Toronto – New Jersey 1:0 (po pr.) | NY Islanders – Carolina 6:4 (kon.) | Montreal – Arizona 4:5 (kon.)
Ottawa – Pittsburgh 1:3 (kon.) | Tampa – Dallas 6:1 (kon.) | Minnesota – Nashville 6:4 (kon.)
Winnipeg – Philadelphia 3:2 (3:2 po s.n.) | Colorado – Washington 6:2 (kon.) | Edmonton – St. Louis 1:4 (kon.)
Vancouver – Vegas 2:5 (kon.) | Los Angeles – Boston 1:2 (kon.) | San Jose – Florida 0:2 (kon.)
konec
San Jose Sharks
0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Florida Panthers
Pátek 17.11.2017, 04:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.
     
    FLORIDA PANTHERS

    Takový start ročníku si na Floridě nepředstavovali. Po více než měsíci základní části NHL patří Panthers k jedněm z nejhůře postaveným týmům soutěže a hlavně nejhůře bodujícím kádrům Atlantické divize. Mají stejně bodů jako poslední Buffalo Sabres (14) a rádi by se odrazili vzhůru. Co může Cats těšit, mají tou pouze pět bodů na páté Montreal Canadiens, takže pokud zaberou, v žádném případě ještě nejsou ze hry. V posledních třech duelech se ovšem Floridě docela dařilo. Dvakrát totiž zvítězila, minule po samostatných nájezdech vyzrála poměrem 4:3 na Dallas Stars. Předtím gratulovala k těsnému úspěchu (1:2) New Jersey Devils, ale naopak oslavovala výhru 4:1 nad Buffalem. Zápasem na ledě San Jose Panthers začínají těžký trip po Kalifornii. Dále se představí v Los Angeles a u Anaheim Ducks.

    Statistikám Floridy aktuálně vévodí Jonathan Huberdau (7 + 14), jehož následují Aleksander Barkov (6 + 3), Vincent Trocheck (8 + 10) a Jevgenij Dadonov (7 + 10). Prostor v brankovišti mezi sebe docela vyrovnaně dělí Roberto Luongo a James Reimer.
     
    SAN JOSE SHARKS

    Pořádně našlapané je průběžné pořadí Pacifické divize. První Los Angeles má ještě docela náskok, ale rozdíl mezi druhými Vegas Golden Knights a pátými Anaheim Ducks činí pouhé dva body! V této natěsnané tabulce figurují na třetí pozici San Jose Sharks, kteří oproti úvodu sezóny vylepšili svou výsledkovou bilanci. Vždyť v listopadu zatím prohráli jedno jediné utkání z pěti, a to když je na jejich ledě sestřelila 5:1 silná Tampa Bay. Jinak si ale Žraloci vyšlápli na Nashville Predators (4:1), Anaheim Ducks (2:1 po nájezdech), Vancouver Canucks (5:0) a naposledy také na rivala Los Angeles Kings (2:1). Svěřencům trenéra DeBoera nyní hodně pomáhá, že hrají většinu utkání doma, což bude platit ještě v příštích třech duelech. Využijí toho a budou i nadále šplhat tabulkou vzhůru?

    Kanadské bodování San Jose vede kanadský útočník Logan Couture (10 + 5), který je zároveň nejlepším střelcem tým. Pomáhají mu český forvard Tomáš Hertl (3 + 7), nahrávač Joe Thornton (2 + 8) nebo finský šikula Joonas Donskoi (5 + 3).
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy na sebe naposledy narazily ještě v rámci minulé sezóny. V únoru Florida Panthers zajížděli na led San Jose Sharks a po přestřelce tam zvítězili těsně 6:5.
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (3 + 7)
    Radim Vrbata (FLA) (3 + 7)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Budeme sledovat souboj týmů z opačných konferencí. Poprvé v sezóně na sebe narazí San Jose Sharks a Florida Panthers.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – J. Ryan, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Heed – Hertl, Couture, Pavelski – Donskoi, J. Thornton, M. Karlsson – Bødker, Tierney, Labanc – Meier, Goodrow, J. Ward.

    Florida Panthers: Luongo (Reimer) – Yandle, Ekblad, Matheson, Pysyk, McCoshen, Weegar – Huberdeau, Barkov, Dadonov – Hunt, Trocheck, Vrbata – J. McGinn, Bjugstad, Sceviour – Brickley, Valk, Haley.

    Rozhodčí: Kowal, L'Ecuyer – MacPherson, Gawryletz.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání, začneme zhruba za deset minut.
     
    Už bude vše připraveno na úvodní vhazování.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Jako první se kotouče na buly zmocnili Sharks, kteří také hned vyrazili zkusit štěstí dopředu. Ale Luongo ještě zasahovat nemusel.
     
    00:35
    Rozehrávka Brenta Burnse zpoza branky, který počkal, až mu na ledovou plochu skočí nová formace. Vypadá to, že domácí mužstvo zbytečně nebude protahovat střídání.
     
    01:09
    Melker Karlsson měl nataženou hokejku na zakončení, ale poskakují kotouč trefit nedokázal.
     
    01:45
    Už se hraje skoro dvě minuty bez přerušení, v útočném pásmu poprvé také Florida. Jenže beze střely, všechny pokusy blokuje obrana San Jose.
     
    02:17
    Hodně kostrbatě dostali domácí puk do střední třetiny, ale přeci jen se jim to povedlo. Už potřebovali dostat do hry novou lajn.
     
    02:45
    Haleyho pokus z otočky, ale ani teď Jones nemusel zasahovat, proto bývalý útočník Žraloků špatně nabral kotouč na hokejku.
     
    03:15
    Burns jel za branku soupeř, odkud vybídl do šance na pravém kruhu Thorntona. Zkušený útočník San Jose se ale neprosadil, nestačil trefit zakončení.
     
    03:41
    Až skoro po čtyřech minutách poprvé přerušená hra. Martin Jones ještě mohl rozehrávat, ale raději se před sebou rozhodl uklidnit situaci.
     
    04:06
    Aktivní také Tomáš Hertl, který v levém rohu útočného pásma vybojoval kotouč. Už ale nedokázal najít žádného volného spoluhráče před brankou.
     
    04:40
    Florida se zatím marně snaží tlačit před branku soupeře. Většina hostujících možností končí ještě na modré čáře, kde hosté ztrácejí zbytečně kotouče.
     
    05:06
    Také Roberto Luongo měl první větší práci, v prostoru na brankovišti sebral kotouč lapačkou a přerušil hru. Bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    05:27
    Burnsova rozehrávka ve středním pásmu nebyla ideální. Poslal puk pouze na hokejku soupeře a Panthers se toho pokusili zužitkovat. Ale ani tentokrát se nikdo zavčas neuvolnil.
     
    06:00
    Joe Thornton vystihl kombinaci soupeře a dostal se s kotoučem aspoň do středního pásma. Dál už ovšem ne, nikdo v tyrkysovém dresu jej nepodpořil.
     
    06:28
    Dobrá střela obránce Sharks Vlasica, kterou ještě tečoval před brankovištěm Pavelski. Ale puk se následně odrazil jen do ochranné sítě. Následuje první komerční pauza.
     
    06:43
    Sharks zvládli i další vhazování v útočném pásmu a hned z toho těží rychlými kombinacemi. Jenže jak to tak vypadá, budou muset daleko častěji zakončovat.
     
    07:16
    Thornton vypustil střelecký pokus zpoza pravého kruhu, avšak vůbec se mu nepodařilo trefit zařízení.
     
    07:33
    Špatná rozehrávka kalifornského týmu končí pouze zakázaným uvolněním, takže hra míří zpátky před Martin Jonese.
     
    07:54
    Hertl a Karlsson dnes vypadají připraveni ohrožovat branku soupeře. Teď Karlssonovi moc nechybělo, aby před Luongem na brankovišti uklidil kotouč do sítě.
     
    08:32
    Ještě Tierney u pravého mantinelu v akci, nakonec nahazoval na branku obránce Dillon. Jenže na tenhle kotouč gólman Floridy moc dobře viděl a také si jej našel.
     
    08:45
    Znovu Luongova lapačka, který musela zapracovat. Nahození od modré čáry tečoval velmi šikovně Goodrow, který ještě dorážel odražený kotouč od mantinelu.
     
    08:57
    A znovu stejná situace, opět přerušená hra gólmanem Cats. Je zřetelné, že se domácí nyní za každou cenu snaží zakončovat. Tentokrát Luonga prověřil Ward.
     
    09:25
    Po dlouhé době také šance pro Floridu. Huberdeau hledal na levé straně Dadonova, jenže tomu přeskočil puk hokejku a následně už hráli San Jose Sharks.
     
    09:48
    Hosté mají dostatek času rozehrát kotouč za svou klecí, takže se nikam neukvapují a čekají na dostřídání zbytku unavené formace.
     
    10:15
    Jsme už ve druhé polovině úvodní části, stále ovšem čekáme na nějakou vyloženou možnost. Nadále platí, že jsou aktivnější domácí hráči.
     
    10:52
    Vyrovnaný souboj o puk u floridské střídačky, který nakonec ovládli Sharks. Ale ani tak se jim poté nepodařilo založit nějaké přečíslení či únik na branku.
     
    11:28
    Jsme svědky další dlouhé pasáže bez přerušení, což samozřejmě vyhovuje tempu hokeje na ledě.
     
    12:05
    Vypadalo to, že se bude poprvé v zápase vylučovat, ale nakonec rozhodčí zákrok domácího hráče nevyhodnotili jako faul.
     
    12:25
    Klička Tomáš Hertla na obranné modré čáře, kde český forvard přišel o puk. Pak se mu ale málem podařilo vyrazit do rychlé protiakce.
     
    13:02
    Joonas Donskoi zkusil zakombinovat s Thorntonem, ale také Panteři si nyní velmi dobře hlídají svou modrou čáru. Ani jeden tým nemá zatím zvládnutý přechod do pásma soupeře.
     
    13:35
    Martin Jones chtěl pomoci spoluhráčům s rozehrávkou, ale potom raději zabruslil zpět do brankoviště, bylo kolem něj moc rušno.
     
    14:06
    Střela obránce Floridy až k brance nedoletěla, někdo před brankovištěm ji dokázal zblokovat a poslat pryč.
     
    14:23
    Máme tu po dlouhé době přerušenou hru a také komerční pauzu. Po jejím konci se bude vhazovat ve středním pásmu, ještě předtím skončil puk sražený mezi diváky.
     
    14:35
    Ryan hned po vhazování vyzkoušel střelu bez přípravy, ta se mu ale vůbec nepovedla. Stejně jako na druhé straně neuspěl Pysyk. Jonese nemusel zasahovat.
     
    15:08
    Luongo překvapil všechny kolem sebe, když vyjel riskantně z branky a rozehrál puk. To se mu ale vyplatilo, protože San Jose tím pádem přišlo o šanci.
     
    15:25
    Ještě jedna komerční přestávka v tomto dějství, potom už budeme pokračovat v jeho zbytku.
     
    15:36
    Hertl od modré čáry nahodil puk za branku, kde jeho spoluhráči převzali kotouč. Potom musel Luongo vytáhnou zásah lapačkou, ale znovu se pro něj nejednalo o nic složitého.
     
    16:08
    Ekblad pálil od modré čáry poté, co si porovnal puk na hokejce. Tentokrát už se Martin Jones k zákroku dostal, ale nejednalo se pro něj o žádnou těžkou práci.
     
    16:45
    Rozehrávka domácího gólmana, na niž měl dostatek klidu. Potom unikl do šance Burns, jenže těsně netrefil zařízení.
     
    17:08
    Sharks si dokáží vytvořit přečíslení a rychlé protiakce, ne ale příliš dobré na to, aby z nich dokázali udeřit. Zatím to vypadá, že dnes moc gólů neuvidíme.
     
    17:48
    Na ledě je první lajna Floridy proti čtvrté domácí. Ale vůbec to nejde poznat. Sharks i přesto zatlačili soupeře před jeho klec.
     
    18:25
    Tomáš Hertl byl sražen u mantinelu Matheson a snad bude v pořádku. Tohle byl opravdu pořádná rána na českého útočníka. Vše ale nejspíš v rámci pravidel.
     
    19:03
    Běží poslední minuta první třetiny, která nám utekla opravdu rychle. Odehráli se takřka bez přerušení. Ale bohužel pro diváky v hledišti také bez šancí.
     
    19:26
    Vše mohl těsně před sirénou změnit Bjugstad, který ovšem v úniku na Martina Jonese přestřelil. Ještě domácí brankář nejspíš do tohoto pokusu stačil sáhnout lapačkou.
     
    19:40
    Florida vyhrála buly v útočném pásmu a ještě zkusila nenápadně zakončit od modré čáry. Jenže marně, Jones si zatím další zásah do statistik nepřipíše.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    To je z první třetiny všechno. Bohužel jsme během úvodní dvacetiminutovky neviděli skoro žádné šance, každopádně lepším týmem na ledě jsou na první pohled domácí Sharks. Ti ale nedokázali využít několika zakončení na Luonga z dálky. A tak uvidíme, zda se úvodní trefy tohoto duelu dočkáme v následující třetině.
     
    Střely na branku po první třetině

    San Jose Sharks: 10

    Florida Panthers: 9
     
    Zanedlouho začne druhá třetina utkání. Dočkáme se většího počtu šancí a také první branky. Oba gólmani sice už měli nějakou práci, ale jednalo se spíše o jednoduché zákroky.
     
    Je tu úvodní buly druhého dějství.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Florida vyhrála úvodní buly prostřední třetiny a snažila se hned vyrazit kupředu. Sharks ale vystihli rozehrávky a místo toho tedy vyzkoušel štěstí Tomáš Hertl.
     
    20:36
    Nahození Barkova zkusil tečovat Huberdeau, ale následně puk skončil pouze v ochranné síti. Následuje vhazování ve středním pásmu.
     
    21:00
    Florida právě vstřelila branku!
    Jako blesk z čistého nebe nyní udeřili Florida Panthers, kterým se vyplatila důslednost v útočném pásmu soupeře. COLTON SCEVIOUR nevzdal souboj o kotouč za brankou, kde proti sobě měl hned dvojici hráčů Sharks. Jenže ze situace se dostal, obral o puk obránce Ryana, aby následně udělal otočku kolem branky a našel mezírku mezi levou tyčí a betonem Martina Jonese. Jen malá volná mezírka tam zůstala gólmanovi San Jose volná, ale Sceviourovi to na skórování stačilo. Cats jdou tedy jako první do vedení. Asistence: Connor Brickley, Vincent Trocheck.
    21:00 Colton SCEVIOUR - 0:1
     
    21:55
    Puk končí na domácí střídačce, takže rozhodčí znovu přerušují hru.
     
    22:28
    Hodně technický přestupků sledujeme na začátku druhé třetiny, nyní je to zakázané uvolnění Florida Panthers a hra se tak vrátí před jejich zařízení.
     
    23:01
    Tentokrát vypadala hostující rozehrávka přes střední pásmo daleko lépe, ale Huberdeaovi nakonec puk odskočil od hokejky, odkutálel se až na na zakázané uvolnění.
     
    23:25
    Florida je zatím aktivnější než v první třetině a pochopitelně se jí to vyplácí. San Jose se ještě během této části nedostalo do žádného zakončení, které by Luonga mohlo překvapit.
     
    23:58
    Burns dobře nahodil kotouč o zadní mantinel, potom ho zkusil sám dojet. Ale neúspěšně, rychlejší byl obránce hostů Yandle.
     
    24:24
    Brent Burns vyslal nebezpečný pokus na branku, ale na svůj první gól sezóny dál čeká. Roberto Luongo moc dobře viděl, nikdo mu nebránil ve výhledu.
     
    24:37
    Tim Heed dal gól od modré čáry a dlouho to vypadalo, že budeme mít vyrovnáno. Ale puk těsně nestihl v útočném pásmu a po kontrole na videu arbitři rozhodli, že se jedna o ofsajd. Tudíž zásah nemůže být uznán.
     
    25:04
    Zakázané uvolnění Floridy.
     
    25:13
    V první třetině se skoro nepřerušovalo, teď se nám hra ale hodně kouskuje. Tentokrát pro změnu ve středním pásmu.
     
    25:48
    Ekblad se chtěl protlačit do šance, ale obránci Sharks ho velmi rychle zastavili. Na druhé straně hrací plochy zase zkusil štěstí Tomáš Hertl. Ani on neuspěl.
     
    26:08
    Máme tu první komerční přestávku prostřední periody, za pár okamžiků budeme pokračovat.
     
    26:28
    Už se znovu hraje a San Jose hledá co nejkratší cestu do útočného pásma. Zatím se to ale domácím moc nedaří. Hned poté Florida opět vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    27:15
    Haley zavezl puk do útočného pásma Panthers, tam ale nedokázal najít nikoho volného v bílém dresu. Sice jsou hosté v útočném pásmu, jenže nemají potřebná zakončení.
     
    27:50
    Na druhé straně kluziště Meier zastavený důrazným Mathesonem. Jinak by se útočník Sharks dostal do daleko větší možnosti.
     
    28:20
    Jones pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou za klecí, ti pak ale nedokázali vyvézt kotouč ven z obranné třetiny.
     
    28:46
    Luongo si připsal zásah vyrážečkou po zakončení Joe Pavelskiho. Ale ani v tomto případě neměl gólman Panthers problémy, protože měl dost času se na zákrok připravit.
     
    29:21
    Trocheck vyrazil dopředu a také přebruslil dva soupeře. Dokonce stihl zakončení bekhendem z úhlu, jenže prostor u tyčky Martina Jonese netrefil.
     
    29:37
    Vůbec poprvé v tomto zápase se bude vylučovat a na trestnou lavici musí odejít domácí útočník Melker Karlsson, který se dle soudu rozhodčích provinil hákováním. Takže je tu šance pro Floridu navýšit vedení.
     
    29:48
    Hned po vhazování ovšem San Jose vyhazuje puk přes všechny čáry a oslabení tedy začíná nejlepším možným způsobem.
     
    29:59
    Hosté chtěli až moc rychle do útočného pásma, na modré čáře je zastavuje postavení mimo hru.
     
    30:35
    Trocheck hledal na modré čáře volného Barkova, jenže obránci hostů ujel puk z hokejky a Panthers se tak sami zbytečně připravili o útočné pásmo. Zatím jejich přesilovka není ideální.
     
    31:08
    Radim Vrbata se na brankovišti tlačil do šance, jenže sám už zakončit nestihl, někdo mu zezadu zasáhl kotouč.
     
    31:28
    Poslední sekundy hostující přesilové hry, za pár okamžiků bude Melker Karlsson zpátky na ledové ploše.
     
    31:48
    Domácí jsou kompletní a první početní výhodu utkání zvládli bez větších komplikací. Teď se znovu zkusí zaměřit na útočné akce.
     
    32:02
    Na řadě je komerční přestávka, za chvíli ovšem budeme pokračovat.
     
    32:18
    San Jose se pokouší o co nejrychlejší rozehrávku ze své třetiny, ale zatím neúspěšně. Následovala chyba, které málem dokázal využít Dadonov.
     
    32:49
    Souboj o kotouč za brankou Martina Jonese, nakonec ho lépe zvládli Sharks. Ti se po delší době dostali do útočného pásma, jenže vypálit už nestačili. Bude z toho pouze další vhazování.
     
    33:28
    Vyhození na zakázané uvolnění v podání Floridy. Vzhledem k tomu, že se hra často kouskuje, nevidíme tak rychlý hokej jako v prvním dějství.
     
    33:44
    Dobrá Dillonova střela od modré čáry, kterou možná ještě někdo před brankovištěm tečoval. Každopádně Roberto Luongo měl co dělat, aby si s ní poradil.
     
    34:13
    Panthers ujížděli v přečíslení dva na jednoho a Radim Vrbata nakonec zkusil z levého kruhu zakončit sám. Mířil někam do horní poloviny klece, jenže přestřelil.
     
    35:07
    Goodrow se snažil vybojovat puk v útočném pásmu proti dvěma soupeřům, ale nikdo další ze Žraloků mu nepomohl. O to měl situaci komplikovanější.
     
    35:50
    Nahození na branku od Kevina Labanca nikam nevedlo, tenhle pokus neměl potenciál Luonga ani trošku ohrozit.
     
    36:00
    Ještě jedna komerční pauza v této třetině, potom budeme sledovat její závěr.
     
    36:16
    Žraloci se pokusili o rychlý přechod do útočného pásma, ale ani ve třech obranu soupeře nepřekonali. Domácí ztratili drajv z úvodních dvaceti minut.
     
    36:42
    Naopak na druhé straně hrací plochy v šanci Aleksander Barkov, na něhož si Martin Jones počíhal u pravé tyče lapačkou. Bude se vhazovat před zařízením kalifornského celku.
     
    37:15
    Hned trojice hráčů San Jose musela řešit akci za brankou Martina Jonese, kde si Florida počínala velmi aktivně. Vystřelil z dobré pozice Haley, jeho pokus domácí gólman lapil.
     
    37:23
    Poměr střela na branku je nyní 22:14 z pohledu Floridy a předváděná hra na ledě se tedy výrazně promítá i do statistických hodnot. Sharks teď nejsou zdaleka tolik nebezpeční.
     
    37:46
    Tomáš Hertl se přesně, ale přeci jen dostal do postavení mimo hru.
     
    38:25
    Thornton a Pavelski si vytvořili šanci, dokonce stihli zakončit a vybojovat faul. San Jose si v závěru třetiny zahraje přesilovku.
     
    38:27
    První početní výhoda San Jose v tomto zápase, na dvě minuty za jasné podražení musí za katr odejít obránce Floridy Pysyk. Dokáží domácí tuhle možnost zužitkovat?
     
    38:39
    Jenže hned na úvod oslabení se Florida Panthers osvobozují vyhozením přes všechny čáry.
     
    38:53
    A znovu stejná situace. Žraloci mají problém dostat se s kotoučem do útočného pásma a podržet ho tam. Až po nahození Brenta Burnsem musel Luongo přerušit hru.
     
    39:06
    Začala poslední minuta druhé třetiny, Panteři se opět dostali s pukem daleko od svého zařízení. Trocheck navíc málem při vlastním oslabení zahrozil.
     
    39:36
    Donskoi ztratil puk hned za modrou útočnou čarou. První přesilovka zápasu není pro San Jose rozhodně podle představ.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ve druhé třetině jsme viděli daleko více šancí a také jeden gól. Prosadili se Florida Panthers, když místo u tyče našel Colton Sceviour. Potom se Sharks radovali z vyrovnání, jenže marně. Branka Tima Heeda nemohla být pro ofsajd uznána. Na kostce v SAP Center tedy svítí těsně skóre a ve třetí třetině může dojít stále k čemukoli. Kdo nakonec bude vítězem zápasu?
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    San Jose Sharks: 18

    Florida Panthers: 23
     
    Za chvíli odstartuje třetí třetina utkání a rozhodně se ještě máme na co těšit. Jednogólový rozdíl slibuje, že nás čeká závěrečné drama. Panthers by se body z Kalifornie hodily, ale stále k nim zůstává těžká cesta.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    San Jose ještě na začátku třetí třetiny dohrává zbytek přesilové hry, na trestné lavici sedí hostující Pysyk.
     
    40:10
    Puk ovšem hned po buly končí sražený za mantinelem.
     
    40:29
    Heed nahodil puk na branku a před Luongem ještě dorážel aktivní Joe Pavelski. Ale zkušený gólman Floridy podržel svůj celek nad vodou, když natřikrát dobře zasáhl.
     
    40:44
    Panthers jsou zpátky v plném počtu a také oni své oslabení zvládli. Následovalo postavení mimo hru v podání San Jose Sharks.
     
    41:12
    Ofsajd také na druhé straně. Dadonov si to mířil do útočné třetině, ale nejspíš do byl Huberdeau, kdo mu přejel do útočného pásma o něco dříve, než bylo potřeba.
     
    41:30
    McGinn měl na zádech dva soupeře, takže mu nezbývalo než zkusit pokus z dálky. Nakonec vůbec netrefil branku.
     
    42:00
    Ani jedna strana se teď vyloženě nikam nežene, oba týmy si dávají pozor hlavně na to, co se děje před jejich zařízením.
     
    42:39
    Jones musel dávat pozor, protože jeden z forvardů Panthers dojel až před branku a nebezpečně zakončil. Trefil jen zadní mantinel, poslal kotouč moc vysoko.
     
    42:59
    Ofsajd Floridy. To je příležitost pro domácí, aby trošku uklidnili hru ve svém pásmu.
     
    43:18
    Další přesilová hra pro San Jose Sharks. Za katr je kvůli hákování nucen odejít hostující obránce Matheson. Dobrá možnost pro Žraloky, jak se pokus o vyrovnání.
     
    43:30
    Stejně jako minulé oslabení, i tohle začínají Panthers velmi dobře. Už dvakrát se jim podařilo poslat kotouč až za branku Martina Jonese.
     
    43:59
    Ne ne, početní výhody dnes Sharks nefungují. Jindy nebezpečná přesilovka Sharks dnes končí na útočné modré čáře, za kterou se domácí těžko dostávají.
     
    44:28
    Heed už vyslal nebezpečnou jedovku od modré čáry, jenže Luongo na ni dobře viděl a zásahem vyrážečkou zachránil situaci.
     
    44:51
    Hosté se během vlastního oslabení dostali do přečíslení tři na dva. Nakonec pálil Aaron Ekblad, ale jeho pokus přizvedl Burns, takže Jones nemusel zasahovat.
     
    45:16
    Tak to už je opravdu smůla pro San Jose. Marc-Edourad Vlasic dostrkal z brankoviště puk do sítě, ale ani tentokrát není gól Sharks uznán. Nyní pro nedovolené bránění gólmana Luonga.
     
    45:42
    Zakázané uvolnění Floridy, vhazovat se bude před hostující klecí.
     
    45:55
    Domácí jsou ale herně na koni a Luongo má co dělat, aby udržel čisté konto. Burns ho nyní prověřil z levé strany a těsně minul pravou tyčku.
     
    46:25
    Ale šance i na druhé straně, kde to po pravém mantinelu zkoušel osamocený Barkov. Jenže nestačil obejít posledního bránícího hráče soupeře.
     
    47:05
    Tomáš Hertl a jeho důrazná hra v pravém rohu. Následovala tvrdá střela Dillona z dálky. Jde vidět, že další neuznaná branka domácí hodně nabudila k aktivitě.
     
    47:40
    Panteři už nějakou chvíli neměli šanci a Martin Jones je ve třetí třetině v klidu. To Sharks produkují další a další možnosti.
     
    48:16
    Burns vypálil poté, co mu puk na hokejku poslal Goodrow. Ale ani tentokrát se ofenzivní zadák San Jose neprosadil, orazítkoval pouze mantinel za brankou.
     
    48:50
    Mikkel Boedker a jeho obrovská šance. Útočník San Jose si vybruslil mezi kruhy, kde měl spoustu místa i času k zakončení. Ale střelou tahem těsně minul levou tyčku.
     
    49:10
    Je tu komerční přestávka, po jejím konci bude následovat buly před Robertem Luongem.
     
    49:25
    Donskoi nahodil puk o zadní mantinel a jako první se k němu dostal Couture. Pak už se Florida postarala o vyhození aspoň do středního pásma.
     
    49:48
    Hosté očividně přeladili na obrannou taktiku a rozhodli se hubený náskok hlídat. Většina hráčů Panthers zůstává stažená u vlastní modré čáry.
     
    50:23
    Huberdeau nahodil do útočného pásma a čekal, zda někdo z jeho spoluhráčů dojede za pukem jako první. To se ale nestalo, hráli obránci Sharks.
     
    50:48
    Čas vystřídat pro obě strany, Ryan zpoza klece už ale hledal místo, kudy si najít volné útočníky rozjeté na křídlech.
     
    50:57
    Po zákroku Luonga následovala krátká rozmíška za brankou, ale nešlo o nic vážnějšího. Opět se bude vhazovat u hostujícího zařízení, ale až po komerční přestávce.
     
    51:06
    Brent Burns se snaží také dnes velmi často zakončovat, avšak zatím mu nepřeje střelecké štěstí. Také nyní pálil hned po vyhraném buly, ale trefil hráče před sebou.
     
    51:41
    Trocheck vyvezl puk do útočného pásma a zakončil po ledě z úhlu. Málem se mu podařilo Martina Jonese zaskočit, puk ale ve výsledku skončil za domácí klecí.
     
    52:23
    Florida právě vstřelila branku!
    Tohle už vypadá daleko lépe pro Floridu. Hosté se sice od začátku třetí třetiny prakticky k ničemu nedostali, ale z první lepší akce dávají gól na 2:0. Úplně nehlídaný zůstal před brankou San Jose NICK BJUGSTAD, jenž dostal nádhernou nahrávku zadovkou od McGinna. Martin Jones se potom proti rychlému zakončení nestihl přesunout k tyči, kotouč zapadl do horní poloviny klece. Cesta Žraloků za body z tohoto zápasu je tedy rázem o něco komplikovanější. Asistence: Jamie McGinn, Radim Vrbata.
    52:23 Nick BJUGSTAD - 0:2
     
    53:24
    Vyhození na zakázané uvolnění od Floridy, Sharks tedy mohou zůstat v útočném pásmu.
     
    53:45
    Matheson nahodil puk do středního pásma, tam už se o něj postarali domácí hráči. Ale těm se zatím nedaří vyrobit další povedené akce před Luongem.
     
    54:08
    A další nahození Cats do středního pásma. Je zřejmé, že Florida už se teď nikam hnát nehodlá.
     
    54:20
    Máme tu poslední komerční přestávku zápasu, poté následuje vhazování u branky Roberta Luonga. Tam se ostatně třetí třetina odehrává nejčastěji.
     
    54:30
    Burnsova střela nahozením opět skončila jen na zadním mantinelu. Potom Luongo vytáhl parádní zákrok na poslední chvíli proti Meierovi.
     
    54:48
    Logan Couture uháněl za pukem po levém mantinelu, ale marně. Sharks je odpískáno zakázané uvolnění a Luongo si tak na chvíli bude moci oddechnout.
     
    55:11
    Stejný technický přestupek také na druhé straně, takže opět následuje nové buly. Takhle kouskovaná hra za aktuálního stavu pochopitelně vyhovuje Floridě.
     
    55:34
    Hertlova formace se prezentovala v útočném pásmu aktivně, ale k zakončení se nedostala. Potom to ještě zkusil Couture, ale marně.
     
    56:02
    Tomáš Hertl vypálil z pravé strany. Jenže ani on dnes nemá potřebné střelecké štěstí. Tohle už byla třetí nebo čtvrtá větší šance českého útočníka v zápase.
     
    56:15
    Meier dostal nabito od Tierneyho, ale z první netrefil polovinu odkryté Luongovy klece. Tady by to už floridský brankář jen hodně těžko stíhal.
     
    57:15
    Času do konce moc nezbývá a je jasné, že Sharks budou muset začít riskovat.
     
    57:30
    Martin Jones odjíždí na střídačku a San Jose Sharks to zkoušejí bez gólmana a se šesti hráči v poli.
     
    58:01
    Začaly poslední dvě minuty základní hrací doby, vhazovat se bude v útočném pásmu Žraloků. Uvidíme, zda si ještě domácí střídačka vybere oddechový čas.
     
    58:01
    A je to opravdu tak. Oddechový čas pro San Jose. Poslední možnost pro domácí, jak s výsledkem ještě něco udělat.
     
    58:06
    Keith Yandle vyhodil ze středního pásma na zakázané uvolnění, na první pokus se mu nepodařilo trefit odkrytou domácí branku.
     
    58:28
    Ani Dadonov neposlal puk do prázdného zařízení. Času i prostoru měl dostatek, kotouč mu ale asi nesedl dobře na hokejku.
     
    59:06
    Už jen poslední minuta ze třetí třetiny a vypadá to, že tohle San Jose Sharks nestihnou. Nahození Heeda od modré čáry nikdo z hráčů Sharks netečoval.
     
    59:40
    Ještě jeden puk vytečovaný do ochranné sítě a další vhazování před Robertem Luongem.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec zápasu. San Jose Sharks a Florida Panthers sehráli vyrovnaný duel, ale po výsledkové stránce se nakonec radují hosté. Domácí soupeře v první třetině přehrávali, potom ale Cats začali šlapat na plyn, což se jim vyplatilo. První a rozhodující trefu utkání zaznamenal na startu druhé třetiny Colton Sceviour, na konečných 2:0 poté upravoval Nick Bjugstad. Také Žraloci dali dvě branky, ale ani jednu rozhodčí neuznali. První kvůli ofsajdu, druhou pro nedovolené bránění brankáři. Střelecké trápení San Jose tedy i nadále pokračuje a svěřenci trenéra DeBoera mají na čem pracovat. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký prodloužený víkend.
     
    Střely na branku v zápase

    San Jose Sharks: 35

    Florida Panthers: 28
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (0 + 0, 1 střela na branku, čas na ledě 19:54)
    Radim Vrbata (FLA) (0 + 1, 1 střela na branku, čas na ledě 12:28)
     
    Tři hvězdy utkání

    Roberto Luongo (FLA) (35 zásahů)
    Colton Sceviour (FLA) (1 + 0)
    Nick Bjugstad (FLA) (1 + 0) (07:17:39)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 21. Sceviour (Brickley, Trocheck), 53. Bjugstad (J. McGinn, Vrbata)


    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – J. Ryan, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Heed – Hertl, Couture, Pavelski – Donskoi, J. Thornton, M. Karlsson – Bødker, Tierney, Labanc – Meier, Goodrow, J. Ward.
    Florida Panthers: Luongo (Reimer) – Yandle, Ekblad, Matheson, Pysyk, McCoshen, Weegar – Huberdeau, Barkov, Dadonov – Hunt, Trocheck, Vrbata – J. McGinn, Bjugstad, Sceviour – Brickley, Balisy, Haley.

    Rozhodčí: Kowal, L'Ecuyer – MacPherson, Gawryletz

    Diváci: 16 411
    thejrc.org