Sparta – Florbal Ústí 5:2 (kon.) | Znojmo – Vítkovice 4:6 (kon.) | Česká Lípa – Bulldogs 8:4 (kon.)
konec
ACEMA Sparta Praha
5:2 (1:1, 1:1, 3:0)
Florbal Ústí
Sobota 11.11.2017, 17:00 • HMS Karlovy Vary • Livesport Superliga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Sparta ve třetí třetině ukázala, že je zkušenějším týmem, díky dvěma slepeným brankám se dostala do vedení, které už si dokázala udržet až do konce. Tam už jen přidala gól do prázdné branky, kterým potvrdila své vítězství. Nejlepšími hráči dnešního utkání byli vyhlášeni za Ústí Mikuláš Krbec a za Spartu karlovarský rodák Martin Beneš. Ceny pro nejlepší hráče utkání předal známý herec, pan Ladislav Gerendáš.

    Sparta, která úzce spolupracuje právě s Karlovými Vary, tak může v rámci oslav 20 let karlovarského florbalu slavit také. Ústí nadále smutní, ani po jedenácti kolech se jim nepodařilo zvítězit za tři body, a musí tak počkat minimálně do dalšího zápasu. (18:55:32)
     
    Konec zápasu.
     
    59:11
    Domácí fanoušci už opravdu slaví, zápas je rozhodnutý. Sparta své výjezdní utkání v Karlových Varech už dovede do vítězného konce.
     
    58:56
    Garčar míchá balonek za vlastní brankou, ústečtí hráči se k němu nemohou vůbec dostat.
     
    58:46
    Sparta se takticky snaží co nejdéle držet na polovině hostů a ušetřit tak nějaký čas.
     
    57:34
    Balonek pro Spartu a Weissgarber se na chvilku vrací zpět do branky.
     
    57:17
    Ústí se drží na polovině Sparty a dostává ji pod tlak, snad poprvé v dnešním zápase.
     
    56:39
    Ústí to zkouší znovu, brankář Weissgarber je znovu na lavičce!
    56:29 Jaroslav JAROŠ - 5:2
     
    56:29
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pátá branka je tam! JAROSLAV JAROŠ vystihl přihrávku na polovině hřiště a balonek pohotově dovezl až do prázdné branky. Bez asistence.
     
    56:19
    Ústí zkouší hru bez brankáře, na hřišti je jich tedy šest!
     
    55:37
    Čas utíká a fanoušci v karlovarské hale pomalu začínají slavit vítězství, ačkoliv se vše může ještě změnit.
     
    54:48
    S ústeckými florbalisty to nevypadá moc dobře. Nemohou se pořádně dostat kupředu, branka Martina Beneše je pro ně opravdu vzdálená.
     
    54:25
    Sparťanští fanoušci, kteří celý zápas opravdu poctivě brání, si žádají pátou branku a tedy populárního bůra. A jejich hráči slyší a stále se snaží útočit.
     
    53:59
    Férový souboj rameno na rameno u mantinelu nakonec odnesl fanoušek, který nebyl připraven a byl, dle pravidel, složen k zemi.
     
    53:00
    Ačkoliv vedou domácí o dvě branky, tak se vůbec nestáhli k nějakému bránění, naopak ještě zvedli svou aktivitu směrem kupředu.
     
    51:50
    Brankář Beneš si nyní zahrál na fotbalistu a vykopl balonek daleko za mantinel, takto se zastavuje akce soupeře v podání sparťanského brankáře.
     
    50:35
    Sparta udeřila dvěma rychlými brankami a teď to bude mít Ústí již opravdu hodně těžké. Nebude moct být tak pasivní a bude muset svou hru podstatně více otevřít.
     
    50:17
    Oddechový čas pro hosty.
    50:17 Marek KOŠČO - 4:2
     
    50:17
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta se rozehrála a během chvíle je tu další branka! Přesná střela na branku v podání MARKA KOŠČA znamená dvoubrankové vedení pro Spartu a velmi těžkou práci pro hosty. Asistence: Marek Zouzal
    49:48 Milan GARČAR - 3:2
     
    49:48
    Sparta právě vstřelila branku!
    Ústí svou přesilovku nevyužilo a může litovat, Sparta jde totiž do vedení! Rychlá akce na jejímž konci stál před brankou MILAN GARČAR, který už neměl problém prostřelit brankáře a rozvlnit síť. Asistence: Robert Košir
     
    48:55
    Rychlá rozehrávka způsobila rozruch u branky hostů, když se před ní objevil osamocený Kozdera, ten ale neproměnil!
     
    48:25
    Kolstrunk se pokoušel dvakrát o střelu, ani jednou neuspěl a podruhé dokonce málem pomohl Spartě založit protiútok.
     
    47:36
    Přesilovka zatím vypadá o poznání lépe než předchozí, už jen pro to, že se Ústí daří držet se na balonku.
     
    47:04
    Střelec první branky Košir usedá na trestnou lavici, dvě minuty za bránění ve hře.
     
    46:55
    Kužel utekl po levé straně a jeho střela sice rozvlnila síť Benešovy branky, ale pouze z pravého boku.
     
    46:19
    Tempo hry se začíná postupně zvedat, oba celky do toho dávají opravdu vše a je na to o poznání lepší pohled než v předchozí třetině.
     
    45:50
    A opět Krejča. Hraje se nyní ve vysokém tempu a to mu svědčí, rychlý výběh na střed od mantinelu a střela těsně vedle branky.
     
    45:12
    Pojar vybojoval na polovině Sparty na středu balonek, jeho rychlá střela z otočky skončila pouze na brankáři.
     
    44:32
    Série akcí Sparty a protiútoků Ústí, tak vypadaly poslední minuty hry. Ani jeden celek si nedokáže vytvořit opravdu souvislý tlak, ačkoliv o něco blíže k tomu mají domácí.
     
    43:53
    Krejča pálil z první, jeho střelu zblokoval obránce. Nakonec ale pro svůj týme vybojoval alespoň standardní situaci.
     
    42:49
    Zašlápnutá balonek a formální souboj o míček, který byl správně přiřknut hostujícímu celku, který jej měl předtím v držení.
     
    41:58
    Fuchsig utekl Sparťanům po levé straně a těsně před dotahujícím se Garčarem musel vypálit, Benš jeho střelu dobře pokryl.
     
    41:46
    Domácí jsou už ale opět nastěhovaní na polovině hostů.
     
    41:16
    Ústečtí byli při rozehrávce až příliš horliví a dopustili se malého prohřešku, vylučovat se toto naštěstí pro ně nemusí.
     
    40:35
    Třetí třetina začala opět akcí Sparty, která se celou půlminutku držela na polovině hostů. Vystřelit pořádně na branku se ji ale nepodařilo.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Stejně jako první tak i druhá část nám přinesla dvě branky. Sparta se dostala do vedení na začátku, poté většinu času dominovala, avšak Ústí se opět nevzdalo, bylo aktivní a ke konci třetiny se jim podařilo vyrovnat.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:03
    Poslední minuta a Ústí je u míčku. Uvidíme, co se jim podaří vymyslet.
     
    38:22
    Podaří se Spartě do konce prostřední části ještě odpovědět, nebo se dokonce Ústí dostane do vedení? Uvidíme, nějaký čas ještě zbývá.
    37:50 Viktor KOPECKÝ - 2:2
     
    37:50
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Sice ne tak pozdě, ale i tak se Ústí opravdu znovu prosazuje ke konci třetiny! Od mantinelu vypálil Krbec, jehož střelu ještě Beneš vyrazil, na dorážku VIKTORA KOPECKÉHO už byl ale krátký. Asistence: Mukuláš Krbec
     
    37:15
    Blíží se konec třetiny a Ústí začíná být opět o něco více aktivní. Uvidíme, jestli se jim podaří akce jako v třetině předchozí.
     
    Dnešní utkání v Karlových Varech sleduje úžasných a naplno fandících 910 diváků. Tisícová hranice tak, bohužel, zůstala opět nepokořena.
     
    36:11
    Štorek nejprve udělal Garčara, poté po dlouhém úniku po levé straně si i položil brankář, jeho přihrávka zpoza branky do brankoviště ale už neprošla.
     
    34:52
    Jaroslav Jaroš, dobře známý karlovarským fanouškům vytáhl balonek po pravé straně, jeho střela bekhendem byla ale spíše z kategorie propagačních.
     
    34:15
    Jeden z hostů táhl akci po pravé straně, kdy se nakonec pokoušel i o střelu, ta ale jen prosvištěla kolem levé tyče Benešovy branky.
     
    33:47
    Zouzal si vyběhl od mantinelu na střed a z nějakých tří metrů se pokoušel překonat brankáře, ten ale dobře zasáhl svojí hrudí.
     
    32:52
    Ústí se teď po dlouhé době na chvíli usadilo na polovině Sparty a snažilo se kombinovat. Dostalo se ale jen k jedné střele, která byla nepřesná, a o balonek pak přišlo.
     
    31:48
    Sparta drží balonek a za bouřlivého podporování se snaží dostat k pořádnému zakončení, to se ji ale stále nedaří. Nijak extra pohledný florbal dnes zatím nesledujeme.
     
    30:29
    Prostřední část se nám přehoupla do své druhé poloviny a obrázek hry se moc nemění. Sparta častěji na balonku, Ústí chodí hlavně do rychlých protiútoků, z těch se jim ale těžit moc nedaří.
     
    29:08
    Do výborné pozice se dostal Kopecký, mohl pálit do zpola odkryté branky, jeho střela ale byla špatná a Beneš se stihl přesunout.
     
    28:01
    Stejně jako v první třetině je Sparta stále více na balonku, hosté se k němu dostávají spíše sporadicky a rychle o něj přichází, brání ale naopak velmi dobře.
     
    27:17
    Garčar už zvedal ruce nad hlavu a radoval se z branky, i jemu ale muselo být jasné, že míček hrál už značnou dobu po hvizdu rozhodčího.
     
    26:13
    O rychlou střelu se postaral Kalaš, hostující brankář byl ale pozorný a neměl problém míček chytit.
     
    26:10
    Další tvrdý zákrok a rozhodčí už musí důrazně domlouvat hostujícímu kapitánovi.
     
    25:36
    Po tvrdém zákroku zahrával Sparta standardní situaci, z té se snažil pálit Marvánek, balonek mu ale sjel po čepeli a na branku tak vůbec neletěl.
    24:51 Marek ZOUZAL - 2:1
     
    24:51
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta využívá aktivity na začátku druhé třetiny a dostává se znovu do vedení! Kolem branky se obtočil Marvánek a našel MARKA ZOUZALA, který se z blízkosti nemýlil a dostal míček do branky. Asistence: Jan Marvánek
     
    24:12
    Ústečtí se na chvilku udrželi v útoku, celé akci ale chybělo pořádné zakončení.
     
    23:16
    Ústí se snad poprvé dostalo pořádně do útoku, ke střele se ale nepropracovalo, balonek brzy skončil mimo hřiště.
     
    22:29
    Znovu Krbec, ten je zatím na straně hostů asi nejlepší. Od mantinelu se vytočil na střed, jeho střelu ale brankář konečky prstů dokázal vyrazit.
     
    21:30
    Sparta na soupeře opravdu hodně tlačí, ústeckým florbalistům se ale zatím daří bránit.
     
    21:15
    O půlminutku později pálil Zouzal, ani on ale brankáře neohrozil.
     
    20:47
    Sparta je opět na polovině hostů a snaží se hned jít aktivně do brány. První střelu druhé části si připsal Ježek, byla ale zblokovaná obráncem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je za námi a skóre je vyrovnané. Sparta byla po většinu času aktivnější, měla vícero šancí, ale proměnila jen jednu. Ústí mělo podstatně více štěstí, ale ze své snahy se jim podařilo vyrovnat v posledních vteřinách.
     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:14 Josef NOVÁK - 1:1
     
    19:14
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Jako bych to zakřikl! Po rozehrávce se s míčkem rychle obtočil kolem svého obránce JOSEF NOVÁK, který se nemýlil a prostřelil všechny hráče i Beneše. Asistence: Mikuláš Krbec.
     
    19:00
    Minuta do konce první části, Sparta je stále mnohem aktivnější, Ústí se prostě nedaří usadit se v útočné fázi na míčku po delší dobu.
     
    17:52
    Svatoš po rychlé akci našel před brankou Garčara, ten se snažil míček jen usměrnit za záda brankáře, míček se mu ale svezl po čepeli a neměl dostatečnou razanci.
     
    17:21
    Krejča je dnes střelecky velmi aktivní, stejně jako Zeman, ani jeden si ale nyní svými pokusy na brankář Ústí nepřišli.
     
    17:00
    Kužel se Stummerem se hnali do útoku, navzájem se ale "okradli" o balonek, a tak z jejich šance opět sešlo.
     
    16:06
    Už to vypadalo na další rozehrávku Sparty v útoku, domácí se ale přiznali k teči, a tak byl míček přiřknut hostům.
     
    15:44
    Ostrý zákrok Pavelky v rohu, rozhodčí mu na dálky trochu domluvil, příště už by za to mohl přijít větší trest.
     
    15:32
    To už je ale opět na míčku Sparta a hráči již přemýšlí, co při útočení vymyslí. Rozehrávají z rohu hřiště.
     
    14:52
    Po faulu rozehráli Ústečtí standardku velmi rychle, Krbcova rána ale letěla vysoko nad branku.
     
    13:57
    Novák mohl pálit už v plném počtu hráčů do zcela odkryté branky, na poslední chvíli ale netrefil míček úplně přesně, a poslal jej tak pouze do brankáře Beneše.
     
    13:28
    Až v závěru přesilovky začínají hosté kombinovat, napadání Sparty jim ale dělá obrovské problémy.
     
    12:58
    Balonek mi o hřiště, teď už na polovině Sparty, a oba celky mohou v klidu vystřídat.
     
    12:40
    Ústí se nemůže dostat na polovinu Sparty, velmi špatná přesilová hra.
     
    12:18
    Hned na úvod ale museli ústečtí do obrany, Garčar je totiž při rozehrávce pěkně prohnal, nakonec pak ještě rozhodčí zašlápl balonek.
     
    11:54
    První přesilovka pro hosty! Sparťanský Krejča totiž obdržel dvě minuty za bránění ve hře.
     
    11:35
    Lukáš Ujhelyi v přečíslení předložil balonek zcela volnému Prunerovi, ten ale branku z blízkosti minul!
     
    11:10
    Sparta dlouho kombinuje na polovině hostů, jejich akce ale zatím nikam nevedou, nemohou se dostat ke střele.
     
    09:54
    Rychlá akce Ústí málem dopadla pro domácí špatně. Hosté se dostali do přečíslení dvou proti jednomu ale obránce Ježek dokázal finální přihrávku odvrátit mimo hřiště.
     
    08:56
    Krásná individuální akce ústeckého kapitána, který připravil střeleckou příležitost pro Radima Kužela, tomu ale střela z první nesedla.
     
    07:57
    Fuchsig dokázal na polovině zachytit špatnou rozehrávku, s balonkem se rychle otočil a vypálil, branku opravdu jen těsně minul.
     
    07:09
    Ostrá střela Krbce proletěla mezi asi pěti hráči, nakonec doplachtila až k Benešovi, ten ale na poslední chvíli dokázal zasáhnout.
     
    06:33
    Další akce domácích končí mimo hřiště, i tak ale budou nadále u míčku.
     
    06:01
    V rukavičkách se tedy zatím rozhodně nehraje, jak Sparta tak Ústí jdou do všech soubojů po hlavě, hráči si nedarují ani kousíček hřiště.
     
    05:34
    Kühnel se pokoušel o svižnou střelu z poloviny, míček až na brankáře Beneše ale nedoletěl.
     
    04:48
    Sparta byla při útočení až příliš aktivní a dopustila se faulu, opět tak mohou kombinovat ústečtí florbalisté.
     
    04:18
    Stibor poslal řádnou štiplavou od pravého mantinelu, Beneš ale na balonek viděl a helmou jej vytěsnil mimo prostor své branky.
     
    03:26
    Zouzal vybojoval míček v klubku hráčů a z velikého úhlu vystřelil, brakář Weissgarber ale neměl problém míček chytit.
     
    02:58
    Hosté se znovu pokusili o rychlou akci, tentokrát táhli balonek po levé straně, ale střela byla zblokovaná mimo hřiště.
    02:06 Robert KOŠIR - 1:0
     
    02:06
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak to byla rychlovka! Sparta se na dvě přihrávky dostala do protiútoku, od poloviny nahodil míček Čermák na branku, kde byl zcela nehlídaný ROBERT KOŠIR, jenž se rychle obtočil kolem brankáře a pohotově zakončil. Asistence: David Čermák
     
    01:38
    Ústí se poprvé dostává na delší dobu k míčku a rychle se snaží dostat kupředu, brzy tak ale balone ztrácí.
     
    01:08
    Rozehrávka stadnardky skončila střelou z otočky Marvánka, ta ale byla ztečována jedním z jeho spoluhráčů mimo hřiště.
     
    00:43
    Garčar si z poloviny hřiště seběhl na střed, jeho ostrá střela ale skončila pouze u nohou obránců Ústí nad Labem.
     
    00:12
    Úvodní vhazování pro Spartu, ta začíná pomalu kombinovat ze své strany.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Potemnělá hala, úžasné kouřové a světelné efekty a oba týmy nastupují na hřiště. Atmosféra v hale je úžasná, všechna místa jsou zaplněná a ačkoliv to má Sparta jako domácí tým více jak sto kilometrů, tak za ní dorazil početný kotel fanoušků.
     
    Karlovarská hala už se plní, moc volných sedaček nezbývá a vypadá, že rekord haly pro florbal, který se před dvěma lety stanovil na 918 diváků, bude dost možná překonán.
     
    Hráči už jsou nějakou minutu na hřišti a intenzivně se rozcvičují. Především na straně Ústí je vidět už při rozcvičce veliké soustředění, dnes to bude asi velmi zajímavý zápas.
     
    Úvodní sestavy:

    ACEMA Sparta Praha: Mart. Beneš (Eckhardt) – Ježek, Bartoš, Čermák, Garčar, Marvánek, Zeman (C), Koščo, Kalaš – Ujhelyi, Zouzal, Kozdera – Košir, Jaroš, Svatoš – Kareš, Krejča, Pruner – Špalek.

    Florbal Ústí: Weissgarber (Fibiger) – Stummer, Semerád, J. Horák, Stibor (C), Kühnel – Kužel, Pojar, Kolstrunk – Josef Novák, Kopecký, Vl. Štorek – Pavelka, Fuchsig, Täuber – Krbec, Šafařovský.

    Rozhodčí: František Pangerl, Jiří Šedivý.
     
    Dnes ale půjde kromě samotného utkání především o oslavu florbalu jako takového. Karlovarský oddíl totiž slaví 20 let svého vzniku. Zápas se odehraje v Hale míčových sportů v areálu KV Areny, hlediště je připraveno pro více jak 800 diváků. Když zde Sparta hrála před dvěma roky, tak byla hala narvaná k prasknutí a atmosféra byla skvělá.
     
    Výjezdní utkání není v nejvyšší soutěží žádnou novinkou. Všechny možné týmy postupně v každém roce vyjíždí do nějakého menšího či většího města, kde se sice třeba nehraje florbal na nejvyšší úrovni, ale těší se tam veliké popularitě.

    Podobně tomu tak je právě dnes. V Karlových Varech se na florbalu intenzivně pracuje, postupně se jim podařilo propracovat až do 1. ligy, kde se jim nedaří vůbec špatně. Sparta navíc s karlovarskými Hurricany dlouhodobě spoluprace na úrovni klubové, hráčské i trenérské, a tak se není čemu divit, že si pro výjezdní utkání vybrala právě toto lázeňské město.
     
    Nováček z Ústí zatím nepředvádí úplně oslnivé výkony a po deseti zápasech se krčí se třemi body na posledním místě tabulky, ani jednou se mu totiž ještě nepodařilo vyhrát v základní hrací době. Naposledy se ale Ústí radovalo před třemi týdny, když v prodloužení přemohlo Znojmo.

    Sparta si hraje v klidu své, drží se ve středu tabulky, občas vyhraje, občas prohraje. Po loňské sezoně, která nedopadla úplně nejlépe, tak musí být letos asi spokojeni o něco více a určitě se budou chtít na těchto a vyšších pozicích udržet.
     
    Dobrý den, vítám vás u sledování online přenosu z 11. kola Tipsport Superligy, ve kterém se spolu střetnou celky ACEMA Sparta Praha a Florbal Ústí. Nepůjde ale o obyčejné utkání, odehraje se totiž v Hale míčových sportů v Karlových Varech, kde se o víkendu slaví 20leté výročí místního florbalového klubu FB Hurrican.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Tomáš Hála


    Hledáme zpravodaje pro tým ACEMA Sparta Praha. Více informací zde.

    Branky a nahrávky: 3. Košir (Čermák), 25. Zouzal (Marvánek), 50. Garčar (Košir), 51. Koščo (Zouzal), 57. Jaroš – 20. Josef Novák (Krbec), 38. Kopecký (Kühnel)


    ACEMA Sparta Praha: Mart. Beneš (Eckhardt) – Ježek, Bartoš, Čermák, Garčar, Marvánek, Zeman (C), Koščo, Kalaš – Ujhelyi, Zouzal, Kozdera – Košir, Jaroš, Svatoš – Kareš, Krejča, Pruner – Špalek.
    Florbal Ústí: Weissgarber (Fibiger) – Stummer, Semerád, J. Horák, Stibor (C), Kühnel – Kužel, Pojar, Kolstrunk – Josef Novák, Kopecký, Vl. Štorek – Pavelka, Fuchsig, Täuber – Krbec, Šafařovský.

    Rozhodčí: František Pangerl, Jiří Šedivý

    Diváci: 910
    bahis siteleri