Česko – Německo 4:3 (kon.)
konec
Česko
4:3 (2:0, 1:0, 1:3)
Německo
Sobota 11.11.2017, 16:00 • Zimní stadion Lovosice • Reprezentace žen do 16 let
Partner:
     
    Pro dnešek se s Vámi loučím, těším se zítra u druhého vzájemného zápasu mezi oběma národními týmy. (18:03:43)
     
    Ani dramatický závěr, ve kterém se Němkám povedlo velmi snížit, nezlomil české hráčky natolik, aby přišly o vítězství, které si vybojovaly bezchybnou první i druhou třetinou.
     
    Konec zápasu.
     
    58:20
    Češky se snaží opětovně navýšit své vedení. Do protiútoku se vydaly Hana Haasová s Barborou Bartákovou. Haasová však nedokázala při poslední přihrávce přesně převzít kotouč a šanci tímto ukončila.
     
    57:42
    Německo právě vstřelilo branku!
    Dramatizace pokračuje! Rychlá souhra znamenala gól v podání ANNABELLY STERZIKOVÉ, která snižuje na rozdíl jediné branky. Asistence: Joyce Königová, Celine Mayerová.
     
    57:10
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němky v závěru využitím přesilovky dramatizují toto utkání. Po chybě české obrany poslala kotouč do branky LEONIE WILLEINTEROVÁ. Bez asistence.
     
    56:47
    Lucii Gruntové se nepodařilo narušit německou rozehrávku. V této činnosti byla o chvíli později úspěšnější Adriana Dubová.
     
    56:10
    Vyloučení v týmu Česko (Petřeková – 2 min., sekání).
     
    55:54
    Ve středním pásmu se snažila Lola Liangová obhodit si Denisu Habartovou, což se jí nevyvedlo a česká hráčka na malý čas vyvezla puk do útočného pásma. Němky se nakonec ale do útočného pásma dostaly.
     
    54:46
    České hráčky již prakticky neopouštějí útočné pásmo. Málokdy se však dostanou ke střele, která by přímo ohrozila německou branku. Spíše je to o kombinačním dobývání každého centimetru volného prostoru.
     
    54:13
    Hosté v plném počtu.
     
    53:34
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nakonec však ale ano. Doslova dotlačit puk do branky z hranice brankoviště se na druhý pokus podařilo LUCII GRUNTOVÉ, která si připisuje svůj hattrick. Asistence: Viktorie Chladová.
     
    52:42
    Dvojnásobná přesilovka českého týmu opětovně znamená jeho usazení v útočném pásmu. Německé obránkyně jsou však preciznější více než kdy předtím, proto se Češkám stále nedaří Uhrmannovou překonat.
     
    52:13
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Německo (Bartellová – 2 min., hákování).
    Vyloučení v týmu Německo (Mayerová – 2 min., hákování).
     
    51:27
    Marie Nowáková vyhrála buly před vlastní brankou. Puk ihned nabídla Denise Habartové, která se sérií několika kliček snažila projít do útočného pásma. Již střední se však pro ní stalo neprostupnou oblastí.
     
    51:07
    Domácí v plném počtu.
     
    50:40
    Lilly Uhrmanová se musí znovu držet na pozoru. Barbora Bartáková opět sbírá za brankou odražené puky, které vrací zpět svým spoluhráčkám k dalším střeleckým příležitostem.
     
    49:43
    V přesilové hře se zatím Němkám nedaří přejít přes střední pásmo. České obraně se daří blokovat každý jejich puk, už ne jej vyvézt do zcela bezpečné vzdálenosti.

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 3. Petřeková (Škorpíková), 3. Gruntová (Machková), 38. Gruntová (Habartová), 54. Gruntová (Chladová) – 47. Wallnerová (Bartellová), 58. Willeitnerová, 58. Sterziková (Königová, Mayerová)


    Česko: Pejšová (Hřívová) – Hanzlíková, Vaněčková, Chladová, Horáková G., Pospíšilová, Habartová, Kučerová, Dubová – Bartáková, Nepokojová, Hrubanová – Petřeková, Škorpíková, Haasová – Kalová, Gruntová, Machková – Svatošová, Horáková T., Nowáková
    Německo: Uhrmannová (Schneiderová) – Mayerová, Königová, Topfmeierová, Kohbergová, Baduraová, Semmlerová, Willeitnerová, Heyerová – Sterziková, Bartellová, Voigtová – Wallnerová, Zellnerová, Millerová – Liangová, Kaiserová, Böttcherová – Schollová, Massnerová, Geschwandtnerová.

    Rozhodčí: Malá – Svobodová L., Svobodová Z.
    ocianews.com