Toronto – New Jersey 1:0 (po pr.) | NY Islanders – Carolina 6:4 (kon.) | Montreal – Arizona 4:5 (kon.)
Ottawa – Pittsburgh 1:3 (kon.) | Tampa – Dallas 6:1 (kon.) | Minnesota – Nashville 6:4 (kon.)
Winnipeg – Philadelphia 3:2 (3:2 po s.n.) | Colorado – Washington 6:2 (kon.) | Edmonton – St. Louis 1:4 (kon.)
Vancouver – Vegas 2:5 (kon.) | Los Angeles – Boston 1:2 (kon.) | San Jose – Florida 0:2 (kon.)
konec
Colorado Avalanche
6:2 (2:0, 1:1, 3:1)
Washington Capitals
Pátek 17.11.2017, 03:00 • Pepsi Center, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hvězdy utkání

    1. Gabriel Landeskog (COL) 3+0
    2. Nathan MacKinnon (COL) 1+4
    3. Mikko Rantanen (COL) 1+3 (06:02:33)
     
    Statistiky: Střely na bránu: 28-30; Zablokované střely: 19-18; Vhazování: 36%-64%; Hity: 16-26; Přesilové hry: 2/6-1/5; Trestné minuty: 18-20.

     
    Kapitán Gabriel Landeskog prožil fantastický zápas, když v dresu Colorada vstřelil hattrick, který zkompletoval 26 sekund před koncem po nádherné souhře v přesilové hře. Avalanche dokráčeli proti Washingtonu k pohodové výhře. Konečný výsledek duelu. Colorado Avalanche 6 Washington Capitals 2.
     
    Konec zápasu.
    59:34 Gabriel LANDESKOG - 6:2
     
    59:34
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Mikko Rantanen z pravého kruhu pro vhazování krásnou přihrávkou napříč útočným pásmem přenesl hru doleva, kde Nathan MacKinnon našel krátkou kolmou přihrávkou GABRIELA LANDESKOGA, který v přesilové hře z mezikruží zamířil nad ledem k bližší levé tyči! Asistence: Nathan MacKinnon a Mikko Rantanen.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:53
    Brooks Orpik fauloval v obranném pásmu u hrazení a vyfasoval dvě minuty za sekání.
     
    58:20
    Gabriel Landeskog mohl zkompletovat hattrick, jeho rychlá střela zápěstím z pravého kruhu pro vhazování ale orazítkovala bližší spojnici pravé a horní tyče! Colorado hraje dnes s velkou chutí.
     
    58:12
    Vyloučený Madison Bowey je zpět na ledě a Washington hraje v závěru utkání v plném počtu.
     
    57:26
    Colorado vyrazilo do přečíslení dva na jednoho a zdálo se, že Carl Soderberg u pravé tyče dopraví puk pod horní tyč odkryté brány, jenže Philipp Grubauer ho dokázal fantastickým zákrokem vychytat poté, co se bleskově přesunul!
     
    56:12
    Colin Wilson si sjel rychle před bránu, v blízkosti pravé tyče ale bekhendem Philippa Grubauera nepřekonal a Madison Bowey dostal dvě minuty za sekání.
     
    55:13
    Jeden z hráčů Colorada na vrcholu pravého kruhu napřáhl k prudké střele zápěstím, která mířila do bližšího horního rohu brány, Philipp Grubauer ale dokázal puk s pomocí lapačky vyrazit! Skvělá příležitost domácích Avalanche.
     
    54:22
    Avalanche se po reklamní přestávce na pravé straně ocitli v postavení mimo hru a hra byla opět přerušena.
    53:11 Jevgenij KUZNĚCOV - 5:2
     
    53:11
    Washington právě vstřelil branku!
    JEVGENIJ KUZNĚCOV zavezl puk středem do útočného pásma a poté mezi dvěma protihráči přihrál doprava na rozjetého T.J. Oshieho, který mu přihrávku krásně oplatil, a h ruský útočník na vzdálenější levé tyči skóroval z blízkosti do prázdné brány! Caps využili přesilovou hru a snížili. Asistence: T. J. Oshie a John Carlson.
     
    52:38
    Nail Jakupov se opět posadil na trestnou lavici poté, co dostal dvě minuty za hrubost.
     
    52:38
    Capitals po rychlém protiútoku podél střídaček vypálili z vrcholu pravého kruhu a Philipp Grubauer na přední tyči puk zmrazil ve výstroji. Reklamní přestávka.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 1. Landeskog (MacKinnon), 20. MacKinnon (Girard, Rantanen), 33. C. Wilson (MacKinnon, Rantanen), 45. Landeskog (TS), 50. Rantanen (Söderberg, MacKinnon), 60. Landeskog (MacKinnon, Rantanen) – 39. Connolly (T. Wilson), 54. Kuzněcov (Oshie, Carlson)


    Colorado Avalanche: Varlamov (J. Bernier) – Girard, E. Johnson (A), Zadorov, Barberio, Bigras, Mironov – Landeskog (C), MacKinnon (A), Rantanen – C. Wilson, Kerfoot, Compher – Nieto, Söderberg, Comeau – Andrighetto, Kameněv, Jakupov. Hlavní trenér: Jared Bednar.
    Washington Capitals: Grubauer (Holtby) – Orlov, Niskanen, Orpik (A), Carlson, Chorney, Bowey – Stephenson, Bäckström (A), Oshie – Ovečkin (C), Kuzněcov, Smith-Pelly – Connolly, Eller, T. Wilson – Walker, Beagle, Chiasson. Hlavní trenér: Barry Trotz.

    Rozhodčí: Garrett Rank, Francis Charron. Čároví: Jonny Murray, Bryan Pancich

    Diváci: 15070
    thejrc.org