Pardubice – Příbram 1:2 (kon.) | Opava – Hr. Králové 3:2 (kon.) | Ústí n. L. – Frýdek-Místek 0:1 (kon.)
Znojmo – Olympia Radotín 2:1 (kon.)
konec
Slezský FC Opava
3:2 (0:1)
FC Hradec Králové
Pátek 17.11.2017, 13:00 • Stadion v Městských sadech, Opava • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    86
    Opava právě vstřelila branku!
    Domácí během tří minut obrací průběh duelu a stadión se otřásá v základech. Akce začala ve středu útočné poloviny, kde dostal přihrávku od spoluhráče Smola. Ten míč skvěle posunul do běhu DAVIDU PUŠKÁČOVI, jenž se neukvapil, hodil si míč na levačku a kolem obránce z hranice vápna zamířil technickou ranou neomylně ke vzdálenější tyči – 3:2!
     
    83
    Opava právě vstřelila branku!
    Je opět srovnáno! Kayamba se rozběhl po pravé straně až do vápna, kde kolem bránícího Žondry dobře odcentroval, a Puškáče ještě vychytal Lindr, ovšem zcela volný TOMÁŠ SMOLA na hranici malého vápna pohodlně dorazil míč po zemi do zcela prázdné branky – 2:2!
     
    74
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Šok pro domácí, hosté jdou po rychlém brejku opět do vedení! Stačily dvě přihrávky zprava na střed, aby se poté vydal za dlouhou přihrávkou od pravé lajny Pojer, jenž našel přesným pasem ve vápně úplně volného ADAMA VLKANOVU a ten prudkou ranou ke vzdálenější tyči do protipohybu Šroma vrátil Hradci vedení – 1:2!
     
    65
    Opava právě vstřelila branku!
    Je zaslouženě vyrovnáno a domácí stadión poprvé v zápase bouří! Odražený míč si našel na hranici vápna Zapalač, jehož tvrdou ránu Lindr vyboxoval jen před sebe, a k míči se jako první dostal na hranici ofsajdu střídající VÁCLAV JUREČKA, jenž pohodlně dorazil balón do odkryté části branky – 1:1!
     
    26
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Hosté jdou do vedení! K penaltě se postavil kanonýr JAN PÁZLER, jehož první ránu k pravé tyči Šrom skvěle lapil, ale nejlepší střelec FNL se dostal k snadné dorážce a míč poslal razantně pod břevno – 0:1!

    Daniel Kinc

    Branky: 65. Jurečka, 83. Smola, 86. Puškáč – 26. Pázler, 74. Vlkanova

    Karty:   25. Zapalač (OPA), 90+1. Smola (OPA) – 44. Pajer (HKR), 83. Žondra (HKR), 90. Martan (HKR)

    Neproměněná penalta: 26. Pázler (HKR), brankář Šrom zneškodnil


    Slezský FC Opava: Šrom – Simerský, Schaffartzik, Žídek – Hrabina (60. Jurečka), Jursa (77. Puškáč), Kuzmanović, Zavadil, Zapalač (81. Stříž) – Kayamba, Smola.
    Náhradníci: Lasák – Helebrand, Radić, Stříž, Mozol, Jurečka, Puškáč.

    FC Hradec Králové: Lindr – Bederka, Nosek (C), Pajer, Mudra – Schwarz – Martan, Janoušek, Zorvan (64. Šípek), Vlkanova (90+2. Miker) – Pázler (73. Žondra).
    Náhradníci: Ottmar – Čech, Krátký, Knejzlík, Miker, Šípek, Žondra.

    Rozhodčí: Lerch – Blažej, Hock
    thejrc.org