Jihoafr. republika – Senegal 0:2 (kon.) | Alžírsko – Nigérie 1:1 (kon.)
konec
Alžírsko
1:1 (0:0)
Nigérie
Pátek 10.11.2017, 20:30 • Stade Chahid Hamlaou, Constantine • Kvalifikace MS (Afrika) • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    Je dobojováno! Po nezáživné první půli jsme mohli vidět mnohem zajímavější pětačtyřicetiminutovku, ve které si oba týmy vytvořily několik větších šancí. První gól k nigerijské radosti padl v třiašedesáté minutě a dalekonosnou ranou se o něj postaral Ogu. Alžířané ve zbytku zápasu byli mnohem aktivnější a po nařízené penaltě vyrovnali na konečných 1:1, když se prosadil Brahimi. Na postavení v tabulce tento výsledek ale nic nezměnil, Alžířsko zůstane poslední, naopak Nigerijci se můžou těšit na účast na světovém šampionátu v Rusku. (22:30:32)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Brahimi si v poslední minutě nastavení u rohového praporku ukopl míč do autu. Následuje odkop od branky Ezenwy a po něm pravděpodobně konec zápasu.
     
    90+3
    Kelechi Iheanacho prostřelil několikačlennou zeď, jenomže míč neletěl takovou rychlostí, aby Chaouchi nedokázal zasáhnout.
     
    90+2
    Ve druhé nastavené minutě se chystá ještě jeden přímý kop Nigerijců. Míč ale neleží v ideálním úhlu pro střelu.
     
    90+1
    Brahimi výtečně kopl roh z levé strany, kterým našel Bounedjaha, jehož hlavička proletěla jen kousek nad břevnem hostující brány!
     
    90
    Teď už se Bounedjah zapojil do mnohem fotbalovější akce, když využil menšího nedorozumění dvou soupeřů a z dvaceti metrů práskl do balónu, který však poslal přímo na dobře postaveného Ezenwu.
     
    89
    Baghdad Bounedjah dostal žlutou kartu za další strkanici, která se zrodila v nigerijské brance.
    88. Yacine BRAHIMI - 1:1
     
    88
    Alžírsko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Míč si na penaltový puntík postavil YACINE BRAHIMI a střelou doprostřed branky překonal Ezenwu, která skákal ke své levé tyči.
     
    86
    Abdullahi Shehu na hranici šestnáctky trochu přidržel rozběhnutého Brahimiho a sám upadl. Gabonský sudí posoudil souboj jako faul nigerijského obránce a následovat tak bude pokutový kop!
     
    85
    Onyekuru se díky rychlé kličce uvolnil na levém křídle a prošel až do vápna. Tečovaná střela však prolétla vedle branky a Chaouchi zasahovat nemusel.
     
    84
    Oghenekaro Etebo doslova skočil na záda unikajícímu soupeři a zcela po právu dostal napomenutí žlutou kartou.
     
    83
    Kelechi Iheanacho zprava kroutil míč rovnou na branku, před kterou ho Chaouchi vyboxoval do strany a tam došlo k faulu na Brahimiho.
     
    82
    Iheanacho se ve druhé půli mockrát nedostal do hry. Nyní ovšem získal standardní situaci necelý metr vedle pokutového území.
     
    81
    Střídání v týmu Nigérie: ze hřiště odchází Alexander Iwobi, přichází Ahmed Musa.
     
    80
    Tempo hry kvůli častému přerušování hodně opadlo. Někteří alžírští fanoušci už ani nevěří vyrovnání a houfně opouští stadion.
     
    79
    Brahimi si musel počkat na rozehrávku rohového kopu, jenž letěl na malé vápno a několik Nigerijců mělo co dělat, aby dostali míč od bezpečí.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Yacine Brahimi (Alžírsko).

    Michal Břuchanský

    Branky: 88. Brahimi (pen.) – 63. Ogu

    Karty:   56. Slimani (ALG), 78. Brahimi (ALG), 89. Bounedjah (ALG) – 42. Ogu (NIG), 84. Etebo (NIG)


    Alžírsko: Chaouchi – Bennacer (76. Bounedjah), Cadamuro, Ferhat, Chafai, Mahrez (64. Hanni), Mandi, Medjani, Brahimi (C), Nessakh (30. Abdelaoui), Slimani.
    Náhradníci: Salhi, Rahmani – Abdelaoui, Ferhani Hanni, Djabou, Benguit, Bounedjah, Khotir Ziti, Arous.

    Nigérie: Ezenwa – Aina, Balogun (C), Etebo, Iwobi (81. Musa), Ndidi, Ogu, Shehu, Troost-Ekong, Iheanacho, Nwakaeme (71. Onyekuru).
    Náhradníci: Uzoho, Akpeyi – Awaziem, Agbo, Omeruo, Musa, Kayode, Obi Mikel, Onyekuru, Nwakali, Ebuehi.

    Rozhodčí: Otogo-Castane – Doumbouya, Tiama
    ocianews.com