Barys – Omsk 1:2 (2:3 po s.n.) | Chanty-Mansijsk – Novosibirsk 1:2 (po pr.) | Jaroslavl – Soči 3:2 (4:3 po s.n.)
CSKA Moskva – Ufa 3:0 (kon.) | Jokerit – Nižněkamsk 6:3 (kon.) | Viťaz – Kazaň 1:4 (kon.)
po s.n. (2:3)
Barys Nur-Sultan
1:2 (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)
Avangard Omsk
Středa 15.11.2017, 14:30 • Kazachstan Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Avangard Omsk.
    Autorem vítězné branky je KIRILL SEMJONOV.
     
    64:15
    Hned z brejku mohli navíc hosté inkasovat, ale domácí hráči z přečíslení dvou proti jednomu nedokázali trefit poloodkrytou bránu.
     
    64:02
    Neskutečné, co nyní neproměnili hosté! Branka domácích zůstala prázdná a Michejev místo zakončení bekhendem proti jedinému bránícímu hráči ještě přihrával do druhé vlny Semjonovovi, jenž ze stoprocentní pozice nedokázal propálit domácí hráče.
     
    63:23
    Velmi zajímavý tah domácí lavičky. Ta odvolala Henrika Karlssona a zkouší to se čtyřmi hráči v poli.
     
    63:05
    Ten navíc v leže dokázal v další akci Omsku udržet puk před brankovou čárou. Domácí brankář je nyní klíčovou postavou svého celku.
     
    62:35
    Andre Petersson se vřítil do pásma ze střídačky a šikovnou kličkou si vypracoval velmi dobrou pozici. Z mezikruží však minul bránu Henrika Karlssona.
    55:40 Roman STARČENKO - 1:1
     
    55:40
    Astana právě vstřelila branku!
    Barys ovšem rychle reaguje a začínáme znovu od začátku! Po vyhraném buly se puk dostal na modrou čáru, odkud vypálil Maxim Semjonov. Do jeho rány vložil svou hůl ROMAN STARČENKO a šikovnou tečí nasměroval puk za bezmocného Šilina. Asistence: Maxim Semjonov, Talgat Žajlauov.
    51:21 Maxim ČUDINOV - 0:1
     
    51:21
    Avangard právě vstřelil branku!
    Hosté využívají přesilovou hru a ujímají se vedení! Andre Petersson si párkrát u modré čáry vyměnil kotouč s MAXIMEM ČUDINOVEM, který následně vyslal tvrdou ránu, která se zastavila až v síti Henrika Karlssona. Výbornou práci před domácím brankářem odvedl clonící hráč Omsku, jenž švédskému gólmanovi dokonale zakryl výhled. Asistence: Andre Petersson.
     
    50:28
    Alexandr Lipin navíc oslabuje svůj celek. Dostává totiž menší trest za nedovolené bránění.
     
    50:17
    Pěkně to nyní vymysleli hosté, ale ani teď to není gól! Místo střely z mezikruží volili ještě přihrávku před bránu, ale tam nedokázal jeden z hostujících hráčů dostat puk za Karlssona.
     
    46:19
    A další šance pro Astanu! Tentokrát se do stoprocentní dostal po dobré přihrávce Linden Vey, ale tváří v tvář Šilinovi selhal. Brankář Omsku nyní podržel svůj celek dvěma bravurními zákroky.
     
    45:55
    Když se v dalším útoku hosté neprosadili, mohlo udeřit na druhé straně. Astana totiž jela do přečíslení tří proti jednomu. Tuto situaci zakončoval z vyložené pozice Nigel Dawes, ale ani tentokrát Šilina překonat nedokázal.
     
    39:17
    A poté se bude vylučovat na straně Omsku. Za hrubý faul loktem ve středním pásmu dostává menší trest Jegor Martynov.
     
    32:17
    Puškarjov se poté provinil proti pravidlům. V obranném pásmu bez puku atakoval hostující hráče a sudí ho potrestal dvěma minutami za nedovolené bránění.
     
    30:34
    V útočné třetině se poté k pěstnímu souboji odhodlali domácí Southorn a hostujícím Menšikovem. Vítězně z něj nejspíše vzešel Vitalij Menšikov, jenž svého soka povalil k ledu. Nicméně oba borci dostávají pětiminutový trest za bitku.
     
    28:58
    Obrovský závar před domácí svatyní! Výborně to udělal Michejev, jenž potáhl puk podél brankoviště a poté se bekhendem snažil překonat Karlssona. Jeho zakončení zastavila obrana Astany. Po jejím zásahu se však kotouč vznesl do vzduchu. Karlsson jej sice zasáhl, ale nedokázal ho dostat do bezpečí. Fisenko však z bezprostřední blízkosti neuklidil puk za brankovou čáru, neboť trefil jen připravenou Karlssonovu lapačku.
     
    27:59
    První pětka domácích si vytvořila další slibnou možnost! Nigel Dawes dostal nabito zpoza brány mezi kruhy, avšak střelou z první bránu Šlina přestřelil.
     
    25:10
    Další nadějná pozice pro Barys. Tentokrát se v ní ocitl domácí Darren Dietz, jenž se z levé strany proháčkoval až před Šilina. Následně však trefil jen hostujícího brankáře, jenž si tak připsal velmi důležitý zákrok.
     
    20:00
    Po první siréně se strhla menší potyčka za bránou Astany, která přinesla po jednom vyloučení na obou stranách. Za domácí si dvě minuty za hrubost odpyká Kevin Dallman a za hosty za ten stejný prohřešek dostal menší trest Vitalil Menšikov.
     
    16:32
    Obrovská šance pro domácí, která však nekončí gólem! Nigel Dawes vymyslel parádní přihrávku z pravého kruhu na ten levý, kde stál osamocený Matt Frattin, jenž ranou bez přípravy napálil jen přesunujícího se Šilina.
     
    13:50
    Barys si nyní vytvořil tlak před Šilinem a už to vypadalo, že se z tlaku hosté jen tak nevymaní. Poté se ovšem Nigel Dawes dopustil nedovoleného bránění vůči brankáři Omsku a je za to po právu vyloučen na dvě minuty.
     
    04:49
    Omsk se navíc znovu dostal do útočné třetiny a zle zavařil domácí obraně. Pjotr Chochrajkov se po přihrávce z pravé strany zjevil sám před Karlssonem, ale jeho bránu trestuhodně přestřelil.
     
    04:20
    Naopak to byli hosté, kdo se mohl ujmout vedení. Fisenko uháněl na Karlssona a na poslední chvíli stačil hostujícího útočníka trochu vytlačit z ideální pozice jeden z beků Astany. Nicméně se i tak dostal forvard Omsku tváří v tvář před brankáře Barysu, jenž jeho slabé bekhendové zakončení mezi betony pokryl.
     
    03:24
    Astana si zahraje první přesilovou hru. Dvě minuty za sekání totiž obdržel Kirill Semjonov.

    Radomír Fukala

    Branky a nahrávky: 56. R. Starčenko (M. Semjonov, Žajlauov) – 52. Čudinov (A. Petersson), rozh. náj. K. Semjonov

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Darren Dietz (AST)
    0:0   André Petersson (OMS)
    2. série:
    0:0   Nigel Dawes (AST)
    0:0   Teddy Purcell (OMS)
    3. série:
    1:0   Roman Starčenko (AST)
    1:1   Dennis Everberg (OMS)
    4. série:
    2:1   Linden Vey (AST)
    2:2   Dmitrij Kugryšev (OMS)
    5. série:
    2:2   Arťom Lichotnikov (AST)
    2:3   Kirill Semjonov (OMS)


    Barys Nur-Sultan: H. Karlsson (Kudrjavcev) – Dietz, Dallman (A), Southorn, M. Semjonov (A), Polochov, Lipin, Savčenko, Orechov – Frattin, Vey, Dawes (C) – R. Starčenko, Gurkov, Žajlauov – Puškarjov, St. Pierre, Markelov – Lichotnikov, Sagadajev, V. Nikulin.
    Avangard Omsk: Šilin (D. Kostin) – Čudinov, Ahnelöv, Minejev, Martynov, Meňšikov, J. Medveděv (C), Lisov, Berezin – A. Petersson, K. Semjonov, Purcell – I. Michejev, Fisenko (A), Kugryšev – Everberg, Stas (A), Kovaljov – Samochvalov, Chochrjakov, Fajzullin.

    Rozhodčí: Ovčinikov, Kuljov – Ivanov, Viljugin
    thejrc.org