Detroit – Calgary 8:2 (kon.) | Chicago – NY Rangers 6:3 (kon.) | Anaheim – Boston 4:2 (kon.)
konec
Detroit Red Wings
8:2 (4:1, 2:1, 2:0)
Calgary Flames
Čtvrtek 16.11.2017, 01:30 • Little Caesars Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    Detroit Red Wings

    Red Wings po solidním vstupu do sezóny zaznamenali sérii šesti porážek v řadě a propadli se mimo příčky zaručující účast v play-off. Od té doby odehráli sedm dalších střetnutí, čtyřikrát z toho vyhráli, ovšem předchozí dva duely pro ně znovu nedopadly příliš dobře. Na ledě svého dnešního soupeře Rudá křídla padla 3:6 a o dva dny později brala s Columbusem jen jeden bod za prohru po nájezdech. Ve Východní konferenci Detroitu patří až dvanácté místo, ovšem na osmou pozici ztrácí jen dva body.

    Nejproduktivnější hráči:
    1. A. Mantha – 16 bodů (8+8)
    2. D. Larkin – 15 bodů (2+13)
    3. M. Green – 14 bodů (1+13).
     
    Calgary Flames

    Kanadský tým má za sebou poměrně úspěšnou šňůru sedmi domácích zápasů v řadě, během které prohrál s Dallasem a Vancouverem, ale jinak si připsal výhry nad silnými soupeři z Washingtonu, Pittsburghu nebo St. Louis. V tabulce Západní konferenci si Calgary polepšilo na dvacet bodů, se kterými před dnešními zápasy drží sedmé místo s pouze dvoubodovou ztrátou na čtvrtý Nashville.

    Nejproduktivnější hráči:
    1. J. Gaudreau – 24 bodů (7+17)
    2. S. Monahan – 16 bodů (8+18)
    3. M. Tkachuk – 13 bodů (4+9).
     
    Vzájemné zápasy

    10.11.2017 Calgary – Detroit 6:3
    04.03.2017 Calgary – Detroit 3:2 po prodl.
    21.11.2016 Detroit – Calgary 2:3
    21.12.2015 Detroit – Calgary 4:2
    24.10.2015 Calgary – Detroit 3:2 po prodl.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Detroit Red Wings: Howard (Mrázek) – Jensen, Kronwall (A), Green, Ouellet, Daley, Ericsson – Nyquist, Zetterberg (C), Mantha – Athanasiou, D. Larkin, Tatar – Abdelkader (A), Nielsen, Booth – Witkowski, Glendening, S. Wilson.

    Calgary Flames: Läck (Gillies) – Stone, Kulak, Hamonic, Brodie, D. Hamilton, Giordano (C) – Ferland, Monahan (A), J. Gaudreau – Frolík, Backlund, Tkachuk – Jágr, Jankowski, S. Bennett – Brouwer (A), Lazar, Versteeg.

    Rozhodčí: Sutherland, Pollock – Driscoll, Berg.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:21
    Nielsen vyhrál úvodní buly a odstartoval první nápor Detroitu. Sám ale vystřelil nepřesně a náslendý pokus Ericssona srazil Ferland do rohu.
     
    00:40
    Na druhé straně Gaudreau netrefil branku při teči z bezprostřední blízkosti a Rudá křídla dostaly puk do středního pásma.
     
    01:19
    Michael Frolík dostal hodně prostoru na pravém křídle, kde si vybruslil před kruh, ale trefil jenom Xaviera Ouelleta.
     
    01:45
    Athanasiou s Larkinem a Tatarem potrápili hostující obranu, ale Läckovi po souhře u jeho klece žádnou práci nepřidělali.
     
    02:18
    Lazar zadovkou nechal puk Brouwerovi, ke kterému ale velmi rychle přistoupil Mantha a čistě ho přišpendlil na mantinel.
     
    02:38
    První střela na branku Calgary přišla z hokejky Nyquista, jenž svého krajana ale nepřekonal z místa u levého mantinelu.
     
    03:13
    Red Wings s velkým respektem přihlíželi kličkování Jaromíra Jágra, který se poměrně snadno dostal až do střelecké pozice, jenže bekhendem nenašel skulinku mezi betony Howarda.
     
    03:50
    Nielsen poslal puk na pravé křídlo k Abdelkaderovi, jenž se neúspěšně snažil překvapit Läcka střelou z hodně těžkého úhlu.
     
    04:18
    Oba týmy střídají, a tak TJ Brodie vyčkává za hostující brankou.
     
    04:41
    Giordanova dělovka od modré čáry nebyla přesná. O pár sekund dříve bezúspěšně zakončoval také Tkachuk.
     
    04:58
    Michael Frolík vystavil stopku střele Anthonyho Manthy a přitom srazil kotouč do ochranné sítě v útočném pásmu Detroitu.
     
    05:35
    Detroit právě vstřelil branku!
    Domácí se v šesté minutě radují z vedoucí trefy! Třetí útok Flames propadl ve středním pásmu a hned tři soupeři se díky tomu dostali do přečíslení proti Brodiemu, který si do vlastní branky srazil přihrávku ANDREASE ATHANASIUA, jenž původně hledal v tandemu jedoucího Larkina. Bez asistence.
    05:35 Andreas ATHANASIOU - 1:0
     
    06:31
    Larkin tak dlouho držel puk na místě, až mu ho soupeři uzmuli. Brouwer ho ale neudržel na hostujících hokejkách a opět útočí Rudá křídla.
     
    07:13
    Tatarova šanci z mezikruží musel likvidovat Eddie Läck, který vzápětí sledoval protiútok Gaudreaua, ale ani jeho samostatná akce gólem neskončila.
     
    07:25
    Detroit právě vstřelil branku!
    Poměrně rychle Red Wings vedou už o dvě branky! Zetterberg nezpracoval puk po jeho odrazu od mantinelu, Mantha ho vzápětí chytře nechal projít mezi nohama do mezikruží ke GUSTAVU NYQUISTOVI, jenž se nezalekl své šance a nikým nehlídán vypálil zápěstím mimo dosah Eddieho Läcka. Asistence: Henrik Zetterberg, Anthony Mantha.
    07:25 Gustav NYQUIST - 2:0
     
    08:01
    Rychlá odpověď Plamenů se nekoná, útok s Michaelem Frolíkem na křídle se totiž vystavil do postavení mimo hru.
     
    08:13
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Gustav Nyquist – 2 min., vysoká hůl).
     
    08:21
    Monahan vyhrál buly v útočném pásmu, přes obránce se pak kotouč dostal do levého kruhu, ovšem Howard si počkal na avizovanou střelu od Gaudreaua.
     
    08:37
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Flames využívají přesilovku a snižují domácí náskok na polovinu! Brodie jako režisér na modré čáře rozdával puky do stran, Howard další zakončení Gaudreaua vyrazil u pravé tyče jen před sebe a MICHEAL FERLAND ve spolupráci s Versteegem snad na pátý pokus protlačil kotouč za gólmanův beton, kde přešel brankovou čáru jen o pár centimetrů. To ostatně odhalila až kontrola u videa. Asistence: Johnny Gaudreau, TJ Brodie.
    08:37 Kris VERSTEEG - 2:1
     
    08:52
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Johnny Gaudreau – 2 min., vysoká hůl).
     
    09:15
    Red Wings po rychlém vyhození hostů přešli nanovo do útočného pásma, kde pokračují v kombinaci i po vyražené střele od Greena.
     
    10:12
    Čtveřice hráčů Calgary doslova vytlačila domácí tým do středního pásma, oba týmy vzápětí odjely střídat a Detroit se mezitím dostal do ofsajdu.
     
    10:52
    Hosté v plném počtu.
     
    11:14
    První oslabení Flames sehráli velmi dobře a o pár sekund později už musel do akce Howard, jenž pokryl Hamiltonovu nepříliš prudkou střelu z vrcholku pravého kruhu.
     
    11:52
    Domácí nasazují proti Jágrovi formaci s rychlíky Larkinem a Athanasiouem. České legendě tak dnes rozhodně není co závidět.
     
    12:31
    Teď už má Calgary na ledě první formaci s Monahanem a Gaudreauem, ani ti se však v útočném pásmu nijak neprosadili.
     
    13:11
    Lazar po dalším nebezpečném odrazu puku od mantinelu zastavil finální pas Zetterberga na Bootha, který již číhal na pravé straně v palebné pozici.
     
    13:44
    Howard si rozmyslel rozehrávku před rozjetým Frolíkem, jehož zásluhou se bude vhazovat v útočném pásmu klubu z Alberty.
     
    14:22
    Domácí si nenadělali žádné problémy po vlastním icingu, kotouč dostali doprostřed hřiště a tam se svým parťákem z obrany kombinuje Michael Stone.
     
    14:38
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Mikael Backlund – 2 min., nedovolené bránění).
     
    15:37
    Wings se museli vrátit pro puk až za vlastní klec. Posléze se přece jenom usadili v útočném pásmu, nicméně Läck zastavil střelu z první v podání Tatara.
     
    15:44
    Detroit právě vstřelil branku!
    Larkinem vyhrané vhazování se stalo důležitým faktorem u třetí gólu Red Wings! Athanasiou po přihrávce od Greena dal do mezikruží chytrou pobídku na teč, kterou zužitkoval ANTHONY MANTHA. Jeho první pokus Läck sice vyrazil, ale domácí útočník přispěchal s dorážkou, na kterou už švédský gólman neměl nárok. Asistence: Andreas Athanasiou, Mike Green.
    15:44 Anthony MANTHA - 3:1
     
    17:01
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Luke Witkowski – 2 min., krosček).
     
    17:17
    Detroit právě vstřelil branku!
    Po gólu v přesilovce Rudá křídla skórují také v oslabení! Versteeg upadl na modré čáře a Brodieho přihrávka se tak stala snadnou kořistí pro DYLANA LARKINA, jenž se v přečíslení dvou na jednoho stahovačkou zbavil Brodieho a sám vystřelil švihem z levého kruhu k vzdálenější tyči. Bez asistence.
    17:17 Dylan LARKIN - 4:1
     
    18:15
    Pochopitelně pokračuje hostující přesilovka, během které se na ledě objevil i Jágr. Právě od jeho helmy se puk odrazil do výstroje Howarda, jenž přerušil hru.
     
    18:37
    Monahan přenesl těžiště hry doleva, odkud mu Gaudreau kotouč vrátil, ale hostující útočník střelou z mezikruží na Howarda nevyzrál.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:01
    Domácí v plném počtu.
     
    19:18
    Hamilton udělal velkou chybu, když namazal Athanasiouvi. Ten se zadarmo dostal do slušné šance, jenomže prudká střela z jeho hokejky neletěla mezi tři tyče.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Hráči Detroitu sehráli jednu z nejlepších třetin v sezóně a při cestě do kabiny je zaslouženě vyprovází ovace fanoušků. Red Wings využili jednu přesilovou hru, k tomu přidali i jeden zásah v oslabení a po dvaceti minutách tak vedou nad Calgary 4:1. Flames ve statistice střel zaostávají jen minimálně, své soupeře ale pustili k několika protiútokům a za to zaplatili hned několika góly, kterým zaskakující Läck neměl možnost zabránit.
     
    Statistiky po 1. třetině:

    Střely na branku: 12 – 11
    Zablokované střely soupeře: 4 – 4
    Trestné minuty: 4 – 4
    Využité přesilové hry: 1/2 – 1/2
    Bodyčky: 8 – 5
    Vyhraná vhazování: 43% – 57%.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:39
    Čárový sudí hlasitě signalizuje ofsajd Red Wings, kteří tak musí vyklidit své útočné pásmo.
     
    21:06
    Gaudreau se velmi odvážně pustil mezi čtyři hráče v rudých dresech, ti ho po výjezdu z krátkého mantinelu k zakončení nepustili.
     
    21:26
    Dougie Hamilton se nenechal obrat o puk na pravé strany a vyslal skrytou střelu, se kterou Howard neměl žádné větší komplikace.
     
    22:09
    Athanasiou se už poněkolikáté dostal k volnému puku, jenže nyní jeho přihrávku pokazil Jágr, jenž vzápětí zahákoval Larkina, ale rozhodčí byli shovívaví.
     
    22:35
    Brodie byl u všech čtyř inkasovaných branek a teď znovu přidělal svému týmu starosti, když špatně rozehrál a z toho resultovala střela tečovaná Glendeningem. Läck ale byl na místě a chybu svého parťáka napravil.
     
    23:02
    Opět v permanenci Läck, který hrudníkem vyrazil před sebe rychlou střelu zápěstím z hokejky Bootha. Naštěstí pro hosty v blízkosti branky nebyl žádný dorážející hráč.
     
    23:39
    Stone chtěl překvapit Howarda dělovkou od modré čáry, domácí brankář se nachytat ale nenechal a posléze zasáhl i proti Hamonicovi.
     
    24:13
    Backlund fauloval Zetterberga a domácí tým tak hraje v ponechané výhodě. Zatím ale jen na vlastní polovině.
     
    24:21
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Mikael Backlund – 2 min., podražení).
     
    24:27
    Detroit právě vstřelil branku!
    Smolný zápas pro Calgary pokračuje pátým kotoučem za zády brankáře Läcka! Larkin vyhrál buly na modrou čáru ke Greenovi, Nielsen si poté sjel do nulového úhlu a jeho střelu přesně do vzdálenějšího horního rohu branky tečovala výborně nastavená hokejka ANTHONYHO MANTHY. Asistence: Frans Nielsen, Mike Green.
    24:27 Anthony MANTHA - 5:1
     
    24:27
    Pátý inkasovaný gól už přinutil udělat hosty změnu v brankovišti, ze kterého odchází Eddie Läck. Do hry naopak nastupuje klubová trojka Jon Gillies.
     
    25:57
    Sražený puk se odrazil příhodně pro Giordana, který ale trochu otálel se střelou z vrcholku levého kruhu a Howard ji ramenem vyrazil nad mantinely.
     
    26:13
    Nielsen nabral rychlost na hodně malém prostoru, tím se dostal za hostující obranu, ale Gillies v premiérovém zákroku obstál.
     
    26:49
    Wilson byl na levém křídle nalepený na mantinel a přišel o puk, se kterým se Plamenům zatím nedaří vycestovat ani za červenou čáru.
     
    27:36
    Čtvrtý útok Calgary splnil svůj úkol a vybojoval puk v útočném pásmu. Kronwallova ztráta ale neznamenala pro Wings žádnou pohromu.
     
    27:55
    Luke Witkowski si dal kotouč na bekhend, jenže zleva nezamířil přesně a Gillies tentokrát nemusel vůbec zasahovat.
     
    28:34
    Domácí hokejisté na letě létají a jsou u všech kotoučů jako první. Z toho vyplynula další Daleyho střela z nulového úhlu, kterou Gillies u pravé tyče pokryl.
     
    29:32
    Stone se zmohl jenom na nahození ze středního pásma, které si dojeli Red Wings, nicméně sami se s kotoučem daleko nedostali.
     
    30:16
    Flames se po velké bitvě na pár sekund usadili v útočném pásmu. Hamiltonova střela ale neprošla přes bránící hráče a vše zakončil odpískaný ofsajd.
     
    31:09
    Athanasiou přebruslil Kulaka a natlačil své tělo až před Gilliese, který ho nenechal skórovat a schoval kotouč do výstroje.
     
    31:27
    Bennett si všiml volné pravé strany, kde se zjevil Jágr. Ten si to namířil na osu hřiště, jenže Jensen se mezitím stihl vrátit a střelu zablokoval.
     
    31:49
    Třetí útok Flames se poprvé v zápase usadil v útočné třetině, ani Bennett při střele z pravého kruhu ale nic nezměnil na čtyřgólovém manku svého týmu.
     
    32:34
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Howard podruhé kapituluje a Plameny korigují skóre na 2:5! Hamilton potáhl puk středním pásmem a roztáhl hru doprava na Ferlanda, jenž počkal na přijíždějícího JOHNNYHO GAUDREAUA a ten se prosadil smrtící střelou zápěstím, která zapadla pod břevno za bezmocným Howardem. Asistence: Micheal Ferland, Dougie Hamilton.
    32:34 Johnny GAUDREAU - 5:2
     
    32:57
    Domácí to poměrně často zkoušejí z takřka nemožných úhlů. Athanasiou byl minimálně čtvrtým takovým hráčem, nicméně Gillies drží své čisté konto i nadále.
     
    33:33
    Hokejka Michaela Stonea ztečovala puk do ochranní sítě lemující útočné pásmo Red Wings. Následuje reklamní pauza.
     
    33:59
    Mark Giordano jenom tak nahazoval od modré čáry, jenže Witkowski nepustil kotouč do závaru vytvořeného před brankovištěm.
     
    34:28
    Andreas Athanasiou tentokrát vyslal jenom propagační střelu z pravé strany, kterou alespoň získal buly v útočném pásmu Rudých křídel.
     
    34:53
    Jágr vybojoval puk u zadního mantinelu, jeho kolegové z útoku se pak natlačili před Howarda, ale ten se v menším zmatku nenechal překonat.
     
    35:27
    Elitní lajna Calgary zvolila nahození ze středního pásma, Howard ho u levé tyčky zastavil a rozhodl se přerušit hru za cenu vhazování v jeho blízkosti.
     
    35:50
    Ferland chtěl narazit Monahanovi, ale ten byl zahákován Abdelkaderem, jenž inkasuje menší trest. Flames dostávají k dispozici třetí přesilovku.
     
    36:15
    Hosté se usadili v útočném pásmu, jenže to se změnilo ihned po zablokované střele Krise Versteega.
     
    36:45
    Gaudreau natáhl zpoza levého kruhu, branku sice netrefil, ale Calgary ještě pokračuje v menším náporu.
     
    37:10
    Gaudreauova další rána neprošla a dopředu už se zase hnal Larkin, který zvolil střelu z úhlu a tou minul Gilliesovo pracoviště.
     
    37:50
    Domácí v plném počtu.
     
    38:02
    Giordanova dělovka z delší vzdálenosti letěla hodně mimo. Protiútok Red Wings pak byl zneškodněný a hra se nakonec přerušila, neboť puk vyletěl na jednu ze střídaček.
     
    38:26
    Jankowski přihrál do druhé vlny Kulakovi, jehož pokus možná tečoval Bennett, každopádně kotouč letěl vedle domácí branky.
     
    38:43
    Jankowski přijal pas od Frolíka a vystřelil jen do zadního mantinelu. Puk se od něj nepříjemně odrazil do brankoviště a nechybělo moc, aby si slajdující Howard pravou nohou srazil puk do vlastní sítě.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:16
    Detroit právě vstřelil branku!
    Tak to byla opravdu chytrá akce domácích hráčů, kteří znovu vedou už o čtyři góly! Dylan Larkin se zmocnil puku za vlastní brankou a ještě z obranného pásma zcela úmyslně napálil zadní mantinel. Od něj se kotouč odrazil před sprintujícího JUSTINA ABDELKADERA, jenž se ocitl za posledním bekem Flames a zkušeně propálil Jona Gilliese. Asistence: Dylan Larkin.
    39:16 Justin ABDELKADER - 6:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina se kanadskému celku vydařila mnohem lépe, po navýšení Manthy byl několik minut lepším týmem a zaslouženě snížil zásluhou ve velké formě hrajícího Gaudreaua. Následnou přesilovku Flames ale nevyužili a neproměnili ani několik dalších šanci, za což je v poslední minutě nekompromisně ztrestal Justin Abdelkader. Red Wings tedy vedou 6:2 a pravděpodobně svému soupeři oplatí pár dní starou porážku z ledu Calgary.
     
    Statistiky po 2. třetině:

    Střely na branku: 20 – 21 (12:11, 8:10)
    Zablokované střely soupeře: 12 – 5
    Trestné minuty: 6 – 6
    Využité přesilové hry: 2/3 – 1/3
    Bodyčky: 10 – 8
    Vyhraná vhazování: 62% – 38%.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:22
    Hamiltonovu přízemní střelu Howard jenom vyrazil, ovšem blížícímu se Monahanovi projel puk mezi nohama a nemohl tak dorážet.
     
    40:59
    Red Wings zahrozili Abdelakaderem a Athanasiouem, oba muže v červeném dresu ale Gillies vychytal.
     
    41:22
    Athanasiou během jednoho střídání vystřelil hned třikrát, v posledním případě už Gillies kotouč udržel a přerušil hru.
     
    41:56
    Jágr zachytil puk na útočné modré a intuitivně bekhendem přihrával za svá záda, kde ale nebyl Bennett ani Jankowski.
     
    42:25
    Curtis Lazar se snažil nabrat rychlost a z pozice levého křídle bekhendem vystřelil. Puk však proletěl nad Howardovou klecí.
     
    43:25
    Glendening se snažil zašlápnout puk u hrazení, avšak rozhodčí nechal pokračovat ve hře. Z toho vydělali domácí, neboť Flames odpálili kotouč na icing.
     
    43:35
    Mike Green pálil od modré okamžitě po vhazování. Za Gilliesem zazvonila tyčka, která v nenápadné situaci pomohla hostujícímu mužstvu.
     
    44:40
    Mikael Backlund je dnes naprosto neviditelný, což platí o celé druhé formaci Flames. Švédský útočník to změnil střelou z levého kruhu, jež skončila v lapačce Howarda.
     
    44:41
    Americký gólman ve službách Rudých křídel po zákroku sekl do lýtek Tkachuka a vyfasoval za to dvouminutový trest, jenž odpyká Tomáš Tatar.
     
    44:57
    Glendening vyhrál vhazování za sebe a Jensen se nepáral s kotoučem, který odpálil přes celé kluziště do bezpečí.
     
    45:15
    Jon Gillies musel zasahovat proti nástřelu z poloviny hřiště. Přesilovka se Plamenům zatím vůbec nedaří.
     
    45:46
    Znovu a znovu domácí odpalují kotouče na svou útočnou polovinu. Na nějaké výraznější zdramatizování to v této chvíli nevypadá.
     
    46:07
    Giordanovi se dnes ve střelbě moc nedaří. I teď byl jeho pokus zablokovaný Witkowskim.
     
    46:29
    Hostující kapitán opět pálil a znovu trefil jen jednoho ze clonících protihráčů, od něhož šel puk mezi modré čáry.
     
    46:41
    Domácí v plném počtu.
     
    47:06
    Frolíkova nenápadná střela z otočky skončila u Howarda, před kterým byl během dorážky úplně volný Bennett, jenže ani tomu se nepovedlo dostat puk do sítě.
     
    47:26
    Na druhou stranu hřiště se s pukem na hokejce dostal Tomáš Tatar, střela slovenského útočníka ale letěla mimo Gilliesovu klec.
     
    47:59
    Hraje se dlouho bez přerušení a víceméně ve středním pásmu, což domácímu celku pochopitelně naprosto stačí.
     
    48:49
    Teď je to hlavně o osobních soubojích a bruslení. Ani jednomu z mužstev se nedaří držet puk na delší dobu.
     
    49:05
    Až Mike Green napřáhl ke střele od modré čáry a Gillies musel vytěsnit kotouč do rohu, kde byli další domácí hokejisté.
     
    49:46
    Po dlouhé době se hra přerušila kvůli ofsajdu ze strany Flames. Pokračovat se bude po krátké reklamní přestávce.
     
    50:05
    K překvapení všech se puk odrazil ze zadního mantinelu před domácí branku, jenomže Mikael Backlund ve velmi dobré šanci zblízka přestřelil.
     
    50:46
    Nyquist si vyměnil několik přihrávek se svým krajanem Zetterbergem, který se rozhodl pálit, ale trefil jen předním stojícího Jankowského.
     
    51:17
    Kronwallova střela z levého konce modré čáry neměla šanci na úspěch a Jágrův útok s velkou námahou vytlačil domácí tým aspoň do středního pásma.
     
    51:59
    Kris Versteeg přejel modrou čáru v nevhodnou dobu a čárový arbitr proto oprávněně odpískal postavení mimo hru.
     
    52:28
    Ferland se srazil s Monahanem a vzápětí dal špatnou přihrávku směrem ke svým obráncům, kteří se museli vrátit až za Gilliese.
     
    53:00
    Z další nepřesnosti Calgary resultuje hvizd zakázaného uvolnění. Toť rovným sedm minut před koncem zápasu.
     
    53:34
    Backlundův příklep z levé strany Howard betonem vyrazil do mezikruží, odkud přišla Frolíkova dorážka, ale i tu americký brankář zneškodnil.
     
    54:04
    Frolíkův protiútok narušila bitka mezi Kulakem a Witkowskim! Oba hlavní protagonisté vyfasovali pětiminutové tresty, nicméně pro Flames je velká škoda, že jejich přečíslení tři na jednoho muselo skončit předčasně.
     
    54:04
    Tak to je nevídané! Během reklamní přestávky mezi střídačkami vznikla další bitka, během které Mantha bušil do Hamonica i v momentě, kdy oba už leželi na domácí střídačce! Do šarvátky se mezitím zapojili kompletní pětky včetně brankářů!
    54:04 Hromadná šarvátka
     
    54:04
    Stále se nehraje, neboť rozhodčí sepisují seznam trestů.
     
    54:04
    Vyloučení v týmu Calgary Flames:
    Jon Gillies – 2 min., nesportovní chování.
    Matthew Tkachuk – 5 min. + osobní trest do konce utkání, nesportovní chování
    Travis Hamonic – 5 min., bitka + 10 min. osobní trest, nesportovní chování
    Mikael Backlund – 2 min., nesportovní chování + osobní trest do konce utkání, nesportovní chování
    Troy Brouwer – 10 min. osobní trest, nesportovní chování.

    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings:
    Jimmy Howard – 2 min., nesportovní chování
    Anthony Mantha – 5 min., bitka + osobní trest do konce utkání, nesportovní chování.
     
    54:12
    Po dlouhé prodlevě se opět hraje. Red Wings mají k dispozici pětiminutovou přesilovku.
     
    54:37
    Justin Abdelkader nebyl daleko od svého druhého gólu, z vnitřní hrany pravého kruhu pro vhazování ale vystřelil těsně vedle.
     
    55:17
    Mikael Backlund během hry něco utrousil směrem k rozhodčím a inkasoval dvě minuty za nesportovní chování. Red WIngs si zahrají 120 sekund v pěti proti třem!
     
    55:49
    Rudá křídla se usadila v útočné třetině, do koncovky se ale netlačí a v poklidu kombinují.
     
    56:10
    Detroit právě vstřelil branku!
    Domácí se konečně odhodlali vystřelit a hned z toho je sedmý gól! Green s Larkinem úplně zastavili na ose hřiště, první jmenovaný nakonec přihrál do pravého kruhu a ANDREAS ATHANASIOU perfektně zavěsil střelou zápěstím. Asistence: Dylan Larkin, Mike Green.
    56:10 Andreas ATHANASIOU - 7:2
     
    56:47
    Pokračuje klasická početní výhoda Red Wings. Přihlíží tomu hodně prořídlé střídačky obou týmů.
     
    57:22
    Ani jeden z týmů už nehraje naplno. Dobře vidět to šlo při Bennettově úniku, se kterým se obránci Detroitu stihli v pohodě vrátit.
     
    58:11
    Lazar napadal rozehrávku Howarda, jenž zachoval chladnou hlavu a přihrávkou o zadní mantinel předal puk svým obráncům.
     
    58:37
    Detroit právě vstřelil branku!
    Závěr zápasu se už jenom dohrává, avšak Red Wings přesto navyšují svůj náskok! Jeden z hostů vypálil z kruhu pro vhazování, po zásahu Gilliese se puk od několika bruslí odrazil k LUKEU GLENDENIGOVI, který ho dorazil do sítě. Asistence: David Booth, Nick Jensen.
    58:37 Luke GLENDENING - 8:2
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:04
    Hosté v plném počtu.
     
    59:56
    Ještě jedna bitka mezi Ericssonem a Bennettem! Moc úderů během ní nepadlo, neboť ji rozhodčí raději uťali v jejím průběhu. Domácí hráč vyfasoval 2+2 hrubost, hostující jen dvojku za vysokou hůl.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Poslední dvacetiminutovka moc hokeje nepřinesla, místo toho bylo k vidění několik bitek a osobních trestů do konce zápasu. Detroit si svůj náskok ze druhé třetiny bezpečně uhlídal a v závěru přidal nekoncentrovanému soupeři další dva góly, kterými si zajistil největší výhru v sezóně 8:2.
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na branku: 27 – 28 (12:11, 8:10, 7:7)
    Zablokované střely soupeře: 16 – 8
    Trestné minuty: 64 – 67
    Využité přesilové hry: 4/6 – 1/2
    Bodyčky:11 – 13
    Vyhraná vhazování: 59% – 41%.
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Tatar (DET)
    0+0, 2 střely, čas na ledě 17:56
    Jaromír Jágr (CGY) 0+0, 3 střely, čas na ledě 14:57
    Michael Frolík (CGY) 0+0, 2 střely, čas na ledě 12:25
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (04:52:14)

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 6. Athanasiou, 8. Nyquist (Zetterberg), 16. Mantha (Athanasiou, Green), 18. D. Larkin, 25. Mantha (Nielsen, Green), 40. Abdelkader (D. Larkin), 57. Athanasiou (D. Larkin, Green), 59. Glendening (Booth, Jensen) – 9. Ferland (J. Gaudreau, Brodie), 33. J. Gaudreau (Ferland, D. Hamilton)


    Detroit Red Wings: Howard (Mrázek) – Jensen, Kronwall (A), Green, Ouellet, Daley, Ericsson – Nyquist, Zetterberg (C), Mantha – Athanasiou, D. Larkin, Tatar – Abdelkader (A), Nielsen, Booth – Witkowski, Glendening, S. Wilson.
    Calgary Flames: Läck (25. Gillies) – Stone, Kulak, Hamonic, Brodie, D. Hamilton, Giordano (C) – Ferland, Monahan (A), J. Gaudreau – Frolík, Backlund, Tkachuk – Jágr, Jankowski, S. Bennett – Brouwer (A), Lazar, Versteeg.

    Rozhodčí: Sutherland, Pollock – Driscoll, Berg

    Diváci: 19 515
    thejrc.org