pauza.
     
    53:37
    Oscar Möller střílel z levé strany na Scrivense, ale jeho přízemní projektil skončil na obraně Kanady, která se tak vymanila z menšího švédského tlaku před vlastní brankou.
     
    54:19
    Genoway potáhl kotouč a z levé strany napřáhl ke střele, ta ovšem končí zase na švédské obraně, jenž byla také velmi pozorná v posledních chvílích.
     
    55:11
    Kanaďané se dostali zase do útočného pásma, kde okamžitě stříleli, ale opět si s jejich projektily poradil Magnus Hellberg, který raději přerušil hru před dotírajícími kanadskými útočníky.
     
    56:00
    Švédi vyhodili puk na zakázané uvolnění a hra se tak stěhuje do jejich vlastního obranného pásma, kde se bude vhazovat po levici Hellberga.
     
    56:14
    Jenže okamžitě, co hráči ve žlutomodrých dresech získali puk, vyhodili ho do středního pásma šikovně tak, aby z toho nebylo opět zakázané uvolnění.
     
    56:47
    Další icing Švédů. A Hellberg tak bude muset čelit dalšímu vhazování po jeho levé ruce. Kanaďané tak určitě před jeho brankou zahrozí.
     
    56:52
    Tak ne, vhazování vyhráli Švédové a svého soupeře tak nepustili ke žádné střele a naopak na druhé straně si drze před Scrivense sjel Oscar Möler, jenž ale puk za jeho záda neprotlačil.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:03
    Kanadská branka je prázdná. Scrivens bleskově odjel na střídačku a jeho tým to zkusí se šesti bruslaři v poli. Hrají tedy powerplay.
     
    58:21
    Švédi ve vlastním pásmu získali kotouč a vyvezli ho pryč z vlastní třetiny. Ten se snažil dojet Johan Fransson, ale obrana Kanady mu v tom zabránila.
     
    58:49
    Klinkhammer pálil na Hellberga a ten si připsal další přesný zákrok a po něm raději znovu přerušil hru. Vhazování proběhne po jeho levé ruce.
     
    58:49
    Vyloučení v týmu Švédsko (Joakim Lindström – 2 min., zdržování hry / porušení postupu vhazování).
     
    59:25
    Kanaďané drželi dlouho pásmo před švédskou brankou, ale jejich střely znovu brankou neskončily. Už to vypadá, že Švédové své vedení udrží a stejně jako ve finále na mistrovství světa kanadský výběr porazí.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Pär Lindholm využil ve třetí třetině další početní výhodu a rozhodl tak o švédské výhře nad Kanadou. Magnus Hellberg udržel čisté konto a po zásluze mu za to jeho spoluhráči děkují. Švédi si tak po výhře nad Českem připisuje také výhru nad zámořským výběrem do tabulky na Karjala Cupu.
     
    Střely na branku: 35 – 21
     
    Dnešní utkání sledovalo v Hartwall Areně 2 132 diváků.
     
    Nejlepší hráči utkání

    Na kanadské straně byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání Wojtek Wolski a na straně Švédska pak dnes bezchybný brankář Magnus Hellberg.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (19:59:11)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 37. P. Lindholm (Hersley, Dahlin), 52. P. Lindholm (Möller, Lindström)


    Kanada: Scrivens (Peters) – Lee, Stollery, Noreau (C), Ch. Genoway, Després, Kinrade, Whitecloud, Blacker – Brulé (A), Vey, Wolski – Kozun, Ellison, Klinkhammer (A) – Purcell, Howden, Ebbett – Thomas, O'Dell, Raymond.
    Švédsko: Hellberg (Enroth) – Hersley, Kronwall (C), Dahlin, Högström, Nygren, Bertilsson, Fransson – Möller, P. Lindholm, Lindström – F. Pettersson, Lander, R. Nilsson – Cehlin, Ryno, Omark (A) – A. Petersson, Asplund, Axelsson – Everberg.

    Rozhodčí: Salonen, Fonselius – Suominen, Hägerström

    Diváci: 2 132
    thejrc.org