Švýcarsko – Rusko 2:6 (kon.) | Finsko – Švédsko 3:1 (kon.)
konec
Švýcarsko
2:6 (2:1, 0:0, 0:5)
Rusko
Sobota 11.11.2017, 12:30 • Hartwall Arena, Helsinky • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:47 Vladimir TKAČOV - 2:6
     
    59:47
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tak ještě jedna nejspíš poslední branka hostujícího celku. Kapitán Sergej Mozjakin se blýskl nádhernou otočkou a poté našel naprosto osamoceného VLADIMÍRA TKAČOVA, který už neměl moc práce dorazit puk do poloprázdné branky. Asistence: Sergej Mozjakin, Michail Grigorenko.
     
    57:42
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Christian Marti – 2 min., sekání).
     
    54:18
    Do velké šance se dostal útočník Thomas Rüfenacht. Obránci Ruska se moc nedomluvili a před brankou se objevil naprosto osamocený již zmíněný útočník. Svou střelu ale poslal nad pravou tyč.
    51:08 Michail GRIGORENKO - 2:5
     
    51:08
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusko se dostalo do přečislení z kterého nakonec vytěžilo další branku. Pavel Kraskovskij přenechal puk MIKHAILOVI GRIGORENKOVI, který svou střelu umístil do pravého dolního rohu. Asistence: Pavel Kraskovskij, Vasilij Tokranov.
    50:01 Valerij NIČUŠKIN - 2:4
     
    50:01
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A už je to o dvě branky. Po naprosté dominanci je tu další odměna. Kapitán Sborné Sergej Mozjakin přesně našel hokejku VALERIHO NIČUŠKINA, který zvolil střelu z první a jeho rána skončila přesně v pravé šibenici. Hiller se pozdě přemístil. Asistnece: Sergej Mozjakin, Bogdan Kiselevič.
    46:45 Nikita NESTĚROV - 2:3
     
    46:45
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle je obrat jako bylo velice rychle. Ještě před minutou Rusko prohrávalo, ale to už je teď minulostí. NIKITA NESTĚROV vyslal ránu od modré čáry, kterou prostřelil vše, co jí stálo v cestě. Brankář neměl ideální výhled a inkasoval. Asistence: Nikita Gusev, Dinar Chafizullin.
    46:04 Sergej KALININ - 2:2
     
    46:04
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Přecejen se Sborná dočkala vyrovnání. Michail Grigorenko se dostal ke střele a brankář Hiller tuto ránu vyrazil pouze před sebe, kde už čekal SERGEJ KALININ a dorazil puk pod horní tyčku. Asistence: Michail Grigorenko, Pavel Kraskovskij.
     
    39:59
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Tristan Scherwey – 2 min., vražení na hrazení).
     
    34:52
    Teď už se hosté dostali dostali do tlaku a před brankářem Hillerem několik útočníku tečovalo kotouč. Jako poslední střílel Pavel Kraskovskij, ale jeho rána mířila pouze pár centimetrů od pravé tyče.
     
    24:04
    A je tu trest ve hře pro Sergeje Plotnikova! Proti České republice si ruský forvard určitě nezahraje a jeho zákrok bude projednávat disciplinární komise! Automaticky je to vyšší trest do konce utkání.
    19:36 Vincent PRAPLAN - 2:1
     
    19:36
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švycaři se necelou minutu před koncem první třetiny poprvé v utkání ujímají vedení. Před Sorokinem došlo k soubojům o puk, nejlépe se zorintoval VINCENT PRAPLAN a bezprostřední blízkosti kotouč doklep do branky. Asistence: Gaetan Haas, Reto Schäppi.
     
    17:35
    Vyloučení v týmu Rusko (Sergej Andronov – 2 min., vysoká hůl).
     
    15:59
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Andres Ambühl – 2 min., podražení).
    14:59 Simon MOSER - 1:1
     
    14:59
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcarsko se taktéž prosadilo z přesilové hry. Kapitýn Andres Ambühl vyslal střelu od modré čáry a puk po teči několikrát změnil trajektorii. Nejlépe se před brankou zorientoval SIMON MOSER, který do dorazil za záda brankáře. Asistence: Felicien Du Bois, Andres Ambuhl.
     
    13:53
    Vyloučení v týmu Rusko (Sergej Andronov – 2 min., krosček).
     
    13:41
    Vyloučení v týmu Rusko (Valerij Ničuškin – 2 min., podražení).
    09:47 Andres Ambühl (SUI)
     
    09:47
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Andres Ambühl – 2 min.).
     
    06:47
    Vyloučení v týmu Rusko (Sergej Kalinin – 2 min., podražení).
    04:19 Sergej KALININ - 0:1
     
    04:19
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusko využívá přesilovou hru a hned v úvodu utkání se dostáva do vedení. MAXIM ŠALUNOV obdržel skvělou přihrávku od Guseva a svou ránu namířil přesně do levého dolního rohu. Asistence: Nikita Gusev, Nikita Nestěrov.
     
    03:40
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Thomas Rüfenacht – 2 min., podražení).
    Marken.cz

    Marek Jašek

    Branky a nahrávky: 15. S. Moser (Du Bois, Ambühl), 20. Praplan (Haas, Schäppi) – 5. Šalunov (N. Gusev, Nestěrov), 47. Kalinin (Grigorenko, Kraskovskij P.), 47. Nestěrov (N. Gusev, Chafizullin), 51. Ničuškin (Mozjakin, Kiselevič), 52. Grigorenko (Kraskovskij P., Tokranov), 60. Tkačov (Mozjakin, Grigorenko)


    Švýcarsko: Hiller (Senn) – Fora, Maurer, Loeffel, Genazzi, Du Bois (A), Kreis, Rüfenacht, Untersander, Marti – Baltisberger, Schäppi, Hofmann – Herzog, Suter, Scherwey – Ambühl, S. Moser, Praplan – Haas, Hollenstein.
    Rusko: I. Sorokin (Karejev) – Chafizullin, Tokranov, Zubarev, Vojnov, Nestěrov, Ljubuškin, Kiselevič, Gavrikov – Kalinin, Grigorenko, Ničuškin (A) – Mozjakin, Tkačov, Barabanov – N. Gusev, Šalunov, Kaprizov (C) – Tělegin, Andronov, S. Plotnikov.

    Rozhodčí: Rantala, Salonen – Elonen, Pessonen.
    thejrc.org