Toronto – New Jersey 1:0 (po pr.) | NY Islanders – Carolina 6:4 (kon.) | Montreal – Arizona 4:5 (kon.)
Ottawa – Pittsburgh 1:3 (kon.) | Tampa – Dallas 6:1 (kon.) | Minnesota – Nashville 6:4 (kon.)
Winnipeg – Philadelphia 3:2 (3:2 po s.n.) | Colorado – Washington 6:2 (kon.) | Edmonton – St. Louis 1:4 (kon.)
Vancouver – Vegas 2:5 (kon.) | Los Angeles – Boston 1:2 (kon.) | San Jose – Florida 0:2 (kon.)
po prodl.
Toronto Maple Leafs
1:0 (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)
New Jersey Devils
Pátek 17.11.2017, 01:00 • Air Canada Centre, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    64:58 William NYLANDER - 1:0
     
    64:58
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Toronto rozhoduje dvě sekundy před koncem prodloužení! WILLIAM NYLANDER předvedl one man show, pokryl si totiž puk za brankou, podél mantinelu najel do kladného střeleckého úhlu, načež se ladně zbavil Halla a z prostoru mezi kruhy našel skulinku mezi Schneiderovým betonem a tyčkou.
    Asistence: Nazem Kadri, Morgan Rielly.
     
    64:29
    Šance střídá šanci! Za domácí tým neuspěl v úniku Reilly, načež Halla opět vychytal fantastický Andersen.
     
    63:59
    Tribuny bouří! Palmieri si pohrál s Carrickem a zblízka vystřelil. Andersen ale předvádí svůj jubilejní 40. zákrok v utkání.
     
    62:38
    Butcher vypálil od modré čáry společně se závěrem přesilovky. Andersonovi puk propadl za záda, ale nablízku nebyl žádný z Ďáblů, který by jej dostal na vytoužené místo.
    61:08
     
    61:08
    Hall chytře vybídl Hischiera, jenž se zjevil u levé Andersonovy ruky nekrytý. Mladý Švýcar rychle zakončoval, ale žádnou mezírku v brankářově postoji se mu nalézt nepodařilo.
     
    60:42
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Jake Gardiner – 2 min., nedovolené bránění).
    56:01
     
    56:01
    Butcher krásně našel Palmieriho. Útočník Ďáblů se elegantně zbavil napadajícího Riellyho stanul tak před Andersenem. Zkusil jej přechytračit drzou bekhendovou kličkou, ale dánský gólman svůj tým podržel.
     
    52:14
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Blake Coleman – 2 min., držení protihráče).
    42:41
     
    42:41
    Toronto předvedlo moc pěknou akci. Marner zavezl puk do pásma a posunul jej van Riemsdykovi. Ten moc dobře věděl o najíždějícím Bozakovi a předložil mu chirurgicky přesnou žabičku. Bozak byl před Schneiderem úplně sám, ale těsně minul.
    35:40
     
    35:40
    Tak to je neuvěřitelné! Javorové listy se hnaly do přečíslení, které se rozhodl van Riemsdyk vzít na sebe. Schneider vyrazil před takřka odkrytou klec, do které ale nedokázal v pádu zacílit klouzající Bozak. Akce ale pokračovala a Van Riemsdyk posunul puk zpět volnému Marnerovi, jemuž už stačilo trefit poloprázdnou branku za ležícím gólmanem. Marner ale zacílil zcela mimo tyče! Tribuny se již poněkolikáté radovaly z vedoucí branky, avšak pokaždé předčasně.
     
    27:29
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Connor Brown – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
    19:22
     
    19:22
    Schneider čaruje dál! Dělovka od modré čáry mu po smolném odrazu od vlastního obránce proklouzla přes rukáv za záda. Kotouč už mířil za brankovou čáru, ale brankář New Jersey se po něm ještě dokázal mrštně vrhnout a přikrýt jej lapačkou včas. Nezabránila mu v tom ani snaha Hymana o doklepnutí za čáru.
     
    16:39
    Po zdlouhavé kombinaci vyslal Palmieri kotouč po ledě před branku. Do akce vložil hokejku Boyle a Andersen se štěstím vyrazil. Útočník Devils se ještě natahoval po dorážce, ale na volný puk už nedosáhl.
     
    16:05
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (James van Riemsdyk – 2 min., podražení).
    13:03
     
    13:03
    Tak toto bude aspirovat v hitparádách zákroků hodně vysoko! Marnerův nástřel se odrazil na brankovišti k van Riemsdykovi, jenž už jen zasouval do prázdné brány. Schneider se ovšem zaskvěl neuvěřitelným zákrokem, když skočil ke vzdálenější tyčce a hokejkou zastavil puk těsně před brankovou čarou!
     
    11:29
    Vyloučení v týmu New Jersey Devils (Blake Coleman – 2 min., sekání).
     
    10:04
    Velký tlak Toronta! Po zmatku na brankovišti se touš odrazil přímo na hůl mírně dezorientovaného Komarova. Chvíli to trvalo, než si střelu připravil, a možná právě proto se dokázal Schneider zkoncentrovat a vyrazit ji mimo prostor tří tyčí.
     
    05:54
    A skóre se mohlo pohnout i na druhé straně! Komarov ujížděl s Kadrim proti jedinému obránci. První jmenovaný vzal situaci na sebe, ale na Schneidera si z pravého kruhu nepřišel.
    05:37
     
    05:37
    To byla šance! Henrique prostrčil puk mezi beky na najíždějícího Milese Wooda. Útočník New Jersey se hnal sám proti Andersenovi. Zkusil zakončit pod vyrážečku, ale ke smůle svého týmu ji trefil a brankář Leafs si tak připisuje velice důležitý zákrok.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 65. W. Nylander (Kadri, Rielly)


    Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – Hainsey, Rielly (A), N. Zajcev, Gardiner, C. Carrick, Borgman – W. Nylander, Kadri, Komarov (A) – Marner, Bozak (A), J. van Riemsdyk – Co. Brown, Marleau, Hyman – Sošnikov, D. Moore, M. Martin.
    New Jersey Devils: Schneider (Kinkaid) – Santini, A. Greene (C), Severson, J. Moore, Lovejoy, Butcher – Palmieri, Hischier, Hall – Stafford, Zajac, Bratt – Wood, Boyle, Henrique – Noesen, Coleman, Gibbons.
    thejrc.org