Arsenal – Tottenham 2:0 (kon.) | Bournemouth – Huddersfield Town 4:0 (kon.) | Burnley – Swansea 2:0 (kon.)
Crystal Palace – Everton 2:2 (kon.) | Leicester – Manchester City 0:2 (kon.) | Liverpool – Southampton 3:0 (kon.)
West Brom – Chelsea 0:4 (kon.) | Manchester Utd. – Newcastle 4:1 (kon.)
konec
Arsenal FC
2:0 (2:0)
Tottenham Hotspur
Sobota 18.11.2017, 13:30 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to v tuto chvíli vše, děkuji Vám za pozornost a u dalších online přenosů se zase někdy příště budu těšit na počtenou. (15:33:52)
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:8. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 8:1. Fauly: 11:16.
     
    Je dobojováno, první severolondýnské derby této sezony ovládli fotbalisté Arsenalu, kteří před vlastními fanoušky porazili Tottenham 2:0, a v této sezoně tak na domácí půdě zůstávají i nadále neporaženi. První poločas nabídl velmi atraktivní partii, oba celky se snažily hrát ofenzivně a opravdu se bylo na co dívat. První obrovskou šanci měli hosté, když Eriksen ve třiatřicáté minutě trefil tyč, o chvíli později se ale Kanonýři zásluhou přesné hlavičky Shkodrana Mustafiho ujali vedení. To bylo navýšeno ještě před odchodem do šaten, po Lacazetteově nahrávce Llorise z bezprostřední blízkosti prostřelil Alexis Sánchez.

    Ve druhém poločase oba soupeři pokračovali v nastoleném trendu, gólové příležitosti ale byly k vidění až v jeho závěru. Zákrok večera předvedl Petr Čech, který skvěle zneškodnil Dierovu hlavičku do protipohybu. Poté si dvě velmi solidní šance vypracoval střídající Korejec Son, nejprve ale zamířil vysoko nad branku a nedlouho nato jeho dělovku nad horní tyč přizvedl blokující Shkodran Mustafi. Asi můžeme říci, že Arsenal, jenž v tabulce na svého rivala ztrácí už jen jeden bod, dnes zvítězil po zásluze.

     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Hosté byli blízko k zaznamenání čestného úspěchu. Trippierův centr totiž obrana Kanonýrů odvrátila pouze k Sonovi, který se nijak nerozpakvoal a ihned vypálil, jeho pumelici ale nad branku tečoval dnes výborně fungující Mustafi.
     
    90+3
    Francis Coquelin vybojoval míč na vlastní polovině hřiště a poté vyslal do samostatného úniku Alexise Sáncheze, který se propracoval až do zakončení, tváří v tvář vybíhajícímu Llorisovi ale neuspěl.
     
    90+2
    Po faulu na všudypřítomného Sáncheze měli domácí k dispozici standardní situaci z velmi zajímavé pozice. Rozehrávky se chopil Granit Xhaka, jehož dělovka byla tečována jedním z ve zdi stojících protivníků, sudí ale k překvapení všech nařídil odkop od Llorisovy branky.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat čtyři minuty!
     
    90
    Alexis Sánchez je stále hladový. Chilský fotbalista, který dnes patřil k nejlepším mužům na travnaté ploše, odstavil Diera a poté znovu zkusil své střelecké štěstí, do jeho rány ale obětavě padl Jan Vertonghen.
     
    89
    Bellerín s Coquelinem nyní kombinovali ve velice nebezpečné vzdálenosti od vlastní svatyně, naštěstí pro Arsenal byl druhý jmenovaný nakonec zbytečně faulován napadajícím Moussou Sissokem.
     
    88
    Kohouti nejprve eliminoval samostatný únik Alexise Sáncheze, poté ale balon jako na zlatém podnose přenechali Ramsyemu, který vymyslel přihrávku pro střídajícího Iwobiho, jeho zakončení ale k Llorisovi neprošlo.
     
    87
    Kolašinac ve snaze odvrátit Sonovu nahrávku lehce podklouzl, rychle se ale oklepal a před dotírajícím Kieranem Trippierem nakonec stačil kulatý nesmysl alespoň odvrátit za postranní čáru.
    86. Son Heung-min naložil se slibnou příležitostí hodně mizerně
     
    86
    S touto příležitostí šlo naložit daleko lépe. Fernando Llorente potvrdil svou sílu v hlavičkových soubojích, když ze vzduchu sklepl kulatý nesmysl pro ve vápně zapomenutého Sona, ten ale zakončení zbytečně uspěchal a zamířil vysoko nad horní tyč Čechovy pokladnice.
     
    85
    Do konce základní hrací doby zbývá necelých pět minut a Spurs se pomalu začínají nadechovat k závěrečnému tlaku. Dokáží vývoj utkání ještě nějakým způsobem zdramatizovat, nebo si domácí dvoubrankový náskok už ohlídají?
     
    84
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Mesut Özil, přichází Alex Iwobi.
     
    83
    Po Koscielnyho bloku měli hosté k dispozici rohový kop, který rozehráli na krátko, tato varianta jim ale nevyšla. Na to konto se Arsenal vrhl do protiakce, kterou zakončoval Bellerín, trefil ale pouze poctivě se vracejícího Diera.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 36. Mustafi (Özil), 41. Alexis Sánchez (A. Lacazette)

    Karty:   32. Xhaka (ARS), 38. Alexis Sánchez (ARS), 48. Mustafi (ARS), 73. Monreal (ARS) – 50. Kane (TOT)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:8. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 8:1. Fauly: 11:16.
    Arsenal FC: Čech – Koscielny (C), Mustafi, Monreal – Bellerín, Ramsey, Xhaka, Kolašinac – Özil (84. Iwobi), Alexis Sánchez – A. Lacazette (73. Coquelin).
    Náhradníci: Ospina – Mertesacker, Coquelin, Maitland-Niles, Wilshere, Iwobi, Welbeck.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Dier, D. Sánchez, Vertonghen – Trippier, Moussa Sissoko, M. Dembélé (62. Winks), Davies – Eriksen, Alli (75. Heung-min) – Kane (75. F. Llorente).
    Náhradníci: Vorm – Aurier, Foyth, Walker-Peters, Winks, Heung-min, F. Llorente.

    Rozhodčí: Mike Dean – Ian Hussin, Eddie Smart

    Diváci: 59 530
    thejrc.org