Sparta – Jihlava 1:0 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
1:0 (1:0)
FC Vysočina Jihlava
Pátek 17.11.2017, 15:00 • Generali Arena, Praha-Bubeneč • HET liga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezké sváteční odpoledne všem fanynkám a fanouškům kvalitní české kopané z pražské Letné přeje Tomáš Kohlmann, čtrnácté kolo fotbalové HET ligy zde rozehraje Sparta s Jihlavou. Letenští budou výrazným favoritem, hosté ale po cenné výhře nad Libercem nepřijedou předem poraženi.

    AC SPARTA PRAHA

    Zatímco Česko dnes slaví státní svátek, tak Sparta včera oslavila své narozeniny. Klub z Letné byl založen 16. listopadu 1893 a načíná tak 125. rok své historie.

    Po mohutných letních nákupech sparťané jistě plánovali, že po třinácti kolech si povedou výrazně lépe než je nakonec realitou. Tým italského trenéra Stramaccioniho je v důležitém ligovém ročníku, kdy si šampión pravděpodobně zajistí přímou účast v základní skupině Ligy mistrů, po třinácti kolech až na pátém místě, ještě horší je pro Spartu už sedmnáctibodová ztráta na vedoucí Viktorii Plzeň.

    Po reprezentační přestávce Stramaccioni může počítat s takřka kompletním kádrem, do hry by se již mohl zapojit i turecký stoper Semih Kaya, jenž kvůli zranění nedohrál utkání prvního kola proti Bohemians a poté už se na trávníku neobjevil a k dispozici by měli být i Václav Kadlec a Tomáš Rosický.

    FC VYSOČINA JIHLAVA

    Jihlava před reprezentační přestávkou přerušila sérii čtyř ligových porážek v řadě, když překvapivě zdolala velmi dobře hrající Slovan Liberec 3:1 a odlepila se ze dna tabulky až na dvanácté místo. To ale značí, jak moc je závěr tabulky vyrovnaný a zatímco na soupeře před sebou Vysočina hledí se značnou ztrátou, tak na poslední Brno disponuje pouze dvoubodovým náskokem a každý nečeknaý úspěch by se tak mohl počítat dvojnásob.

    Zatímco domácím se marodka takřka vyprázdnila, tak hosté ji stále mají značnou, byť díky dvoutýdenní pauze přeci jen užší. Do tréninku už se zapojili Zoubele, Klíma, Novotný, Štěpánek i Marcin a mimo hru tak zůstávají Rabušic, Nerad, Rosa a Mišůn. Po čtvrté žluté kartě bude chybět také stoper Krejčí a po dohodě klubů nemůže do utkání zasáhnout ani Milan Nový, na Vysočině hostující právě z pražské Sparty.

    Hosté do boje vyrukují i se svoji největší hvězdou. Útočník Ikaunieks už se napevno usadil v základní sestavě lotyšského národního týmu a v dosavadním průběhu HET ligy je vůbec nejčastěji střílejícím fotbalistou! V dosavadních dvanácti zápasech už zaznamenal 42 střel, přičemž pět z nich proletělo až do soupeřových sítí a k tomu i třikrát asistoval u branek spoluhráčů. I díky jeho útočným kvalitám má Vysočina letos už o patnáct střeleckých pokusů více než slavný dnešní soupeř.

    VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    Historie vzájemných duelů mluví jednoznačně pro Spartu (8-3-1), v posledním vzájemném měření sil se ale Jihlava dočkala vůbec prvního vítězství nad nejúspěšnějším týmem české historie! Patnáctého dubna letošního roku se tomu stalo v Jihlavě, když Holka u vlastního pokutového území obral o míč Petr Hronek a Davis Ikaunieks poté snadno skóroval do prázdné branky a Sparta se proti kompaktní obraně prosadit nedokázala, mohla Vysočina oslavit jeden z největších momentů klubové historie.

    O něco podobného se hosté jistě budou pokoušet i dnes na Letné, zde ale dosud dokázali získat jediný bod. Ten už je ale čtyři roky starý a na další čtyři zápasy už v Jihlavě nevzpomínají rádi, neboť je absolvovali s velmi záporným skóre 1:15.

    Nejlepším střelcem soubojů Sparty s Jihlavou je se značným náskokem současný sparťanský kapitán David Lafata. Ten dokázal skórovat už jedenáctkrát, přičemž hned sedm branek vstřelil v posledních dvou zápasech zde na Letné!
     
    Úvodní sestavy:

    AC Sparta Praha: Dúbravka – Zahustel, Štetina, Hovorka, Nhamoinesu – Mavuba, Mareček – V. Kadlec, M. Frýdek, Vatajelu – Josef Šural.
    Náhradníci: Bičík – Janko, Lafata, Mandjeck, Kaya, Biabiany, Albiach.

    FC Vysočina Jihlava: Hanuš – Fulnek, Tlustý, Kryštůfek, Keresteš – Zoubele, Vaculík – Záviška, Dvořák, Popović – D. Ikaunieks.
    Náhradníci: Rakovan – Vedral, Pecháček, Urblík, N. Daníček, F. Novotný, Klíma.

    Rozhodčí: Zelinka – Pelikán, Paták.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Sparťané dnes představují už šestého kapitána, po Davidu Lafatovi, Tomáši Rosickém, Josefu Šuralovi, Lukáši Marečkovi a Michalu Kadlecovi dnes kapitánskou pásku na svoji paži převezme Václav Kadlec! V sestavě pak chybí Tomáš Rosický, alespoň na lavičce náhradníků je turecký obránce Kaya.
     
    V základní jedenáctce hostů z Jihlavy pak nechybí největší opora Vysočiny, Davis Ikaunieks. Ten ještě v pondělí odehrál celé utkání za lotyšský národní tým proti Kosovu, v němž Lotyši odešli poraženi divokým výsledkem 3:4.
     
    Pět minut před plánovaným zahajovacím výkopem je na letenském stadiónu poloprázdno, aktuální počasí a ani současné sparťanské postavení na ligovém kolbišti nepřeje vyšší návštěvě v ochozech Generali Areny.
     
    Při úvodním nástupu jsou oceněni Lukáš Mareček s Costou, kteří dnes odehrají svůj stý ligový zápas v rudém dresu Sparty.
     
    Sparťanští kotelníci se opět rozhodli bojkotovat utkání a sektor těch nejvěrnějších fanoušků Sparty tak zeje prázdnotou.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Ligový souboj Sparty s Jihlavou byl rozehrán, domácí bojují tradičně v rudých dresech, hosté celí v modrém.
     
    2
    V první výrazné příležitosti se ocitl Vatajelu, ranou bez přípravy z dvanácti metrů ale neprostřelil skrumáž těl před brankářem Hanušem!
    Vatajeluovu střelu srazila obrana na roh.
     
    3
    Následně se neujal ani Rumunův centr od rohového praporku a hosté již přenesli hru do středu pole.
     
    4
    Sparta právě vstřelila branku!
    Bezbrankové skóre na Letné vydrželo pouze necelé čtyři minuty! Lukáš Štetina perfektním pasem ze středu hřiště vysunul za hostující obranu dnešního sparťanského kapitána VÁCLAVA KADLECE a ten tváří v tvář brankáři Hanušovi nezaváhal!
    4. Václav KADLEC - 1:0
     
    6
    Frýdek dokázal těžký pas na levé křídlo dostihnout ještě na hrací ploše, stačil však pouze odevzdat míč hostujícímu brankáři Hanušovi.
     
    8
    První výraznější snaha hostů na útočné polovině končí odpískáním útočného faulu, z místa přestupku rozehrává David Hovorka.
     
    10
    Kadlec si naběhl na přesný centr Mavuby, z velmi nadějné pozice pro domácí ale hlavičkoval jen do připraveného Hanuše!
    10. Kadlec hlavičkoval nebráněný, Hanuš balon zkrotil.
     
    11
    Dúbravka po Kerestešově dalekonosné střele předvedl velmi nevýrazný zákrok, pouze vyrazil míč před sebe a lotyšský střelec Ikaunieks selhal ve stoprocentní příležitosti, když Dúbravka dokázal své zaváhání napravit a vyrazil Ikaunieksovu střelu!
    11. Dúbravka fantasticky napravil vlastní chybu a vychytal Ikauniekse.
     
    12
    Po následném rohovém kopu Jihlavy se na odražený míč ke vzdálenější tyči snažil ve skluzu dosáhnout Pavel Dvořák, ovšem chybělo mu půl metru, aby dokázal balón zasunout k volné tyči sparťanské branky.
     
    14
    Zahustel možná trochu podcenil dlouhý nákop Jihlavy, pokusil se přepustit míč Dúbravkovi, jenž ale musel vyběhnout daleko z branky, aby jej stačil ukopnout před atakujícím Dvořákem.
     
    16
    Hosté v posledních minutách zvýraznili svoji útočnou snahu, tentokrát z pravého křídle po zemi centroval Zoubele, brankář Dúbravka ve spolupráci s Václavem Kadlecem ale dokázali odehrát míč do středu pole.
     
    18
    Lukáš Mareček se elegantním prostrčením míče mezi protihráčovy nohy uvolnil ve středu pole, poté vysunul Václava Kadlece kolmicí do pokutového území, střelec první branky zápasu se ale tentokrát proti dvojnásobné početní převaze prosadit nedokázal.
    18. Costova hlavička Hanušovi velký problém nenadělala.
     
    20
    Další útočná akce Sparty končí odpískáním útočného prohřešku Ondřeje Zahustela, jenž si ke zpracování míče pomohl přistrčením soupeře a rozehrávat mohou hosté.
     
    22
    Ikaunieks dostal míč do volného prostoru na útočné polovině, ovšem nedokázal se prosadit kolem Hovorky a sražený pas brankář Dúbravka ještě stačil zachytit ve vymezeném území a zabránit tak druhému rohovému kopu Vysočiny.
     
    22
    Po rychlém sparťanském přechodu na soupeřovu polovinu se po levém křídle prohnal Vatajelu, své útočné snažení ale zakončil centrem daleko za Hanušovu branku.
     
    24
    U rohu vlastního pokutového území Zoubele ostrým skluzem sestřelil Frýdka a Sparta dostává možnost zajímavé standardní situace.
     
    25
    Na velmi nebezpečný Vatajelův centr si naskočili hned dva sparťané, v momentě Štetinovy hlavičky už ale byl máván ofsajd.
     
    26
    Costa vybojoval nedovolený zákrok na svoji osobu u levé postranní čáru a sparťanští hlavičkáři se opět stěhují před branku Jana Hanuše.
     
    27
    Po dalším Vatajelově centru hosté odhlavičkovali míč před vlastní pokutové území, kde se do něj z voleje opřel Costa a byť jeho rána napostrádala razanci, tak mířila výrazně vedle jihlavské branky.
     
    28
    Sparťané sehráli velmi zajímavou útočnou kombinaci, v jejímž závěru byl nepřesný Zahustelův centr, jenž letěl do území nikoho a u postranní čáry poté hosté dokázali získat míč pod svoji kontrolu.
     
    28
    Marečkova střela z dvaceti metrů je sražena mimo jihlavskou branku, Sparta bude v dalším náporu pokračovat od rohového praporku.
     
    29
    Od rohového praporku centroval Vatajelu a byť jeho první centr nebyl pro hosty nikterak nebezpečný, tak ten druhý k bližší tyči už nadělal paseku před brankářem Hanušem, ten jej však stačil vrazit do bezpečí.
     
    29
    A další sparťanská akce! Šural byl na levém křídle nedovoleně takován, rozhodčí Zelinka ponechal domácím výhodu, protože si do volného prostoru naběhl Costa a na jeho přízemní pozvánku jen těsně nedosáhli dva skluzující spoluhráči!
    29. Costova přihrávka proletěla před prázdnou bránou, Kadlec i Zahustel mohli dát gól.
     
    30
    Na hostující branku se valí jeden útok za druhým, tentokrát Mareček po průniku po levé polovině hřiště vyzval k zakončení Václava Kadlece, jeho hlavička ale mířila jen do brankáře Hanuše.
     
    32
    A další obrovské obléhání jihlavské svatyně! Do odraženého balónu se v pokutovém území opřel Šural, jehož pokus brankář Hanuš vyrazil a byť následně domácí znovu atakovali hostující branku, tak prosadit se nedokázali.
    32. Keresteš dal Šuralovi dvě šance, Hanuš Jihlavu podržel.
     
    33
    Hosté vybojovali standardní situaci v hloubi útočné poloviny a po delší době mohou přesunout dění před slovenského reprezentačního brankáře Dúbravku.
     
    34
    Po následném centru právě Dúbravka musel zasahovat, když před atakujícími soupeři vyboxoval míč do pole, pomezní rozhodčí Pelikán ale zdvihl praporek na znamení jihlavského ofsajdu a vzrušení před sparťanským brankářem tak bylo zbytečné.
     
    36
    Po první brance Sparty je Štetina při chuti u lobovaných pasů za jihlavskou obranu a tentokrát se pokusil o další, ten však doskákal jen k brankáři Hanušovi.
     
    37
    Záviška pronikl po pravém křídle, poté ale centroval jen do Hovorky a protože se míč při cestě do zámezí od domácího stopera odrazil ještě o Závišku, bude se rozehrávat od sparťanské branky.
     
    39
    Hra se uklidnila, aktuálně Zahustel vhazuje zpoza postranní čáry v hloubi vlastní poloviny.
     
    40
    Marin Popović se vydal na dlouhý sprint po levé straně hřiště, v jehož závěru přebral pas do volného prostoru, poté ale centroval jen nad domácí branku.
     
    42
    Po několika ospalých minutách opět zahrozili sparťané, Kadlecova nepříliš prudká střela je sražena vedle hostující branky a domácí budou pokračovat od rohového praporku.
     
    43
    Vatajelv centr ale letěl pouze do míst, která obhospodařovali hostující fotbalisté a ti se bez potíží ubránili.
     
    43
    Také Costův přízemní centr z levého křídla postrádal veškerou přesnost, míče se zmocňují hosté.
     
    44
    Hovorka trochu zavařil brankáři Dúbravkovi skákavou malou domů, Slovák ve sparťanské brance si s míčem dokázal poradit a byť rozehrál poněkud divoce přes atakovaného stopera Štetinu, tak sparťané už dokázali přesunout míč na soupeřovu polovinu.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Jelikož se úvodní dějství hrálo bez jakýchkoliv prodlev tak rozhodčí Zelinka nepotřeboval žádné nastavení a po brzké brance Václava Kadlece Sparta vede nad Jihlavou 1:0. Skóre už se nezměnilo ani po několika závarech před oběma brankami.
     
    Zatímco fotbalisté Jihlavy již jsou rozestaveni na trávníku, tak čekáme na sparťany i trojici rozhodčích.
     
    Za potlesku domácího obecenstva již přibíhají fotbalisté v rudém a utkání bude moci brzy pokračovat.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Po změně stran se pokračuje beze změn v sestavách, sparťané k nějaké nemají důvod a také hosté se zatím nemusí stydět za svůj výkon na Letné.
     
    47
    Svoji první útočnou akci ve druhém poločase hosté vedli po pravém křídle a byť Záviškova kolmici mířila do těžkého prostoru pro Zoubeleho, tak ten dokázal vybojovat rohový kop.
    47. Dúbravka čaruje – skvěle vyrazil Zoubeleho hlavičku.
     
    48
    Ten hosté rozehráli nakrátko a po následném centru "do ohně" měl Tlustý stoprocentní gólovou příležitost, brankář Dúbravka ale jeho střelu vyráží!
     
    49
    Další centr před sparťanskou branku museli vzájemnou pomocí odvrátit Costa s Hovorkou, hosté zůstávají nastěhováni v hloubi útočné poloviny.
     
    50
    Po Mavubově uvolnění rychlý sparťanský kontr vedli Zahustel s Kadlecem, ovšem jejich výrazné nedorozumění vedlo jen ke ztrátě míče.
     
    52
    Na Vatajelův centr ze standardní situace si před jihlavskou brankou naskočil Štetina, míč ale prodloužil pouze za vzdálenější tyč jihlavské branky.
     
    53
    Costa dokázal získat míč v takřka ztracené pozici v pokutovém území Jihlavy a byť se poté nabízel Šuralovi před poloprázdnou brankou, tak sparťanský útočník volil samostatné zakončení a míč namířil jen do boční sítě!
    53. Costa se Šuralem si vypracovali velkou šanci, ale míč do brány nedostali.
     
    55
    Po Frýdkově průniku v těsné situaci rozhodčí viděli míč opustit hřiště za postranní čárou a publikum se bouří proti jejich rozhodnutí.
     
    57
    Popovićův centr pouze proletěl sparťanským pokutovým územím, míče se ujali domácí.
     
    59
    Vatajelu vybojoval autové vhazování na levém křídle, domácí se mohou nastěhovat na útočnou polovinou.
     
    60
    Jejich snahu ale Frýdek zakončil obloučkem k brankáři Hanušovi a z hlediště se ozývá drobný pískot.
     
    60
    Po Costově průniku byl mezi pěticí jihlavských zadáků osamocený Šural, přesto si sparťanský útočník míč našel, hlavou ale branku netrefil.
    60. Šuralova hlavička proletěla hodně mimo.
     
    60
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Marin Popović, přichází Filip Novotný.
     
    61
    Václav Kadlec byl nedovoleně zastaven na útočné polovině Vaculíkem a po souboji kapitánů bude Sparta rozehrávat standardní situaci z nějakých třiceti metrů od jihlavské branky.
     
    62
    S Frýdkovým centrem si hostující defenziva poradila a Jihlavští okamžitě přenesli hru na útočnou polovinou, kde se snaží dobývat soupeřovu branku oni.
     
    63
    Sparťanské publikum skanduje jméno Davida Lafaty, toho času sedícího mezi náhradníky. Připomínám, že Lafata v posledních dvou domácích zápasech Jihlavě vstřelil úctyhodných sedm branek.
    63. Štetina upadl v souboji s Kryštůfkem, Zelinka penaltu neodpískal.
     
    64
    Václav Kadlec se zmocnil nepřesné jihlavské rozehrávky na hostující polovině, poté ale míč jen odevzdal podobně nepřesným pasem Vatajelovi, který se dokutálel až do zámezí.
     
    65
    Po zajímavém prvním poločase tempo hry po změně stran velmi opadlo a vyjma Zoubeleho hlavičky zatím marně čekáme na výraznější příležitost.
     
    66
    Hosté zaútočili středem hřiště, po souhře s Dvořákem ale Ikaunieks střílel jen do připraveného brankáře Dúbravky.
    66. Ikaunieks vypálil zpoza vápna, Dúbravka střelu lapil.
     
    67
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Václav Kadlec, přichází Roger Néstor Albiach.
     
    68
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Lukáš Zoubele, přichází Jozef Urblík.
     
    70
    Ikaunieks zahodil další výraznou příležitost k vyrovnání! Tentokrát se zmocnil odraženého míče po standardní situaci, zcela osamocen ve sparťanském pokutovém území ale technickou ránou nedokázal trefit domácí branku!
    70. Ikaunieks se dostal k odraženému míči, ale šibenici o kousek minul.
     
    71
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Bogdan Vatajelu, přichází Jonathan Biabiany.
     
    73
    Šural, který převzal od Kadlece kapitánskou pásku, hraje s míčem na pravém křídle, ale je to právě on, kdo by momentálně měl operovat před jihlavskou brankou a ze sparťanské snahy tak nakonec nic nebylo.
     
    74
    Publikum si velmi hlasitě přeje na trávníku vidět také Davida Lafatu, dočká se?
     
    75
    Jedno z mála vzrušení během druhého poločasu, to si David Lafata vzal rozlišovací dres a za bujaré radosti domácích příznivců se rozeběhl rozcvičovat do vymezeného prostoru.
     
    77
    Sparťané se zmocnili míče na útočné polovině, jejich útočnou snahu ale okamžitě zastavil Biabiany velmi nepřesnou přihrávkou přímo na Fulnekovu kopačku.
     
    77
    Costa následně nedovoleně atakoval protihráče přijímajícího přihrávku a za svůj prohřešek je žlutě napomenut.
     
    78
    Dnešní ligový souboj Sparty s Jihlavou na Letné sleduje 7 165 diváků.
     
    79
    Sparťané velmi nebezpečně atakovali hostující branku, ovšem neujaly se Albiachův ani Frýdkův centr!
    79. Sparťanský závar zakončil střelou Mareček, Hanuše zblízka neprostřelil.
     
    80
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Martin Frýdek, přichází David Lafata.

    Obrovské nadšení v publiku, obvyklý kapitán Sparty se vrací na scénu!
     
    81
    Lafata poprvé v akci, kolmicí po pravém křídle vysunul Biabianyho, jeho centr hosté odrážejí do pole.
     
    81
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Jan Záviška, přichází Jiří Klíma.
     
    82
    S nákopem Keresteše do pokutového území Sparty si snadno poradil brankář Dúbravka.
     
    83
    Marečkovi je pískán šlapák ve středu hřiště, hosté se mohou rozestavit na útočnou polovinou.
     
    83
    Jihlavští ale vypadají, jakoby s těsnou porážkou byli spokojeni a vrátili hru k brankáři Hanušovi.
     
    84
    Lafata mohl skórovat! To když jej přesným centrem našel Šural a sparťanský střelec těsně přestřelil jihlavskou branku!
    84. Lafata v obrovské šanci selhal, přestřelil bránu.
     
    85
    Domácí fanoušci jsou nespokojeni s výkonem francouzského záložníka Biabianyho a dávají to výrazně najevo. Tentokrát se tomu stalo poté, co Biabiany výrazně zbrzdil nadějně rozehranou akci Lafaty s Costou, dostal pod tlak Marečka a ten posléze jen odevzdal míč do zámezí.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Jiří Klíma (FC Vysočina Jihlava).

    Klíma je potrestán za ostrý skluz pod Štetinovy nohy.
     
    87
    Po následném centru Albiacha velmi nebezpečně hlavičkoval Ondřej Zahustel, pravý obránce ale mířil těsně vedle tyče jihlavské branky.
    87. Zahustel si naskočil na centr, těsně minul bránu.
     
    88
    Sparťané zaútočili do otevřené obrany, Zahustela při zakončení lehce škrtl o kopačku Keresteš a znemožnil tak Zahustelovi zakončení, rozhodčí Zelinka ale odmítl domácí volání o penaltu.
    88. Zahustel při střele zavadil o Keresteše a upadl, penalta se nepískala.
    88. Biabianyho parádička – obránci přehodil míč přes hlavu.
     
    89
    Hosté získali standardní situaci na pravé straně hřiště, ta ale nevedla k úspěchu a Jihlava musela přenést hru až zpět k brankáři Hanušovi.
     
    90+1
    Rozhodčí Zelinka oddaluje závěrečný hvizd o tři nastavené minuty.
     
    90+2
    Po zákroku na Mavubu sparťané šetří čas při rozehrávce a za pískotu vlastního publika dostává žlutou kartu brankář Dúbravka.
     
    90+3
    Šural vedl ještě jeden rychlý kontr po levé straně hřiště, po jeho kolmici Biabiany hledal před brankou Lafatu, ten ale v těžké pozici vystřelit nedokázal. Přitom zpočátku sparťané běželi v pěti proti dvěma zadákům.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Za výrazného pískotu publika Sparta poráží Jihlavu 1:0, když o vítězství domácích se Václav Kadlec postaral svoji trefou již ve čtvrté minutě zápasu. Poté ale favorizovaní sparťané předvedli mdlý výkon bez výraznějších příležitostí, které naopak měli hosté, ale protože Ikaunieks se Zoubelem v těch největších skórovat nedokázali, Sparta vítězí 1:0. (16:55:17)

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 4. V. Kadlec (Štetina)

    Karty:   77. Nhamoinesu (SPA), 90+2. Dúbravka (SPA) – 86. Klíma (JIH)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 9:2. Rohy: 5:4.
    AC Sparta Praha: Dúbravka – Zahustel, Štetina, Hovorka, Nhamoinesu – Mavuba, Mareček – V. Kadlec (C) (67. Albiach), M. Frýdek (80. Lafata), Vatajelu (71. Biabiany) – Josef Šural.
    Náhradníci: Bičík – Janko, Lafata, Mandjeck, Kaya, Biabiany, Albiach.

    FC Vysočina Jihlava: Hanuš – Fulnek, Tlustý, Kryštůfek, Keresteš – Zoubele (68. Urblík), Vaculík (C) – Záviška (81. Klíma), Dvořák, Popović (60. F. Novotný) – D. Ikaunieks.
    Náhradníci: Rakovan – Vedral, Pecháček, Urblík, N. Daníček, F. Novotný, Klíma.

    Rozhodčí: Zelinka – Pelikán, Paták

    Diváci: 7 165
    thejrc.org