PSG – Nantes 4:1 (kon.) | Dijon – Troyes 3:1 (kon.) | Guingamp – Angers 1:1 (kon.)
Štrasburk – Rennes 2:1 (kon.) | Toulouse – Méty 0:0 (kon.)
konec
Toulouse FC
0:0 (0:0)
FC Méty
Sobota 18.11.2017, 20:00 • Stadium Municipal, Toulouse • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Krásný sobotní večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Po reprezentační přestávce se znovu rozjíždějí ligové soutěže. Ani Ligue 1 není výjimkou a pokračuje třináctým kolem. My se společně zaměříme na zápas Toulouse, které před domácím publikem přivítá Mety.
     
    FC Méty

    Méty se v minulém ročníku Ligue 1 pohybovaly ve spodní polovině tabulky, nakonec se ziskem třiačtyřiceti bodů obsadily konečné čtrnácté místo.

    Ani v nové sezoně se týmu z ze severu Francie vůbec nedaří. Z dvanácti odehraných kol mají Mety na svém kontě jen tři body za výhru na půdě Angers 1:0. Mety vstřelily zatím jen pět branek a jsou v tomto ohledu jasně nejhorším týmem v celé lize. Také v počtu obdržených branek se Mety pohybují na úplném spodku tabulky. Hned o tři góly se postaral devětadvacetiletý útočník Nolan Roux! Před reprezentační přestávkou Mety podlehly 0:2 Lyonu a také 0:3 Lille.
     
    Toulouse FC

    Toulouse mělo extrémně špatný konec minulé sezony. Sedmkrát v řadě nevyhrálo a propadlo se tak až na čtrnáctou pozice v konečné tabulce.

    Ani úvod nové sezony nepřineslo výrazné zlepšení. Po těžkém losu ze začátku nového ročníku, kdy tým z jihu Francie čelil PSG, Monaku i Bordeaux. Následně přišly dvě vydřené výhry 1:0 nad Amiens i na půdě Angers. Před reprezentační pauzou se ale dva zápasy Toulouse vůbec nevyvedly. Se Saint-Étienne z toho byla z pohledu Toulouse jen bezbranková remíza, když domácí celek výrazně přihrával soupeře. Na trávníku Nantes dokázal skórovat jen Alexis Blin, naopak za Nantes se prosadil Thomasson i Sala a na Toulouse tak nezbyl ani jediný bod.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    14.05. 2017 Méty – Toulouse 1:1
    14.12. 2016 Méty – Toulouse 2:1
    19.11. 2016 Toulouse – Méty 1:2
    04.04. 2015 Méty – Toulouse 3:2
    08.11. 2014 Toulouse – Méty 3:0
     
    Úvodní sestavy:

    Toulouse FC: Lafont – Amian, Diop (C), Jullien, Michelin – Imbula, Blin – Jean, Somália, Gradel – Delort.
    Náhradníci: Goicoechea – Sylla, Yago, Sangaré, Durmaz, Sanogo, Toivonen.

    FC Méty: Didillon – Rivierez, Biševac (C), Niakhaté, Assou-Ekotto – Diagné – Dossevi, Cafú, Cohade, Nguette – Roux.
    Náhradníci: Kawašima – Basin, Poblete, Jouffre, Goudiaby, Mollet, Niane.

    Rozhodčí: Ben El Hadj – Cano, Rahmouni.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas třináctého kola nejvyšší francouzské soutěže Ligue 1 tak může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí fotbalisté rozehráli první poločas ze středového kruhu. Dlouho se ale u míče nezdrželi. Cohade získal balon, rychle ho předal na pravou stranu, kde byl faulován Nguette.
     
    3
    Volný přímý kop poslal do vápna domácího týmu Cohade. Míč se odrážel od obránců až skončil za brankovou lajnou. Mety budou pokračovat rohovým kopem.
     
    4
    Ještě před rozehráním musel hlavní rozhodčí krotit hráče v pokutovém území. Nakonec se ale nic nebezpečného nezrodilo.
     
    5
    Mety ještě zůstaly v blízkosti pokutového území. Cafú našel na hranici vápna Dosseviho, který vystřelil vysoko nad břevno domácí branky.
     
    6
    Dossevi měl před sebou znovu spoustu prostoru. Jeho střela pravačkou mu ale vůbec nesedla na kopačku a balon míří opět vysoko nad.
     
    7
    Také domácí se dostali na útočnou polovinu. Assou-Ekotto musel do tvrdého souboje s Gradelem. Nakonec z toho je jen rohový kop pro Toulouse.
     
    8
    Ani ten se příliš nevydařil. Domácí ale zůstali u balonu a po přetlačované Somálii s Diagném přešli také do útoku. Celá akce však ztroskotala na Delortově chybě v kombinaci.
     
    9
    Na druhé straně se chtěl řítit na branku Roux, ale jeho postavení si všiml pomezní rozhodčí, který signalizuje ofsajd.
     
    10
    Po deseti minutách se dostal do dobré střelce pozice domácí Andy Delort. Při střele mu ale sklouzl pod nohy Biševac. Zkušený stoper dokázal zhatit akci a Toulouse nebude ani rozehrávat rohový kop.
     
    11
    Cafú centroval od rohového praporku do pokutového území. Cohade číhal na balon na zadní tyči, ale Lafont byl mnohem výše než hostující útočník.
     
    12
    Po faulu na Gradela ve středu pole měli domácí k dispozici rozehrávku volného přímého kopu. Somália to vzal na sebe, z velké dálky chtěl ohrozit branku soupeře, ale míč napálil vysoko nad.
     
    13
    Delort čekal na balon za posledním obráncem. Přesto na něj letěla přihrávka. Při signalizovaném ofsajdu si stejně došel Didillon pro balon na hranici vápna.
     
    14
    Také Mety měly k dispozici volný přímý kop. Cafú rozehrál centrem do vápna. Domácí obrana ale nepotřebovala ani příliš velkou sílu, aby odvrátila míč ze šestnáctky.
     
    15
    Andy Delort se znovu rozběhl s balonem u nohy směrem do pokutového území. Skluzem ho eliminoval Niakhaté. Toulouse bude pokračovat rohovým kopem.
     
    16
    A nebyl to vůbec špatný rohový kop. Issa Diop pálil z dobré pozice prvním dotekem jen těsně nad branku Didillonovy branky.
     
    17
    Hostující obrana si s klidem pohlídala pas na osamoceného Delorta. Sám útočník Toulouse nic proti velké přesile nezmohl.
     
    18
    Andy Delort pádil za míčem jak je jeho zvykem. Niakhaté ho ale nyní sestřelil tvrdým skluzem a je za to odměněn žlutou kartou.
     
    19
    Závar před Didillonem vyřešil až Biševac, který odkopl balon do bezpečí. Gradel mohl zakončovat, ale míč se mu svezl po kopačce daleko od nohy.
     
    20
    Také hosté se chtěli rychle přesunout do útoku. Kombinace Cohadeho s Cafúem však nebyla úspěšná. Toulouse může začít další útočnou akci od obránců.
     
    21
    Lafont musel být připraven. Pohledná akce hostujícího celku vyvrcholila střelou Nguetta do středu branka. Tam byl Lafont a pohotově skryl míč v rukavicích.
     
    23
    Alexis Blin vybojoval ve středu pole balon, rychle ho poslal na pravou stranu, kde byl rozběhnutý Jean. Následně je faulován Delort a domácí budou pokračovat v tlaku volným přímým kopem.
     
    24
    S domácím útočníkem to nevypadá vůbec dobře. Po nepříjemném zákroku musí být na hrací ploše ošetřen.
     
    24
    Fallou Diakné je vyloučen. Hlavní rozhodčí se poradil s asistenty a uděluje za hrubý zárkok červenou kartu.
    24. Červená karta
     
    25
    Domácí cítí šanci vstřelit branku. Proti oslabenému týmu se tak snaží velmi rychle usadit na útočné polovině.
     
    26
    Hosté se pochopitelně stáhli do obranného bloku. Gradel kombinoval na pravé straně s Blinem, následně přišel centr do vápna, ale Niakhaté byl připraven.
     
    28
    Hráči Toulouse pokračují v tlaku. Jean byl na pravé straně úplně volný, našel přesným centrem Somáliu, který v pádu poslal míč jen těsně vedle pravé tyče.
     
    29
    Hostům se podařilo na krátkou chvíli získat balon. Dokonce je Nguette faulován a hosté budou moci pokračovat už na útočné polovině.
     
    30
    Somália se dostal do rychlého protiútoku, chtěl ještě vylepšit pozici na Delorta, ale přihrávka neprošla znovu přes Biševace.
     
    31
    I po více než třiceti minutách čekáme na první větší brankovou příležitost. Domácí sice hrají proti oslabenému soupeři, ale větší šanci si ještě nevypracovali.
     
    32
    Didillon si šel odvážně pro vysoký centr až do poloviny vápna. Hostující brankář míč jen posunul za nabíhající hráče. Následná střela Gradela jde mimo tři tyče.
     
    33
    Somália rozjel útočnou akci po levém kraji. Došel s balonem u kopačky až do vápna, dokázal se obtočit kolem Riviereze, ale poté už nepřiťukl balon skvěle postavenému Delortovi.
     
    35
    Na Metách zatím není ztráta jednoho hráče vůbec znát. Tentokrát se do útoku hnal ale domácí Gradel, který vyzkoušel pozornost Didillona střelou k bližší tyči. Hostující gólman ale mohl pustit míč vedle své branky.
     
    36
    Už už to vypadalo, že by se mohl Roux dostat do samostatného úniku, ale pomezní rozhodčí si dal se signalizací ofsajdu načas.
     
    37
    Didillon znovu včas u své tyče. Tentokrát ulétl centr Jeanovi, který tak vylekal hostujícího brankáře. Míč však končí v rukavicích.
     
    38
    Po faulu na Cafúa mohl rozehrát volný přímý kop Dossevi. Nepřesným centrem spíš založil rychlý protiútok Toulouse. Milan Bičevac znovu musel zasahovat na poslední chvíli.
     
    39
    Domácí nebyli daleko od úvodní branky. Po přetaženém rohovém kopu pálil z vynikající pozice Jullien, ale trefil ve středu branku jen Didillona.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Domácí jsou aktivnějším týmem, ale početní převahu zatím nedokázali gólově využít.
     
    40
    Blin přišlápl kopačku Cafúovi a dostává za to od hlavního rozhodčího žlutou kartu.
     
    42
    V závěru poločase se hosté usadili na útočné polovině. Dossevi centroval do vápna, ale po odraženém míči musel hasit rychlý protiútok soupeře faulem za žlutou kartu.
     
    43
    Pohledná kombinace Toulouse znovu nekončí brankou. Prudký centr z pravé straně měl na dosah Delort, ale chyběl mu půlkrok.
     
    44
    Minutu před pauzou pálil po kličce do středu trávníku také Somália. Didillon se natahoval za míčem, ale nakonec nemusel ani zasahovat.
     
    45
    Toulouse se stále drží na útočné polovině. Tentokrát založil útočnou akci na pravé straně Jean. Jeho kombinace se přesunula až k Somáliovi, který vysunul Delorta. ten byl ve vápně přistrčen, ale pokutový kop se nepíská.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase dvě minuty.
     
    45+2
    Již ve druhé minutě nastavení se hnal do útoku na levém kraji Gradel. Jeho postup zastavil ještě před možností střelby hostující stoper Biševac.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Dvě nastavené minuty uplynuly a první poločas tak končí bezbrankovou remízou. V úvodu zápasu se ani jednomu týmu nedařil přechod do útoku. To se změnilo po vyloučení Falloua Diagného, který hrubě fauloval skluzem Delorta. Poté se domácí usadili na útočné polovině, ale Didilona více nezaměstnali. Největší šanci měl na kopačce Chirstopher Jullien, který po rohovém kopu měl míč ideálně před sebou ve středu vápna. Pálil však jde do připraveného gólmana Met.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou fotbalisté Met. Míč si ale rychle vybojoval Gradel, který nabízel přihrávku Delortovi. Ten je přistižen v ofsajdovém postavení.
     
    48
    Toulouse začíná druhý poločas postupnou kombinací na středu trávníku. Hosté se už opět stahují do obrany.
     
    49
    Jullien našel dlouhou přihrávkou Somáliu. Ten ale musel rychle přispěchat k postranní lajně aby balon udržel na hrací ploše. Následně se ještě tlačil do útoku Amian, ale Rivierez ho dokázal ubránit.
     
    50
    Postupný útok Toulouse se nesl z levé straně na pravou. Corentin Jean se pokusil přejít přes Biševace. To se mu nepodařilo a tak raději přihrál zpět na obránce.
     
    51
    Po rohovém kopu domácího týmu se dostal ke střele ze střední vzdálenosti Blin. Jeho dělovka ale přes chumel hráčů ve vápně neprošla.
     
    53
    Z levé strany přilétl přesný centr na hlavu Delorta. Útočník Toulouse se dokázal protlačit k hlavičce, ale už jí nedokázal dát razanci.
     
    54
    Nolan Roux je prvním potrestaným hráčem druhého poločasu. Při hlavičkovém souboji udeřil lokem soupeře do obličeje.
     
    55
    Amian vhodil míč do hry zpoza postranní lajny. Domácí si rychle vybojovali rohový kop, který rozehrál už tradičně Somália. Nikdo se však k hlavičce neprotlačil.
     
    56
    Tentokrát už to vypadalo nadějně. Imbula si došel pro centr z levé strany, ale Cohade se zodpovědně stáhl s útočícím hráčem Toulouse.
     
    57
    Po dlouhé době se hnal také domácí Nguette do pokutového území soupeře. Ve vápně byl stažen k zemi, ale hlavní rozhodčí nechává pokračovat ve hře.
     
    58
    Mety pokračovaly rohovým kopem. Tentokrát je pískáno, ale proti hostujícímu týmu za faul Cohadeho na Julliena.
     
    59
    Didillon stále drží naděje hostujícího týmu na zisk bodů. Prudký centr sbalil do rukavic a nepustil nikoho k dorážce.
     
    60
    I po šedesáti odehraných minutách jsem se gólu nedočkali. Domácí celek je mnohem více u balonu, ale Didillon příliš právě zatím neměl.
     
    61
    Po dlouhém centru do pokutového území se dostal k balonu znovu jen hostující brankář Thomas Didillon.
     
    62
    Po faulu na unikajícího Blina měli domácí k dispozici rozehrávku volného přímého kopu. Somália však našel centrem jen připraveného Biševace.
     
    63
    Dossevi byl faulován Amianem a Mety se tak mohou usadit na útočné polovině. Amian však napravil své zaváhání a odpravil míč daleko za postranní lajnu.
     
    65
    První branková šance Toulouse. Perfektní centr Gradela našel ve středu vápna Delorta, který zcela osamocen hlavičkoval těsně vedle levé tyče.
     
    65
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Giannelli Imbula, přichází Ola Toivonen.
     
    66
    Didillon se musel zapojit do rozehrávky. Před napadajícím Delortem stačil včas odkopnout balon do bezpečí. Toulouse začíná znovu od základů.
     
    67
    Do rychlého protiútoku se dostal hostující Dossevi s Rouxem. Právě Roux mohl pálil po přihrávce Dosseviho, ale zradil ho první dotek s míčem.
     
    68
    Domácí tlak se začíná zvyšovat. Na pravé straně se uvolnil k centru Jean, ale jeho pobídka končí jen na hlavě skvěle hrajícího Biševace.
     
    69
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Somália, přichází Yaya Sanogo.
     
    70
    Zatím největší šance zápasu. Po rohovém kopu se odrazil míč k střídajícímu Sanogovi, který si ho zpracoval hrudí a druhým dotekem pálil přes hlavu. Míč se odrazil od břevna!
    70. Sanogovy nůžky končí na břevně
     
    71
    Metám se pomalu začínají otevírat vrátka v obraně. Nyní vše musel hasit na poslední chvíli stoper Niakhaté.
     
    72
    Také Mety to ale rozhodně směrem dopředu nebalí. Cafú šel sebevědomě do třech protihráčů, ale proti takové přesile nemohl balon udržet.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Kelvin Amian (Toulouse FC).
     
    74
    Codahe je faulován na středu trávníku a dává tak svým kolegům v obraně čas na vydechnutí.
     
    76
    Hosté zůstávají déle na útočné polovině. Dalším faulem se provinil domácí Toivonen. Po rychlé rozehrávce přišla střela z dobrých třiceti metrů vysoko nad.
     
    77
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Corentin Jean, přichází Jimmy Durmaz.
     
    78
    Tlak Toulouse se s přibývajícím časem zvyšuje. Nyní šel ale do útoku hostující Roux, který dokázal kombinovat s Cohadem. Jeho střela však jde znovu mimo tři tyče.
     
    79
    Sanogo zasáhl ve středu pole čistě proti průniku Cafúa. Na druhou stranu tak s balonem pádil Delort, ale jeho střela zpoza vápna Didillona nevystrašila.
     
    80
    Střídající Durmaz kouzlil na levé straně s balonem. Následně chtěl najít centrem Delorta, který si ale pomohl v souboji s brankářem faulem.
     
    81
    Durmaz si narazil se Sanogem, nakonec pálil v dobré pozici Ola Toivonen, ale znovu jen do prostoru, který hlídal Didillon. Právě hostující brankář předvedl parádní reflex.
     
    82
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením pro oba týmy. Toulouse se v poledních minutách více usadilo na útočné polovině, ale vysněnou branku ne a ne vstřelit.
     
    83
    Další šance Sanoga. Jeho hlavičce ze stoje se ale mezi tři tyče nevešla. Odkopávat své branky tak bude moci Thomas Didillon.
     
    84
    Nebezpečná střela také na druhé straně trávníku. Nguette pálil po přistrčení od Rouxe. Jeho dělovka končí nad břevnem jen po přispění Lafonta.
     
    85
    Rivierez se hnal po zisku míče do útoku. Jeho centr byl však zblokován a do útoku šel naopak Dossevi. Po jeho pasu hlavičkoval jen do náruče Lafonta Roux.
     
    87
    Toulouse myslí na tři body, ale musí si hlídat také obranu. Lafont musel znovu hledat balon po prudkém centru z pravé strany.
     
    88
    Obrana Met zatím funguje na jedničku. Domácí jsou více u balonu, ale nemohou se protlačit až do jasné gólové šance. Na druhé straně hlavičkoval jen do Lafonta Nguette.
     
    89
    Rozhodčí musel před rozehrávkou rohového kopu krotit emoce v pokutovém území. Nakonec se hosté s přehledem ubránili.
     
    90
    Nolan Roux se hnal za balonem, ale přihrávka Dosseviho byla až příliš prudká a končí až u domácího brankáře Lafonta.
     
    90+1
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Mathieu Dossevi, přichází Ibrahima Niane.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+3
    Yaya Sanogo si dělal v pokutovém příliš agresivně prostor, navíc si zpracoval míč rukou. Hlavní rozhodčí byl pozorný a dává balon v poslední minutě nastavení hostujícímu týmu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Tři nastavené minuty jsou pryč a zápas končí bezbrankovou remízou. Zápas Toulouse a Met příliš fotbalové krásy nenabídl.

    V prvním poločase se ani jeden z týmů nedostal do výraznější střelecké pozice. Ještě před první půlhodinou zápasu byl vyloučen za tvrdý skluz hostující Fallou Diagné. Mohlo by se zdát, že bylo zaděláno na zajímavý zápas, ale opak je pravdou. Ani převaha jednoho muže v poli nepomohla Toulouse k většímu tlaku. O jediné vážnější ohrožení branky se postaral střídající Yaya Sanogo, který poslal své nůžky jen do břevna.

    Pro Mety je to důležitý bod, teprve čtvrtý v celé sezoně. Pro Toulouse, které válčí ve středu tabulky je to velká ztráta.
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 16:5. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 16:11. (21:55:32)

    Vít Schück

    Branky:

    Karty:   40. Blin (TOU), 73. Amian (TOU) – 18. Niakhaté (MTZ), 42. Dossevi (MTZ), 54. Roux (MTZ)   24. Diagné (MTZ)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 16:5. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 16:11.
    Toulouse FC: Lafont – Amian, Diop (C), Jullien, Michelin – Imbula (65. Toivonen), Blin – Jean (77. Durmaz), Somália (69. Sanogo), Gradel – Delort.
    Náhradníci: Goicoechea – Sylla, Yago, Sangaré, Durmaz, Sanogo, Toivonen.

    FC Méty: Didillon – Rivierez, Biševac (C), Niakhaté, Assou-Ekotto – Diagné – Dossevi (90+1. Niane), Cafú, Cohade, Nguette – Roux.
    Náhradníci: Kawašima – Basin, Poblete, Jouffre, Goudiaby, Mollet, Niane.

    Rozhodčí: Ben El Hadj – Cano, Rahmouni
    thejrc.org