Slavia – HC Litvínov 3:4 (po pr.) | Letňany – Havlíčkův Brod 3:5 (kon.) | HK MD Šumperk – Warriors Brno 3:2 (kon.)
Pardubice – Mladá Boleslav 3:4 (kon.)
konec
HC Dynamo Pardubice
3:4 (2:2, 0:1, 1:1)
BK Mladá Boleslav
Čtvrtek 16.11.2017, 17:00 • Tipsport arena • ELIOD extraliga mladšího dorostu • 15. kolo
Partner:
     
    Už to vypadalo, že zápas dospěje do prodloužení, navíc když Tomáš Dlask tři minuty před koncem spálil dvě vyložené šance. Mladá Boleslav se ale nakonec přece jen raduje z tříbodové výhry, o které rozhodl čtyřicet pět vteřin před koncem základní hrací doby Jakub Zajíček. Z Pardubic Vám příjemný prodloužený víkend přeje Marek Votke. (19:08:58)
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Do prázdné branky už mířil Jan Závora, ale kotouč zablokoval domácí obránce.
     
    59:28
    Ten ovšem po třinácti vteřinách mezi tyčemi míří na střídačku o poznání rychleji než jeho zraněný kolega a Dynamo bude hrát v šesti!
     
    59:15
    Ve snaze zabránit možná rozhodujícímu gólu se navíc zranil Mathias Kraus a za doprovodu zdravotníka opouští ledovou plochu s nepříjemným výrazem ve tváři. Natáhl si zřejmě sval při rozštěpu a do branky tak jde Ondřej Batěk.
     
    59:15
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Čtyřicet pět vteřin před koncem základní hrací doby Mladá Boleslav těží z velkého tlaku a Tomáše Dlaska tak už nemusí mrzet jeho předchozí zaváhání. JAKUB ZAJÍČEK se prosadil po přihrávce zpoza branky z levého kruhu pro vhazování. Asistence: Lukáš Kapal.
     
    57:03
    Za pardubickou obranou se zjevil zcela volný Tomáš Dlask, který tváří v tvář Krausovi spálil obrovskou šanci na rozhodnutí zápasu! Neuspěl ani podruhé, když se dostal k odraženému kotouči a stále volný pálil tvrdým příklepem. Jeho dvě šance skvěle zastavil domácí brankář!
     
    56:20
    K odraženému kotouči se dostal Michal Hrádek, jeho pokus kryje Krinwald.
     
    55:03
    Jindřich Plíšek vybojoval kotouč za pardubickou brankou a okamžitě posílal svižnou přihrávku přímo před Krause, kde už se nabízel Plíškův spoluhráč. Do přihrávky ale naštěstí pro Dynamo stihl vložit svou hůl bránící hráč.
     
    54:41
    Hra je velmi svižná a k vidění jsou dlouhé pasáže bez přerušení se šancemi na obou stranách. Oba brankáři zatím drží vyrovnaný stav utkání.
     
    52:46
    Přihrávku do jízdy dostal Daniel Hledík a svižnou střelou trefil tyč!
     
    51:51
    Od modré zkoušel střílet Dominik Pokorný, ale trefil pouze před sebou stojícího obránce.
     
    50:51
    Středočeši útočí ze všech sil a dostávají svého soupeře trochu pod tlak. Dynamo jen tak tak dostrkalo kotouč do středního pásma a trochu uklidnilo hru.
     
    50:23
    Boleslavský Jakub Zajíček střílel mezi dva pardubické hráče, Kraus schoval kotouč do lapačky.
     
    49:05
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Za tři čtvrtě minuty domácí využívají přesilovku a potřetí v utkání je vyrovnáno! Přesilovkou kombinaci zakončil přesně MICHAL HRÁDEK! Asistence: Michal Rouha a Šimon Marha.
     
    48:21
    Domácí kombinovali v útočném pásmu a došli si pro další faul. Dvě minuty za nedovolené bránění dostává Tomáš Rajgl a posílá svůj tým znovu do čtyř.
     
    47:38
    Další útok Dynama zastavuje ofsajd.
     
    47:14
    K odraženému kotouči se dostal domácí Dennis Hrdlička, ale pálil jen těsně mimo.
     
    46:41
    Domácí jsou i ve třetí třetině aktivnějším týmem, ovšem stále vede Mladá Boleslav.

    Marek Votke

    Branky a nahrávky: 4. Rouha (Kloz), 19. Marha (Hrádek), 50. Hrádek (Rouha, Marha) – 11. Dlask (Kapal, Zajíček), 13. Závora (Přenosil, Haas), 24. Kapal (Rajgl, Závora), 60. Zajíček (Kapal)


    HC Dynamo Pardubice: Kraus (Batěk) – Vojtěch, Kaštánek, Nedelka, Hrádek, Odehnal, Hrdlička, Pavlík, Heligr – Hebek, Kubíček, Rouha, Marha, Herčík, Kloz, Lichtag, Šťastný, Hledík.
    BK Mladá Boleslav: Krinwald (Kmec) – Sommer, Přenosil, Táborský, Rajgl, Holoubek, Kulvejt, Pokorný – Závora, Zajíček, Sluka, Bartoň, Plíšek, Kredl, Hašlar, Dlask, Kapal, Haas, Moc, Ďurač.

    Rozhodčí: Ondráček – Horký, Kotrba
    thejrc.org