Toronto – New Jersey 1:0 (po pr.) | NY Islanders – Carolina 6:4 (kon.) | Montreal – Arizona 4:5 (kon.)
Ottawa – Pittsburgh 1:3 (kon.) | Tampa – Dallas 6:1 (kon.) | Minnesota – Nashville 6:4 (kon.)
Winnipeg – Philadelphia 3:2 (3:2 po s.n.) | Colorado – Washington 6:2 (kon.) | Edmonton – St. Louis 1:4 (kon.)
Vancouver – Vegas 2:5 (kon.) | Los Angeles – Boston 1:2 (kon.) | San Jose – Florida 0:2 (kon.)
konec
San Jose Sharks
0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Florida Panthers
Pátek 17.11.2017, 04:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:30
    Martin Jones odjíždí na střídačku a San Jose Sharks to zkoušejí bez gólmana a se šesti hráči v poli.
     
    56:15
    Meier dostal nabito od Tierneyho, ale z první netrefil polovinu odkryté Luongovy klece. Tady by to už floridský brankář jen hodně těžko stíhal.
    52:23 Nick BJUGSTAD - 0:2
     
    52:23
    Florida právě vstřelila branku!
    Tohle už vypadá daleko lépe pro Floridu. Hosté se sice od začátku třetí třetiny prakticky k ničemu nedostali, ale z první lepší akce dávají gól na 2:0. Úplně nehlídaný zůstal před brankou San Jose NICK BJUGSTAD, jenž dostal nádhernou nahrávku zadovkou od McGinna. Martin Jones se potom proti rychlému zakončení nestihl přesunout k tyči, kotouč zapadl do horní poloviny klece. Cesta Žraloků za body z tohoto zápasu je tedy rázem o něco komplikovanější. Asistence: Jamie McGinn, Radim Vrbata.
     
    48:50
    Mikkel Boedker a jeho obrovská šance. Útočník San Jose si vybruslil mezi kruhy, kde měl spoustu místa i času k zakončení. Ale střelou tahem těsně minul levou tyčku.
     
    45:16
    Tak to už je opravdu smůla pro San Jose. Marc-Edourad Vlasic dostrkal z brankoviště puk do sítě, ale ani tentokrát není gól Sharks uznán. Nyní pro nedovolené bránění gólmana Luonga.
     
    43:18
    Další přesilová hra pro San Jose Sharks. Za katr je kvůli hákování nucen odejít hostující obránce Matheson. Dobrá možnost pro Žraloky, jak se pokus o vyrovnání.
     
    40:29
    Heed nahodil puk na branku a před Luongem ještě dorážel aktivní Joe Pavelski. Ale zkušený gólman Floridy podržel svůj celek nad vodou, když natřikrát dobře zasáhl.
     
    38:27
    První početní výhoda San Jose v tomto zápase, na dvě minuty za jasné podražení musí za katr odejít obránce Floridy Pysyk. Dokáží domácí tuhle možnost zužitkovat?
     
    34:13
    Panthers ujížděli v přečíslení dva na jednoho a Radim Vrbata nakonec zkusil z levého kruhu zakončit sám. Mířil někam do horní poloviny klece, jenže přestřelil.
     
    29:37
    Vůbec poprvé v tomto zápase se bude vylučovat a na trestnou lavici musí odejít domácí útočník Melker Karlsson, který se dle soudu rozhodčích provinil hákováním. Takže je tu šance pro Floridu navýšit vedení.
     
    24:37
    Tim Heed dal gól od modré čáry a dlouho to vypadalo, že budeme mít vyrovnáno. Ale puk těsně nestihl v útočném pásmu a po kontrole na videu arbitři rozhodli, že se jedna o ofsajd. Tudíž zásah nemůže být uznán.
    21:00 Colton SCEVIOUR - 0:1
     
    21:00
    Florida právě vstřelila branku!
    Jako blesk z čistého nebe nyní udeřili Florida Panthers, kterým se vyplatila důslednost v útočném pásmu soupeře. COLTON SCEVIOUR nevzdal souboj o kotouč za brankou, kde proti sobě měl hned dvojici hráčů Sharks. Jenže ze situace se dostal, obral o puk obránce Ryana, aby následně udělal otočku kolem branky a našel mezírku mezi levou tyčí a betonem Martina Jonese. Jen malá volná mezírka tam zůstala gólmanovi San Jose volná, ale Sceviourovi to na skórování stačilo. Cats jdou tedy jako první do vedení. Asistence: Connor Brickley, Vincent Trocheck.
     
    19:26
    Vše mohl těsně před sirénou změnit Bjugstad, který ovšem v úniku na Martina Jonese přestřelil. Ještě domácí brankář nejspíš do tohoto pokusu stačil sáhnout lapačkou.
     
    07:54
    Hertl a Karlsson dnes vypadají připraveni ohrožovat branku soupeře. Teď Karlssonovi moc nechybělo, aby před Luongem na brankovišti uklidil kotouč do sítě.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 21. Sceviour (Brickley, Trocheck), 53. Bjugstad (J. McGinn, Vrbata)


    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – J. Ryan, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Heed – Hertl, Couture, Pavelski – Donskoi, J. Thornton, M. Karlsson – Bødker, Tierney, Labanc – Meier, Goodrow, J. Ward.
    Florida Panthers: Luongo (Reimer) – Yandle, Ekblad, Matheson, Pysyk, McCoshen, Weegar – Huberdeau, Barkov, Dadonov – Hunt, Trocheck, Vrbata – J. McGinn, Bjugstad, Sceviour – Brickley, Balisy, Haley.

    Rozhodčí: Kowal, L'Ecuyer – MacPherson, Gawryletz

    Diváci: 16 411
    thejrc.org