Sparta – Florbal Ústí 5:2 (kon.) | Znojmo – Vítkovice 4:6 (kon.) | Česká Lípa – Bulldogs 8:4 (kon.)
konec
ACEMA Sparta Praha
5:2 (1:1, 1:1, 3:0)
Florbal Ústí
Sobota 11.11.2017, 17:00 • HMS Karlovy Vary • Livesport Superliga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Sparta ve třetí třetině ukázala, že je zkušenějším týmem, díky dvěma slepeným brankám se dostala do vedení, které už si dokázala udržet až do konce. Tam už jen přidala gól do prázdné branky, kterým potvrdila své vítězství. Nejlepšími hráči dnešního utkání byli vyhlášeni za Ústí Mikuláš Krbec a za Spartu karlovarský rodák Martin Beneš. Ceny pro nejlepší hráče utkání předal známý herec, pan Ladislav Gerendáš.

    Sparta, která úzce spolupracuje právě s Karlovými Vary, tak může v rámci oslav 20 let karlovarského florbalu slavit také. Ústí nadále smutní, ani po jedenácti kolech se jim nepodařilo zvítězit za tři body, a musí tak počkat minimálně do dalšího zápasu. (18:55:32)
     
    Konec zápasu.
     
    59:11
    Domácí fanoušci už opravdu slaví, zápas je rozhodnutý. Sparta své výjezdní utkání v Karlových Varech už dovede do vítězného konce.
     
    58:56
    Garčar míchá balonek za vlastní brankou, ústečtí hráči se k němu nemohou vůbec dostat.
     
    58:46
    Sparta se takticky snaží co nejdéle držet na polovině hostů a ušetřit tak nějaký čas.
     
    57:34
    Balonek pro Spartu a Weissgarber se na chvilku vrací zpět do branky.
     
    57:17
    Ústí se drží na polovině Sparty a dostává ji pod tlak, snad poprvé v dnešním zápase.
     
    56:39
    Ústí to zkouší znovu, brankář Weissgarber je znovu na lavičce!
    56:29 Jaroslav JAROŠ - 5:2
     
    56:29
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pátá branka je tam! JAROSLAV JAROŠ vystihl přihrávku na polovině hřiště a balonek pohotově dovezl až do prázdné branky. Bez asistence.
     
    56:19
    Ústí zkouší hru bez brankáře, na hřišti je jich tedy šest!
     
    55:37
    Čas utíká a fanoušci v karlovarské hale pomalu začínají slavit vítězství, ačkoliv se vše může ještě změnit.
     
    54:48
    S ústeckými florbalisty to nevypadá moc dobře. Nemohou se pořádně dostat kupředu, branka Martina Beneše je pro ně opravdu vzdálená.
     
    54:25
    Sparťanští fanoušci, kteří celý zápas opravdu poctivě brání, si žádají pátou branku a tedy populárního bůra. A jejich hráči slyší a stále se snaží útočit.
     
    53:59
    Férový souboj rameno na rameno u mantinelu nakonec odnesl fanoušek, který nebyl připraven a byl, dle pravidel, složen k zemi.
     
    53:00
    Ačkoliv vedou domácí o dvě branky, tak se vůbec nestáhli k nějakému bránění, naopak ještě zvedli svou aktivitu směrem kupředu.
     
    51:50
    Brankář Beneš si nyní zahrál na fotbalistu a vykopl balonek daleko za mantinel, takto se zastavuje akce soupeře v podání sparťanského brankáře.
     
    50:35
    Sparta udeřila dvěma rychlými brankami a teď to bude mít Ústí již opravdu hodně těžké. Nebude moct být tak pasivní a bude muset svou hru podstatně více otevřít.
     
    50:17
    Oddechový čas pro hosty.

    Tomáš Hála


    Hledáme zpravodaje pro tým ACEMA Sparta Praha. Více informací zde.

    Branky a nahrávky: 3. Košir (Čermák), 25. Zouzal (Marvánek), 50. Garčar (Košir), 51. Koščo (Zouzal), 57. Jaroš – 20. Josef Novák (Krbec), 38. Kopecký (Kühnel)


    ACEMA Sparta Praha: Mart. Beneš (Eckhardt) – Ježek, Bartoš, Čermák, Garčar, Marvánek, Zeman (C), Koščo, Kalaš – Ujhelyi, Zouzal, Kozdera – Košir, Jaroš, Svatoš – Kareš, Krejča, Pruner – Špalek.
    Florbal Ústí: Weissgarber (Fibiger) – Stummer, Semerád, J. Horák, Stibor (C), Kühnel – Kužel, Pojar, Kolstrunk – Josef Novák, Kopecký, Vl. Štorek – Pavelka, Fuchsig, Täuber – Krbec, Šafařovský.

    Rozhodčí: František Pangerl, Jiří Šedivý

    Diváci: 910
    thejrc.org