Liberec – Jičín 8:7 (kon.) | Vítkovice – Panthers 4:0 (kon.) | Olomouc – Bohemians 4:7 (kon.)
Židenice – Ostrava 3:8 (kon.)
konec
FBS Olomouc
4:7 (2:3, 0:2, 2:2)
FbŠ Bohemians
Sobota 11.11.2017, 18:00 • SH Čajkaréna, Olomouc (kapacita: 276 míst) • ČEZ Extraliga žen • 10. kolo
     
    Velmi ofenzivní utkání nakonec zakončila třetí třetina ve velmi podobném duchu, která přinesla další příval gólů. Olomouc sice ještě zabojovala, ovšem na Bohemians už ani toto zlepšení nakonec nezapůsobilo, neboť Pražanky hrály zodpovědně. Domácí tak první tři body stále čekají, Pražanky naopak zapisují velmi ubojovanou výhru. Ode mě je to z Olomouce vše, přeji hezký zbytek večera. (19:53:25)
     
    Střely na branku celkem: Olomouc – 48, Bohemians – 40
     
    Střely na branku ve 3. třetině: Olomouc – 21, Bohemians – 13
     
    Konec zápasu.
     
    59:11
    Suchánková zkoušela poslat zadovku na Mandátovou, avšak druhá jmenovaná byla příliš rychlá. Olomouc se tak musí honem rychle vracet zpět k vlastní brance.
     
    58:39
    Jarešová se zčistajasna objevila u levé tyčky olomoucké branky, nicméně dorážka přes Frankovou neprošla. Pražanky budou po teči domácí golmanky rozehrávat z rohu.
     
    57:36
    Slavíková pádila do přečíslení, jenže pod tlakem dvou bekyň zakončit nestačila. Franková tudíž propadlý íček chytá bez potíží do rukou.
     
    56:39
    Tomanová obdržela ránu do obličeje při útočném snažení v rozhodující části olomouckého brejku, o faul však zřejmě nešlo. K míčku se tudíž mohou dostat znovu Pražanky.
     
    55:52
    Reischlová se krátce poté, co se zvedala po faulu na svou osobu, sama provinila nedovoleného zákroku. Při snaze o dorážení totiž trefila Frankovou do prstů, domácí tak rozehrávají z vlastního brankoviště.
     
    54:21
    Mandátová měla pořádnou smůlu. Její skrytá pumelice zátahem z pravého křídla tak nakonec od tyčky vskočila mimo branku. Olomouc i nadále zůstává v ofenzivní fázi své hry.
     
    53:45
    Hra obou celků se už lehce zklidnila, Olomouci ovšem opticky narostla křídla. Pražanky se tak už moc do ofenzívy nedostávají.
     
    52:35
    Na palubovce zůstala ležet za brankou Bohemians Peterková po střetu s jednou z obránkyní hostů. Po ošetření se už může nakonec po svých vrátit na střídačku.
     
    51:20
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak tohle je brankostroj! Okamžitě po buly se dostala do samostatného úniku olomoucká elitní formace, když na konci její brejkové situace stála TEREZA REIMEROVÁ. Kresingerová ani ostatní hráčky v poli na straně hostů prakticky nereagovaly. Asistence: Jitka Oháňková.
     
    51:16
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Bohemians ovšem okamžitě reagují! Krásnou kombinaci na jeden dotyk dokázala ranou pod víko proměnit zkušená HANA POLÁKOVÁ. Asistence: Adéla Bočanová.
     
    50:40
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanačky přece jen ještě bojují. JITKA OHÁŇKOVÁ byla ve správném čase na správném místě, čímž se mohla dostat k vyražené střele na brankovišti. Její přesná backhandová dorážka už byla dostatečnou zbraní. Asistence: Tereza Reimerová.
     
    49:53
    Nguyenová vyzkoušela možnosti svých dalekonosných schopností, když vypálila velmi zajímavou ránu. Štěstí však nakonec stálo proti ní, míček proletěl příliš vysoko nad bránou.
     
    48:54
    Domácí kouč Petr Dadej si vybírá oddechový čas!
     
    48:54
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Pražanky se dostávají k šesté brance! Po chybě Pavlíkové s Reimerovou se mohla ANDREA KADIDLOVÁ velmi jednoduše dostat do střelby z velkého úhlu po rozehrání volného úderu. Franková na ránu navíc nebyla připravena. Asistence: Eliška Císařová.
     
    48:32
    Reischlová už už přihrávkou z otočky posílala míček na Jarešovou, leč tento pas nakonec těsně nevyšel. Bohemians přeci jen ještě zůstanou u míčku, dostávají k dispozici rozehrávku z rohu.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 12. Mandátová (Peterková), 16. Cholinská (Oháňková), 51. Oháňková (Reimerová), 52. Reimerová (Oháňková) – 5. Slavíková (Jarešová), 5. Andrlová (Kadidlová), 9. Poláková (Bočanová), 30. Zlámalová (Bočanová), 35. Slavíková (Nguyenová), 49. Kadidlová (Císařová), 52. Poláková (Bočanová)


    FBS Olomouc: Franková – Mandátová, Podroužková, Peterková, Pejzlová (C), Mikulová – Pavlíková, Suchánková, Tomanová – Pařízková, Rozenbergová, Oháňková – Šablaturová, Reimerová, Cholinská.
    FbŠ Bohemians: Kreisingerová (Omelková) – Nguyenová, Nardi, Císařová, Nová, Andrlová, Hnátová (C), Loudová – Cukrová, Reischlová, Kadidlová – Slavíková, Poláková, Neubergerová – Zlámalová, Jarešová, Heráková – Bočanová.

    Rozhodčí: Patrik Mik, Tomáš Podlesný

    Diváci: 83
    thejrc.org