Hronov – Jaroměř 6:5 (kon.) | Nový Bydžov – Nová Paka 5:4 (po pr.) | Světlá nS – Hlinsko 0:0 (odl.)
Polička – Chrudim 0:11 (kon.) | BK Havlíčkův Brod B – Chotěboř 2:6 (kon.) | Litomyšl – Choceň 4:5 (po pr.)
Ledeč n. S. – Česká Třebová 0:0 (19:00)
konec
BK Havlíčkův Brod B
2:6 (0:2, 0:2, 2:2)
HC Chotěboř
Středa 15.11.2017, 18:30 • ZS Kotlina • Krajská liga: Pardubický kraj
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Příjemný dobrý den!

    Vítejte při sledování živého přenosu z regionálního souboje mezi juniorkou Bruslařů a sousední Chotěboří. V řadách hostů hraje řada bývalých Broďáků, a tak půjde opět o zajímavé měření sil. Sledujte jej proto na onlajnech!
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod B: Marek (Hanák) – Rubner, M. Semrád, Krajcigr, Motl, Pecen, Hrabaň – Piskač, Hynek "A", Jelínek, Křížek, M. Přibyl, J. Přibyl, Cejpek "C", Polák, Homola

    HC Chotěboř: Pešek (Hamarič) – Mendl, Bušek, Musílek, Mašek, J. Ludvík, T. Krejčí, Vácha "C" – Hospodka, Eis, Hlídek, Vlček, Nguyen, Dvořák "A", Křesťan, Svoboda, Činčila

    Rozhodčí: Radim Prchal – Zbyněk Louda, Petr Pošvář.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Puk je ve hře! Jako první jej měli na hokejkách domácí a hned zamířili dopředu. Cejpek z pravé strany nahazoval vedle hostující brány.
     
    00:56
    Chotěboř se brzy dostala do přečíslení 2 na 1. Tomáš Nguyen vedl akci po levé straně a situaci vzal na svá bedra. Snažil se mířit do pravého horního rohu Markovy klece, těsně ale přestřelil.
     
    01:51
    Bruslaři se drželi v útočném pásmu a svírali svého soupeře. Jejich tlak přerušil až zákrok brankáře Peška.
     
    02:42
    Sražená střela Václava Svobody skončila za bránou. U puku byli rychleji hosté a dobrou půlminutu Bruslařům nedali čuchnout. Vážnější šanci si ale vytvořit nedokázali.
     
    03:50
    Týmy se střídají v okupování předbrankových prostorů soupeře. Teď to byli zase domácí, kteří motali hlavy obráncům soupeře. Chotěbořští se ubránili jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    04:47
    Hosté se třemi přihrávkami parádně uvolnili a na pravém kruhu se najednou objevil úplně volný Luboš Dvořák. Jeho tutovou šanci zlikvidoval pohotovým zákrokem David Marek!
     
    05:25
    Chotěboř právě vstřelila branku!
    Hosté i přes neproměněnou tutovku zůstali na puku a nakonec se radují. Puk se dostal od Davida Buška do mezikruží, kde se pohotovou střelou příklepem parádně trefil VÁCLAV SVOBODA a nedal domácímu brankáři žádnou šanci! Asistence: David Bušek.
     
    07:52
    Domácí zaváhali a Václav Svoboda mohl ze spodku pravého kruhu znovu skórovat, David Marek mu ale zmenšil střelecký úhel a kotouč tělem zastavil.
     
    08:35
    Domácí byli blízko vyrovnání. Tomáš Cejpek za hostující bránou nezazmatkoval a přihrál puk kolem tyče najíždějícímu Václavu Piskačovi, jenž zblízka trefil připraveného Peška.
     
    10:23
    Hosté se teď jen těžko dostávali do útoku přes střední pásmo, kde Bruslaři poctivě rozráželi rozehrávku soupeře. Hned jak se ale dostali za modrou čáru, byla z toho slušná příležitost. Luboš Dvořák dostal zpoza brány puk mezi kruhy, David Marek jeho střelu lapačkou jen lehce vychýlil z cesty do sítě.
     
    12:17
    Hraje se poměrně ve vysokém tempu, které v této soutěži nebývá pravidlem. Daniel Homola se individuálně z levé strany dostal až před brankoviště, zblízka ale našel jen připraveného Matěje Peška.
     
    12:48
    Na ledě je chvílemi znát, že na sebe narazila mužstva z opačných konců tabulky. Chotěboř se dostala k další nebezpečné střele, kterou výborným zákrokem zneškodnil David Marek.
     
    14:06
    Mé tvrzení o vysokém tempu se teď jenom potvrzuje. Útok Havlíčkova Brodu skončil neúspěchem, a tak se na rychlou zteč vydali hosté. Znovu se ovšem vyznamenal David Marek.
     
    14:57
    Ačkoliv domácím mladíkům nejde upřít snaha, nejlepším hráčem Bruslařů je zatím nepochybně brankář Marek. Václav Svoboda se dostal k puku mezi kruhy a z nebezpečného prostoru hned vypálil, jenže přízemní střela zůstala pod betony domácího gólmana.
     
    16:20
    Chotěboř získala puk z buly po ofsajdu domácích a Tomáš Nguyen si vypracoval střeleckou pozici. Jeho pokus zápěstím vytěsnil Marek vyrážečkou. Hostující útočník nevysokého vzrůstu se ještě dostal ke kotouči, Patrik Hrabaň jej ale od něj zase odstavil.
     
    16:55
    Tomáš Cejpek udržel kotouč mezi přesilou protihráčů, jeho rána byla ale sražena těsně vedle. Pak se na druhou stranu vydali hosté a před Vítem Křesťanem se otevřela dálnice. Chotěbořský forvard se rozhodl pro nápřah, jeho dělovka ale trefila dobře postaveného Davida Marka.
     
    17:25
    Chotěboř právě vstřelila branku!
    Smolná chvilka pro dosud výborně chytajícího Marka. TOMÁŠ KREJČÍ práskl do puku u pravého mantinelu z velkého úhlu. Kotouč prošel mezi brankářovy betony a od pravého chrániče se odrazil za brankovou čáru! Bez asistence.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dvacetiminutovka je za námi. Do dvoubrankového vedení se dostali hosté a nutno přiznat, že zaslouženě. Mají více ze hry a mohli vést i větším rozdílem, naděje Havlíčkova Brodu ale drží David Marek. Také domácí se dostali do několika slibných pozic, Matěj Pešek ovšem zůstal nepřekonán. Druhá perioda začne přibližně v 19:15.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:22
    Daniel Homola po krásné přihrávce přes celé hřiště mohl jít sám na bránu, scházela mu ale rychlost. Puk tak přebral Tomáš Cejpek, jenž se srdnatě dral do lepší pozice, jenže byl zastaven faulem a Jakub Ludvík (CHO) je potrestán za hákování.
     
    21:48
    První polovinu z trestu Ludvíka se hosté bránili s naprostým klidem. Pak si museli na Bruslaře dávat pozor, domácí se ale nepřesnou kombinací sami připravili o tlak v útočném pásmu.
     
    22:42
    Hosté už jsou kompletní, přesto si musí dávat dobrý pozor v defenzivě. Jan Jelínek se dostal přes obránce a zakončoval z pravého kruhu, Matěj Pešek vyrazil puk betony.
     
    23:11
    Znovu se vylučuje, tentokrát však na druhé straně. Za podražení si dvě minuty odsedí Jiří Přibyl (HBR).
     
    23:28
    Chotěboř právě vstřelila branku!
    Hosté předvedli, jak správně naložit s početní výhodou. Stačilo pár svižných přihrávek od Víta Křesťana přes Josefa Váchu a najednou byl pravé tyče Davida Marka úplně volný BENJAMIN ČINČILA, na nějž už nečekala nikterak těžká práce! Asistence: Josef Vácha, Vít Křesťan.
     
    24:48
    Chotěboř právě vstřelila branku!
    Hostům se gólová radost natolik zalíbila, že si ji dopřáli ještě jednou v krátkém časovém úseku. Dnes velmi aktivní LUBOŠ DVOŘÁK se dočkal a po individuální akci navyšuje vedení Chotěboře! Bez asistence.
     
    27:08
    Hosté vyhodili puk na zakázané uvolnění, hned po něm ale vyhráli buly a bleskově se dostali do přečíslení dvou na jednoho. Chotěboř se po přihrávce Tomáše Nguyena do zakončení nedostala, a tak mohli dopředu opět Bruslaři. Lukáš Křížek vystřelil přes obránce, Matěj Pešek si poradil betony.
     
    28:34
    Michal Semrád viděl cestičku k bráně a individuálně prošel přes polovinu hřiště. Jeho pěkné akci scházela jen jedna věc – lepší zakončení. Střela Michala Semráda byla obráncem sražena do ochranné sítě.
     
    29:41
    Dušan Mendl po skákavé přihrávce spoluhráčům zřejmě neděkoval. Dostal se do tísně a Václav Piskač jej vytlačil do středního pásma. Havlíčkobrodský útočník chtěl situaci ještě vyšperkovat a snažil se puk vypíchnout, to se mu ale nepodařilo.
     
    31:05
    Hosté hrubě chybovali v rozehrávce, kterou zachytil Martin Hynek. Ten na vrcholku pravého kruhu napřáhl ke střele, kterou Matěj Pešek vyrazil pravým betonem. Akce ovšem pokračovala a zanedlouho byl sám mezi kruhy Jan Jelínek, ve vyložené pozici ale nezamířil zcela přesně a hostující svatyni přestřelil!
     
    32:59
    Tomáš Cejpek vzal situaci na sebe a využil svého výborného vedení kotouče. Nenechal se obrat a s holí v jedné ruce se z levé strany tlačil do brankoviště. To se mu podařilo, Matěj Pešek ale pravým betonem udržel puk před brankovou čarou. Hostující obránce pak vytlačil Cejpka za bránu, kde havlíčkobrodský útočník nepříjemně narazil do mantinelu.
     
    34:50
    Chotěbořští se usadili v útočném pásmu a několikrát zahrozili. David Marek nejprve vyrazil střelu Josefa Váchy od modré čáry, pak si poradil i s nebezpečným zakončením z brankoviště.
     
    36:57
    Útok Bruslařů vedl Tomáš Cejpek, který za modrou čarou prudce zabrzdil a hledal na ose hřiště najíždějícího Daniela Homolu. Ten byl ale pokrytý. Pak se kotouč vrátil do moci Chotěboře, která dlouho kombinovala v útočném pásmu. Ovšem bez výsledku.
     
    38:12
    Havlíčkobrodští obránci si teď mezi sebou laxně vyměňovali kotouč, čehož málem využil Vít Křesťan. Obral domácí beky o puk, ten mu ale utekl a skončil přikrytý pod lapačkou Davida Marka.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina měla podobné rysy jako ta první. Znovu spadly dva góly a znovu do havlíčkobrodské klece. Benjamin Činčila nejprve využil přesilovou hru a krátce na to vedení Chotěboře navyšoval Luboš Dvořák. I Bruslaři si vytvořili několik šancí, v koncovce se ale zatím trápí. Podaří se jim ve třetí třetině střeleckou smůlu prolomit? To se dozvíme od 19:57.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:54
    BK Havlíčkův Brod B právě vstřelil branku! Tak se nakonec domácí přeci jen prosazují! Nastartují se k lepšímu výkon a postarají se o dramatický konec? Daniel Homola z pravé strany přihrál přes brankoviště TOMÁŠI CEJPKOVI, jenž i přes hole bránících hráčů dostal puk do brány! Asistence: Daniel Homola.
     
    41:24
    A už to mohlo být. Vše začalo naprosto nenápadně, Martin Hynek zavážel puk po pravé straně do útočné třetiny. Na kruhu ovšem šikovně schoval střelu za obránce a orazítkoval tyč!
     
    42:10
    Domácí se budou podruhé v zápase bránit ve čtyřech po vyloučení Patrika Hrabaně (HBR) za zdržování hry. V předešlém oslabení domácí brzy inkasovali, dokáží se teď ubránit?
     
    43:07
    Chotěboř právě vstřelila branku!
    Hosté sehráli přesilovou hru bravurně. Góle už to zavánělo po akci Tomáš Nguyena, který vybruslil před brankoviště a bekhendem nastřelil tyčku. O chvíli později nahodil od pravého mantinelu puk před bránu Tomáš Eis a VÍT KŘESŤAN jej doklepl za záda havlíčkobrodského brankáře! Asistence: Tomáš Eis.
     
    45:41
    Teď bylo pořádně rušno před bránou Matěje Peška. Lukáš Křížek vystřelil puk od levého hrazení, jeho pokus ale ještě šikovně tečoval Michal Přibyl. Puk se od hole domácího útočníka odrazil do výšky a chotěbořský brankář jej se štěstím vyrazil ramenem.
     
    48:20
    Chotěboř právě vstřelila branku!
    Hra se nějakou dobu odvíjela líně, z této letargie ji probouzí LUBOŠ DVOŘÁK! Jeho gólu předcházela vyražená střela Tomáše Eise, jenž dostal šanci na reparát. V druhém pokusu mu střela buď tak nesedla, nebo v tom byl úmysl, každopádně z toho byla nádherná přihrávka na střelce branky, jenž pohodlně zametl puk do odkryté části klece! Asistence: Tomáš Eis, David Bušek.
     
    50:48
    Bruslaři mají šanci oplatit stejnou mincí, pomoci by jim mohla přesilová hra. Patrik Mašek (CHO) se totiž provinil hákováním a usedá za dvířka trestné lavice.
     
    52:48
    Domácím se přesilová hra příliš nevyvedla. Nejblíže gólu byl Daniel Homola, byl ale v tísni a zblízka Peška neprostřelil. Nebezpečně pálil také Jakub Rubner, z okraje pravého kruhu zamířil však těsně vedle. Z mezikruží se netrefil ani Jiří Přibyl.
     
    54:17
    BK Havlíčkův Brod B právě vstřelil branku! Domácí mužstvo přidává druhou branku po nádherné akci. K puku se na levém křídle dostal MARTIN POLÁK a ujížděl sám na bránu. Brankáře poslal k ledu dlouhou kličkou do bekhendu a pak nekompromisně zavěsil puk pod víko! Za jeho hokejovou parádu se mu uklonil i gólman Marek! Bez asistence.
     
    58:48
    Domácí byli pod tlakem a David Marek si připsal kupu úspěšných zákroků. Bruslaři se dlouho bránili, přesto Tomáš Cejpek ještě našel sílu, aby ujel do úniku. Po krátké kličce hledal mezírku mezi Peškovými betony, kudy ale puk do sítě neproklouzl!
     
    59:07
    Ještě jednou se vylučovalo. Za podražení musel pykat Václav Svoboda (CHO). Bruslaři ještě 9 sekund před koncem zkoušeli štěstí ve hře bez brankáře, ani šest hráčů v poli ale ke vstřelení třetí branky nepomohlo.
     
    Konec zápasu.
     
    Třetí třetina byla gólově nejbohatší. Chotěboř splnila svůj standard dvou branek na třetinu, se dvěma čestnými trefami ovšem přispěchali i domácí. Přílišné drama se ale nekonalo, hosté měli dostatečný náskok, a tak si připisují další tři body do tabulky.
     
    Víc už se toho v Kotlině nestane. Děkuji vám za pozornost a přeji hezký zbytek zkráceného pracovního týdne. U dalších onlajnů se budu těšit zase na počtenou. (20:35:01)

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 41. Cejpek (Homola), 55. Polák – 6. Svoboda (Bušek), 18. Krejčí, 24. Činčila (Vácha, Křesťan), 25. Dvořák, 44. Křesťan (Eis), 49. Dvořák (Eis, Bušek)


    BK Havlíčkův Brod B: Marek (Hanák) – Rubner, M. Semrád, Krajcigr, Motl, Pecen, Hrabaň – Piskač, Hynek "A", Jelínek, Křížek, M. Přibyl, J. Přibyl, Cejpek "C", Polák, Homola
    HC Chotěboř: Pešek (Hamarič) – Mendl, Bušek, Musílek, Mašek, J. Ludvík, T. Krejčí, Vácha "C" – Hospodka, Eis, Hlídek, Vlček, Nguyen, Dvořák "A", Křesťan, Svoboda, Činčila

    Rozhodčí: Radim Prchal – Zbyněk Louda, Petr Pošvář
    thejrc.org