Liberec – Jičín 8:7 (kon.) | Vítkovice – Panthers 4:0 (kon.) | Olomouc – Bohemians 4:7 (kon.)
Židenice – Ostrava 3:8 (kon.)
konec
FBS Olomouc
4:7 (2:3, 0:2, 2:2)
FbŠ Bohemians
Sobota 11.11.2017, 18:00 • SH Čajkaréna, Olomouc (kapacita: 276 míst) • Extraliga žen • 10. kolo
     
    54:21
    Mandátová měla pořádnou smůlu. Její skrytá pumelice zátahem z pravého křídla tak nakonec od tyčky vskočila mimo branku. Olomouc i nadále zůstává v ofenzivní fázi své hry.
     
    51:20
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak tohle je brankostroj! Okamžitě po buly se dostala do samostatného úniku olomoucká elitní formace, když na konci její brejkové situace stála TEREZA REIMEROVÁ. Kresingerová ani ostatní hráčky v poli na straně hostů prakticky nereagovaly. Asistence: Jitka Oháňková.
     
    51:16
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Bohemians ovšem okamžitě reagují! Krásnou kombinaci na jeden dotyk dokázala ranou pod víko proměnit zkušená HANA POLÁKOVÁ. Asistence: Adéla Bočanová.
     
    50:40
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanačky přece jen ještě bojují. JITKA OHÁŇKOVÁ byla ve správném čase na správném místě, čímž se mohla dostat k vyražené střele na brankovišti. Její přesná backhandová dorážka už byla dostatečnou zbraní. Asistence: Tereza Reimerová.
     
    48:54
    Domácí kouč Petr Dadej si vybírá oddechový čas!
     
    48:54
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Pražanky se dostávají k šesté brance! Po chybě Pavlíkové s Reimerovou se mohla ANDREA KADIDLOVÁ velmi jednoduše dostat do střelby z velkého úhlu po rozehrání volného úderu. Franková na ránu navíc nebyla připravena. Asistence: Eliška Císařová.
     
    46:05
    Tomanová byla neskutečně blízko skórování! Olomoucká forvardka však jakoby tváří tvář Kresingerové při individuálním úniku zazmatkovala, čímž se její rána svezla po boční síti. Bohemka ustála těžký moment.
     
    43:15
    Oháňková se už už dostávala k překonání golmanky klokanek, jenže míček si jí nakonec vzepřel kontrole. Se štěstím pro pražský mančaft tak vyskákal těsně vedle tyčky.
     
    36:39
    Slavíková unikala úplně sama na brankařku Frankovou, avšak její akce nakonec brankou neskončila. Sama kanonýrka se dostala mimo střelecký úhel, čímž pálila jen do nohou vrátivší obránkyně.
     
    34:29
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Pražanky se už dostávají zřejmě k jistému uklidnění! Další velmi šťastnou trefu si tentokráte zapisuje MONIKA SLAVÍKOVÁ, k níž se přihrávka z obrany dostala díky zaváhání hned dvou bránících hráček v řadě. Na pokus do prázdné branky byla Franková znovu krátká. Asistence: Hai Ly Nguyenová.
     
    31:59
    Reimerová vyslala Oháňkovou blafáku před Kresingerovou, avšak brankařka hostí byla přeci jen bystřejší. Míček tak dokázala ukrýt mezi nohama a uklidnit aktuálně dost rozháranou pražskou rozehrávku.
     
    30:33
    Peterková spálila velkou tutovku! Po rychlém protiútoku vedeném z hole Šablaturové se míček dostal právě k domácí forvardce, jenže možná i náhradní hůl ji zradila v zakončení. Její rána tak zamířila vedle tyče.
     
    29:27
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Pražanky nakonec stvrzují roli favorita! Po dlouhém trápení se sice klokanky dlouho nemohly dostat do tempa, jenomže o důležité brance se nakonec rozhodlo v nenápadnou chvíli. Odražený míček totiž dokázala šťastně dorazit přes masu těl před brankou JESSICA ZLÁMALOVÁ. Asistence: Adéla Bočanová.
     
    28:31
    Na hřišti je aktuálně k vidění festival spálených šancí! Nejprve promarnila jasnou tutovku Kadidlová, aby na druhé straně míček jen těsně nedorazila Peterková. Divácky je tato část zápasu neskutečně atraktivní.
     
    27:36
    Jarešová pořádně protáhla Frankovou! Její rána sice mířila mimo olomouckou klec, leč míček nakonec domácí golmanka přece jen musela na poslední chvíli hasit. Reischlová už dorážet nedokázala.
     
    23:09
    Olomouci se naskytla velmi zajímavá standardka po malé domů soupeřek, nicméně jak už je pravidlem v této sezóně, ani tento pokus ke gólové tečce nedošel. Reimerová pálila o pár milimetrů vedle tyče.
     
    15:03
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí se neskutečné zvedají! Možná už odepisované Hanačky ukazují, že ještě rozhodně nic nevzdávají, neboť v nabízené výhodě vsíťují kontaktní branku. Hlavní tváří celé akce byla LUCIE CHOLINSKÁ, jejíž přesné zakončení z brejku bylo nad síly Kresingerové. Asistence: Jitka Oháňková.
     
    14:59
    Tomanová měla neskutečnou gólovku! Šablaturová ji v přečíslení dvou proti jedné přímo na čepel, jenže její záměr nakonec nebyl korunován úspěchem. Kmenová hračka Bulldogs Brno pálila pouze mimo branku.
     
    11:39
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí potvrzují vzestup! Zatím dvě nejlepší hráčky Olomouce se ukázaly v dobré formě při rychlém přečíslení středem hřiště. Pokus z výběhu PETRY MANDÁTOVÉ totiž na Kresingerovou nakonec byl přílišné sousto. Asistence: Kateřina Peterková.
     
    09:22
    Mandátová trefuje tyč! Olomoucká hvězdná útočnice dokázala sice projít až do hloubky obrany, jenže zde narazila na odpor. Její chytré zakončení nicméně nakonec zastavila branková konstrukce. Bohemians mělo pořádnou dávku štěstěny.
     
    08:52
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Ofenzivní esa Bohemians začíná válet! Duo megahvězd v dresu zelenobílých totiž naprosto bez rpoblémů překonalo olomouckou obranu a zakončující HANA POLÁKOVÁ si mohla bez větších starostí připsat zakončení líbivé akce svého celku. Franková byla naprosto bez šance. Asistence: Adéla Bočanová.
     
    06:30
    Nguyenová ukázala krásnou ukázku technické vyspělosti, když si došla až před olomouckou brankařku. Její dorážka nicméně za brankovou čárou nakonec neskočila, dobrou ránu obránkyně klokanek totiž ani dorážející Reischlová za záda Frankové nedostala. Domácí měli obrovskou dávku štěstí.
     
    04:54
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Tak tohle je rychlé! Rychlý průnik do útočného pásma zakončila KRISTÝNA ANDRLOVÁ ukázkovou střelou příklepem, za jejíž parametry by se nestyděl ani kdejaký sniper. Franková na ránu do šibenice dosáhnout zřejmě ani nemohla. Asistence: Andrea Kadidlová.
     
    04:16
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Tak přeci jen se olomoucká defenzíva neukočírovala. Pražanky začaly svou ofenzivní sílu zvyšovat na pravé místo, čímž se situace pro hanáckou obranu značně zkomplikovala. Střela MONIKY SLAVÍKOVÉ už tak byla pro Frankovou konečnou, míček jí proletěl pod nohou. Asistence: Kristýna Jarešová.
     
    03:11
    Vytrvalá defenzíva před brankou Olomouce zatím sice pracuje na maximální možnou míru, leč tato snaha začíná být čím dál více marnější. Hlavně Reischlová několikrát pořádně protáhla Frankovou, ta tak předvádí parádní zákrok!

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 12. Mandátová (Peterková), 16. Cholinská (Oháňková), 51. Oháňková (Reimerová), 52. Reimerová (Oháňková) – 5. Slavíková (Jarešová), 5. Andrlová (Kadidlová), 9. Poláková (Bočanová), 30. Zlámalová (Bočanová), 35. Slavíková (Nguyenová), 49. Kadidlová (Císařová), 52. Poláková (Bočanová)


    FBS Olomouc: Franková – Mandátová, Podroužková, Peterková, Pejzlová (C), Mikulová – Pavlíková, Suchánková, Tomanová – Pařízková, Rozenbergová, Oháňková – Šablaturová, Reimerová, Cholinská.
    FbŠ Bohemians: Kreisingerová (Omelková) – Nguyenová, Nardi, Císařová, Nová, Andrlová, Hnátová (C), Loudová – Cukrová, Reischlová, Kadidlová – Slavíková, Poláková, Neubergerová – Zlámalová, Jarešová, Heráková – Bočanová.

    Rozhodčí: Patrik Mik, Tomáš Podlesný

    Diváci: 83
    thejrc.org