Č. Budějovice – Mountfield HK 3:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 3:0 (kon.) | Slavia – Sparta 7:3 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
3:4 (0:1, 1:2, 2:1)
Mountfield HK
Čtvrtek 16.11.2017, 16:30Extraliga staršího dorostu • Skupina C
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Motor České Budějovice: Svoboda (Dvořák) – Šafář, Pánek, Hubata, A. Čížek, Vávra, Pojar – Vaculík, Krcho, Egert, J. Čížek, Silný, Řezáč, Grossman, Masopust, Petřík, Melichar, Hrubec, Holý, Tisoň

    Mountfield HK: Vacek (Šveců) – Řehák, Voňka, Naar, Janoušek, Pěnčík, Kynčl, Kuboš, Šedivý, Jakubec, Síla, Pinkas, Hrabčák, Síla, Lang, Komma, Kašpar, Poppel

    Rozhodčí: Malota – Vavruška, Oudes.
     
    Oba týmy nastupují na hrací plochu a zápas o první místo ve skupině C tak může za malý moment začít!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Úvodní buly vyhráli hosté a jsou tak prvním týmem, který může jít do akce.
     
    00:22
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Pěnčík – 2 min., krosček).
     
    01:01
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Kuboš – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    01:16
    Matěj Šafář dostal přihrávku přesně na vrchol mezi oběma kruhy, ale netrefil. O chvíli později z totožné pozice pálil Jakub Čížek, ale trefil jen břevno!
     
    01:57
    Aleš Řezáč byl další, kdo mohl být prvním střelcem zápasu. Puk, který směřoval před branku, ale netrefil.
     
    02:31
    Hosté dvojnásobné oslabení přečkali. Pěnčík se vrací zpět na led a zapojuje se do obranné hry Mountfieldu.
     
    03:27
    Matěj Síla ihned po přejetí útočné modré napálil kotouč z nápřahu, ale jeho rána se zastavila jen o prvního blokujícího hráče.
     
    04:18
    Matyáš Holý zavezl kotouč do útočného pásma, kde se následně pokusí Motor usadit a ohrozit hostující klec.
     
    04:46
    To se mu nepodařilo a před brankou domácích se usazují Královohradečtí. Jejich kombinace ale zatím k žádnému ohrožení branky nevedla.
     
    05:20
    Ondřej Vaculík zkusil své štěstí, jenže jeho střela si cestu mezi tři tyče nenašla. Byla zblokována.
     
    05:53
    Aleš Řezáč měl nyní puk na holi až příliš dlouho. Z otočky se dostal až do středního pásma. Následně Michal Silný z většího úhlu trefil jen připraveného hostujícího gólmana.
     
    06:57
    Petr Kuboš se dostal v rychlém útočném výpadu ke kotouči až před brankou domácích. Bekhendový pokus ale domácí brankář dokázal vyrazit.
     
    07:51
    Petr Poppel si nyní ve vlastním obranném pásmu počínal velmi dobře. Dokázal zachytit kotouč i hrazení, načež může Mountfield jít na druhou stranu hřiště.
     
    09:39
    Hra se nyní přemisťuje ze strany na stranu, nicméně ani jeden z týmu se v žádné větší střelecké příležitosti neobjevil.
     
    10:24
    Petr Poppel se dostal do ofsajdového postavení, které nakonec sudí klasifikuje jako ofsajd úmyslný. Hra se tedy stěhuje před Denise Vacka.
     
    10:53
    Svoboda si dokázal poradit s nebezpečným útočným výpadem. Položil se na led a melu na brankovišti dokázal zlikvidovat.
     
    11:19
    Krcho posunul kotouč na Vaculíka, ten si ho rychle zpracoval a zamířil do horních pater branky. Tam se ale také objevila lapačka Vacka, který v ni kotouč podržel.
     
    12:06
    Petr Poppel dokázal využít domácího zaváhání při rozehrávce, díky čemuž se dostal do samostatného úniku. Jeho pokus zblízka ale dokázal Daniel Svoboda udržet ve výstroji!
     
    13:24
    Adam Čížek nyní místo podržení kotouče zvolil nahození puku do útočného pásma, kam už pádí Českobudějovičtí presovat.
     
    14:30
    Pánkovu střelu se ještě zkoušel za brankovou čáru usměrnit Ondřej Vaculík, ale natahoval se marně. Střela nakonec končí mimo brankovou konstrukci hostí.
     
    15:33
    Jan Vávra vyslal od modré dobrou střelu, nicméně Vacek na ni viděl a včas ji vyrazil.
     
    15:42
    Hradec právě vstřelil branku!
    Máme tu první gól utkání a šťastnější mohou prozatím být Hradečtí! PETR POPPEL dostal dobrou přihrávku přesně před branku, odkud následně zamířil do branky domácích dnes jako první! Asistence: Vojtěch Síla, Martin Pěnčík.
     
    17:37
    Po jednom ze zákroků Denise Vacka se hra přesune právě před něj. Uvidíme, zda se do konce úvodní periody dokáží českobudějovičtí hokejisté ještě prosadit.
     
    18:43
    Mountfield se radoval z druhého vstřeleného gólu, jenže po dohodě s brankovým rozhodčím nemůže být uznán, protože nepřešel brankovou čáru!
     
    19:01
    Přečíslení tři na dva nevyřešili hosté ideálně. Hned první přihrávka do středu hřiště neprošla a u puku je tak Motor.
     
    19:44
    Jakub Čížek perfektně podržel kotouč a zkusit ohrozit branku z otočky. Střela byla přesná, ale scházela ji razance, tudíž s ní Vacek nemá problém.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:41
    Ke Svobodově brance se dostalo nahození až ze středního pásma a domácí brankář raději před dojíždějícím Vojtěchem Sílou raději kotouč přikryl pod lapačku.
     
    21:58
    Tomáš Hubata se na modré čáře dokázal dostat k puku, načež si povyjel do palebné pozice. Vystřelil, ale s jeho pokusem neměl Vacek příliš práce.
     
    22:36
    Ondřej Vaculík si připisuje velmi nebezpečnou střelu. Zhruba na vrcholu kruhu dokázal střelu schovat za obránce, ale Vacek si s ní i přesto dokázal poradit.
     
    23:03
    Akce Aleše Řezáče a Michala Silného nyní nevyšla podle představ. Druhý jmenovaný zkoušel posla přihrávku do jízdy, nicméně ta nebyl z nejpřesnějších.
     
    23:51
    Michal Silný by býval mohl jít do samostatného úniku, avšak rozhodčí mu tento záměr překazil hvizdem kvůli ofsajdovému postavení.
     
    25:19
    Adam Čížek se s pukem nijak nepáral a nekompromisně jej napálil na hostující klec. Z této akce nic nebylo, naopak na druhou stranu šli hosté. Vojtěch Síla parádně obešel obránce a dostal se do úniku, který ale končí jen přesným zásahem vyrážečkou od Daniela Svobody.
     
    26:31
    Dominik Šedivý již pomalu zvedal ruce nad hlavu, jenže střela jednoho z jeho spoluhráčů končí mimo brankovou konstrukci.
     
    27:00
    Vojtěch Síla si z úhlu najel blíže před branku, kde byl chvíli úplně sám. Měl kotouč na bekhendu, ze kterého nakonec nedokázal domácího strážce svatyně přehodit.
     
    27:24
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Pinkas – 2 min., podražení).
     
    28:07
    Jakub Čízek z pozice falešného beka napřáhl ke střele, avšak je nutné vyzdvihnout to, jak Denis Vacek prozatím chytá! Nyní si Čížkovu střelu bravůrně uschoval v rukavici!
     
    29:25
    Českobudějovičtí hokejisté byli v přesilovce v útočném pásmu snad dvě minuty, jenže výraznějšího ohrožení branky jsme se bohužel pro domácí celek nedočkali.
     
    30:11
    Matěj Síla v akci! Nejprve stál před brankou, kam na něj neprošli dvě přihrávky. Poté ale přišla jeho velmi nebezpečná střela z otočky, ta ale míří těsně nad!
     
    30:17
    Střídání v týmu HC Motor České Budějovice: ze hřiště odchází Svoboda, přichází Dvořák.
     
    30:47
    Hradec právě vstřelil branku!
    Druhý gól ve svatyni domácích je na světe! Šedivý poslal přihrávku na SAMUELA HRABČÁKA, který přivítal Marka Dvořáka v brance pěkným způsobem. Asistence: Dominik Šedivý.
     
    32:44
    Ondřej Vaculík nabral parádní rychlost a dokázal přeskočit vracejícího se obránce Mountfieldu. Za brankou hostí následně sebral puk a hosté se nyní budou muset bránit.
     
    33:48
    Denis Vacek je neomylný i v tomto případě. Proti střele jednoho z domácích hokejistů si dobře povyjel a následně ji uschoval pod svou lapačkou.
     
    34:50
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Krásná akce domácích hráčů končí brankou! Aleš Řezáč ujel se svým spoluhráčem, kterým byl JAKUB ČÍŽEK, do přečíslení. Řezáč počkal na vhodný moment a poté poslal brilantní pas právě na Čížka, který neměl s uklizením puku do branky výraznější obtíže! Asistence: Aleš Řezáč, Matěj Šafář.
     
    36:02
    Zakázané uvolnění vrátí také po dlouhé době hru před Marka Dvořáka, který zatím od svého příchodu na led moc práce neměl.
     
    36:48
    Martin Pěnčík se pokoušel právě Dvořáka prověřit, avšak neuspěl. Střelu od modré čáry poslal jen do prvního clonícího hráče Motoru.
     
    37:18
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Hubata – 2 min., podražení).
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Masopust – 2 min., hákování).
     
    38:02
    Dvojnásobnou početní výhodu mají také hráči Mountfieldu! Ti již obstřelují domácí svatyni. Uvidíme, jak s touto výhodou naloží.
     
    38:33
    Hradec právě vstřelil branku!
    Naložili s ní znamenitě! Po minutě a pár sekundách nakonec domácí hráči ve třech kapitulují. DOMINIK ŠEDIVÝ dokázal zakončit přesnou kombinaci Královohradekcýh a je to opět o dva góly! Asistence: Petr Poppel.
     
    39:00
    S poslední minutou první třetiny si Marek Dvořák připisuje přesný zákrok a domácí hráči jsou zpátky v plném počtu.
     
    39:55
    Třetina s číslem dva se dohraje ve středním pásmu, kam nyní odhodili domácí hráči puk. Uvidíme, jak se tento souboj o první místo ve skupině C nakonec vyvine.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Nepříliš přesnou zadovku Pavla Pojara dokázal zachytit presující hráč Mountfieldu, který tak vybojoval svému týmu útočné pásmo.
     
    41:39
    Jan Vávra ve středním pásmu poslal puk o plexisklo na Šimona Masopusta. Ten byl ale atakován dvěma protihráči a o puk přišel. Hradec Králové tak jde do útoku.
     
    42:32
    Jiří Egert se dostal k puku v útočném pásmu, navíc byl ve velkém úhlu, i přesto ale Egert vystřelil. Napřáhl a zamířil k bližší tyči, kde byl ale také Denis Vacek se svou lapačkou, jíž vyrazil puk mimo tři tyče.
     
    43:41
    Michal Silný si obhodil jednoho z obránců hostů, poté ale nestihl kotouč za brankou Vacka. K puku se tedy dostávají opět hradečtí hokejisté.
     
    44:32
    František Řehák musel trochu přidat do kroku, aby byl u puku, který klouzal na zakázané uvolnění, dříve než českobudějovičtí hráči,
     
    44:57
    Hradec právě vstřelil branku!
    Je to čtvrtá branka v síti domácích! Ti nyní budou mít co dělat, pokud chtějí urvat ze zápasu minimálně bod. PETR POPPEL si dnes připisuje třetí bod, hraje dnes povedené utkání. Asistence: Vojtěch Síla.
     
    45:38
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Vacek – 2 min., zlomená hůl – nahrazení).
     
    46:45
    Vojtěch Krcho nyní nezachytil těžký kotouč v útočném pásmu, který šel po hrazení. Hosté se tím pádem osvobozují.
     
    47:27
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí se dotahují na rozdíl dvou branek! VOJTĚCH KRCHO dostal přihrávku od Jiřího Egerta a následně se nezmýlil! Asistence: Jiří Egert, Ondřej Vaculík.
     
    48:42
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Melichar – 2 min., podražení).
     
    48:57
    Pěnčík se nyní na modré čáře hodně zlobí na výrok sudího. Ten mu odpískal ofsajdové postavení, čímž hostujícího hráče nepustil do akce.
     
    50:40
    S koncem přesilové hry se mohl ke střele dostat Petr Kuboš, jenže si přihrávku na modré čáře nedokázal zpracovat a do palebné pozice se tím pádem ani nedostal.
     
    51:30
    Se střelou Matěje Síly neměl Dvořák moc práce. Letěla z velkého úhlu a navíc minula břevno Dvořákovy branky. O pár sekund později se ofsajdem provinil hostující celek, bude se tedy vhazovat v neutrálním pásmu.
     
    52:42
    Vojtěch Síla se zkoušel procpat až těsně před branku do zakončení! Proti němu ale dobře zasáhl hokejkou Dvořák, když mu kotouč vypíchl.
     
    54:20
    Jakubec přejel do útočného pásma společně s Matějem Sílou a vymyslel právě na Sílu dobrou přihrávku. Celá akce ale končí přesným zákrokem Dvořáka.
     
    55:19
    František Řehák nebyl vůbec v ideální palebné pozici, a proto raději jen nahodil kotouč za branku soupeře, kde o něj oba týmy svádí souboj.
     
    55:39
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Je to gól v síti Královéhradeckých! Vojtěch Krcho poslal přihrávku na MILANA PETŘÍKA, jenž svou střelou přibližuje Motor náskoku Mountfieldu! Zřejmě nás čeká ještě napínavá koncovka utkání! Asistence: Vojtěch Krcho.
     
    56:58
    Maxmilián Komma využil trochu rozpačitého přejetí modré čáry ze strany domácích a ujal se kotouč pro svůj tým. Právě Hradec s ním míří před Dvořáka.
     
    57:50
    S dělovkou Matěje Šafáře nemá Denis Vacek výraznější problém! Bude se vhazovat po levé ruce hostujícího brankáře. Uvidíme, zda se domácí odhodlají ke hře bez gólmana.
     
    58:05
    Je tomu tak! Marek Dvořák opouští svou svatyni!
     
    58:59
    Samuel Hrabčák dokázal uzmout puk ve vlastním obranném pásmu, nabruslil do pásma středního, ze kterého ale poté trefuje jen tyč odkryté svatyně!
     
    59:36
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:46
    Aleš Řezáč dostal přesnou přihrávku před branku, ale snad se svými třemi dorážkami si vylámal zuby na betonech Vacka! Poté nastala skrumáž na brankovišti! Z ní dokázali domácí hráči skórovat, jenže rozhodčí ztratil puk z dohledu a branku neuznává!
     
    59:46
    Za sevření puku je nařízeno trestné střílení pro Motor!
     
    59:46
    Matěj Šafář jel trestné střílení! Mezi oběma kruhy napřáhl ze všech sil, ale Denis Vacek dokázal tuto pumelici vytěsnit!
     
    59:57
    Na ledě to těsně před koncem zápasu jiskří! Ve středním pásmu nastala šarvátka, kterou museli ukončit až rozhodčí. Jeden ze sudích dokonce zpacifikoval jednoho z domácích hokejistů a zřejmě povedeným chvatem ho dokázal udržet na ledě.
     
    59:57
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Čížek – 2 min. + 2 min., hrubost).
     
    Konec zápasu. (18:51:21)

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 35. Čížek (Řezáč, Šafář), 48. Krcho (Egert, Vaculík), 56. Petřík (Krcho) – 16. Poppel (Síla, Pěnčík), 31. Hrabčák (Šedivý), 39. Šedivý (Poppel), 45. Poppel (V. Síla)


    HC Motor České Budějovice: Svoboda (31. Dvořák) – Šafář, Pánek, Hubata, A. Čížek, Vávra, Pojar – Vaculík, Krcho, Egert, J. Čížek, Silný, Řezáč, Grossman, Masopust, Petřík, Melichar, Hrubec, Holý, Tisoň
    Mountfield HK: Vacek (Šveců) – Řehák, Voňka, Naar, Janoušek, Pěnčík, Kynčl, Kuboš, Šedivý, Jakubec, Síla, Pinkas, Hrabčák, Síla, Lang, Komma, Kašpar, Poppel

    Rozhodčí: Malota – Vavruška, Oudes
    thejrc.org