Podbrezová B – Nové Mesto n/V 1:1 (kon.) | KFC Komárno – Skalica 1:1 (kon.) | Inter Bratislava – Žilina B 1:7 (kon.)
Poprad – Sereď 1:0 (kon.) | MFK Zvolen – Lok. Košice 1:0 (kon.) | Spiš. N. Ves – Bardejov 2:1 (kon.)
konec
FK Poprad
1:0 (0:0)
ŠKF Sereď
sk Sobota 11.11.2017, 13:30 • NTC Poprad • MONACObet liga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:30.
     
    Prajem vám príjemné futbalové popoludnie a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 16. kola futbalovej 2. ligy. FK Poprad dnes v NTC Poprad privíta ŠKF Sereď. Stretnutie sa začína o 13:30 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    FK Poprad
    Domáci futbalisti sú momentálne v tabuľke ligy na 5. mieste, ktoré si delia so Spišskou Novou Vsou. Podtatranci majú na konte 25 bodov a skóre 26:13. Na lídra tabuľky z Košíc strácajú presne päť bodov a pred siedmym Liptovským Mikulášom majú trojbodový náskok. Poprad v poslednom kole našej druhej najvyššej futbalovej súťaže remízoval s béčkom MŠK Žilina 1:1, predtým prehral prekvapivo v Šamoríne 3:0 a remízoval aj so Skalicou 0:0. Na víťazstvo čaká od 12. kola, kedy Poprad naposledy zdolal Nové Mesto 0:2.

    ŠKF Sereď
    Futbalový klub zo Serede je na tom tabuľkovo momentálne veľmi dobre. Nachádza sa na 2. mieste s trojbodovou stratou na lídra z Košíc. Sereď však má rovnaký počet bodov ako tretia Skalica a na druhej priečke je vďaka lepšiemu skóre, ktoré má ŠKF 37:20. Sereď s 37 strelenými gólmi je tímom, ktorý v priebehu aktuálneho ročníka strelil najviac gólov. Sereď v poslednom zápase remízovala vo Zvolene 0:0, predtým odohrala divoký zápas v Spišskej Novej Vsi, ktorý sa skončil remízou 3:3, no a s Pohroním tri kolá dozadu Sereď vyhrala 2:3.

    Jeden vzájomný zápas týchto celkov v novom ročníku sme tu už mali. Stalo sa tak hneď v úvodnom kole sezóny 2017/2018, kedy Poprad porazil vonku Sereď po góloch Medaka a Horodníka 0:2. Sereď teda má pod Tatrami čo naprávať a pred posledným zápasom v jesennej časti sa môže dobre naladiť. Ako sa bude stretnutie vyvíjať, to uvidíte vďaka nášmu on-line prenosu. Pekný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    FK Poprad: Malec – Maťaš, Hric, Palša (C), Kica, Kopúnek, Hatok, Gallovič, Medak, Kukoľ, Šesták
    Náhradníci: Knurovský, Daško, Jančo, Horodník, Šuľa, Dubec, Urbanič

    ŠKF Sereď: Maťašovský – Michalík, Baša, Mečiar (C), Bilas, Mészáros, Pankarićan, Richnák, Ventúra, Morong, Djiby Ba
    Náhradníci: Laura, Milunović, Peševski, Abdallah

    Rozhodca: Ihring – Hrčka, Jekkel.
     
    Na trávnik už vychádzajú oba tímy. Popradčania v klasických tmavomodrých dresoch a Seredčania v bielych.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop mali k dispozícii futbalisti Popradu, ktorí okamžite nakopli loptu dopredu, no ďalej nepokračovali. Aut pre Sereď.
     
    2
    Šesták sa dostal do stretu s hosťujúcim Djibym, ktorý okamžite padol na trávnik. Za chvíľu sa však postavil a v hre sa pokračuje ďalej.
     
    3
    Zranenenie zastihlo aj domáceho Jakuba Hrica. Zasiahol ho Bilas. Všetko je však v poriadku a s rozohrávkou budú pokračovať Popradčania.
     
    4
    Mészáros dostal domáceho futbalistu pod tlak a ten musel urýchlene loptu odkopnúť. Urobil tak, lopta odletela za postrannú čiaru.
     
    5
    Maťaš pri postrannej čiare nakopol Moronga. Je tu ešte jeden aut pre domáce mužstvo. Zahrával ho Medak, ale Seredčania loptu odstránili.
     
    6
    Pankarićan sa dostal do súboja s domácim Šestákom a bol nepríjemne zasiahnutý. Nedovolený zákrok to však nebol, lopta pre hostí.
     
    8
    Pankarićan rozohrával dopredu na Mészárosa. K nemu však rýchlo pristúpil Gallovič a nedovolil mu pokračovať v akcii smerom k bránke.
     
    10
    Medak sa snažil dopredu vysunúť Šestáka, no veľmi sa mu to nepodarilo. V pokutovom území loptu zachytil brankár Maťašovský.
     
    11
    Adam Morong šikovne prebehol cez šestnástku. Napokon sa oddialil od bránky a vystrelil až z hranice. Strela mu však veľmi nevyšla, Malec ju bez problémov zachytil.
     
    12
    Medak sa snažil vypýtať si faul po strete s Mečiarom. Nebol to však jasný nedovolený zákrok, Medak trochu prifarbil. Nepíska sa, loptu získava Maťašovský.
     
    13
    Gallovič nedovolene zakročil proti Pankarićanovi, hlavný rozhodca okamžite odpískal. Lopta pre hosťujúci celok.
     
    14
    Popradčania sa vďaka pár prihrávkam šikovne dostali z polovice ihriska skoro ku šestnástke. Medakovi však nevyšiel posledný pas. Poprad však bude pokračovať z autu.
     
    15
    Medakovu nahodenú loptu do šestnástky zasiahol Hric. Hlavička bola ešte mierne zbrzdená, Maťašovský ju získal.
     
    16
    Na trávniku pred chvíľou začalo ošetrenie domáceho Galloviča, ktorý putuje mimo ihriska. Zároveň je tu roh pre domácich.
     
    17
    Tesne spoza pokutového územia napokon vypálil Kukoľ, ale trafil sa iba do protihráčov, ktorí dokázali strelu zblokovať.
     
    18
    Šestákovi sa nepodarilo loptu z ľavej strany prepasírovať na druhú stranu. Získal ju brankár Maťašovský a odkopol ju.
     
    20
    Šesták utekal za nakopnutou loptou ku hranici šestnástky, o ktorú futbalisti Serede spočiatku nejako nemali záujem. Pribehol však k nej ako prvý brankár Maťašovský.
     
    21
    Futbalisti Serede dostali loptu do vnútra pokutového územia, no následne už vystreliť nedokázali. Poprad sa ubránil.
     
    22
    Hlavný rozhodca po prvýkrát vyťahuje žltú kartu. Dostáva ju Viktor Maťaš za svoj nedovolený zákrok.
     
    23
    Sereď mala po predchádzajúcej žltej karte štandardku. Zahrával ju Mečiar, loptu zasiahol hlavičkou Michalík, no mieril iba nad bránku.
     
    25
    Center Michalíka smerom na krídelníka Moronga sa skončil neúspešne. Loptu získali domáci hráči.
     
    26
    Šesták potiahol loptu po pravej strane. Následne sa mu ju podarilo odcentrovať do šestnástky, no brankár Maťašovský ju s prehľadom zachytil.
     
    28
    Ádam Mészáros si vytváral miesto pred pokutovým územím a nakoniec sa mu aj podarilo vyslať strelecký pokus. Jeho zakončenie však skončilo priamo na brankárovi Malecovi.
     
    31
    Seredčania zahrávali štandardku, no nejakú väčšiu príležitosť si vôbec nevypracovali. Kopúnek loptu razantne hlavičkou poslal preč z pokutového územia.
     
    33
    Mečiarovi sa najprv podarilo dostať sa cez Maťaša, no následne kapitán hosťujúceho mužstva stroskotal Hatoka, ktorý sa ho zbavil, no nedovoleným spôsobom.
     
    34
    Popradčania získali rohový kop, ktorý zahrával Kukoľ. Poslal ho k bližšej žrdi na Šestáka. Šesták ho zasiahol nohou, no usmernil iba do bočnej siete.
     
    36
    Šikovná akcia domácich. Kukoľ prienikovou prihrávkou vysunul Maťaša, ktorý potom poslal prudký center na Šestáka. Jeho hlavička bola razantná a letela tesne nad!
     
    38
    Šikovná príležitosť pre hostí. Seredčania získali rohový kop, ktorý zahrával Morong. K bližšej žrdi si dobre nabehol Tidiane Djiby Ba. Jeho hlavička však smerovala tesne nad bránku.
     
    40
    Domáci sa prepracovali k rohovému kopu, ktorý však veľa úspechov nezožal. Brankár Maťašovský loptu zachytil a odkopol ju až k svojmu náprotivkovi Malecovi.
     
    41
    Popradčania si vypracovali ďalšiu príležitosť. Medak loptu zahral z rohového kopu. Zakončenie Šestáka len tak tak vytlačil brankár Maťašovský. Následne ešte vypálil Hatok, ale jeho delovka smerovala len vysoko nad.
     
    43
    Futbalisti Serede zo stredu poľa nebezpečnú útočnú akciu akosi nevymysleli. Lopta odletela za postrannú čiaru a majú ju k dispozícii domáci.
     
    45
    Bilas sa snažil nájsť Richnáka, ktorý sa mu ukazoval na hranici vápna, no napokon si ho domáci stopér Hric veľmi pozorne postrážil.
     
    45+1
    Rozhodcovia nadstavujú jednu minútu.
     
    45+1
    Kukoľ vyštartoval s loptou dopredu po ľavej strane, no faulom ho odstavil hosťujúci Djiby Ba.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V úvodnom polčase sme videli pár šancí na oboch stranách. Hra bola naozaj vyrovnaná a nakoniec sme ani svedkom gólu neboli. Stav je teda po prvom polčase nerozhodný 0:0.
    Druhý polčas sa začne približne o 14:32.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Kukoľ hľadal po ľavej strane Kicu, no napokon lopta na neho neprešla. K lopte sa dostali futbalisti Serede a dostali ju von z obrannej polovice.
     
    48
    Porpadčania zahrávali štandardku. Po rozohrávke sa k lopte o niečo neskôr dostal Gallovič, ktorý vypálil spoza šestnástky. Maťašovský si pripísal úspešný zákrok.
     
    50
    Seredčania sa dostali k šestnástke. Mečiar posúval loptu Bilasovi, ktorý ju však dostal iba na päty a v akcii ďalej pokračovať nemohol.
     
    51
    K strele spoza pomkutového územia sa dostal Rudolf Bilas. Jeho pokus však smeroval iba priamo na Jána Maleca.
     
    52
    Kukoľ najprv odcentroval zo štandardky, ktorú hostia zablokovali. Následne mali popradskí futbalisti k dispozícii aj rohový kop, ale taktiež sa nepresadili.
     
    53
    Gallovič centroval z rohovej zástavky, ale futbalisti Serede loptu odstránili zo šestnástky. Následne pálil spoza vápna aj Maťaš, no nenamieril do priestoru troch žrdí.
     
    55
    Šesták si pred šestnástkou pozoruhodne vymenil loptu s Kukoľom. Vypálil napokon Vladimír Kukoľ, ktorý len tesne minul pravú žrď.
     
    56
    Domáci futbalista Medak bol faulovaný, hlavný rozhodca okamžite odpískal štandardku a Poprad ju zahral. Lopta dorazila na ruky brankára Maťašovského.
     
    58
    Djiby Ba rozohrával loptu cez Galloviča, no veľmi sa mu to nepodarilo, keďže trafil priamo do neho. Potom mu však pomohli spoluhráči a loptu odstránil preč z nebezpečného priestoru.
     
    60
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Viktor Maťaš, prichádza Lukáš Urbanič.
     
    61
    Hatok odcentroval loptu z pravej strany. V pokutovom území sa mu ukazoval Šesták, ktorý už chcel hlavičkovať, ale napokon proti nemu zasiahol brankár Maťašovský.
     
    62
    Obrovská šanca pre Poprad! Kukoľ odcentroval z rohového kopu, k hlavičke sa dostal Palša. Zdalo sa, že lopta už vletí do bránky, no v poslednej chvíli ju z čiary vyhlavičkoval jeden z hosťujúcich hráčov a zachránil tak svoje mužstvo!
     
    64
    Striedanie v tíme ŠKF Sereď: z ihriska odchádza Róbert Richnák, prichádza Ľuboslav Laura.
     
    65
    Loptu rozohrával brankár Maťašovský. Dostal ju na útočnú polovicu, ale tam sa jej zmocnil protihráč Gallovič.
     
    67
    Mészáros utekal s loptou už v šestnástke a snažil sa vypýtať si penaltu po strete s Urbaničom. Vôbec sa mu to však nevyplatilo, dostal žltú kartu za simulovanie.
     
    69
    Gallovič odcentroval z rohovej zástavky, no domáci futbalisti si následne príležitosť nevypracovali.
     
    70
    Gallovič prihral loptu Hricovi, ktorý sa snažil vystreliť spoza pokutového územia, no bolo to už po odpískaní, keďže faulovaný bol Djiby Ba.
     
    71
    Dávid Baša sa dral po pravej strane. Snažil sa prepracovať sa do pokutového územia, ale veľmi sa mu to nepodarilo. Popradčania ho vytlačili až k bránkovej čiare, kde o loptu prišiel.
     
    72
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Ján Hatok, prichádza Daniel Dubec.
     
    74
    Stretnutie je aj v druhom polčase nie veľmi záživné. Chcelo by to nejaký gól na prebudenie jedného či druhého mužstva.
     
    75
    Urbanič vysúval do pokutového územia Kopúneka, ale jemu sa následne v akcii veľmi pokračovať nepodarilo.
     
    76
    Urbanič teraz musel zahasiť situáciu po chybnej prihrávke svojho spoluhráča Kicu. Laura potom totiž rýchlo potiahol loptu po pravej strane, prenášal ju pred šestnástku a tam sa už činil Urbanič.
     
    77
    Gallovič sa snažil naštartovať dopredu Kukoľa, ktorý si pýtal loptu na ľavej strane. Napokon ju aj dostal, ale niekoľko metrov vpred. Pred bránkovou čiarou ju už dobehnúť nestihol.
     
    78
    Žltú kartu adresoval hlavný rozhodca aj Vladimírovi Kukoľovi za jeho nedovolený zákrok na Dávida Bašu. Lopta pre Sereď.
     
    79
    Šesták si pripravil loptu za hranicou pokutového územia a snažil sa vystreliť. Nedovolil mu v tom však obranca Michalík, ktorý tento pokus zablokoval.
     
    81
    Striedanie v tíme ŠKF Sereď: z ihriska odchádza Ádam Mészáros, prichádza Marko Milunović.
     
    82
    Daniel Dubec bol faulovaný pred pokutovým územím a dokázal si vypýtať štandardnú situáciu tesne spoza šestnástky.
     
    83
    Celú minútu prebiehali v šestnástke ešte diskusie s hlavným rozhodcom, keďže hráči sa nevedeli správne zoradiť.
     
    84
    K strele sa dostal pripravený Vladimír Kukoľ a nemieril vôbec zle. Jeho presná strela skončila na ľavej žrdi, následne sa odrazila do Maťašovského a až potom ju dokázali spoluhráči zneškodniť!
     
    85
    Z nasledujúceho rohového kopu sa pokúšal zakončovať spoza šestnástky Gallovič. Napokon aj vypálil, ale jeho delovka letela vysoko nad.
     
    86
    Príležitosť pre domácich. Dubec ideálne naservíroval loptu do pokutového územia Šestákovi, ktorý ju už takmer zasiahol, no následne po súboji s Djibym spadol. Faul to však podľa hlavného arbitra nebol.
     
    88
    Medak odcentroval loptu do pokutového územia. Následne ju bezpečne zachytil brankár Maťašovský.
     
    89
    Po dlhšom čase sme pri šestnástke videli aj hostí. K strele sa snažil dostať Laura spoločne s Milunovićom, ale brankár Malec zažehnal nebezpečenstvo.
     
    90
    Žltú kartu hlavný rozhodca udelil aj Dávidovi Bašovi za hru rukou, ktorá sa stala tesne pred šestnástkou.
     
    90
    Poprad dal gól!
    Domáci strieľajú prvý a zrejme aj rozhodujúci gól stretnutia! Kukoľ loptu šikovne nacentroval k vzdialenejšej žrdi na hlavičku STANISLAVA ŠESTÁKA, ktorý ju pekne zasunul do bránky!
     
    90+1
    Rozhodcovia pridávajú v zápase len jednu minútu.
     
    90+2
    Záver zápasu je veľmi vybičovaný. Kukoľ fauloval a dostal druhú žltú kartu, a to znamená automaticky vylúčenie zo zápasu.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Po záverečnom hvizde sa ešte na trávniku odohrala menšia strkanica a na trávnik museli vybehnúť aj členovia bezpečnostnej služby. Vyriešilo sa to však napokon bez problémov. S konštatovaním, že Poprad dokázal v 90. minúte skórovať a napokon aj zvíťazil nad Sereďou 1:0 sa s vami lúčime.
    Ďakujeme za pozornosť. (15:23:35)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky: 90. Šesták

    Karty:   22. Maťaš (PPD), 78. Kukoľ (PPD) – 67. Mészáros (SER), 90. Baša (SER)   90+2. Kukoľ (PPD)


    FK Poprad: Malec – Maťaš, Hric, Palša (C), Kica, Kopúnek, Hatok, Gallovič, Medak, Kukoľ, Šesták
    Náhradníci: Knurovský, Daško, Jančo, Horodník, Šuľa, Dubec, Urbanič

    ŠKF Sereď: Maťašovský – Michalík, Baša, Mečiar (C), Bilas, Mészáros, Pankarićan, Richnák, Ventúra, Morong, Djiby Ba
    Náhradníci: Laura, Milunović, Peševski, Abdallah

    Rozhodčí: Ihring – Hrčka, Jekkel
    thejrc.org