Chabarovsk – Petrohrad 2:3 (kon.) | Vladivostok – Dynamo Moskva 4:5 (kon.) | Kunlun – Minsk 0:2 (kon.)
Čerepovec – Jekatěrinburg 2:5 (kon.) | N.Novgorod – Čeljabinsk 1:4 (kon.) | Spartak Moskva – Toljatti 4:2 (kon.)
Riga – Magnitogorsk 0:3 (kon.)
konec
Amur Chabarovsk
2:3 (1:1, 0:1, 1:1)
SKA Petrohrad
Čtvrtek 16.11.2017, 10:30 • Platinum Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:59
    Zohorna skvěle tečoval rychlé nahození od modré čáry! Jemné usměrnění puku z předbrankového prostoru šlo přesně do Koskinena.
     
    59:06
    Domácí dostali puk do útočného pásma. Je tady timeout domácích a následovat se bude s prázdnou bránou.
    56:33 Alexandre PICARD - 2:3
     
    56:33
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Téměř z ničeho přichází snížení na rozdíl jediné branky. Vysoký oblouček Klopova doputoval k nebráněnému ALEXANDREU PICARDOVI, který měl místo na pravé straně útočného pásma a svižnou střelou našel mezeru mezi pravou rukou a tělem Koskinena! Kouč Oleg Znarok ještě pomocí Coach's Challenge reklamoval ofsajd, nicméně ten nebyl prokázán a branka platí. Dmitrij Klopov, Michal Jordán.
     
    52:58
    Nečekaně se do šance dostal Dědunov, který se chopil volného kotouče zhruba metr a půl před Koskinenem. Střela trefila jen rameno finského gólmana.
     
    45:29
    Chabarovsk teď dobře tlačí a Picard nyní mohl snížit. V bezprostřední blízkosti Koskinena však kotouč tečoval těsně mimo tři tyče.
     
    45:00
    Zničehonic se teď Potěchin zjevil před Koskinenem! Jenže bekhendové zakončení poslal pouze do připraveného gólmana.
    40:24 Sergej KALININ - 1:3
     
    40:24
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Hosté třetí třetina zahájili zbytkem přesilové hry a jdou do dvougólového vedení. Po přechodu do útočného pásmu zůstal osamocený SERGEJ KALININ, který dostal výbornou přihrávku od Karpova a poté zprava v pohodě skóroval do odkryté poloviny brány. Asistence: Maxim Karpov, Jarno Koskiranta.
     
    39:15
    Jenže ani v závěru třetiny si Metsola neoddechne. Dmitrij Klopov (CHA) se dopustil držení protihráče.
     
    39:15
    Obrovský tlak do brankoviště domácího celku. Kalinin puk rychle dostal zpoza brány a zblízka ohrozil domácího gólmana. Ten odolala a poradil si i s několik dorážkami!
     
    35:36
    Alexandre Picard (CHA) dostává dvouminutová trest za vysokou hůl. Šance na navýšení vedení pro SKA.
     
    29:23
    Sekáním se teď provinil Andrej Zubarev (PET). Přesilová hra ve prospěch Amuru.
     
    25:18
    Dvě velké šance teď spálil Prochorkin. Hostující útočník se dvakrát dostal mezi kruhy, ale ani jednou zblízka nepřekonal skvěle chytajícího Metsolu!
    23:59 Jegor JAKOVLEV - 1:2
     
    23:59
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Metsola je odčarován a je SKA znovu vede. Od Šipačova šel puk zpoza brány až na modrou čáru, kde byl připravený Rundblad. Švédský obránce se skvěle podíval, spatřil najíždějícího si JEGORA JAKOVLEVA a přesnou nabídkou našel jeho hokejku. Jakovlev pak kotouč usměrnil mimo dosah domácího brankáře. Asistence: David Rundblad, Nikita Gusev.
     
    22:13
    Znovu skvělý Metsola. Tentokrát domácí gólman čelil dvěma dorážkám z bezprostřední blízkosti od Kovalčuka. Hvězdného forvarda SKA však finský brankář vychytal.
     
    21:42
    Do velmi dobré pozice se dostal Sergej Kalinin, kterého oslovil Rykov! Střela osamoceného Kalinina šla pouze do přesunujícího se Metsoly.
     
    19:06
    Další komplikace pro Petrohrad. Příliš důrazný byl u mantinelu Sergej Plotnikov (PET) a také on si po ataku na Koláře odsedí trest za vražení na hrazení.
     
    18:15
    Rasskazov byl u střídačky důrazně atakován Iljou Kablukovem (PET), který dostává dvouminutová trest za vražení na hrazení.
     
    17:21
    Nyní však mohl přijít gól na 2:1. Přečíslení dvou domácích borců skončilo nepřesnou střelou Zohorny, který zleva rozvlnil pouze boční síť.
     
    16:14
    Parádní momenty na obou stranách. Tečovaná střela od modré čáry se nejprve odrazila od břevna Koskinenovy brány, rychlé přečíslení na druhé straně zneškodnil Metsola.
    13:01 Oleg LI - 1:1
     
    13:01
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Místo tlaku SKA je tady vyrovnání! Ve vlastním oslabení se kotouče chopil Byvalcev, který počkal na ideální moment a pak dokonalou přihrávkou našel OLEGA LI! Domácí útočník šel sám na Koskinena a vyrovnání zařídil fantastickou střelou do horního rohu brány. Asistence: Alexej Byvalcev.
     
    12:28
    Sekáním se provinil Bogdan Potěchin (CHA). První přesilová hra ve prospěch Petrohradu.
     
    11:26
    Teď byli hosté blízko dalšímu gólu. Výbornou přihrávku na pravou stranu obdržel Plotnikov, který neváhal a z prvního doteku poslal tvrdou ránu. Metsolovi puk propadl, nicméně před brankovou čárou touš zastavil domácí obránce.
    08:39 Dinar CHAFIZULLIN - 0:1
     
    08:39
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    A nyní už přichází první branka zápasu. Po rychlém přechodu přes střední pásmo se kotouč dostal na hokejku DINARA CHAFIZULLINA. Hostující obránce se zničehonic zjevil u levého kruhu a fantastickou střelou přes obránce se trefil do horní části Metsolovy brány. Asistence: Patrik Hersley, Sergej Plotnikov.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 14. O. Li (Byvalcev), 57. Picard (Klopov, Jordán) – 9. Chafizullin (Hersley, S. Plotnikov), 24. J. Jakovlev (Rundblad, N. Gusev), 41. Kalinin (Karpov, Koskiranta)


    Amur Chabarovsk: Metsola (Alikin) – J. Kolář (C), Jordán, Kondratěv, Chabarov, Averin, Kuzmin, Jančevskij – Byvalcev, T. Zohorna, O. Li – Gorškov, Vl. Ušenin, Vj. Ušenin – Rasskazov, Litovčenko, Potěchin – Klopov, Dědunov, Jurtajkin – Picard.
    SKA Petrohrad: Koskinen (Korobjov) – Vojnov, Zubarev, Chafizullin, Hersley, Rundblad, J. Jakovlev, Gavrikov, Rykov – Kovalčuk (C), Kalinin, Prochorkin – S. Plotnikov, Šipačov, N. Gusev – Koskiranta, Tichonov, Karpov – Kablukov, Ketov, Barabanov.

    Rozhodčí: Morozov, Gašilov – Šalagin, Šišlo

    Diváci: 7 149
    thejrc.org