Česko – Švýcarsko 3:2 (kon.) | Kanada – Švédsko 0:2 (kon.)
konec
Kanada
0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Švédsko
Pátek 10.11.2017, 17:30 • Hartwall Arena, Helsinky • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (19:59:11)
     
    Nejlepší hráči utkání

    Na kanadské straně byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání Wojtek Wolski a na straně Švédska pak dnes bezchybný brankář Magnus Hellberg.
     
    Dnešní utkání sledovalo v Hartwall Areně 2 132 diváků.
     
    Střely na branku: 35 – 21
     
    Je dobojováno. Pär Lindholm využil ve třetí třetině další početní výhodu a rozhodl tak o švédské výhře nad Kanadou. Magnus Hellberg udržel čisté konto a po zásluze mu za to jeho spoluhráči děkují. Švédi si tak po výhře nad Českem připisuje také výhru nad zámořským výběrem do tabulky na Karjala Cupu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Kanaďané drželi dlouho pásmo před švédskou brankou, ale jejich střely znovu brankou neskončily. Už to vypadá, že Švédové své vedení udrží a stejně jako ve finále na mistrovství světa kanadský výběr porazí.
     
    58:49
    Vyloučení v týmu Švédsko (Joakim Lindström – 2 min., zdržování hry / porušení postupu vhazování).
     
    58:49
    Klinkhammer pálil na Hellberga a ten si připsal další přesný zákrok a po něm raději znovu přerušil hru. Vhazování proběhne po jeho levé ruce.
     
    58:21
    Švédi ve vlastním pásmu získali kotouč a vyvezli ho pryč z vlastní třetiny. Ten se snažil dojet Johan Fransson, ale obrana Kanady mu v tom zabránila.
     
    58:03
    Kanadská branka je prázdná. Scrivens bleskově odjel na střídačku a jeho tým to zkusí se šesti bruslaři v poli. Hrají tedy powerplay.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    56:52
    Tak ne, vhazování vyhráli Švédové a svého soupeře tak nepustili ke žádné střele a naopak na druhé straně si drze před Scrivense sjel Oscar Möler, jenž ale puk za jeho záda neprotlačil.
     
    56:47
    Další icing Švédů. A Hellberg tak bude muset čelit dalšímu vhazování po jeho levé ruce. Kanaďané tak určitě před jeho brankou zahrozí.
     
    56:14
    Jenže okamžitě, co hráči ve žlutomodrých dresech získali puk, vyhodili ho do středního pásma šikovně tak, aby z toho nebylo opět zakázané uvolnění.
     
    56:00
    Švédi vyhodili puk na zakázané uvolnění a hra se tak stěhuje do jejich vlastního obranného pásma, kde se bude vhazovat po levici Hellberga.
     
    55:11
    Kanaďané se dostali zase do útočného pásma, kde okamžitě stříleli, ale opět si s jejich projektily poradil Magnus Hellberg, který raději přerušil hru před dotírajícími kanadskými útočníky.
     
    54:19
    Genoway potáhl kotouč a z levé strany napřáhl ke střele, ta ovšem končí zase na švédské obraně, jenž byla také velmi pozorná v posledních chvílích.
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 37. P. Lindholm (Hersley, Dahlin), 52. P. Lindholm (Möller, Lindström)


    Kanada: Scrivens (Peters) – Lee, Stollery, Noreau (C), Ch. Genoway, Després, Kinrade, Whitecloud, Blacker – Brulé (A), Vey, Wolski – Kozun, Ellison, Klinkhammer (A) – Purcell, Howden, Ebbett – Thomas, O'Dell, Raymond.
    Švédsko: Hellberg (Enroth) – Hersley, Kronwall (C), Dahlin, Högström, Nygren, Bertilsson, Fransson – Möller, P. Lindholm, Lindström – F. Pettersson, Lander, R. Nilsson – Cehlin, Ryno, Omark (A) – A. Petersson, Asplund, Axelsson – Everberg.

    Rozhodčí: Salonen, Fonselius – Suominen, Hägerström

    Diváci: 2 132
    bahis siteleri