Jihostroj – VaLePa 3:1 (kon.)
konec
VK Jihostroj Č. Budějovice
3
25 25 18 25  
Ford Store Levoranta Sastamala
1
21 17 25 20 + zlatý set 12  
Neděle 12.11.2017, 18:00 • Sportovní hala, České Budějovice • Liga mistrů • Kvalifikace
Předzápasové kurzy
     
    0:0
    Jihočeši po vyřazení ve třetím předkole Ligy mistrů ještě v pohárové Evropě nekončí. V poháru CEV se představí společně s Kladnem a Libercem ve druhém kole. Kladno vyzve rumunské Galati, Liberec potom bulharský Burgas. Jihostroj si musí na svého soka ještě počkat, vzejde ze souboje Hapoelu Mate-Asher Akko a OK Mladost Brčko. (20:28:35)
     
    0:0
    Jihostroj České Budějovice podal rozhodně lepší výkon než na půdě finského celku. Na postup do Ligy mistrů to ale nestačilo. Finský mistr si zajistil účast v nejlepší klubové soutěži po zlatém setu, na mistra českého zbývají boje v poháru CEV.

    Svěřenci trenéra Dvořáka vstoupili do zápasu skvěle, v úvodním setu vedli od začátku do konce. I druhý set začal Jihostroj mnohem lépe než finský šampion a s přehledem si České Budějovice připsaly i druhou sadu. Ve třetí sadě Sastamala využila stoupající výkonnosti v zápase a jasně ho ovládla. Také ve čtvrtém setu se domácí dostali do rychlého vedení a po velmi zkušeném výkonu dospěl zápas až do zlatého setu. V něm se ukázala síla Urpa Sivuly, který z pozice univerzála dotáhl svůj celek do základní skupiny Ligy mistrů. V závěru ještě Jihostroj dotahoval, ale Finové si pohlídali získaný náskok z úvodu setu.
     
    12:15
    Konec zápasu.
     
    12:15
    Třiadvacetiletý nahrávač Jihostroje Filip Kupilík znovu za koncovou lajnou i po oddechovém čase. Třetí mečboly Sastamaly už je ale využit. Sundberg si poradil s přihrávkou, poté našel Esko Kunnariho, který z pipu ukončil naděje Českých Budějovic na základní skupinu Ligy mistrů.
     
    12:14
    Filip Kulipík přišel na podání místo Ondroviče. Jihostroj ještě žije. Sunberg byl ubráněn a Michálek vytlouká blok soupeře. Trenér Sastamaly Sami Kurttila si vyžádal oddechový čas.
     
    11:14
    Ještě není konec. Urpo Sivula se opřel do servisu, ale míč končí daleko v autu.
     
    10:14
    Pawel Halaba se dostává do hry místo Tomáše Fily. Halaba právě na podání. Sivula se na první pokus neprosadil, ale dostal ještě jednu nahrávku a tu již dokázal proměnit ve čtyři mečboly.
     
    10:13
    Thomas Carmody pokračuje za koncovou lajnou. Palgut na druhou přes neuspěl, ale Sivula je při bodovce zablokován. Mečboly musí ještě počkat.
     
    9:13
    Tohle už vypadá s Jihostrojem velmi špatně. Carmody našel servisem Michálka, který nebyl přesný. Fila jen odevzdal míč a Kunnari přidává bod.
     
    9:12
    Filip Křesťan se představil na podání. Finský mistr si ale pomáhá útokem Sivuly, který sestřelil v poli Křesťana.
     
    9:11
    Jihostroj se nevzdává. Olli Kunnari na podání. Ondrovič boduje po kombinaci s Palgutem na středu sítě.
     
    8:11
    Sastamala přidává bod po servisu Radka Macha. Kapitán Jihostroje našel Sundberga, poté ale prospal míč blokem Jihočechů Kunnari.
     
    8:10
    Devětatřicetiletý tvůrce hry finského mistra opět na servisu. Jihostroj se ještě nadechuje k obratu. Křesťan se štěstím vytlouká blok soupeře.
     
    7:10
    Sastamala se dostává do tříbodového vedení. Velezkušený nahrávač Mikko Esko znovu na podání. Fila přihrál přesně, Palgut našel Křesťana, který je ale zablokován. René Dvořák si bere oddechový čas a bude chtít ještě povzbudit své svěřence.
     
    7:9
    Mikko Esko na podání. Mach útočil středem jen velmi lehce, poté se ještě opřel do balonu Fila, ale hosté se ubránili. Poté se Mach pokusil zakončit technicky, ale prosazuje se až Sivula.
     
    7:8
    Petr Michálek na servisu. Esko našel Kunnariho, který vytlouká blok Křesťana s Machem. Je tady změna stran.
     
    7:7
    Jihostroj bojuje! Po servisu Guymera útočil Křesťan jen do připravené obrany, poté ale chybuje smečí do autu Kunnari.
     
    6:7
    Hostující celek ale přidává bod. Filip Palgut za koncovou lajnou. Kunnari vytlouká blok Křesťana.
     
    6:6
    Drama pokračuje! Srovnáno. Sundbergův servis našel Michálka, poté se prosazuje smečí univerzál Křesťan.

    Vít Schück

    VK Jihostroj Č. Budějovice: Kupilík, Palgut – Halaba, Michálek, Fila, Kraffer – Mach (C), Ondrovič, Todua – Křesťan, Šotola – Kryštof
    Trenér: René Dvořák

    Ford Store Levoranta Sastamala: Esko (C), Lehtimäki – Sundberg, Mäkinen, Kunnari, Suihkonen – Guymer, Carmody, Kaurto – Sivula, Sorvoja – Ringseis
    Trenér: Sami Kurttila

    Rozhodčí: Wojciech Maroszek (POL) – Saadettin Deneri (TUR)
    bahis siteleri