Ružomberok – Podbrezová 3:0 (kon.) | Prešov – Zlaté Moravce 1:1 (kon.) | Nitra – Senica 0:0 (kon.)
Žilina – Dunajská Streda 0:0 (kon.)
konec
FC Tatran Prešov
1:1 (0:0)
FC ViOn Zlaté Moravce
sk Sobota 18.11.2017, 14:00 • NTC Poprad • Niké liga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.
     
    Prajem vám príjemné popoludnie a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 16. kola futbalovej Fortuna ligy, v ktorom 1. FC Tatran Prešov privíta v NTC Poprad FC ViOn Zlaté Moravce. Stretnutie sa začína o 14:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Prešovských futbalistov povzbudila výhra na prechodnom domácom trávniku práve v predošlom kole. Pred týždňom tu zdolali Michalovce 1:0 a po sérii prehier opätovne spoznali chuť víťazstva. Tatran sa momentálne nachádza na 10. mieste tabuľky so ziskom 11 bodov a skóre 12:37. Prešov má na deviate Michalovce štvorbodovú stratu jedenástou Podbrezovou je vpred iba o bod.

    Zlaté Moravce prichádzajú pod Tatry so ziskom 20 bodov a skóre 19:21, čo ich momentálne radí na 8. pozíciu tabuľky, štyri body za siedmym Ružomberkom a šesť bodov pred deviatymi Michalovcami. ViOn predvádza v posledných zápasoch ligy nestabilné výkony. Naposledy remízoval doma s Nitrou 2:2, predtým prehral v Žiline 2:0 a podarilo sa mu tri kolá dozadu v domácom prostredí zdolať bratislavský Slovan 3:2. ViOn je aj možno na základe tejto štatistiky nepredvídateľným tímom a v Poprade bude chcieť proti Prešovu rozhodne bodovať.

    V tejto sezóne už sme boli svedkami jedného vzájomného stretnutia týchto mužstiev. Zlaté Moravce v 5. kole porazili Prešov doma jednoznačne 4:1. Ako sa bude zápas vyvíjať tento raz, budete môcť vidieť v našom on-line prenose. Pekný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    1. FC Tatran Prešov: Slančík – Miliutin, Luberda, Jacko (C), Bartek – Sedlák – Trebuňák, Keresteš, Adekunle – Więzik, Streňo.
    Náhradníci: Talian – Petko, Kačala, Múdry, Černák, Micherda, Hovančík.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Chren, Dobrotka (C), Szymonowicz, Záhumenský – Paixao da Silva, Karlík, Bariš, Sládek – De Oliveira Silva, Urgela.
    Náhradníci: Novota – Nikolić, Nascimento, Gešnábel, Horník.

    Rozhodca: Smolák – Ferenc, Barenčík.
     
    Na trávnik už nastupujú oba tímy. Prešovčania v zelených dresoch a Zlatomoravčania v bielych.
     
    Čaká nás ešte štátna hymna Slovenskej republiky.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop stretnutia zahrávali hostia zo Zlatých Moraviec. Sládek vyštartoval s loptou dopredu, ale do šestnástky veľmi nedošiel.
     
    2
    Spoza pokutového územia sa do lopty oprel Matues De Oliveira Silva. Jeho nepresný pokus však problémy brankárovi Slančíkovi nenarobil.
     
    3
    Streňo vykopol loptu dopredu, pred šestnástkou sa ešte odrážala, no následne sa už Prešovčania do zakončenia nedostali.
     
    4
    Ewerton sa snažil vyslať do prieniku Silvu, no defenzívna línia prešovských futbalistov nedovolila prejsť tejto prihrávke.
     
    5
    Záhumenský sa snažil vysunúť po pravom krídle Sládeka, ale prešovskí futbalisti opäť zabránili súperovi vystreliť. Rozohrávať bude brankár Slančík.
     
    6
    Do príležitosti sa po Wiezikovej prihrávke v šestnástke dostal Erik Streňo, no jeho pokus bol mierne zblokovaný a lopta letela vedľa bránky.
     
    7
    Adekunleho rohový kop bol zastavený, ale lopta sa dostala ešte k Mojmírovi Trebuňákovi. Jeho strela letela mimo bránky.
     
    8
    Urgela si chcel vybojovať loptu v pokutovom území, ale proti dvojici Prešovčanov to nemal rozhodne ľahké. K strele sa teda ani nedostal.
     
    9
    Šikovnú delovku spoza pokutového územia vypálil Karol Karlík. Lopta letela tesne vedľa ľavej žrde.
     
    10
    Bariš si pekne nabiehal poza obrancov Tatrana a De Oliveira Silva už mu aj ponúkal loptu zo svojej kopačky. Prešovčania si napokon Bariša postrážili a nedovolili mu spracovať loptu.
     
    11
    Trebuňák poslal dobrú loptu na hranicu pokutového územia, kde ju sklepol Streňo Wiezikovi. Strela mu však veľmi nesadla, letela ďaleko vedľa brány.
     
    12
    Rohový kop z kopačky Karlíka smeroval príliš vedľa bránky, skončil na bočnej sieti, a tak môže Slančík v pokoji rozohrať.
     
    13
    Miliutin poslal autové vhadzovanie až do vápna, kde to však mali pod kontrolou hosťujúci futbalisti.
     
    14
    Prešovčania si vytvorili príležitosť z rohového kopu. Hlavičkou zakončoval od vzdialenejšej žrde Jacko, no jeden z hráčov ViOnu loptu perfektne vykopol spred bránkovej čiary!
    14.
    Zdroj: www.huste.tv
     
    15
    Ewerton sa dostal do príležitosti spoza šestnástky. Jeho strela však už bola po hvizde hlavného arbitra, ktorý odpískal faul Urgelu.
     
    16
    Oliveira sa dostal do súboja s prešovským hráčom. Domáci Miliutin hral v súboji s nohou až príliš vysoko, kopačkou zasiahol do Oliveirovho ramena.
     
    17
    Prešovčania zahrávali štandardku, no až z miesta pri stredovej čiare. Futbalisti Zlatých Moraviec si priestor pokutového územia starostlivo postrážili.
     
    19
    Prešovčania okamžite vyrazili v rámci výhody dopredu. Streňo vysúval na pravé krídlo Barteka, jeho center smeroval do šestnástky, no Adekunle ho zachytiť nedokázal.
     
    20
    Celkom peknú strelu poslal spoza pokutového územia Jakub Wiezik. Jeho delovka ale Kováča nijako neprekvapila, smerovala priamo do jeho rúk.
     
    22
    Záhumenský to ešte stihol pred bránkovou čiarou a snažil sa poslať center pred bránku. Veľmi mu to však nevyšlo, Prešovčania sa ubránili.
     
    23
    Dlhý center Oleksija Miliutina nenašiel nikoho z jeho spoluhráčov, skončil priamo na rukách brankára Kováča.
     
    24
    Streňo preniesol hru na ľavú stranu k Trebuňákovi. Jeho však perfektne prečítal Záhumenský, odobral mu loptu, dovolil si ešte aj kľučku a následne ju poslal dopredu.
     
    25
    Zlatomoravčania sa potom dostali aj do pokutového územia. Urgela bežal s loptou z ľavej strany, dostal sa pred bránku. Luberda však potom dobre defenzívne zakročil a loptu poslal preč z nebezpečenstva.
     
    26
    Karlíkov center z rohového kopu smeroval do malého vápna. Brankár Adrián Slančík sa za loptou poriadne natiahol a vyrazil ju.
     
    27
    Miliutinov aut z rohového kopu skončil v šestnástke. Lopta sa obtrela o hosťujúceho Dobrotku a Tatran získava rohový kop.
     
    28
    Center Adekunleho Issu smeroval k Luberdovi, ktorému však prekazil možnosť na zakončenie Martin Dobrotka. Videli sme ďalší roh, Miliutinova lopta skončila na Bartekovi, no hlavička už nebola dôrazná.
     
    29
    Karlíkovi sa loptu cez vracajúceho sa Erika Streňa prestrčiť nepodarilo, aut následne nemal úspech a Prešovčania teda ofenzívny postu súpera s prehľadom zastavili.
     
    31
    Hostia po dobrej práci v strede poľa získali loptu a už postupujú smerom k šestnástke. Zatiaľ iba prihrávky po obvode ihriska.
     
    32
    Trebuňák sa snažil vysúvať dopredu Wiezika, no hráči si veľmi nerozumeli a lopta teda prišla pomaly až ku brankárovi Kováčovi.
     
    33
    Miliutin poslal aut na kopačku Erika Streňa, ktorého si však postrážili Dobrotka so Záhumenským a loptu mu dokázali odobrať.
     
    35
    Oliveira sa snažil vysunúť po ľavom krídle Petra Sládeka, ktorý si tam aj dobre nabehol, no svoj pohyb nenačasoval najlepšie. Skončilo sa to ofsajdom.
     
    36
    Keresteš s Wiezikom chceli zakladať útočnú akciu, no následne ju zbrzdil Streňo a šanca Prešova na protiútok bola zmarená.
     
    37
    Záhumenský poslal center zo štandardky na Karlíka, ktorý ešte dával do šestnástky na Ewertona, no ten sa už k strele nedostal.
     
    38
    Karlík bol v súboji nepríjemne zasiahnutý Dávidom Kerestešom, ktorý dostáva za svoj zákrok žltú kartu.
     
    40
    Zlaté Moravce smerovali dopredu po pravom krídle, Urgela však už nedokázal posúvať loptu ďalej.
     
    41
    Szymonowiczova prihrávka z vlastnej polovice smerovala na kopačku Chrena, ten však potom loptu stratil. Prešovčania ale dopredu nešli.
     
    43
    Mateus de Oliveira hľadal v pokutovom území Sládeka, ktorý sa mu tam ukazoval, ale napokon dostal iba dlhú loptu.
     
    43
    Hlavný rozhodca udelil Usmanovi Adekunlemu Issovi žltú kartu za niektorý z predchádzajúcich zákrokov.
     
    44
    Tak a hlavný rozhodca si kartu ani do vrecka ukladať nemusel. Faulom sa previnil aj hosťujúci Damián Bariš a je potrestaný.
     
    45
    Rozhodcovia nadstavujú prvý polčas o jednu minútu.
     
    45+1
    Sládek si zasekol loptu v pokutovom území a aj si vypracoval streleckú pozíciu. Napokon to však napálil iba do Luberdu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V úvodnom polčase sme videli opatrný futbal z oboch strán, ktorý priniesol pár príležitostí. Svedkami gólu sme neboli, a tak je skóre po 45 minútach 0:0.
    Druhý polčas sa začne približne o 15:03.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Mojmír Trebuňák, prichádza Roland Černák.
     
    47
    Prešovčania mohli ísť dopredu, no Streňo bol v strede poľa faulovaný Dobrotkom. Vážne to veľmi nebolo, pokračuje sa v hre.
     
    48
    Bartek poslal šikovný center do pokutového územia, ktorý aj do istej miery zasiahol Wiezik, no nedokázal loptu už dôrazne usmerniť do priestoru bránky.
     
    49
    Loptu v tejto chvíli rozohrával hosťujúci gólman Pavel Kováč. Zlatomoravčania ju získali a začínajú z vlastnej polovice.
     
    50
    Dobrotkovu loptu smerom na bránku nezasiahol nik z hráčov ViOnu, a tak ju bezpečne chytil do rúk brankár Slančík.
     
    51
    Oliveira priviezol loptu k pokutovému územiu, prihral ju Petrovi Sládekovi, ktorý si vytvoril streleckú pozíciu a strieľal. Toto prízemné zakončenie však veľa problémov Slančíkovi nenarobilo.
     
    52
    Bariš loptu potiahol po pravej strane ihriska, pri postrannej čiare ho však Prešovčania odzbrojili.
     
    53
    Futbalisti Tatrana následne vyštartovali do protiútoku. Adekunle posunul na pravú stranu Streňovi, ktorý posielal lotpu do šestnástky. Bežal tam Wiezik, no už ju nezasiahol.
     
    54
    Lopta z obrannej polovice hľadajúca Oliveira Da Silvu skončila iba na brankárovi Slančíkovi, ktorý môže pokojne rozohrať.
     
    55
    Ewerton si dokázal spracovať dobrú krížnu loptu. Ďalej však v hre pokračovať nemohol, ukázalo sa, že bol v ofsajdovej pozícii.
     
    56
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Peter Sládek, prichádza Róbert Gešnábel.
     
    57
    Zlaté Moravce dali gól!
    Hostia sa dostávajú do vedenia! KAROL KARLÍK zahrával štandardnú situáciu spoza šestnástky. Perfektne loptu pravačkou umiestnil k pravej žrdi a skóroval!
    57. Faul na De Oliveiru, po ktorom nasledoval gólový priamy kop z nohy Karlíka.
    Zdroj: www.huste.tv
    57. Karol KARLÍK - 0:1
    Zdroj: www.huste.tv
     
    59
    Prešov sa snažil odpoveď. Černák vysúval po ľavom krídle Wiezika, no Zlatomoravčania ho odstavili od lopty.
     
    61
    Záhumenský poslal loptu na útočnú polovicu, no veľmi tam nikoho nenašiel. Prešovčania pozorne bránili a loptu poslali preč. Do zakončenia sa snažil dostať Streňo, no spadol.
     
    62
    Ewerton stratil loptu na obrannej polovici. Už ju chcel prebrať Adekunle Issa, no pošmykol sa, a tak v akcii nepokračoval.
     
    63
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Tomáš Sedlák, prichádza Timotej Múdry.
     
    64
    Adekunle vysúval dopredu Dávida Keresteša. Lopta však tesne neprešla cez Dawida Szymonowicza, ktorý pomohol svojmu brankárovi a zároveň Kerestešovi zabránil v spracovaní lopty.
     
    66
    Prešovčania lacným spôsobom dali loptu Oliveirovi, ktorý sa snažil vykľučkovať z obkľúčenia dvoch protihráčov. Futbalisti Tatrana si však následne už situáciu postrážili.
     
    67
    Adekunle Issa si pekne narazil loptu s Timotejom Múdrym. Adekunle následne vypálil z hranice pokutového územia, no zakončenie poslal vysoko nad bránku.
    67. Issa Adekunle (PRE)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    68
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Ewerton Paixao da Silva, prichádza Cleber Silva Nascimento.
     
    69
    Lopta si pred šestnástkou našla Clebera, ktorý ju chcel dávať centrom do vápna, no Prešovčania mu už v tom zabránili.
     
    70
    Prešov bude mať od týchto chvíľ vynikajúcu výhodu. Damián Bariš práve teraz dostal druhú žltú kartu a predčasne končí v zápase.
     
    72
    Jakub Wiezik sa dostal k lopte v pokutovom území, veľmi nedôrazne však zakončoval, strela letela mimo bránky.
     
    73
    Súhra Streňa s Bartekom veľmi nebola úspešná. Následne mali Prešovčania po nedorozumení hosťujúcich hráčov aj rohový kop, no ten sa úspešne neskončil.
     
    75
    Patrik Jacko nedovolene poslal k zemi Urgelu. Ten chvíľu predýchava tento stret, no bude pokračovať v hre.
     
    75
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Issa Adekunle, prichádza Lukáš Micherda.
     
    76
    Center Oliveira Silvu smeroval ku Ľubomírovi Urgelovi na hranicu pokutového územia, no ten bol nepríjemne zrazený k zemi. Potreboval krátke ošetrenie, no bude pokračovať v zápase.
     
    78
    Príležitosť pre Tatran! Černák mal spoločne s Wiezikom možnosť z blízkosti bránky, no Wiezik Černákovu prihrávku nezasiahol, pretože sa pošmykol.
    78. Jakub Więzik (PRE)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    79
    Lukáš Micherda posielal center z pravej strany, ale vôbec sa mu nevydaril. Lopta letela mimo bránky.
     
    81
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Mateus De Oliveira Silva, prichádza Miloš Nikolić.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 225 divákov.
     
    83
    Prešov má pred sebou posledné minúty na to, aby dokázal v početnej výhode skórovať a minimálne vyrovnať stav stretnutia.
     
    84
    ViOn zase už hrá v absolútnej defenzíve. Všetci hráči sú stiahnutí na vlastnej polovici a zatiaľ pokusy súpera likvidujú. Bartek sa napríklad po pravom krídle nedostal, za postrannú čiaru ho vytlačil Nascimento.
     
    85
    No a teraz mali Prešovčania vynikajúcu príležitosť! Jakub Wiezik sa dobre postavil v šestnástke, hlavičkoval perfektne k pravej žrdi, no Kováč sa dokázal rýchlo natiahnuť a strelu zachytiť!
    85. Roland Černák (PRE), Jakub Więzik (PRE)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    86
    Miloš Nikolić nedovolene zastavil jedného z Prešovčanov a dostáva žltú kartu. Prešov má štandardku tesne spoza vápna.
     
    87
    Prešov dal gól!
    Tatran strieľa vyrovnávajúci gól! Streňo prenechal loptu ROLANDOVI ČERNÁKOVI, ktorý z priameho kopu perfektne vypálil do ľavého horného rohu!
    87. Roland ČERNÁK - 1:1
    Zdroj: www.huste.tv
     
    89
    Prešov je aj naďalej pri chuti. Micherda posielal loptu z pravej strany, no jeho prihrávka skončila len priamo u brankára Kováča.
     
    90
    Rozhodcovia nadstavujú dve minúty.
     
    90+1
    Streňo hľadal pasom na hranicu pokutového územia Wiezika, no Zlatomoravčania si svoj priestor postrážili.
     
    90+2
    Šikovne prenikol smerom do šestnástky Róbert Gešnábel, ktorému sa aj podarilo vystreliť, no mieril iba priamo do Slančíka.
    90+2. Róbert Gešnábel (ZMO)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase sme videli už o niečo zaujímavejší futbal, ktorý priniesol dva krásne góly zo štandardných situácií. Najprv poslal hostí do vedenia v 57. minúte Karlík, no Prešov dokázal vyrovnať v 87. minúte vďaka gólu Černáka.

    Ďakujeme za pozornosť, pekný zvyšok dňa. (15:52:39)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky: 87. Černák – 57. Karlík

    Karty:   38. Keresteš (PRE), 43. Adekunle (PRE) – 44. Bariš (ZMO), 86. Nikolić (ZMO)   70. Bariš (ZMO)


    FC Tatran Prešov: Slančík – Miliutin, Luberda, Jacko (C), Bartek – Sedlák (63. Múdry) – Trebuňák (46. Černák), Keresteš, Adekunle (75. Micherda) – Więzik, Streňo.
    Náhradníci: Talian – Petko, Kačala, Múdry, Černák, Micherda, Hovančík.

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Chren, Dobrotka (C), Szymonowicz, Záhumenský – Paixao da Silva (68. Nascimento), Karlík, Bariš, Sládek (56. Gešnábel) – De Oliveira Silva (81. Nikolić), Urgela.
    Náhradníci: Novota – Nikolić, Nascimento, Gešnábel, Horník.

    Rozhodčí: Smolák – Ferenc, Barenčík

    Diváci: 225
    thejrc.org