Toronto – New Jersey 1:0 (po pr.) | NY Islanders – Carolina 6:4 (kon.) | Montreal – Arizona 4:5 (kon.)
Ottawa – Pittsburgh 1:3 (kon.) | Tampa – Dallas 6:1 (kon.) | Minnesota – Nashville 6:4 (kon.)
Winnipeg – Philadelphia 3:2 (3:2 po s.n.) | Colorado – Washington 6:2 (kon.) | Edmonton – St. Louis 1:4 (kon.)
Vancouver – Vegas 2:5 (kon.) | Los Angeles – Boston 1:2 (kon.) | San Jose – Florida 0:2 (kon.)
konec
New York Islanders
6:4 (3:1, 0:3, 3:0)
Carolina Hurricanes
Pátek 17.11.2017, 01:00 • Barclays Center, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:42 Jordan EBERLE - 6:4
     
    58:42
    Islanders právě vstřelili branku!
    Zřejmě je rozhodnuto. Hosté se rozhodli pro power-play, jenže ta skončila neúspěchem. Po Barzalově vypíchnutí puku a přesné přihrávce měl JORDAN EBERLE snadnou práci a hravě trefil opuštěnou branku Caroliny – 6:4. Asistence: Mathew Barzal.
    55:35 Johnny BOYCHUK - 5:4
     
    55:35
    Islanders právě vstřelili branku!
    Tohle je utkání velkých obratů. Domácí se vydali do útoku, už to ale vypadalo, že Cizikas skončí u mantinelu. V pádu ale zvládl přihrát na JOHNNYHO BOYCHUKA a ten ranou z první propálil Darlinga. Asistence: Casey Cizikas, Cal Clutterbuck.
    47:22 Josh BAILEY - 4:4
     
    47:22
    Islanders právě vstřelili branku!
    Je opět vyrovnáno! Domácím se podařil zámek a tlak v pásmu a po závaru před Darlingem se nejlépe orientoval JOSH BAILEY. Pohotové zakončení po Leeho zadovce skončilo v síti a je to 4:4. Asistence: Anders Lee, Mathew Barzal.
     
    46:31
    Přesilovka pro New York. S dvouminutovým trestem za vysokou hůl odjel na trestnou lavici Noah Hanifin.
    39:08 Sebastian AHO - 3:4
     
    39:08
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hostům se daří otočit výsledek! SEBASTIAN AHO sice nejprve neuspěl svým zrychlením po pravé straně, ale za chvíli se už radoval po rychlé kombinaci před brankou. Na jeho střelu do odkryté části branky neměl Greiss šanci dosáhnout, nezvládl se totiž včas přesunout. Asistence: Teuvo Teräväinen, Jordan Staal.
    31:19 Derek RYAN - 3:3
     
    31:19
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domácí tým už byl v plném počtu, ale akce Caroliny pokračovala. Greiss nedokázal udržet střelu od modré čáry a nejlépe se ve vzniklém zmatku zorientoval DEREK RYAN, který zblízka bekhendem zasunul puk za brankovou čáru. Asistence: Brett Pesce, Brock McGinn.
     
    28:49
    Hra v plném počtu nám teď není přána, domácí jdou do čtyř. Sekáním se provinil Cal Clutterbuck.
     
    28:16
    Hosté jsou už v plném počtu, Jooris se ihned po svém návratu do hry dostal sóla, zkusil bekhendový blafák, ten mu ale Greiss vychytal!
     
    26:06
    Další vyloučení, nyní na straně hostů, přesilovku si tak zahraje New York. Na trestnou lavici už míří Josh Jooris s dvouminutovým trestem za vysokou hůl.
     
    23:23
    Navíc je tu přesilovka pro hosty, dvě minuty za hákování obdržel Brock Nelson.
    22:54 Noah HANIFIN - 3:2
     
    22:54
    Carolina právě vstřelila branku!
    Opět je sníženo na rozdíl jediné branky. Hosté se usadili v pásmu, Greiss sice zvládl lapit jednu ze střel, puk mu ale vypadl a NOAH HANIFIN už zakončoval z bezprostřední blízkosti do odkryté části branky. Asistence: Jordan Staal, Jeff Skinner.
    19:31 Nick LEDDY - 3:1
     
    19:31
    Islanders právě vstřelili branku!
    Přesto padá ještě jedna branka! Domácí se rozmístili v útočném pásmu a po sérii přihrávek vystřelil od modré čáry NICK LEDDY. Darling jeho střelu sice viděl, puk mu ale škrtl o lapačku a poté obloučkem zapadl do branky! Asistence: Anders Lee, Josh Bailey.
    17:30 Elias LINDHOLM - 2:1
     
    17:30
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hostům se daří využít přesilovku a bleskově snížit. Aho si trochu sjel z modré a švihem vyslal na Greisse rychlý puk. Ten toho pro stínění ELIAS LINDHOLMA moc neviděl právě lehká teč tohoto hráče skončila za zády domácího brankáře. Asistence: Sebastian Aho, Teulo Teräväinen.
    16:57 Cal CLUTTERBUCK - 2:0
     
    16:57
    Islanders právě vstřelili branku!
    Ihned po buly se do sóla dostal domácí CAL CLUTTERBUCK a své sólo dotáhl do zdárného konce. New York tak udeřil ve vlastním oslabení a jde do dvou brankového vedení. Bez asistence.
     
    16:49
    Hosté si zahrají přesilovku, na trestnou lavici už míří Anders Lee s dvěma minutami za podražení.
    16:21 Mathew BARZAL - 1:0
     
    16:21
    Islanders právě vstřelili branku!
    No a udeřilo na druhé straně. Carolina propadla, domácí se dostali do brejku dvou na jednoho a celou situaci zakončil MATHEW BARZAL. Ten se rozhodl pro samostatné zakončení a celou akci vyšperkoval střelou pod Darlingovu lapačku. Asistence: Andrew Ladd, Nick Leddy.
     
    02:09
    Je tu první vyloučení utkání, dvě minuty za podražení dostal hostující Josh Jooris.

    Aleš Pur

    Branky a nahrávky: 17. Barzal (Ladd, Leddy), 17. Clutterbuck, 20. Leddy (Lee, Jo. Bailey), 48. Jo. Bailey (Lee, Barzal), 56. Boychuk (Cizikas, Clutterbuck), 59. Eberle (Barzal) – 18. E. Lindholm (Aho, T. Teräväinen), 23. Hanifin (J. Staal, Skinner), 32. D. Ryan (Pesce, B. McGinn), 40. Aho (T. Teräväinen, J. Staal)


    New York Islanders: Greiss (Halák) – Boychuk, Leddy, Pelech, de Haan, Pulock, Hickey – Jo. Bailey, Tavares (C), Lee – Eberle, Barzal, Ladd (A) – Ho-Sang, B. Nelson, Beauvillier – Clutterbuck (A), Cizikas, Chimera.
    Carolina Hurricanes: Darling (C. Ward) – Pesce, Slavin, Faulk (C), H. Fleury, T. van Riemsdyk, Hanifin – T. Teräväinen, J. Staal (A), Aho – Williams, D. Ryan, B. McGinn – E. Lindholm, V. Rask, Skinner (A) – Jooris, Di Giuseppe, Nordström.

    Rozhodčí: Nicholson, Jackson – Kovachik, Suchánek

    Diváci: 11 188
    thejrc.org