Boston – Toronto 1:4 (kon.) | Detroit – Columbus 1:2 (1:2 po s.n.) | New Jersey – Florida 2:1 (kon.)
Philadelphia – Minnesota 0:1 (kon.) | Carolina – Chicago 3:4 (po pr.) | Montreal – Buffalo 2:1 (po pr.)
St. Louis – NY Islanders 2:5 (kon.) | Nashville – Pittsburgh 5:4 (2:1 po s.n.) | San Jose – Vancouver 5:0 (kon.)
Arizona – Winnipeg 1:4 (kon.)
po s.n. (2:1)
Nashville Predators
5:4 (0:1, 3:1, 1:2 - 0:0)
Pittsburgh Penguins
Neděle 12.11.2017, 02:00 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Filip FORSBERG - 5:4
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Nashville Predators.
    Autorem vítězné branky je FILIP FORSBERG.
    47:43 Brian DUMOULIN - 4:4
     
    47:43
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Phil Kessel na levé straně od modré čáry nahodil puk podél hrazení za bránu, kde ho rychle převzal Conor Sheary a po vyjetí zpoza ní našel krásnou zpětnou diagonální bekhendovou přihrávkou BRIANA DUMOULINA, který na vzdálenější levé tyči procedil puk z blízkosti mezi betony Pekky Rinneho do brány! V Bridgestone Areně pokračuje ofenzivní koncert a skóre je 4:4. Asistence: Conor Sheary a Phil Kessel.
    44:46 Calle JÄRNKROK - 4:3
     
    44:46
    Nashville právě vstřelil branku!
    CALLE JÄRNKROK si najel ve středu útočného pásma na krásnou přihrávku Kyla Turrise z pravé strany a po nádherné stahovačce, kterou se v mezikruží zbavil jednoho z klečících hráčů Pittsburghu, fantastickou střelou zápěstím vymetl levý horní roh brány! Preds znovu vedou! Asistence: Kyle Turris a Craig Smith.
    42:27 Jake GUENTZEL - 3:3
     
    42:27
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    JAKE GUENTZEL si před boxem časoměřičů zpracoval nádhernou bekhendovou diagonální přihrávku Justina Schultze z pravého rohu obranného pásma a řítil se do samostatného úniku, v jehož závěru puk zasunul mezi betony bezmocného Pekky Rinneho! Pens na začátku třetí části vyrovnali a stav dramatického střetnutí je 3:3. Asistence: Justin Schultz.
    32:27 Phil KESSEL - 3:2
     
    32:27
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Jevgenijovi Malkinovi sjel v pravém kruhu pro vhazování kotouč při pokusu o střelu z čepele hole, poté ovšem krásnou zpětnou přihrávkou zpoza brány našel najíždějícího PHILA KESSELA, který z blízkosti propálil Pekku Rinneho a mezi jeho lapačkou a levým betonem zamířil k pravé tyči! Asistence: Jevgenij Malkin a Kris Letang.
    25:29 Craig SMITH - 3:1
     
    25:29
    Nashville právě vstřelil branku!
    Filip Forsberg po krásné zpětné bekhendové přihrávce Ryana Johansena z levého kruhu napřáhl od modré čáry ke tvrdé střele s příklepem, která zamířila nad bránu, puk se ovšem od ochranného skla odrazil do mezikruží a CRAIG SMITH střelou letící těsně nad ledem bez přípravy napálil puk k levé tyči! Predators využili druhou přesilovou hru v řadě a vedou 3:1! Asistence: Filip Forsberg a Ryan Johansen.
    23:52 P. K. SUBBAN - 2:1
     
    23:52
    Nashville právě vstřelil branku!
    P. K. SUBBAN si najel na levém křídle na krásnou přihrávkou od Filipa Forsberga z pravé strany napříč útočným pásmem a bez přípravy napřáhl k prudké střele s příklepem, která nad lapačkou Tristana Jarryho zamířila do vzdálenějšího pravého horního rohu brány! 2:1 pro Preds. Asistence: Filip Forsberg a Viktor Arvidsson.
    22:01 Kyle TURRIS - 1:1
     
    22:01
    Nashville právě vstřelil branku!
    KYLE TURRIS si najel mezi kruhy pro vhazování na přihrávku Miiky Salomäkiho z levého rohu útočného pásma a krásnou střelou zápěstím vymetl levý horní roh brány! Kyle Turris vstřelil během svého debutu v dresu Predators svůj první gól – 1:1! Asistence: Miika Salomäki.
    11:58 Bryan RUST - 0:1
     
    11:58
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    BRYAN RUST na levé straně zavezl puk nenápadně do útočného pásma a na vrcholu levého kruhu pro vhazování napřáhl ke krásné střele zápěstím, která nad vyrážečkou Pekky Rinneho zamířila do bližšího levého horního rohu brány! Bryan Rust skóroval v oslabení a Penguins vedou 1:0! Asistence: Kris Letang.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 23. Turris (Salomäki), 24. P. K. Subban (F. Forsberg, Arvidsson), 26. C. Smith (F. Forsberg, Johansen), 45. Järnkrok (Turris, C. Smith), rozh. náj. F. Forsberg – 12. Rust (Letang), 33. Kessel (Malkin, Letang), 43. Guentzel (J. Schultz), 48. Dumoulin (Sheary, Kessel)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Kyle Turris (NSH)
    0:0   Jevgenij Malkin (PIT)
    2. série:
    1:0   Kevin Fiala (NSH)
    1:1   Sidney Crosby (PIT)
    3. série:
    2:1   Filip Forsberg (NSH)
    2:1   Kris Letang (PIT)


    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Josi, Ekholm (A), Jemelin, P. K. Subban, Irwin, Y. Weber – F. Forsberg (A), Johansen, Arvidsson – Fiala, Turris (A), C. Smith – Salomäki, Järnkrok, Hartnell – C. McLeod, Sissons, Watson. Peter Laviolette.
    Pittsburgh Penguins: Jarry (M. Murray) – Dumoulin, Letang (A), Määttä, Ruhwedel, Cole, J. Schultz – Guentzel, Crosby (C), Rust – Hagelin, Malkin (A), Kessel – Sheary, Sheahan, Hörnqvist – Kühnhackl, McKegg, Reaves. Hlavní trenér: Mike Sullivan.

    Rozhodčí: Jean Hebert, TJ Luxmore. Čároví: Darren Gibbs, Steve Barton

    Diváci: 17397
    thejrc.org