Německo – Slovensko 0:3 (kon.)
konec
Německo
0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Slovensko
sk Sobota 11.11.2017, 16:00 • Curt Frenzel Stadion (Augsburg) • Německý pohár
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Slovenská hokejová reprezentácia zvíťazila aj v druhom zápase na Nemeckom pohári. V súboji s domácim výberom predviedla výborný výkon v defenzíve podporený spoľahlivými zákrokmi debutanta Patrika Rybára a triumfovala 3:0. Zverenci Craiga Ramsayho využili dve presilovky zásluhou Martina Bakoša a Marcela Haščáka, ku ktorým sa pridal presnou strelou do odkrytej brány Peter Čerešňák. Zajtra Slováci uzavrú svoje účinkovanie na turnaji duelom proti olympijskému výberu Ruska. Úvodné buly je naplánované na 13:15. (18:17:56)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:37
    Slovensko dalo gól! Je definitívne rozhodnuté. PETER ČEREŠŇÁK získal puk vo vlastnom obrannom pásme a presným oblúčikom cez celé klzisko ho poslal do siete. Bez asistencie.
     
    58:15
    Timo Pielmeier odkorčuľoval na striedačku, takže nemeckí hokejisti hrajú powerplay. Slováci sa musia brániť.
     
    57:43
    Adam Jánošík posunul puk do stredného pásma, presne do miesta, kde nikto nebol, takže slovenskí hokejisti odišli striedať.
     
    57:00
    Do konca tretej tretiny zostávajú posledné tri minúty. Nemci nahadzujú puky do útočného pásma, ale nevedia sa tam udržať.
     
    56:15
    Patrik Lamper zase vytvoril prečíslenie a tentoraz prihrával Martinovi Gernátovi, ktorý z tesnej blízkosti trafil len nemeckého gólmana.
     
    55:26
    Patrik Rybár radšej prerušil hru, schoval puk do lapačky a umožnil svojim spoluhráčom opäť vystriedať.
     
    54:57
    Nemeckí hokejisti vsádzajú všetko na ofenzívu a vytvárajú si tlak. Slováci dokázali vyhodiť puk mimo hracej plochy, no s tečom, takže mohli vystriedať.
     
    53:54
    Patrik Lamper nabral rýchlosť na pravej strane, vytvoril prečíslenie dvoch proti jednému, no Lukáš Cingel nezužitkoval jeho prihrávku na strelenie gólu.
     
    53:10
    Marek Ďaloga zamieril do útoku, dobre vystrelil z ľavého krídla a donútil Pielmeiera k zákroku pravým betónom.
     
    52:29
    Domáci výber mal dobre striedanie a zatlačil Slovákov. Patrik Rybár s pomocou spoluhráčov našiel puk, takže hra bola prerušená.
     
    51:58
    Nepresná prihrávka Nemcov vyhnala z útočného pásma. Brankár Pielmeier pristavil puk spoluhráčom, ktorí idú dopredu.
     
    51:00
    Abeltshauser výborne prihral voľnému Pföderlovi, ktorý mohol ísť sám na brankára Rybára. V poslednej chvíli ho však zastavil čiarový rozhodca.
     
    50:14
    Domáca reprezentácia v tretej tretine zaostáva za výkonom z druhého dejstva. Patrik Rybár musel počas desiatich minút zasahovať iba raz.
     
    49:30
    Nemci teraz kopia chyby. V priebehu necelej minúty sa dopustili dvoch icingov a jedného ofsajdu.
     
    48:57
    Nemeckí hokejisti nezvládli prechod do útočného pásma. Nepresná prihrávka napokon znamenala zakázané uvoľnenie.
     
    48:35
    Lukáš Cingel s Tomášom Marcinkom sa ocitli v situácii dvoch proti jednému, ale čiarový rozhodca odpískal ofsajd. Nasleduje reklamná prestávka.
     
    48:00
    Slovenskí hokejisti majú dnešný duel výborne rozohraný. Do konca tretej tretiny zostáva ešte dvanásť minút, takže Nemci majú čas na odpoveď.
     
    47:15
    Slovensko dalo gól! Plachta s Ďalogom sa vrátili na ľadovú plochu a sledovali MARCELA HAŠČÁKA, ktorý úspešne dorazil do siete puk po prudkej strele Juraja Mikuša.. Asistencie: Juraj Mikuš, Adam Jánošík.
     
    46:58
    Martin Gernát si vypýtal faul a Jonas Müller inkasoval dve trestné minúty za podrazenie. Chvíľu sa bude hrať vo formáte štyroch proti trom a potom piatich proti štyrom.
     
    46:33
    Michal Čajkovský nahodil puk od modrej čiary a Timo Pielmeier ho schoval do lapačky. Oba tímy môžu vystriedať.
     
    45:47
    Zase sledujeme hru štyroch proti štyrom. Na ľade je viac priestoru a to vyhovuje predovšetkým aktívnejším Nemcom.
     
    45:09
    Matthias Plachta nezvládol osobný súboj s Marekom Ďalogom a zbytočne oplácal držaním hokejky, za čo dostal dve trestné minúty. Rozhodcovia po diskusii však vylúčili aj Slováka za hákovanie.
     
    44:10
    Hrá sa vo vysokom tempe, z jednej strany na druhú, ale bez nejakých zaujímavých momentov.
     
    42:17
    Matúš Sukeľ sa ocitol v sľubnej príležitosti pred bránou súpera. Nemecký gólman však vytiahol pohotový betón proti strele mladého Liptáka.
     
    41:48
    Slovenskí hokejisti zatiaľ nedokážu udržať puk v útočnom pásme. Na druhej strane, ani Nemcov nepúšťajú pred Rybára.
     
    41:01
    V hre štyroch proti štyrom nedošlo k zmene skóre. Yasin Ehliz a Ladislav Romančík sa vrátili na ľad po vzájomnom vylúčení.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Nemecká reprezentácia jasne ovládla prostredné dejstvo a slovenským hokejistom dovolila iba dvakrát vystreliť na brankára Pielmeiera. Domáci boli aktívnejší, jedenásťkrát ohrozili Rybára, ale nedosiahli vytúžený gól. Najbližšie mal k nemu obranca Abeltshauser, ktorý trafil žŕdku.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:25
    Momentálne sa hrá vo formáte štyroch proti štyrom. Nemci sú naďalej aktívnejší a snažia sa vyrovnanie.
     
    39:01
    Yasin Ehliz chcel dorážať svoju vlastnú strelu, ale Rybár už mal puk v lapačke. Ladislav Romančík preto spacifikoval nemeckého útočníka a po vzájomné potýčke dostali obaja hráči dve trestné minúty za hrubosť.
     
    37:53
    Nemci odohrali kvalitnú presilovku, ale nevyužili ju a mohli inkasovať. Po naskočení z trestnej lavice sa ocitol v šanci Michal Čajkovský, no jeho strela nemala potrebnú presnosť.
     
    36:55
    Dominik Kahun našiel krížnou prihrávkou na modrej čiare voľného Konrada Abeltshausera, ktorá strela švihom skončila na žŕdke.
     
    36:27
    Domáca reprezentácia nedokázala prejsť modrou čiarou v súlade s pravidlami. Rozhodcovia videli ofsajd.
     
    35:49
    Nemeckí hokejisti sú aktívnejší a vypracovali si presilovku. Dve trestné minúty za nedovolené bránenie dostal Michal Čajkovský.
     
    35:26
    Rybár nemá problém s časťou streľbou nemeckých hráčov, ale puky mu zvyknú vypadávať. Má však pri sebe kolegov, ktorí pohotovo zasahujú.
     
    34:28
    Valach vyrobil chybu na útočnej modrej čiare a poslal do úniku nemeckého útočníka. Ďaloga však predviedol svoju rýchlosť a ukončil brejk súpera.
     
    33:40
    Pföderl sa rozbehol na ľavom krídle, bol v ideálnej pozícii na streľbu, ale v rozhodujúcom momente nechal puk za sebou.
     
    33:22
    Slovenskí hokejisti sa postupne dostávajú pod nemecký tlak. Preto im padlo vhod, že domáci hráči vytvorili zakázané uvoľnenie.
     
    33:00
    Slovenskému tímu nevyšla rozohrávka z obranného pásma. Nemci sa dostali do prečíslenia troch proti dvom, ale Kink pohorel v zakončení.
     
    32:19
    Patrik Rybár si pripísal úspešný zákrok po nahodenom puku od modrej čiary, vďaka čomu prerušil hru a Slováci mohli vystriedať.
     
    31:45
    Jeden z nemeckých obrancov pohotovo vystrelil od modrej čiary a jeho pokus bol ešte tečovaný. Puk sa napokon obtrel o konštrukciu slovenskej brány.
     
    31:06
    Michal Krištof neudržal puk pri mantineli, pretože bol pod tlakom dvoch súperov a inkasoval minimálne dva tvrdé krosčeky na chrbát.
     
    30:40
    Tomáš Marcinko získal vhadzovanie v útočnom pásme, ale to sa uskutoční až po reklamnej prestávke, v ktorej si môžu oba tímy oddýchnuť.
     
    30:10
    Máme za sebou približne polovicu druhej tretiny aj celého zápasu. V prostrednom dejstve Slováci ešte nevystrelili.
     
    29:30
    Marcus Kink nabral rýchlosť na pravom krídle, ale netlačil sa pred bránu a Rybára ohrozil iba jednoduchým bekhendovým nahodením.
     
    28:34
    Slovenskí hokejisti si udržali stopercentnú bilanciu v oslabeniach na Nemeckom pohári. Včera odolali tlaku Američanov a dnes zatiaľ eliminujú aj Nemcov.
     
    27:38
    Patrik Rybár neudržal strelu Yasina Ehliza z pravého krídla, ale jeho spoluhráči rýchlo odpálili puk až za bránu Tima Pielmeiera.
     
    26:58
    Hager dobre našiel krížnou prihrávkou voľného obrancu Boyla, ale jeho zakončenie z ostrého uhla skončilo na Rybárovi.
     
    26:34
    Nemci dostanú výhodu presilovky. Dve trestné minúty za sekanie si odsedí Miloš Bubela.
     
    26:10
    Slováci v druhej tretine ešte ani raz nevystrelili. Je to však logické, pretože takmer vôbec sa neobjavujú v útočnom pásme.
     
    25:24
    Marcel Haščák hľadal prihrávkou z pravej strany voľného Juraja Bezúcha, ale ten bol tiesnený a nedokázal vystreliť.
     
    24:10
    Holzmann sa predral po ľavej strane a natlačil sa až pred bránu. Patrik Rybár nemal puk pod kontrolou, no pomohli mu spoluhráči.
     
    23:43
    Yasin Ehliz si vytvoril príležitosť na zakončenie. Jeho pokus z pravého kruhu bol však zblokovaný do rohu klziska.
     
    23:00
    Druhé dejstvo prináša opatrný hokej. Defenzívy pracujú na vysokej úrovni a nedovoľujú útočníkom priblížiť sa k bráne.
     
    21:54
    Gernát s Cingelom si vymenili miesta, takže druhý menovaný stál na modrej čiare a nedokázal tam zachytiť prihrávku od svojho bývalého spoluhráča z pražskej Sparty.
     
    21:11
    Miloš Bubela vysunul Martina Bakoša, ktorý sa snažil presadiť v súboji jedného proti jednému. Nedostal sa však k strele.
     
    20:37
    Ani jeden z tímov sa nedokáže usadiť v útočnom pásme. Zatiaľ čakáme na prvý strelecký pokus do priestoru brány.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Slovenská hokejová reprezentácia vedie nad domácim nemeckým výberom najtesnejším rozdielom 1:0. Jediný gól úvodnej dvadsaťminútovky dosiahol Martin Bakoš, ktorý sa presadil v presilovej hre. Slováci boli v doterajšom priebehu stretnutia o niečo aktívnejší a Nemcov nepustili do vyložených šancí.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:16
    Lukáš Cingel odviedol dobrú prácu v útočnom pásme, ale jeho spätná prihrávka pred bránu nenašla Tomáša Marcinka.
     
    18:22
    Nemeckí hokejisti bez problémov zvládli hru v oslabení. Slovákom nedovolili dlhší pobyt v útočnom pásme a Pielmeier bol prakticky bez práce.
     
    17:00
    Čajkovský posielal zadovku na pravé krídlo, ale nikoho tam nenašiel. Nemci získali puk a poľahky ho vyhodili cez všetky čiary.
     
    16:22
    Slovenskí hokejisti si zahrajú druhú presilovku v zápase. Matthias Plachta nepríjemne narazil na mantinel Adam Jánošika a odišiel na trestnú lavicu.
     
    16:00
    Slováci zbytočne nevymýšľajú a hrajú jednoduchý hokej v obrane aj v útoku. Výsledkom je častá streľba a minimálny čas strávený pred Rybárom.
     
    15:25
    Nemci neudržali puk v útočnom pásme. Konrad Abeltshauser stál tesne za modrou čiarou a musel zacúvať do strednej tretiny.
     
    14:40
    Oba tímy mali teraz problém podržať puk na hokejkách. Bojovali pri mantineloch a nedokázali úspešne zakombinovať.
     
    13:42
    Björn Krupp nedokázal rýchlo zareagovať na rozbehnutého Lukáša Cingela, ktorý si potiahol puk bližšie k bráne a zase vyskúšal Tima Pielmeiera.
     
    13:18
    Tomáš Marcinko využil vhodný odraz puku v strede pásme, vnikol do útočného a strelou švihom preveril Pielmeiera.
     
    12:24
    Pomer striel v doterajšom priebehu stretnutia je vyrovnaný. Oba tímy vyprodukovali šesť pokusov, ale skórovať sa podarilo iba Slovákom.
     
    11:55
    Marek Hovorka urobil chybu v obrannom pásme, keď prihral puk priamo na hokejku Nemcov. Dominik Kahun však preváhal ideálny moment na strelu či prihrávku.
     
    11:26
    Martin Bakoš nabral rýchlosť na ľavom krídle a zbytočne nešpekuloval. Jeho nečakaná strela švihom skončila na hrudi Pielmeiera.
     
    10:46
    Úplne v závere presilovky zakončoval spred brány Yasin Ehliz, ale v neprehľadnej situácii úspešne zakročil Patrik Rybár.
     
    10:00
    Nemci zase museli zakladať útočnú akciu až spoza vlastnej brány. Zatiaľ sa nedokážu usadiť pred Patrikom Rybárom.
     
    09:20
    Patrik Lamper získal odrazený puk po strele nemeckého hokejistu a vyhodil ho cez všetky čiary za bránu Pielmeiera.
     
    08:46
    Domáci výber dostáva výhodu presilovky, pretože Marcel Haščák inkasoval prísne dve trestné minúty za nedovolené bránenie v hre.
     
    07:56
    Nemci pridali a teraz prvýkrát v zápase zatlačili slovenský tím. Rybár musel riešiť jednu strelu z pravého krídla a jedno zakončenie spred brány, ale odolal.
     
    06:27
    Slovenskí hokejisti hrajú rovnako ako včera veľmi jednoducho v obrannom pásme. Zbytočne nekombinujú a tlačia puk do neutrálnej zóny.
     
    05:45
    Michal Čajkovský vystrelil príklepom od modrej čiary. Jeho pokus mal potrebnú tvrdosť, ale smeroval priamo do Pielmeierovej lapačky.
     
    05:02
    Nemeckí fanúšikovia už zdvíhali ruky nad hlavu, ale zbytočne pretože bekhendové zakončenie jedného z domácich hráčov smerovalo do bočnej siete.
     
    04:26
    Abeltshauer nepríjemne nahodil puk od modrej čiary. Patrik Rybár vôbec nič nevidel a bol rád, že nemusel zasahovať.
     
    04:06
    Slovensko dalo gól! Včera sa našim hráčom nedarilo v presilovkách, no dnes využili hneď prvú početnú prevahu. Marcel Haščák prihral pred bránu voľnému MARTINOVI BAKOŠOVI, ktorý na dvakrát dostal puk do siete. Asistencie: Marcel Haščák, Miloš Bubela.
     
    03:29
    Slovenskí hokejisti budú hrať prvú presilovku v dnešnom zápase. Yasin Ehliz dostal dve trestné minúty za podrazenie.
     
    02:37
    Čajkovský pripravil dobrú streleckú pozíciu pre svojho spoluhráča, ktorý mohol zakončovať z ľavého kruhu. Nemci jeho pokus zblokovali.
     
    02:00
    Patrik Rybár dnes zažíva debut v seniorskej reprezentácii. Zatiaľ čaká na úvodný zákrok, pretože Nemci sa nedokážu usadiť v útočnom pásme.
     
    01:14
    Adam Jánošík sa oprel do puku na modrej čiare, ale jeho prudká strela bola zrazená jedným z Nemcov až na ochrannú sieť.
     
    00:50
    Slováci dnes nastúpili v tmavomodrých dresoch. Nemci majú podľa oficiálneho zápisu zlaté dresy.
     
    00:10
    Peter Ölvecký prehral úvodné buly, ale Nemci rýchlo stratili puk a dopredu môžu ísť slovenskí hokejisti.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
    Atmosféra v slovenskom tíme pred zápasom
     
    Nemci nominovali na domáci turnaj až dvadsaťosem hokejistov, takže dnes museli nechať iba na tribúne až sexteto hráčov. Do zápasu proti Slovensku nezasiahnu brankár Dennis Endras, obranca Justin Krüger a útočníci Brooks Macek, Yannic Seidenberg, Frank Mauer a Daniel Pietta.
     
    Slovenský kouč Craig Ramsay urobil oproti včerajšiemu duelu tri zmeny v zostave. Do brány sa postaví Patrik Rybár, ktorý nahradil Ján Laca. V ofenzíve chýbajú Marek Hecl s Borisom Sádeckým, namiesto nich nastúpia Martin Bakoš a Matúš Sukeľ.
     
    Úvodné zostavy:

    Nemecko: Pielmeier (Aus den Birken) – J. Müller, Mo. Müller (A), Krupp, Ebner, Abeltshauser, Akdag, Zerressen, Boyle – Ehliz, Hager (C), Pföderl – Kammerer, Kahun, Holzmann – Plachta, Ma. Müller, Raedeke – Loibl, Kink (A), Eder.

    Slovensko: Rybár (Čiliak) – Čerešňák, Čajkovský (A), Jánošík, Mikuš, Romančík, Gernát, Valach, Ďaloga – Hovorka, Ölvecký (C), Bezúch – Bubela, Bakoš, Haščák – Cingel, Marcinko (A), Lamper – Krištof, Sukeľ, Paulovič.

    Rozhodca: Kopitz (GER), Mayer (USA) – Gaube (GER), Schwenk (GER).
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu Nemeckého pohára. V druhom súboji na tradičnom turnaji nastúpia slovenskí hokejisti proti domácemu nemeckému výberu. Úvodné buly je naplánované na 16:00.

    Nemecko ladí formu na februárový olympijský turnaj a neúčasť hráčov z NHL zvyšuje jeho šancu na prípadné prekvapenie. V nominácii domácej reprezentácie na Nemecký pohár sa objavili najmä hokejisti z DEL-ky, jedinú výnimku predstavuje Justin Krüger zo švajčiarskeho Bernu. Zverenci Marca Sturma budú preto vsádzať na zohratosť z národného tímu alebo klubovej scény, čo môže byť výhodou oproti papierovo kvalitnejším súperom. V prvom zápase na Nemeckom pohári to však nezužitkovali. V súboji proti ruskému béčku prehrali vysoko 2:8.

    Slovensko takisto zameriava svoju pozornosť na prvý vrchol sezóny v podobe olympijských hier. Kanadský tréner Craig Ramsay je pri kormidle reprezentácie iba krátko, ale zatiaľ dosahuje dobré výsledky. V augustovom dvojzápase proti Česku zaznamenali jeho zverenci víťazstvo 2:0 vonku a tesnú prehru 1:2 doma. Kvalitný výkon predviedli aj vo včerajšom úvodnom vystúpení na Nemeckom pohári, keď porazili Američanov 2:1 vďaka gólom Hovorku s Lamperom a vynikajúcemu predstaveniu brankára Laca.

    Nemecko a Slovensko sú tradičnými súpermi. V aktuálnom olympijskom cykle odohrali až šesť vzájomných stretnutí, v ktorých sa iba dvakrát tešili naši hokejisti. Naposledy zvíťazili Nemci, keď v domácom prostredí na ostatnom svetovom šampionáte triumfovali 3:2 po samostatných nájazdoch.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Tomáš Lengyel

    Branky a nahrávky: 5. Bakoš (Haščák, Bubela), 48. Haščák (Mikuš, Jánošík), 60. Čerešňák


    Německo: Pielmeier (Aus den Birken) – J. Müller, Mo. Müller (A), Krupp, Ebner, Abeltshauser, Akdag, Zerressen, Boyle – Ehliz, Hager (C), Pföderl – Kammerer, Kahun, Holzmann – Plachta, Ma. Müller, Raedeke – Loibl, Kink (A), Eder.
    Slovensko: Rybár (Čiliak) – Čerešňák, Čajkovský (A), Jánošík, Mikuš, Romančík, Gernát, Valach, Ďaloga – Hovorka, Ölvecký (C), Bezúch – Bubela, Bakoš, Haščák – Cingel, Marcinko (A), Lamper – Krištof, Sukeľ, Paulovič.

    Rozhodčí: Kopitz (GER), Mayer (USA) – Gaube (GER), Schwenk (GER)
    thejrc.org