Toronto – New Jersey 1:0 (po pr.) | NY Islanders – Carolina 6:4 (kon.) | Montreal – Arizona 4:5 (kon.)
Ottawa – Pittsburgh 1:3 (kon.) | Tampa – Dallas 6:1 (kon.) | Minnesota – Nashville 6:4 (kon.)
Winnipeg – Philadelphia 3:2 (3:2 po s.n.) | Colorado – Washington 6:2 (kon.) | Edmonton – St. Louis 1:4 (kon.)
Vancouver – Vegas 2:5 (kon.) | Los Angeles – Boston 1:2 (kon.) | San Jose – Florida 0:2 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
1:4 (1:1, 0:1, 0:2)
St. Louis Blues
Pátek 17.11.2017, 03:10 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    52:48
    Další rána pro Edmonton. Tentokrát se jedná o vyloučení do konce utkání. Milan Lucic se střetl koleny s Coltonem Paraykem, ohnal se po něm a následně svého soupeře ještě počastoval pár údery. Kromě trestu do konce utkání ještě vyfasuje dvě minuty za hrubost.
    47:28 Brayden SCHENN - 1:4
     
    47:28
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Tak to bylo rychlé. Po vhazování rozehráli hosté rychlou kombinaci, která připomínala přesilovkový deštník. Od modré putoval kotouč k mantinelu a následně před brankoviště, kde pohotově zakončil BRAYDEN SCHENN. Asistence: Jaden Schwartz, Colton Parayko.
    45:44 Brayden SCHENN - 1:3
     
    45:44
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Zničeho nic, za to ale parádně! St. Louis se dostalo do přečíslení dva na jednoho, BRAYDEN SCHENN si ve středním pásmu přihrál se Scottiem Upshallem a po přejetí útočné modré se rozhodl sám zakončit. Na jeho střelu pod horní tyčku Talbot nedosáhl. Asistence: Scottie Upshall.
     
    28:56
    Lucic se hnal do přečíslení s Nugentem-Hopkinsem, ale koncová přihrávka skrz mezikruží neprošla přes jediného bránícího hráče. Moc nescházelo, aby před Lucicem byla odkrytá branka.
    27:20 Alexander STEEN - 1:2
     
    27:20
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Nápor St. Louis se nakonec vyplatil a Bluesmani využívají přesilovku! ALEXANDER STEEN byl před Talbotem společně s Braydenem Schennem hodně aktivní a ač domácí brankář první dorážku vyrazil, druhá už skončila za jeho zády. Asistence: Brayden Schenn, Alex Pietrangelo.
     
    26:19
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Zack Kassian – 2 min., hození hole nebo předmětu).
     
    23:55
    Vyhození puku Edmundsonem dopadlo nejhůře, jak mohlo! Trefilo Vladimíra Sobotku, který skončil na ledě a držel se za hlavu. Po chvíli vstal a otřesen se vydal do kabiny. Doufejme, že bude v pořádku.
     
    23:11
    V obrovské šanci se objevil na pravé straně brankoviště Schenn, který pálil z voleje, ale přesouvajícího se Talbota nepřekonal! Nedokázal totiž zvednout puk, přičemž na něho zela výrazná část odkryté klece. Napálil jen beton brankáře.
     
    18:12
    Bude se zase vylučovat. Přesilovku si opět zahrají domácí. Dvě minuty za sekání obdržel Dunn. A jeho obětí se znovu stal Caggiula.
    15:43 Ryan STROME - 1:1
     
    15:43
    Edmonton právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! Po inkasování v početní převaze se domácí dokázali ve stejné přesilovce i prosadit a RYAN STROME krásnou střelou pod horní tyčku překonal brankáře Allena. Asistence: Matt Benning, Ryan Nugent-Hopkins.
    15:14 Vladimír SOBOTKA - 0:1
     
    15:14
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Neskutečná chyba Cama Talbota za vlastní brankou! Šlo pravděpodobně o chybu v komunikaci a brankář domácích chtěl rozehrát, jenže se mu to nepodařilo, puk zaskákal do brankoviště a VLADIMÍR SOBOTKA ho sklepl do branky! Asistence: Alex Pietrangelo, Paul Stastny.
     
    14:35
    Rozhodčí opět vylučuje. Tentokrát z toho bude přesilovka pro domácí, když se držením protihráče provinil Magnus Pääjärvi.
     
    12:08
    Kassian se hnal v oslabení do úniku, po přebruslení modré se osamostatnil, ale těsně před bekhendovým zakončením ho jeden z vracejících se hráčů rozhodil svou hokejkou a forvard domácích minul cíl!
     
    11:15
    Tyčka zazvonila za Talbotovými zády!
     
    10:59
    Na ledě se přiostřuje, je tu další faul a další následná strkanice hned několika hráčů. Rozhodčí opět udělují osobní tresty za hrubost pro Grybu a Brodziaka. K tomu navíc dvě minuty pro Pakarinena, také za hrubost. St. Louis si zahraje přesilovku.
     
    08:40
    Bude se znovu vylučovat. Na ledě se po dost nevybíravém faulu loktem Larssona strhla menší šarvátka, do níž se zapojilo hned několik hráčů. A tak se udělují i osobní tresty. Nurse a Edmundson dostali tresty za hrubost.
     
    08:14
    McDavid se osvobodil od bránícího protihráče a dostal se těsně k Allenovi. Rozhozen z předchozího souboje nedokázal přesně zakončit, zatím ale největší šance zápasu.
     
    05:18
    Zároveň se vylučuje a dvě minuty za držení Caggiuly obdržel Dunn.
     
    02:34
    Na ledě se strhla krátká šarvátka mezi domácím Kassianem a hostujícím Thorburnem. Oba dostávají pětiminutový trest.

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 16. R. Strome (Benning, Nugent-Hopkins) – 16. Sobotka (Pietrangelo, Stastny), 28. Steen (B. Schenn, Pietrangelo), 46. B. Schenn (Upshall), 48. B. Schenn (Schwartz, Parayko)


    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – A. Larsson (A), Nurse, Benning, Klefbom, Russell, Gryba – Draisaitl, McDavid (C), Maroon – Puljujärvi, Nugent-Hopkins (A), Lucic – Pakarinen, R. Strome, Cammalleri – Kassian, Letestu, Caggiula.
    St. Louis Blues: Allen (C. Hutton) – Pietrangelo (C), Edmundson, Parayko, Gunnarsson, Bortuzzo, Dunn – Tarasenko (A), B. Schenn, Schwartz – Steen (A), Stastny, Sobotka – Jaškin, Sundqvist, Pääjärvi – Thorburn, Brodziak, Upshall.

    Rozhodčí: Hanson, Rehman – Murphy, Wheler
    thejrc.org