Carolina – Dallas 5:1 (kon.) | Calgary – St. Louis 7:4 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
5:1 (1:0, 0:1, 4:0)
Dallas Stars
Úterý 14.11.2017, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    DALLAS STARS

    Stars nezačali sezónu ideálně. V prvních duelech nového ročníku je provázely nevyrovnané výkony a nadřeli se na každý bod. Až postupem času se Dallas zvedl a začal ukazovat sílu, jakou od něj hokejová veřejnost za velkou louží očekává. Nyní Stars patří čtvrtá příčka Centrální divize, a to se ziskem 18 bodů. Celkové pořadí je ale pořádně našlapané, vždy poslední Minnesota Wild mají pouze o dva body méně. Zelenobílé nejvíce těší aktuální bilance, z předchozích tří utkání se radovali dvakrát. Porazili poměrem 5:1 Buffalo Sabres a později dokonce 5:0 New York Islanders. Naopak zaváhali proti Winnipeg Jets (1:4). Mančaft z Texasu sehrál doma tři duely, teď jej čeká dvojice venkovních klání. Zvládne je?

    Kanadské bodování Dallas Stars táhne John Klingberg (4 + 14), který spoluhráčům posílá na hokejky jeden přesný pas za druhým. Dobře si vedou také Jamie Benn (8 + 8) nebo Tyler Seguin (8 + 8). Brankářská jednička Ben Bishop inkasuje průměrně 2.48 gólů na zápas.
     
    CAROLINA HURRICANES

    Carolina by se po čase ráda podívala do play-off, ale ani letos ji nečeká vůbec jednoduchá práce. Důkazem budiž první odehrané zápasy tohoto ročníku. Hurricanes patří nejspodnější stupínek Metropolitní divize a rozhodně mají na čem pracovat. Je ale pravda, že ztráta mužstva z Raleigh na ostatní výběr zatím není nikterak hrozivá. Canes získali do průběžné tabulky 16 bodů, což je podobně jako jejich dnešní vyzyvatel Dallas Stars. Carolina zažívá proměnlivé výsledky. Minule padla po prodloužení těsně proti Chicagu (3:4), předtím ovšem slavila vítězství 3:1 na ledě Columbus Blue Jackets. A stejného výsledku dosáhla i proti Floridě Panthers. Canes budou hrát podruhé za sebou na domácím kluzišti, potom je čeká dvojice venkovních střetnutí.

    Statisticky se v týmu Hurricanes nejlépe vede navrátilci Justinu Williamsovi (2 + 11), jehož podporuje nejlepší střelec Caroliny Jeff Skinner (8 + 2), Jordan Staal (6 + 3) nebo Brock McGinn (5 + 4). Většinu zápasů zatím odchytala letní posila z Chicaga Scott Darling.
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy na sebe už jednou v této sezóny narazily, konkrétně 22. října. Tenkrát Dallas Stars přivítali na svém ledě Carolinu Hurricanes a zvítězili těsně 4:3.
     
    Československá stopa v utkání

    Radek Faksa (DAL) (3 + 4)
    Martin Hanzal (DAL) (1 + 1)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Budeme sledovat duel mezi týmy Carolina Hurricanes a Dallas Stars. Kádry na sebe v této sezóně narazí podruhé a naposledy.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Carolina Hurricanes: Darling (C. Ward) – Slavin, Pesce, H. Fleury, Faulk, Hanifin, T. van Riemsdyk – Aho, J. Staal, T. Teräväinen – Skinner, V. Rask, E. Lindholm – B. McGinn, D. Ryan, Williams – Nordström, Krüger, Jooris.

    Dallas Stars: Bishop (Lehtonen) – Lindell, J. Klingberg, Oleksiak, Johns, Hamhuis, Pateryn – G. Smith, Ja. Benn, Radulov – Janmark, Seguin, D. Shore – Spezza, Hanzal, Pitlick – Roussel, Faksa, B. Ritchie.

    Rozhodčí: Brenk, O'Rourke – Heyer, Knorr.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání. Začneme zhruba za deset minut.
     
    Už si jen poslechneme hymnu a budeme moci začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Jako první se na puk dostali domácí hráči, Pesce hned zkoušel pálit z levého kruhu. Ale branku Bishopa netrefil ideálně.
     
    00:14
    Druhý zákrok pro gólmana Dallas Stars, opět měl práci lapačkou. Vypadá to, že Hurricanes budou chtít hned od začátku tlačit vše směr soupeřovo zařízení.
     
    00:36
    McGinn nebyl zrovna ve výhodné pozici. Přesto na modré čáře na nic nečekal, neváhal a vypálil. Bishop si připsal do statistik zásah betonem.
     
    01:19
    Dallas má zatím problém s přechodem přes modré čáru. Když se mu potom přeci jen přejít podařilo, napálil Tyler Seguin pouze beton Scotta Darlinga.
     
    01:49
    Canes jsou zatím kolem své klece hodně důslední, proto také Stars nemají moc prostoru pro zakončení.
     
    02:15
    Spezza vrátil puk do rohu na Ritchieho, ten následně vybídl k šanci Martina Hanzala. A český útočník trefil lapačku gólmana Hurricanes. Ten tak měl první vážnější práci.
     
    02:40
    Trevor van Riemsdyk zakončil z dálky přes několik těl hráčů, ale jeho pokus až k brance nedoletěl.
     
    02:49
    Hned na začátku střetnutí tu máme první vyloučení a přesilovou hru si zahrají Dallas Stars. Krüger inkasuje dvě minuty za zdržování hry, protože vyhodil puk přes mantinel bez doteku.
     
    03:14
    Dobrý pokus Radulova, který zakončoval z pravého kruhu. Jeho střela zápěstím možná ještě lízla pravou tyčku, nakonec ale do sítě nezapadla. Bude se znovu vhazovat.
     
    03:45
    Klingberg se pokusil nahodit na branku, jenže trefil prvního hráče před sebou. Potom sice musel Darling zasahovat, kotouč si však bez potíží pohlídal a přerušil hru.
     
    04:00
    Carolině se až nyní podařilo poprvé vyhodit přes všechny čáry, Canes tak mají čas poslat na led čerstvé síly.
     
    04:40
    Lindellovo nahození mělo potenciál, ale v prostoru před brankovištěm jej nikdo v bílém dresu nedorazil do sítě. Přesilovka Stars bude za pár okamžiků u svého konce.
     
    05:13
    Krüger ze zpátky na ledě a to znamená, že Carolina přežila úvodní oslabení tohoto zápasu.
     
    05:37
    Dallas to ale zkouší dobře také při hře pět na pět. U levého mantinelu se dobře uvolnil Tyler Pitlick, jenže spoluhráč s kotoučem na hokejce si ho zavčas nevšiml.
     
    06:09
    Už sledujeme docela dlouho hru bez přerušení, což prospívá tempu hokeje na ledě.
     
    06:35
    Ani teď ještě rozhodčí nemusí pískat. Hosté sice vyhodili kotouč přes všechny čáry, ale někdo ho tečoval, takže se nejedná o zakázané uvolnění.
     
    07:06
    Ben Bishop si docela dlouho nemusel připsat žádný zákrok, Dallasu k aktivitě očividně hodně pomohla přesilovka. O střelu z dálky se pokusil Hanzal.
     
    07:37
    Skinner si u levého mantinelu v útočném pásmu počínal sebevědomě, ale byl zavčas sražen obránci hostujícího celku. Na větší možnost nadále čekáme.
     
    08:07
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hurricanes se pěkných pár minut nedostali do žádné větší šance. O to překvapivější je tahle branka, kterou do klece Dallas Stars poslal mladý útočník SEBASTIAN AHO. Doposud sice obrana Hvězd neudělala větší chybu, ale najednou před Bishopem zůstali úplně dva osamocení hráči domácích. Puk nakonec dostal přesně před brankoviště právě Aho, jenž nezazmatkoval, udělal parádní kličku do bekhendu a Bena Bishopa překonal mezi betony. Dallasu tedy nejsou předchozí šance k ničemu a naopak tu máme vedení Caroliny. Dokáží hosté reagovat? Asistence: Jordan Staal, Teuvo Teräväinen.
    08:07 Sebastian AHO - 1:0
     
    08:36
    Carolina je znovu v útočném pásmu, tentokrát se o pokus snažil Slavin. Ale už se nedostal ke střele s přípravou.
     
    09:21
    Dallas Stars vyhazují na zakázané uvolnění a hra se tak musí vrátit před jejich gólmana.
     
    09:40
    Hanifinův průnik dokázala obrana zavčas zastavit, jinak by se odvážná obránce Canes prodral sám až před brankoviště. A to by pro Stars nebylo dobré.
     
    10:13
    Ani Viktor Rask se nebál zakončit. Jeho pokus ale Bishop zavčas a hlavně dobře viděl, takže ho v pohodě vyrazil daleko před sebe.
     
    10:32
    Máme tu komerční přestávku, hned po jejím konci budeme pokračovat.
     
    10:45
    Hosté se snaží rychlým přechodem dostat do útočného pásma, ale zatím bez úspěchu. Jakmile se dostanou k modré čáře, hned je domácí o kotouč oberou.
     
    11:16
    Canes jsou naopak velmi důrazní v soubojích u mantinelů a dobře získávají kotouče na své hokejky. To Dallas očividně dělá velké problémy.
     
    11:49
    Ben Bishop si zahrál s pukem za svou klecí, aby pomohl s rozehrávkou. O chvíli později na druhé straně kluziště Darling raději přerušil hru.
     
    12:08
    Oleksiak zabránil soupeři v červeném dresu v tom, aby zakončil od levého mantinelu. Bishop také proto nemusel zasahovat a jen sledoval, jak si jeho spoluhráč z obrany vede.
     
    12:24
    Dallas Stars nemohli do útočného pásma, čároví rozhodčí si na modré čáře správně všimli postavení mimo hru.
     
    12:31
    A další technický přestupek, tentokrát z hokeje Caroliny. Domácí naprosto zbytečně vyhodili na zakázané uvolnění a budou se muset vrátit před vlastní zařízení.
     
    13:08
    Klingberg poslal slušné nahození před brankoviště, které někdo tečoval hokejkou mimo. To bylo pro Darlinga štěstí, jinak by měl asi daleko větší komplikace.
     
    14:06
    Další díra v obraně Dallasu. Viktor Rask unikal téměř sám na branku, teď ale Bishop svůj tým podržel nad vodou, když stihl zakročit.
     
    14:39
    Stars se snaží s pukem na hokejkách uklidnit ve svém pásmu, aby mohli bez větších pochybení rozehrát.
     
    15:08
    Carolina teď nikam nespěchá a spíše čeká na to, až se jí zase otevře nějaké okénko. To vypadá jako dobrá taktika, aspoň prozatím.
     
    15:36
    Bishop má další zákrok betonem, z levého strany ho vyzkoušel Ryan. Ale nejednalo se o nikterak velikou příležitost.
     
    16:00
    Hanifin si poradil s Janmarkem, který se snažil sám protlačit před brankoviště. Ale kvůli mladému obránci to nedokázal.
     
    16:17
    Svou první početní výhodu si chvíli před koncem první třetiny zahrají také Hurricanes. Hamhuis musí odejít na trestnou lavici, protože fauloval soupeře nedovoleným bráněním.
     
    16:25
    Faulk okamžitě po vyhraném buly svého týmu pálil od modré čáry bez přípravy. Bishop ovšem jeho pokus očekával, takže ho celkem v pohodě vyrazil.
     
    16:55
    Stars se podruhé za sebou osvobozují vyhozením aspoň do středního pásma, tahle hra v oslabení jim prozatím bude stačit.
     
    17:19
    Další Faulkovo nebezpečné nahození, tentokrát ho někdo v bílém dresu dokázal zblokovat.
     
    17:25
    Počet hráčů na ledě se srovná. Domácí Elias Lindholm musí usednout za katr, protože na modré čáře nečekaně podrazil soupeře. A tak si Dallas může oddechnout.
     
    18:04
    Noah Hanifin fantasticky objel branku a vybídl útočníka Canes ke skórování. Ten se sice neprosadil, ale i tak tohle byla pohledná hoekjová akce od obránce Caroliny.
     
    18:38
    Individuálně to zkoušel také Jordan Staal, jenže ten spíše ještě potřeboval jít s někým do kombinace. Avšak nikdo v červeném trikotu se mu nenabídl.
     
    19:03
    Dallas Stars mají k dispozici zkrácenou přesilovku, to už ale běží poslední minuta první třetiny.
     
    19:26
    Jen těžko se hosté dostávají přes útočnou modrou čáru, to platí nadále. Dokonce se domácí na konci vlastního oslabení málem dostali do velké šance.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Více už se toho v první třetině nestane. Carolina Hurricanes po úvodních dvaceti minutách vedou nad Dallasem 1:0, krásnou kličkou ze samostatného úniku se prosadil mladý forvard Sebastian Aho. Canes si také vypracovali o něco více možností než jejich soupeř. Ale výsledek je nadále otevřený, stále se máme na co těšit.
     
    Střely na branku po první třetině

    Carolina Hurricanes: 9

    Dallas Stars: 9
     
    Blíží se začátek druhé třetiny. Podaří se Dallasu využít šance a vyrovnat skóre zápasu. Zatím sledujeme pohledný útočný hokej na obou stranách. Ani obránci obou týmů se neostýchají tlačit před brankoviště.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    Carolina vyhrála první vhazování ve druhé třetina a bez čekání zamířila do útoku. Bishop si ale ještě nemusel připsat zákrok.
     
    20:24
    Dallas Stars vyhodili hodně odvážně přes všechny čáry, jejich počínání nakonec dopadlo jen zakázaným uvolněním.
     
    20:40
    Slavin hledal z obranné třetiny dlouhou nahrávkou volného Aha, ale ten to měl na dlouhou hokejku. A tak si fanoušci Canes na šanci svého týmu musí počkat.
     
    20:58
    Hra přerušena ve středním pásmu, kotouč totiž vypadl mezi diváky do hlediště.
     
    21:16
    Přestože se domácí vraceli do obrany ve čtyřech, udělali chybu na modré čáře a jeden z útočníků Stars se málem dostal do dobré šance.
     
    21:44
    Trevor van Riemsdyk a jeho dobrá střela od modré čáry, na kterou měl čas se připravit. Před Bishopem ale nikdo nestál, aby mu stínil, takže gólman hostů v pohodě zasáhl betonem a přerušil hru.
     
    22:11
    Martin Hanzal měl mezi kruhy volného Spezzu, nedokázal mu ale kotouč postrčit na hokejku.
     
    22:28
    Carolina si zahraje přesilovou hru a má šanci tím pádem navýšit své vedení. Do boxu trestoměřičů je odeslán Martin Hanzal za hákování. Stars čekají těžké chvíle.
     
    22:47
    Hned si musel Bishop po střele z dálky připsat zákrok, navíc následovaly nepříjemné dorážky. Všechno ale brankář Dallasu zvládl.
     
    23:03
    Ve vlastním oslabení to zkoušel po levém mantinelu Tyler Seguin, bez pomoci spoluhráčů ale mohl proti dvěma obráncům Hurricanes jen těžko uspět.
     
    23:40
    Tohle oslabení zatím Stars zvládají úplně v pohodě. Domácí nepouštějí do větších šancí a už podruhé se jim podařilo puk vyhodit.
     
    24:13
    Justin Williams vsadil na průnik přes střední pásmo osamoceně. Také že nakonec zakončoval, jenže trefil hodně nad úroveň horní tyče.
     
    24:46
    Brock McGinn už se radoval ze vstřelené branky, rozhodčí také ukázal na branku. Ale po kontrole na videu se ukázalo, že produktivní hokejista domácích trefil jen tyčku.
     
    25:10
    Předchozí situace ale domácí očividně nakopla a daleko více se tlačí před Bishopa. Je pravda, že přesilová hra Carolině vůbec nevyšla.
     
    25:26
    Hra přerušená ve středním pásmu, Canes chtěli až moc rychle do útočného pásma. Postavení mimo hru.
     
    25:50
    Radulov nahodil o zadní mantinel, tam byl ale jako první Slavin. Dallas se přesto ještě dostal zpátky na kotouč a Scott Darling musel dávat dobrý pozor.
     
    26:07
    Je tu další početní výhoda pro domácí mužstvo, Dallas si nedává ani ve druhé třetině pozor na fauly. Na dvě minuty za hákování je vyloučen Gemel Smith.
     
    26:20
    Canes začali přesilovku dobrými přihrávkami přes útočné pásmo, pak se ale jejich soupeř stejně dostal k vyhození přes všechny čáry.
     
    26:50
    McGinn našel na pravém kruhu krásně hokejku Williamse, ale druhý jmenovaný nestačil zakončit z první.
     
    26:51
    Právě Justin Williams nyní vyfasoval menší trest za hákování. Dnes podruhé tedy budeme sledovat hru ve čtyřech na obou stranách.
     
    27:13
    Střelu Radulova dokázala domácí obrana zblokovat. Potom se Carolina vydala do protiútoku a Bishop neměl snadnou práci.
     
    27:50
    Oleksiak a jeho spíše nepovedená střela z dálky. Ve druhé třetině zatím nejsme svědky pěkných hokejových akcí, které by brankářům měly dělat potíže.
     
    28:16
    Dallas nikam nespěchá a hledá volná místečka ve středním pásmu. Ta se ale hostům zatím nedaří najít.
     
    28:44
    Dallas právě vstřelil branku!
    Začala zkrácená početní výhoda Dallasu a hosté ji okamžitě dokázali zužitkovat. Problém pro domácí nastal ve chvíli, kdy ze Scotta Darlinga vypadl nahozený kotouč Tylerem Seguinem. Gólman Hurricanes puk neudržel, Hvězdy zůstaly v útočném pásmu kolem klece a dalším pokusem už nepohrdly. Ukázkovou nahrávku přímo na hokejku dostal ruský forvard ALEXANDR RADULOV, který překvapil Darlinga a vyrovnal. Začínáme tedy výsledkově prakticky od začátku. Asistence: Tyler Seguin, Jamie Benn.
    28:44 Alexandr RADULOV - 1:1
     
    29:45
    Hosté jsou rázem o něco aktivnější, vyrovnávací branka jim očividně dodala sebevědomí.
     
    30:03
    Jeff Skinner se dobře protáhl po levém mantinelu a navzdory komplikacím z levého kruhu zakončit. Trefil ale jen Bishopův beton.
     
    30:59
    Radek Faksa je v tomto střídání na ledě hodně vidět. Když sám se střelou neuspěl, hledal ještě volného Pitlicka. Ani ten se ale z ostrého úhlu neprosadil.
     
    31:30
    Teď jsou to pro změnu domácí, kdo má problémy s přechodem do útočného pásma a jen horko těžko dokáže produkovat nějaké zakončení.
     
    32:00
    Jamie Benn se v obranném pásmu postaral o to, aby jeho brankáře neměl další potíže. Ještě ale bude muset dávat pozor, protože domácí nepříjemně napadají.
     
    32:24
    Bishop měl teď štěstí, že mu jeden z domácích forvardů nedokázal před brankovištěm přehodit beton a skórovat.
     
    32:42
    Je tu komerční přestávka, hned po jejím konci budeme pokračovat.
     
    32:52
    Johnsova rozehrávka do středního pásma se moc nepovedla, obránci Canes ji dokázali zachytit a málem vyslat do útoku Teräväinena. To se jim ale nakonec nepovedlo.
     
    33:20
    Spezza se v rohu natahoval po kotouči, ale nakonec ho nestihl, takže Dallas přišel o dobrou šanci jít do zakončení.
     
    33:49
    Puk končí sražený na střídače, takže bude muset následovat vhazování ve středním pásmu. Poslední dobou se nám hra hodně kouskuje.
     
    34:06
    Marcus Krüger na okamžik zůstal nikým nehlídaný před brankovištěm a moc nechybělo, aby se prosadil. V klíčovém okamžiku mu ale kotouč skočil přes hokejku.
     
    34:20
    Ještě jedna komerční přestávka v tomto dějství, potom už budeme pokračovat v jeho zbytku.
     
    34:36
    Sebastian Aho si krásně objel dvojici hráčů soupeře a už to vypadalo, že pojede do zakončení. Jenže na poslední chvíli byl zastaven obráncem Stars.
     
    35:10
    Dobrý průnik a kličkování ukázal také Justin Faulk. Ale také on na poslední chvíli přišel o puk, když si nedával na modré čáře dostatečně dobrý pozor.
     
    35:29
    Carolina nemohla do útočného pásma. Je jí odpískáno postavení mimo hru, i když hodně těsné.
     
    35:44
    Pesceho nahození Bishop ukryl do lapačky, ale ještě stihl rozehrát za branku. Potom ale stejně došlo k přerušení hry, protože puk vypadl někam do hlediště.
     
    36:03
    Slavin pálil bez přípravy, ale zlomil při tom hokejku. Takže jeho spoluhráči museli rychle spěchat do obrany, aby z toho nebyly komplikace pro Darlinga.
     
    36:38
    Hanifinovi nezbývalo nic jiného, než nahodit puk z modré čáry po mantinelu. Celá akce Canes skončila zákrokem brankáře Stars, ale nejednalo se o nic vážného.
     
    36:55
    Tohle už byla daleko lepší šance. Williams před brankovištěm tečoval nahození McGinna od mantinelu a Bishop měl co dělat, aby poskakující kotouč zkrotil.
     
    37:18
    Po delší době má práci také Scott Darling, ale vůbec ne těžkou. Jen si pohlídal nahození dallaského obránce od modré čáry.
     
    37:45
    Fleury zkusil dorazit odražený kotouč mezi kruhy, ale také on napálil pouze mantinel za brankou soupeře.
     
    38:08
    Lindholm pálil bez přípravy a Bishop jeho pokus pozvedl nad úroveň horní tyče vyrážečkou. Hra ovšem i nadále pokračuje bez přerušení.
     
    38:45
    Radulov sebevědomě získal puk na modré čáře a málem překvapil obranu Carolina. Trevor van Riemsdyk ale zabránil neštěstí pro svůj celek.
     
    39:12
    Běží poslední minuta druhé třetiny, Noakim Nordström prověřil nahozením Bishopa z dálky. Canes tak mají k dispozici ještě jedno vhazování v útočném pásmu.
     
    39:33
    Nahození Pesceho někdo z útočníků Caroliny nebezpečně tečoval před Bishopem, teď měl brankář Dallasu veliké štěstí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také ve druhé třetině jsme viděli pouze jeden gól, akorát na druhé straně barikády. Ve zkrácené přesilové hře se prosadil útočník Dallasu Alexandr Radulov. Máme tedy vyrovnáno a ve třetí třetině uvidíme dramatický souboj o to, kdo si odnese body do tabulky. Herně jsou na tom týmy dnes velmi podobně.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Carolina Hurricanes: 19

    Dallas Stars: 15
     
    Zanedlouho odstartuje třetí třetina utkání. Dočkáme se rozhodnutí ještě v základní hrací době, nebo bude muset zápas do prodloužení, případně také do samostatných nájezdů?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Hned po vyhraném vhazování Stars vyhodili puk za branku soupeře. Ale tak šikovně, aby se nejednalo o zakázané uvolnění.
     
    40:36
    Už ale hraje Carolina, konkrétně Williams. Ten ovšem od levého mantinelu nedokázal zakončit vůbec dobře.
     
    40:51
    Čtvrtá přesilová hra pro Carolinu. Stephen Johns z Dallasu totiž dostává dvě minuty za faul kolenem. A tak je tu Caroliny jít zpátky do vedení.
     
    41:30
    Hosté se ale hned na začátku oslabení v pohodě osvobozují vyhozením přes všechny čáry. Potom už ale Canes vracejí kotouč zpátky před Bishopa.
     
    41:57
    Williamsova rána orazítkovala beton dallaského brankáře. Ten je teď hodně v permanenci, míří na něj jedno zakončení za druhým.
     
    42:39
    Carolina právě vstřelila branku!
    Podobně jako předtím Dallas, také Carolina Hurricanes se nyní prosazují v přesilové hře, přestože až na jejím sklonku. A opět to bylo po pěkné hokejové akci. TEUVO TERÄVÄINEN se napřáhl za levým kruhem, zamířil do horní poloviny branky a nádherně vymetl pravý růžek Bishopovy svatyně. Před brankovištěm navíc výborně stínil Lindholm, ten gólmanovi Stars prakticky znemožnil výhled. Domácí tedy mají svůj těsný náskok zpátky a teď si ho budou muset lépe hlídat. Asistence: Jordan Staal, Sebastian Aho.
    42:39 Teuvo TERÄVÄINEN - 2:1
     
    44:15
    Hra se trošku uklidnila a často nyní vidíme kotouč ve středním pásmu. Carolina dobře hlídá hranici obranné třetiny.
     
    44:48
    Domácí nahodili puk do pásma soupeře a mohou poslat na led čerstvé síly. Mají za sebou totiž hodně dlouhé střídání a už jen tak tak tahali nohy.
     
    45:19
    Teuvo Teräväinen a Sebastian Aho znovu ve výborné kombinaci, Bishop musel přerušit hru lapačkou. Nové vhazování v útočném pásmu Hurricanes.
     
    45:48
    Slavin zavezl pro Canes puk do útočného pásma, tam ho ale nikdo ze spoluhráčů nepodpořil, takže gólman hostujícího celku nakonec mohl zůstat v klidu.
     
    46:16
    Na druhé straně hrací plochy to vyzkoušel nečekaně Klingberg, ten ale hodně přestřelil.
     
    46:30
    Pateryn musel rozehrávat až zpoza vlastní branky. Ale moc se mu to nepovedlo, Carolina následně dostala kotouč v pohodě pod kontrolu.
     
    46:42
    Je tu první komerční přestávka třetí třetiny, po jejím konci by se mělo pokračovat vhazováním ve středním pásmu.
     
    46:51
    Carolina právě vstřelila branku!
    Tenhle mladík má dnes svůj večer. Na co sáhne, to se mu povede. TEUVO TERÄVÄINEN opět ukázal, že také v hokeji platí, že v jednoduchosti je krása. Prostě zavezl puk za modrou čáru, následně přibrzdil, podíval se a z dálky vypálil. Bena Bishopa tahle střela očividně zaskočila a vůbec nestihl reagovat. Možná ani sám forvard Hurricanes nečekal, že by tenhle kotouč mohl skončit v síti, ale nakonec opravdu ano. Dnes poprvé jeden z týmů vede o dva zásahy. Asistence: Jacob Slavin, Jordan Staal.
    46:51 Teuvo TERÄVÄINEN - 3:1
     
    48:25
    Hraje se dlouho bez přerušení a využít toho zkouší Dallas, který je nyní v útočném pásmu o něco aktivnější.
     
    48:40
    Dobrá Faksova střela z otočky, ale Scott Darling byl také nyní výborně připraven. Potom ještě před jeho brankovištěm došlo k menší rozmíšce.
     
    48:46
    Carolina vyhazuje na zakázané uvolnění, rozehrávka se domácím vůbec nepovedla.
     
    49:16
    Janmark a jeho rozehrávka z obranného pásma, ale znovu skončila jen na hokejce domácího hráče. Konkrétně Jacoba Slavina, který vypálil z dálky.
     
    49:44
    Carolina právě vstřelila branku!
    Pohádkový příběh Caroliny pokračuje a s ním pokračuje také pohádkový příběh TEUVO TERÄVÄINENA, který právě završil hattrick. Třetí třetina Hurricanes vychází na jedničku, tohle budiž dalším důkazem. Finský útočník dostal mezi kruhy do jízdy fantastickou přihrávku od Jordana Staala, načež mladý domácí útočník pověsil puk do horní poloviny branky. Pro Teräväinena se jedná už o čtvrtý kanadský bod v zápase, parádní forma. Navíc je to hráčův první hattrick v NHL. A Dallas je v obrovských potížích. Asistence: Jordan Staal, Sebastian Aho.
    49:44 Teuvo TERÄVÄINEN - 4:1
     
    50:19
    Je tu komerční přestávka, za chvíli ale budeme pokračovat.
     
    50:28
    Carolina v klidu rozehrála puk do středního pásma, odkud se nikam neukvapovala. Je jasné, že jsou to hosté, na kom je nyní řada, aby se ukázal směrem do útoku.
     
    50:54
    Slavin hledal někoho v červeném dresu najetého ve středním pásmu, ale nedočkal se. Potom v šanci Alexandr Radulov za Hvězdy, jenže ho v rozkleku vychytal připravený Darling.
     
    51:08
    Vhazovat se bude po levé ruce domácího gólmana.
     
    51:35
    Také Canes v útočném pásmu, teď ale nikdo nestínil Bishopovi před brankovištěm, aby případnou střelu či nahození špatně viděl.
     
    51:49
    Čárový rozhodčí musel přerušit hru, protože některý z domácích hráčů se provinil přihrávkou rukou.
     
    52:09
    Ben Bishop vyjel za branku, aby tam pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Ti se nyní ale moc nemají k tomu, aby vyvinuli větší útočnou aktivitu.
     
    52:30
    Tyler Seguin před sebou měl skoro celou prázdnou branku, ale v pádu na led nedokázal odkryté zařízení trefit přesně. Scott Darling v ten moment ztratil přehled o tom, kde je kotouč.
     
    53:38
    Lindholm a Rask předvedli moc dobrou práci v souboji o kotouč u mantinelu. I když jej nakonec nezískali, udrželi situaci daleko od svého brankáře.
     
    54:11
    Hostům se začíná čas do konce základní hrací doby hodně rychle krátit a je jasné, že budou muset začít daleko více riskovat, pokud ještě chtějí pomýšlet na úspěch.
     
    54:33
    Bishop si po střele z dálky připisuje další zákrok, teď je ale na řadě poslední komerční přestávka.
     
    54:52
    Hanifin udělal za svou brankou dvě zpětné kličky a než aby už rozehrával kupředu, raději uklidnil situaci. Potom Darling musel podržet kotouč.
     
    55:00
    A hned další práce pro ochránce domácího zařízení. Okamžitě po vhazování zakončoval Jamie Benn, který ale trefil pouze Darlingovu lapačku.
     
    55:28
    Střela Jordana Staala schovaná za obránce měla velký potenciál, ale nakonec orazítkovala pouze mantinel za brankou. Ale opět povedené střídání téhle domácí formace.
     
    56:08
    Vypadá to, že Dallas už se nikam vyloženě tlačit nebude, Carolina se soustředí na obrannou hru a kráčí pro vítězství v základní hrací době.
     
    56:34
    Teď ale nebezpečně Hamhuisovo nahození, které ještě před brankovištěm nebezpečně tečoval Shore. Všechny zakončení Stars ale zatím míří úplně mimo tři tyče.
     
    57:21
    Trevor van Riemsdyk zabránil komplikacím pro svého brankáře, ten ale přeci jen nakonec musel zasahovat. Avšak pouze vyrazil kotouč betonem do rohu.
     
    57:56
    Ritchieho střelu obrana Hurricanes vytečovala mimo dosah branky, zároveň mají domácí prostor k tomu, aby poslali do hry čerstvé síly.
     
    58:28
    Začaly poslední dvě minuty základní hrací doby a velmi pravděpodobně také celého utkání. Je jasné, že Dallas Stars už toho moc nestihnou.
     
    58:53
    Přerušená hra ve středním pásmu, někdo z domácích hráčů totiž kotouč vytečoval do hlediště. Ještě tak uvidíme aspoň jedno vhazování.
     
    59:06
    V poslední minutě už ani Carolina nikam nespěchá. Canes vyhodili nepřesnou rozehrávkou na zakázané uvolnění, to je ale za aktuálního stavu samozřejmě nemusí mrzet.
     
    59:25
    Carolina si hlídá puk na hokejkách v obranném pásmu a kontroluje na kostce čas, který zbývá do konce. Čas na poslední útočnou akci pro oba celky.
     
    59:57
    Carolina právě vstřelila branku!
    Tohle už je pouze podpis pod vítězství Hurikánů nad Dallasem v dnešním zápase. Už to vypadalo, že zazní poslední siréna a výsledek zůstane beze změny. Jenže k pravému mantinelu v útočném pásmu dostal pěkný pas JEFF SKINNER, ten ještě zkusil zakončit. A vyplatilo se. Kotouč zaplachtil k levé tyči branky Bena Bishopa, možná ho ještě gólman Hvězd tečoval částí své výstroje. Na dělbě bodů tahle trefa ale nic nezmění. Asistence: Trevor van Riemsdyk, Elias Lindholm.
    59:57 Jeff SKINNER - 5:1
     
    Konec zápasu.
     
    Tenhle zápas nakonec rozhodl jediný muž a jediná formace. Po čtyřiceti minutách sice platilo skóre 1:1, jenže finský útočník Teuvo Teräväinen během necelých deseti minut třetí části nasázel do klece Bena Bishopa tři kotouče a mohl slavit hattrick. Carolina Hurricanes nad Dallasem rázem vedli 4:1 a nemuseli se příliš strachovat o své vedení. Tři vteřiny před koncem potom na konečných 5:1 upravil Jeff Skinner. Domácí formace Aho – Staal – Teräväinen dnes opravdu excelovala a předvedla výbornou souhru. Stars tedy z Raleigh odjíždějí bez bodového zisku. Dobrý výkon mimochodem podal brankář Canes Scott Darling. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezké úterý.
     
    Střely na branku v zápase

    Carolina Hurricanes: 28

    Dallas Stars: 26
     
    Československá stopa v utkání

    Radek Faksa (DAL) (0 + 0, 1 střela na branku, čas na ledě 10:12)
    Martin Hanzal (DAL) (0 + 0, 4 střely na branku, čas na ledě 13:52)
     
    Tři hvězdy utkání

    Teuvo Teräväinen (CAR) (3 + 1)
    Jordan Staal (CAR) (0 + 4)
    Sebastian Aho (CAR) (1 + 2) (03:46:02)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 9. Aho (J. Staal, T. Teräväinen), 43. T. Teräväinen (J. Staal, Aho), 47. T. Teräväinen (Slavin, J. Staal), 50. T. Teräväinen (J. Staal, Aho), 60. Skinner (T. van Riemsdyk, E. Lindholm) – 29. Radulov (Seguin, Ja. Benn)


    Carolina Hurricanes: Darling (C. Ward) – Slavin, Pesce, H. Fleury, Faulk, Hanifin, T. van Riemsdyk – Aho, J. Staal, T. Teräväinen – Skinner, V. Rask, E. Lindholm – B. McGinn, D. Ryan, Williams – Nordström, Krüger, Jooris.
    Dallas Stars: Bishop (Lehtonen) – Lindell, J. Klingberg, Oleksiak, Johns, Hamhuis, Pateryn – G. Smith, Ja. Benn, Radulov – Janmark, Seguin, D. Shore – Spezza, Hanzal, Pitlick – Roussel, Faksa, B. Ritchie.

    Rozhodčí: Brenk, O'Rourke – Heyer, Knorr

    Diváci: 7 968
    thejrc.org