Švédsko – Česko 4:3 (kon.)
konec
Švédsko
4:3 (0:0, 2:2, 2:1)
Česko
Pátek 10.11.2017, 12:30 • Balašicha, Rusko • Turnaj čtyř (U20)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:49
    Česko právě vstřelilo branku!
    Jedenáct vteřin před závěrečnou sirénou využil početní výhodu pět na tři TOMÁŠ HAVRÁNEK, který dává výsledku konečnou podobu. Jelikož poté čas přibližně během čtyř vteřin spadl na 0:01, kapitán Kodýtek a hlavní kouč Filip Pešán celou situaci reklamovali. Výsledkem bylo posunutí časomíry na 0:07, což už Švédové ubránili.
     
    59:25
    Češi si vylepší přesilovku na pět na tři, neboť Kořenář je znovu na střídačce.
     
    59:25
    Vyloučení v týmu Švédsko (Svensson – 2 min., držení hole).
     
    59:19
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Švédsko (Söderlund – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Česko (Hrabík – 2 min., hrubost).
     
    58:52
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Vypadá to, že je rozhodnuto. ERIK BRÄNNSTRÖM si našel za vlastní brankou volný puk a trefil přes celé kluziště přesně opuštěnou českou branku. Bez asistence.
     
    58:08
    Švédové se dopustili zakázaného uvolnění, takže se hra stěhuje do jejich pásma, což znamená Kořenářovu cestu na střídačku a nasazení šesti českých bruslařů v poli.
     
    57:49
    Oddechový čas pro české trenéry.
     
    53:47
    Vyloučení v týmu Švédsko (Sellgren – 2 min., podražení).
     
    49:44
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Máme tu druhý obrat duelu. Svensson zatáhl v situaci tři na dva puk do pásma, protáhl se podél mantinelu a přihrál před branku, kde se nejlépe orientoval FABIAN ZETTERLUND, který posílá Švédy podruhé v zápase do vedení. Asistence: Jacob Svensson a Jesper Sellgren.
     
    38:33
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové se dostali do dalšího přečíslení dva na jednoho, které vyřešili gólově. Kalrström přihrál zleva doprava FABIANU ZETTERLUNDOVI, jenž poslal puk bez váhání do bližšího horního rohu české branky. Asistence: Fredrik Karlström.
     
    35:42
    Kořenář předvedl další parádní zákrok lapačkou a chytil Glennu Gustafssonovi téměř jistý gól. Útočník Örebro dorážel po Zetterlundově střele z levé strany, ale nevyrovnal.
     
    35:24
    Karlström se v přesilovce proháčkoval od pravého mantinelu mezi kruhy, odkud mířil do šibenice, v níž se včas objevila Kořenářova lapačka.
     
    34:34
    Vyloučení v týmu Česko (Havránek – 2 min., držení protihráče).
     
    34:12
    Vypadá to, že vedení hodně zvedlo české sebevědomí. V další situaci dva na jednoho Kurovský čekal na spoluhráče z druhé vlny, ale nakonec nepřihrál ani Buchtelovi, který s ním jel. Na druhou stranu pak vyrazili Švédové. Glenn Gustafsson vystřelil v situaci dva na jednoho, ovšem Kořenář byl pozorný.
     
    33:05
    Kodýtek s Kofroněm se dostali do přečíslení dva na jednoho, v němž to na sebe vzal prvně jmenovaný plzeňský útočník, který však Gustavssona střelou na bližší tyč nepřekvapil.
     
    27:39
    Česko právě vstřelilo branku!
    A máme tu obrat ve vlastním oslabení. DANIEL KUROVSKÝ se vydal na útočný výpad. Jeho první střelu z dálky vyrazil Gustavsson do vzduchu, odkud se kotouč snesl mezi kruhy, kde si ho vítkovický útočník znovu našel a pohotovou ranou mezi betony otáčí skóre zápasu. Asistence: Lukáš Doudera, Kryštof Hrabík.
     
    26:31
    Vyloučení v týmu Česko (Helt – 2 min., hrubost).
     
    25:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    LUKÁŠ DOUDERA napřáhl na pravé straně modré čáry a propálil vše, co mu stálo v cestě, takže máme vyrovnáno. Asistence: Matyáš Kantner.
     
    21:17
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Brzy po začátku prostředního dějství jdou hráči Tre Kronor do vedení. FREDRIK KARLSTRÖM přihrál z levé strany Gustavu Lindströmovi, který mu puk vrátil a útočník Linköpingu překonal Kořenáře. Asistence: Gustav Lindström.
     
    14:01
    Vyloučení v týmu Česko (HL – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    12:57
    Další slušná příležitost pro Švédy. Karlström našel zpoza branky mezi kruhy Linuse Lindströma, jehož bombu Kořenář neudržel. Lindström ještě zkoušel dorážky, český brankář však odolal.
     
    10:35
    Jen centimetry teď dělili Švédy od vedení. Steen mířil z těsné blízkosti opravdu přesně, naštěstí pro český tým rozezvučel jen tyč brankové konstrukce.
     
    08:40
    Vyloučení v týmu Česko (Kodýtek – 2 min., vražení na hrazení).

    Kateřina Kundertová

    Branky a nahrávky: 22. Karlström (G. Lindström), 39. Zetterlund (Karlström), 50. Zetterlund (Svensson, Sellgren), 59. Brännström – 26. Doudera (Kantner), 28. Kurovský (Doudera, Hrabík), 60. Havránek


    Švédsko: Gustavsson (Eriksson) – Westerlund, Lidström, Högberg, Boqvist, Walfridsson, Sllegren, Brännström – Söderlund, Bemström, D. Gustafsson, Pettersson, G. Gustafsson, Linström, Karlström, Olofsson, Svensson, Zetterlund, Jonsson Fjällby, Lundeström, Steen.
    Česko: Kořenář (Škarek) – Doudera, Galvas, Haman, Hrdninka, Kvasnička, Buchtela, Jeřábek – Pavlík, Havránek, Kaut, Kantner, Kodýtek, Chalupa, Kofroň Hrabík, Davídek, Helt, Kousal, Kurovský, Kubík.
    thejrc.org