Pittsburgh – Buffalo 5:4 (po pr.) | Florida – Dallas 4:3 (2:1 po s.n.) | Montreal – Columbus 1:2 (po pr.)
Nashville – Washington 6:3 (kon.) | Minnesota – Philadelphia 3:0 (kon.) | Winnipeg – Arizona 4:1 (kon.)
Edmonton – Vegas 8:2 (kon.) | Los Angeles – Vancouver 2:3 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
8:2 (3:0, 1:1, 4:1)
Vegas Golden Knights
Středa 15.11.2017, 03:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká stopa v utkání

    Tomáš Nosek (VEG) 0+1, 0 střel, TOI 11:18 (05:54:54)
     
    Hvězdy utkání

    1. Connor McDavid (EDM) 2+1
    2. Oscar Klefbom (EDM) 1+1
    3. Ryan Nugent-Hopkins (EDM) 2+0
     
    Statistiky: Střely na bránu: 32-24; Zablokované střely: 11-10; Vhazování: 37%-63%; Hity: 25-24; Přesilové hry: 3/3-0/4; Trestné minuty: 10-8.

     
    Edmonton během historicky prvního zápasu proti Vegas nastřílel osm gólů a předvedl nejofenzivnější výkon v letošní sezóně NHL, na kterém se dvěmi góly a jednou asistencí podílel kapitán Connor McDavid. Maxime Lagacé musel v závěru utkání kvůli zranění opustit bránu a Golden Knights využili letos již pátého brankáře, když mezi tři tyče zamířil náhradní brankář Dylan Ferguson. Tomáš Nosek si připsal asistenci, moc velkou radost z ní mít ale asi nebude. Konečný výsledek. Edmonton Oilers 8 Vegas Golden Knights 2.

     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:43
    Yohann Auvitu podruhé v zápase usedl na trestnou lavici, tentokrát za hákování.
     
    57:23
    Oilers se na pravém křídle ocitli v postavení mimo hru, po kterém dostává prostor poslední reklamní přestávka. Blíží se samotný závěr krásného utkání.
    55:38 Mark LETESTU - 8:2
     
    55:38
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Jujhar Khaira si na pravém křídle počkal na vhodný moment na přihrávku a poté našel před bránou Zacka Kassiana, který ještě kotouč poslal krásně za sebe a MARK LETESTU z levého kruhu a úhlu zamířil do odkryté brány! Edmonton vede 8:2! Asistence: Zack Kassian a Jujhar Khaira.
     
    55:11
    Patrick Maroon je zpět na ledě a začíná zkrácená přesilová hra domácího Edmontonu Oilers.
     
    54:04
    David Perron zbytečně fauloval během přesilové hry v útočném pásmu a dostal dvě minuty za úder hlavou.
    53:11 Neuznaná branka kvůli nedovolenému bránění brankáře!
     
    53:11
    Connor McDavid už se radoval z úhlu, když se v blízkosti levé tyče prosadil z dorážky, jenže těsně předtím Patrick Maroon narazil do Dylana Fergusona a dostal dvě minuty za nedovolené bránění. Místo gólu přesilová hra hráčů Vegas.
     
    52:35
    V obraně Vegas vznikly zmatky a Ryan Nugent-Hopkins napřáhl na vrcholu mezikruží ke střele, kterou opět Brayden McNabb přizvedl do ochranné sítě.
     
    52:10
    Jesse Puljujärvi rychle vypálil z vrcholu pravého kruhu a Brayden McNabb přizvedl puk do ochranné sítě.
     
    51:23
    Hra byla po nahození Vegas přerušena a Dylan Ferguson se po vystřídání rychle rozcvičuje v brankovišti. Vegas letos využilo již pátého brankáře! Brankáře Golden Knights kosí jedno zranění za druhým, což se jen tak nevidí.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 7. Klefbom (Khaira, Letestu), 18. Nugent-Hopkins (Maroon, R. Strome), 19. Maroon (Draisaitl, Caggiula), 31. Benning (Klefbom, McDavid), 41. McDavid, 45. McDavid (Draisaitl), 50. Nugent-Hopkins (Lucic, Russell), 56. Letestu (Kassian, Khaira) – 35. Bellemare (Nosek, Schmidt), 42. Neal (C. Miller, Perron)


    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – Nurse, A. Larsson (A), Klefbom, Benning, Russell, Auvitu – Maroon, McDavid (C), Draisaitl – Lucic, Nugent-Hopkins (A), Puljujärvi – Khaira, R. Strome, Pakarinen – Caggiula, Letestu, Kassian. Hlavní trenér: Todd McLellan.
    Vegas Golden Knights: Lagacé (51. Ferguson) – Schmidt, Merrill, McNabb, Engelland (A), C. Miller, Hunt – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith – Perron (A), Haula, Neal – O. Lindberg, Eakin (A), Tuch – Carrier, Bellemare, Nosek. Hlavní trenér: Gerard Gallant.

    Rozhodčí: Francois StLaurent, Kyle Rehman. Čároví: David Brisebois, Brian Murphy

    Diváci: 18347
    ocianews.com