Itálie – Švédsko 0:0 (kon.)
konec
Itálie
0:0 (0:0)
Švédsko
Pondělí 13.11.2017, 20:45 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro) (Milán) • Kvalifikace MS (Evropa) • Baráž
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 76 % : 24 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 13:1. Rohy: 8:0. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 17:15. (22:42:34)
     
    Je konec! Itálie nakonec nedokázala ve dvojzápase ani jednou skórovat. Naopak Švédové těžili z jediné branky z úvodního střetnutí, což znamená, že mohou slavit postup na mistrovství světa! Sledovali jsme velice jednoznačnou podívanou, avšak Švédové se prezentovali úpornou defenzívou. Itálie to měla zkrátka hodně složité, navíc chybělo i potřebné štěstíčko.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Robin Olsen (Švédsko).
     
    90+4
    Švédové se brání, jak jen mohou. Odkopy, fauly, zdržování. Do konce zápasu už zbývá opravdu málo času!
     
    90+3
    Další velice sporná situace v hostující šestnáctce! V závaru dle italských hráčů zahrál jeden ze Švédů rukou, penalta se ale ani tentokráte pískat nebude.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Ciro Immobile (Itálie).
     
    90+2
    Švédsko je nyní s míčem na útočné polovině, kde alespoň na chvíli pošetřilo cenné vteřiny. Domácí se ale vrhají na opačnou stranu.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    86
    Švédsko je pod drtivým tlakem! Itálie pořádně sevřela svého soupeře a kýženou branku měl na kopačce El Shaarawy. Reflexivní zákrok ale vytasil Olsen.
     
    85
    Aktivní Florenzi rozehrával další volný kop, který poslal pouze na hlavu jednoho z protihráčů. Ten odhlavičkoval míč daleko ze šestnáctky.
     
    84
    Olsen si dával s výkopem hodně načas, sudí Lahoz tuto prodlevu ale nebude trestat. Na druhé straně byl Berg přichycen v ofsajdu.
     
    83
    Ojedinělá výstraha ze strany hostů. Nejdříve se Thelin nedokázal prodrat k hlavičce, poté napálil Berg míč směrem k fanouškům.
     
    82
    Střídající Belotti si po jednom ze zákroků v šestnáctce ustlal na zemi, španělský sudí ale gestem dává najevo, že se o faul nejednalo.
     
    81
    Máme před sebou závěrečných deset minut. Italský výběr je hodně blízko neúčasti na mistrovství světa, naopak hosté stále pečlivě brání.
     
    80
    Akce ještě pokračovala, po odhlavičkování se k míči dostal Florenzi, jehož ukvapená střela neměla nárok na zasažení sítě.
     
    79
    Chiellini je ve druhém poločase hodně při chuti. Další z řady netradičních úprku k šestnáctce vyšel dokonale, centr ale opět sebral jeden ze Švédů.
     
    78
    Mimo jiné, oba lodivodi už využili všechny své střídání. Závěrečné minuty tohoto napínavého duelu se tak obejdou bez delšího přerušování.
     
    77
    Candreva poslal do šestnáctky o něco lepší centr, jeho kolegové se ale dopustili útočného faulu. Konkrétněji se nedovoleně provinil Belotti.

    David Suchý

    Branky:

    Karty:   9. Chiellini (ITA), 22. Barzagli (ITA), 90+2. Immobile (ITA) – 10. Johansson (SWE), 30. Forsberg (SWE), 66. Lustig (SWE), 69. Kiese Thelin (SWE), 90+4. Olsen (SWE)


    Držení míče: 76 % : 24 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 13:1. Rohy: 8:0. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 17:15.
    Itálie: Buffon (C) – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Candreva (76. Bernardeschi), Florenzi, Jorginho, Parolo, Darmian (64. El Shaarawy) – Gabbiadini (64. Belotti), Immobile.
    Náhradníci: Perin, Gollini – Astori, Belotti, Bernardeschi, Éder, De Rossi, El Shaarawy, Gagliardini, L. Insigne, Rugani, Zappacosta.

    Švédsko: Olsen – Lustig, Lindelöf, Granqvist (C), Augustinsson – Claesson (72. Rohdén), Johansson (19. Svensson), Seb. Larsson, Forsberg – Toivonen (54. Kiese Thelin), Berg.
    Náhradníci: Johnsson, Nordfeldt – Durmaz, Guidetti, Helander, Krafth, Kiese Thelin, M. Olsson, Rohdén, Sema, Svensson.

    Rozhodčí: Lahoz – Cebrián, Díaz (všichni Španělsko)
    10.11.2017
    Švédsko - Itálie 1:0

    Branky: 61. Johansson

    Karty:   2. Berg (SWE) – 29. Verratti (ITA)

    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 3:6. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 13:10.
    thejrc.org