Ružomberok – Podbrezová 3:0 (kon.) | Prešov – Zlaté Moravce 1:1 (kon.) | Nitra – Senica 0:0 (kon.)
Žilina – Dunajská Streda 0:0 (kon.)
konec
FC Nitra
0:0 (0:0)
FK Senica
sk Sobota 18.11.2017, 14:00Niké liga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní našej najvyššej futbalovej súťaže. Fortuna liga dnes pokračuje svojím 16. kolom, v rámci ktorého sa stretnú aj tímy Nitry a Senice.

    Uvidíme súboj tímov z opačných polovíc tabuľky. Domáca Nitra sa priebežne nachádza na piatej priečke, ktorá jej po 15 odohraných zápasoch patrí so ziskom 26 bodov a s celkovým skóre 18:10. Hosťujúca Senica je na tom o poznanie horšie. Seničania sú v tabuľke beznádejne poslední, pretože v doterajších 15 zápasoch získali iba 6 bodov a celkové skóre 14:35.

    Ani jeden z tímov nie je v optimálnej forme. Nitra naposledy remizovala v Zlatých Moravciach 2:2 a predtým doma vyhrala nad Prešovom 2:0. Seničania naposledy dosiahli svoje prvé tohtosezónne ligové víťazstvo, keď doma zdolali Žilinu 4:1, ale predtým nevyhrali 13-krát v rade.

    V aktuálnej sezóne uvidíme už druhý nitriansko-senický zápas. Prvé vzájomné stretnutie sa odohralo ešte v piatom kole v auguste na senickej pôde, kde Nitra vyhrala tesne 1:0 gólom Balaja z pokutového kopu. Nitrianski futbalisti sú aj dnes v úlohe favorita.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Nitra: Hroššo – Chovanec, Križan, Vencl, Fabiš – Kóňa, Machovec, Kotrík – Ivančík, Balaj, Steinhübel.
    Náhradníci: Kolmokov – Ngeyitala, Šimončič, Valenta, Fábry, Charizopulos, Šurnovský.

    FK Senica: Plach – Lupták, Podhorin, Otrísal, Duga – Krč, Ranko – Šefčík, M. Rigo, Richtárech – Vaščák.
    Náhradníci: Milošovič – Jarabica, Sarpei, Kováč, Romulo Romulo, Smékal, Šimon.

    Rozhodca: Vlk – Borsányi, Poláček.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop sa postarala domáca Nitra, ktorá bude hať v bielych dresoch. Hostia zo Senice nastupujú v červenej farbe.
     
    1
    Ihneď v úvodnej minúte získali domáci aj rohový kop. Po ňom prišlo hlavičkové zakončenie Machovca, ale bolo nepresvedčivé a Plach s loptou nemohol mať problém.
     
    2
    Domáci pokračujú v ofenzívnej aktivite. Steinhübel sa teraz pokúšal po pravej strane dostať k šestnástke, odkiaľ by mohol centrovať, ale narazil iba na senickú defenzívu.
     
    3
    Nitrania to opäť skúšali cez Steinhübela. Ten si teraz dokázal na pravej strane obhodiť Luptáka a smeroval do šestnástky, kde spadol, ale nedovolený zákrok sa nepíska.
     
    4
    Dopredu sa prvýkrát v zápase dostali aj hostia, ale nič tam nevmysleli. Popri ľavej postrannej čiare sa pokúšal prihrávať Rigo, no nenašiel žiadneho zo svojich spoluhráčov a rozohrávať bude iba Hroššo.
     
    5
    Domáci brankár rozohral smerom dopredu, ale ani jeho spoluhráči sa nikam nedostali. V týchto chvíľach sledujeme na trávniku množstvo nepresností na oboch stranách.
     
    6
    Rohový kop získali aj hosťujúci Seničania. Lopta po ňom smerovala na bližšiu žrď, kde ju ešte predĺžil Vaščák, ale iba do rukavíc Hrošša.
     
    7
    Domáci gólman loptu ihneď vyhodil dopredu a Nitra sa presunula do útoku. Na konci akcie bolo zakončenie Steinhübela, ale nebolo dostatočne dôrazné. Loptu smerujúcu po zemi si Plach bez zaváhania postrážil.
     
    8
    Nitrania stratili loptu a dopredu sa pustili hostia. Vaščák potiahol celú akciu a do šestnástky sa potom pustil Šefčík, ale tomu lopta absolútne nesadla a bránku prestrelil o niekoľko metrov.
     
    9
    Nitra teraz musí na dvakrát rozohrávať z vlastnej polovice, pretože hostia výborne napádajú. Sledujeme hru v okolí stredového kruhu.
     
    10
    Domáci to aj teraz skúšali cez Steinhübela. Ten bol tradične na pravej strane, ale loptu si predkopol až príliš dopredu a už ju pred čiarou nestihol. Pokračujeme vo viacerých nepresnostiach na oboch stranách.
     
    11
    Teraz Nitrania útočili z druhej strany. Chovanec to zľava skúsil centrom do šestnástky, ale tento priestor hostia vynikajúco vykryli a loptu vytlačili do bezpečia. Žiadne zakončenie preto neprišlo.
     
    12
    Opäť nitriansky pokus po ľavej strane, ale opäť neúspešný. Chovancov pokus o pas pre Balaja skončil iba na hosťujúcom Otrísalovi.
     
    13
    Rigo skončil na trávniku po tvrdom súboji s Fabišom. Senický záložník vyzerá otrasene, ale rozhodca žiaden nedovolený zákrok nepíska.
     
    14
    Máme tu prvý ofsajd tohto zápasu. Rozhodca ho odpískal domácemu Chovancovi, ktorý sa pokúšal spracovať dlhý center Kotríka.
     
    15
    Steinhübel sa opakovane pokúšal z pravej strany dostať loptu pred bránku, ale jeho pokusy boli vždy zblokované.
     
    16
    Napokon sme videli aj nebezpečnejšiu situáciu pri bránke hostí. Lopta tam prešla z pravej strany a zakončiť sa ju pokúšal Balaj, ale ležiaci Plach si poradil.
     
    17
    Žltú kartu dostáva Jakub Krč (FK Senica), ktorý poslal k zemi Machovca. Nasledovať bude priamy kop Nitry z nebezpečnej vzdialenosti.
     
    18
    Domáci ponúknutý priamy kop vôbec nevyužili. Steinhübel to skúsil tesne nad zemou, ale trafil iba múr hosťujúcej Senice.
    18. Christián Steinhübel (NIT)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    19
    Dopredu teraz prešla aj Senica, ale za stredovým kruhom získala iba autové vhadzovanie. Nitra sa zatiaľ pozorne bráni.
     
    21
    Nitra sa vrátila do útoku. Kotrík to tam skúsil strelou spoza šestnástky, ale lopta letela po zemi a nebola vôbec razantná, takže Plach nemohol mať problém.
     
    22
    Hostia rýchlo rozohrali a po ľavej strane sa dostali dopredu. Šefčík tam jemne vysunul Ľuptáka, ktorý z veľkého uhla centroval pred bránku, ale tam nik zo Seničanov nebol.
     
    23
    Lopta sa vrátila na obrannú polovicu Senice, kde ju Steinhübel zblokoval za čiaru. Rozohrávať preto bude hosťujúci brankár Plach.
     
    24
    Nepresnosti z trávnika stále nezmizli. Steinhübel teraz opäť operoval na pravej strane pri šestnástke, ale loptu si zatiahol iba za čiaru a rozohrávať bude opäť senický gólman.
     
    26
    Nitrania to opäť skúsili v útoku. Teraz chcel pred bránku prihrávať Ivančík, ale jeho pokus bol príliš prudký a nik z domácich ho nezachytil.
     
    27
    Domáci získali štandardku po faule pri pravej postrannej čiare. Centrom ju do vápna rozohral Steinhübel, ale nikoho pred brýnkou nenašiel.
     
    28
    Žltú kartu dostáva Jaroslav Machovec (FC Nitra), ktorý vo vzdušnom súboji fauloval Riga.
     
    29
    Domáci sa k lopte vrátili. Machovec to skúsil vyšším centrom do vápna, ktorý ešte k zadnej žrdi predlžoval Ivančík, ale to si už Seničania postrážili. Plach zasahovať nemusel.
     
    30
    Polhodina hry je za nami. Na trávniku sa nedeje nič zaujímavejšie, pretože nám chýbajú strelecké zakončenia na oboch stranách. Jednoznačne vyššiu aktivitu možno ale pripísať domácej Nitre.
     
    31
    Krč skončil na zemi po faule od Machovca a hostia sa dostali k lopte. Seničania preľli po ľavej strane k šestnástke súpera, kam centroval Richtárech, ale Rigovu hlavu nenašiel.
     
    32
    Fabiš chcel situáciu na obrannej polovici Nitry upokojiť prihrávkou na brankára Hrošša, ale mieril iba vedľa troch žrdí a bude z toho roh pre Senicu.
     
    33
    Lopty sa pri rohovej zástavke chopil Šefčík, ale centrom k vzdialenejšej žrdi nikoho nenašiel. Hostia ale ešte na útočnej polovici ostali a skúsili to ďalekonosnou strelou, s ktorou si však Hroššo bez zaváhania poradil.
     
    34
    Krč stiahol k zemi Ivančíka, takže loptu získa domáci celok. Hra sa trochu rozbehla, ale stále nám chábajú presné strelecké zakončenia.
     
    35
    Hosťujúci Krč a Ranko ostali chvíľu ležať na zemi po tom, čo sa vo vzdušnom súboji zrazili s domácim Kotríkom. Našťastie sú ale všetci v poriadku.
     
    36
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Jakub Krč, prichádza Hans Nunoo Sarpei.
     
    37
    Nevieme, aký bol dôvod Krčovho striedania, ale pravdepodobne ho tréner stiahol pre jeho žltú kartu, pretože nechcel riskovať príladný ďalší kartový trest.
     
    38
    Seničania po ľavej strane prešli dopredu, kde však pred Rigom loptu do autu zakopol Vencl.
     
    39
    Hostia vpredu neuspeli a na opačnú stranu sa pustil Ivančík. Dostal sa až do šesnástky, kde spadol, ale nie po nedovolenom zákroku, takže sa pískať nebude.
     
    39
    Domáci opäť pohrozili. Spoza šesnástky to teraz skúsil Kóňa, ale jeho pokus senický tím zblokoval iba na rohový kop.
    39. Tomáš Kóňa (NIT)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    40
    Bezprostredne po rohovom kope zakončenie neprišlo, ale potom to Ivančík skúsil prízemnou strelou z hranice šestnástky, avšak aj s tým si Plach poradil.
     
    41
    Rohový kop domácich sa zopakoval. Teraz po ňom zakončoval Kóňa, ale iba nepresne, takže rozohrávať bude Plach.
     
    43
    Pred nami sú posledné dve minúty riadnej hracej doby tohto polčasu. Nitra zvyšuje svoju ofenzívnu aktivitu a ešte pred prestávkou by sa rada dostala do vedenia.
     
    44
    Nitrania to napokon skúsili aj ďalekonosnou strelou. Jej autorom bol Machovec, ale mieril veľmi nepresne a Plach zasahovať nemusel.
     
    45
    Hostia zahrávali štandardku takmer od stredovej čiary. Lopta po nej priletela k šestnástke, ale tam si ju Nitrania pohodlne postrážili.
     
    45+1
    Rozhodca nadstavil ešte jednu minútu. Nič nenasvedčuje tomu, že by sa počas nej malo niečo udiať.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas pod Zoborom veľa futbalového vzrušenia nepriniesol. Domáci hráči boli na trávniku jednoznačne aktívnejší a vypracovali si aj niekoľko šancí, ale žiadna z nich nebola vyslovene gólová, takže senický brankár Plach a aj jeho nitriansky náprotivok Hroššo si držia čisté kontá.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza René Kotrík, prichádza Andrej Fábry.
     
    47
    Steinhübel sa teraz pokúšal potiahnuť loptu stredom, čím dostal domácich do útoku. Spoza šestnástky to z väčšej vzdialenosti skúsil Mchovec, ale jeho pokus letel len nad brvno.
     
    48
    Na zemi ostáva hosťujúci Ranko, ktorému na nohu veľmi nepríjemne skočil striedajúci Fábry. Domáci hráč sa hneď ospravedlnil.
     
    49
    Zaujímavá šanca pre Nitru. Nakopnutú loptu z pravej strany ešte sklepol balaj pre Kóňu, ktorý chcel prihrávať už priamo pred odkrytú bránku, ale lopta bola zrazený na rohový kop.
     
    50
    Fábry nepredviedol presvedčivý rohový kop, ale domáci ešte v útoku ostali. Skákajúcu loptu v šestnástke hlavou sklepol Vencl priamo na spomínaného Fábryho, ktorý sa do nej ihneď oprel, ale mieril iba vedľa pravej žrde.
    50. Andrej Fábry (NIT)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    51
    Domáci zvýšili svoju streleckú aktivitu. Z ľavej strany teraz ľavačkou vystrelil Chovanec, ale iba tesne minul bližšiu spojnicu bránky. Plach sa musí mať na pozore.
     
    53
    Seničania sa nechcú iba brániť a prešli do útoku. Tam sa Podhorin pokúšal centrovať aspoň do šesnástky, ale bezúspešne.
     
    54
    Nitra získala rohový kop z ľavej strany. Rozohrávať ho bude Fábry.
     
    55
    Fábry to teraz skúsil centrom k bližšej žrdi, ale tam loptu nik nezasiahol. Seničania si môžu vydýchnuť a rozohrať na opačnú polovicu trávnika.
     
    56
    Prvá desaťminútovka tohto polčasu priniesla viac streleckých pokusov domáceho tímu. Nitra pôsobí jednoznačne aktívnejším dojmom.
     
    57
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Michal Ranko, prichádza Marián Jarabica.
     
    58
    Seničania po menšom faule zahrávali štandardku z približne 30 metrov. Do lopty sa oprel Šefčík, ale v šestnástke jeho spoluhráči neuspeli.
     
    59
    Podhorin v súboji vo vápne dostal do tváre úder od Vencla a jeho tvár zaliala krv. Rozhodca vykázal Podhorina za postrannú čiaru, ale faul neodpískal.
     
    60
    Nitrania preniesli hru na opačnú polovicu a Ivančík padol v šestnástke, ale nezavinene. Medzičasom sa po minúte na ihrisko vracia hosťujúci Podhorin.
     
    61
    Seničania sa pokúsili získať cenné sekundy v útoku. Sarpei to skúšal strelou z väčšej vzdialenosti, ale bránku úplne minul, takže rozohrávať bude iba Hroššo.
     
    62
    Hostia ešte v útoku ostali. Rigo sa s loptou prebíjal do šestnástky z pravej strany, ale tesne pred pokutovým územím bol faulovaný a nasledovať bude štandardka Senice.
     
    63
    Šefčík to skúšal centrom pred bránku, ale domáci Machovec všetko prečítal a loptu odvrátil do bezpečia. Ofenzívne chúťky teraz ukazujú aj hostia.
     
    63
    Domáci loptu rýchlo presunuli na opačnú polovicu trávnika. Tam ju za šesnástkou pristavili pre svojho kapitána Kóňu, ktorý sa do nej tvrdo oprel, ale bránku prestrelil.
     
    64
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Christián Steinhübel, prichádza Róbert Valenta.
     
    65
    Dnešné stretnutie sleduje priamo na štadióne 1019 divákov.
     
    65
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Marek Rigo, prichádza Alan Kováč.
     
    66
    Domáci sa vrátili do útoku. Ivančík to skúšal centrom z ľavej strany, ale Jarabica upratoval pred svojím gólmanom.
     
    67
    Domáca aktivita v útoku sa skončila, pretože Fábry sa dopustil faulu na hosťujúceho Sarpeia. Rozohrávať tak budú Seničania.
     
    68
    Hostia prešli až dopredu, kde zapracovali Vaščák so Šefčíkom. Druhý menovaný to z ľavej strany skúsil aj centrom popred bránku, ale pri vzdialenejšej žrdi nikoho nenašiel.
     
    69
    Lopta teraz lieta z jednej polovice trávnika na druhú, ale ani jeden z tímov sa v útoku nevie usadiť a zakončenia taktiež nevidíme.
     
    70
    Do konca riadnej hracej doby tohto zápasu ostáva ešte 20 minút, ale my sme stále nevideli žiadny presný zásah. Loptu práve teraz budú z vlastnej polovice rozohrávať domáci.
     
    71
    Ivančík sa akciu pokúšal potiahnuť po ľavej strane, ale zoči-voči Richtárechovi neuspel a o loptu prišiel. Senici takýto výsledok vyhovuje a nikam sa bezhlavo nehrnie.
     
    72
    Nitrania si loptu posúvajú v okolí stredového kruhu a nevedia sa dostať bližšie k bránke súpera. Senica teraz vynikajúco prehustila tento priestor.
     
    73
    Machovec to napokon skúsil ďalekonosnou prihrávkou, ale našiel ňou iba hosťujúceho gólmana Placha. Ten bude chcieť rozohrať čo najďalej od svojej svätyne.
     
    74
    Domáci Balaj sa dostal do zaujímavého zakončenia. Bez prípravy strieľal ľavačkou z ľavej strany z hranice šestnástky, ale Plach si rukavicami poradil.
    74. Filip Balaj (NIT)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    76
    Ďalšia zaujímavá šanca Nitry. Pri ľavej žrdi sa teraz ocitol Kóňa, ktorému sa lopta odrazila od stehna, ale iba tesne vedľa priestoru troch žrdí.
     
    77
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Andrej Ivančík, prichádza Aurelien Ngeyitala.
     
    78
    Nitra získala rohový kop z ľavej strany. Rozohrávať ho bude Fábry.
     
    79
    Fábry to urobil výborne a svoj center poslal priamo pred bránku. Odtiaľ sa pokúšal zakončovať Machovec, ale Nitra sa dopustila iba útočného faulu.
     
    80
    Začína sa posledná desaťminútovka riadnej hracej doby tohto polčasu. Obaja tréneri už využili všetky svoje striedania, takže zmeny už na trávniku neuvidíme.
     
    81
    Nitrania získali loptu pred svojou bránkou a budú chcieť založiť novú útočnú akciu. Seničania sa už pravdepodobne budú iba brániť.
     
    82
    Nitra získala faul za ľavým rohom šesnástky takmer pri postrannej čiare. Po ňom nasledoval Fábryho center do šestnástky, ktorý ale Križan hlavou poslal iba vedľa bránky.
     
    83
    Domáci sa z útočnej polovice vôbec nepoberajú. Favorit zápasu by rád rozhodol gólom v poslednej desaťminútovke.
     
    84
    Striedajúci Ngeyitala si nabiehal na center z ľavej strany, ale Plach všetko dobre videl a loptu schoval v rukaviciach. Senický gólman je zatiaľ spoľahlivý.
     
    85
    Domáci zahrávali aut iba na vlastnej obrannej polovici, takže budú musieť zakladať novú akciu. Seničania zvládajú defenzívnu činnosť výborne a súpera k ničomu nepúšťajú.
     
    86
    Križan chcel od pravej postrannej čiary pretlačiť loptu dopredu, ale Ngeyitala sa dopustil útočného faulu, takže teraz sa Nitra o útočnú akciu pripravila sama.
     
    87
    Po vzdušnom súboji skončili na zemi Balaj a Otrísal, ale faul sa nepískal ani na jednej strane. Obaja hráči budú našťastie v poriadku.
     
    88
    Domáci to skúsili vysokým centrom do šestnástky, na ktorý vyskakoval Balaj, ale nebol rýchlejší ako brankár Plach. Skvelý zákrok hosťujúceho gólmana!
     
    89
    Plach pokračuje v spoľahlivých zákrokoch. Teraz ho preveril aj Kóňa, ktorý centroval z ľavej strany k vzdialenejšej žrdi. Brankár Senice sa nenechal zaskočiť ani tentokrát.
     
    90
    Hosťujúci Vaščák dokonca potiahol loptu dopredu a pred šestnástkou získava cenné sekundy. Skvelá hra v podaní senického tímu.
     
    90+1
    Nadstavovať sa budú dve minúty. Tá prvá domácim zrejme unikne, pretože sa dopustili zbytočného útočného faulu.
     
    90+2
    V samom závere zápasu mali domáci ešte k dispozícii rohový kop z ľavej strany. Zahral ho Fábry, ale hostia si priestor pred svojou bránkou upratali a zakončenie neprišlo.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Duel sa skončil prekvapivou bezgólovou remízou. Tá vyhovuje najmä hosťom, ktorí sú vďační za každý bodík. Naopak, domáci s výsledkom spokojní byť nemôžu. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime. Ďakujeme za pozornosť a prajeme vám príjemný zvyšok dňa. (15:49:54)

    Veronika Pancuráková

    Branky:

    Karty:   28. Machovec (NIT) – 17. Krč (SEN)


    FC Nitra: Hroššo – Chovanec, Križan, Vencl, Fabiš – Kóňa, Machovec, Kotrík (46. Fábry) – Ivančík (77. Ngeyitala), Balaj, Steinhübel (64. Valenta).
    Náhradníci: Kolmokov – Ngeyitala, Šimončič, Valenta, Fábry, Charizopulos, Šurnovský.

    FK Senica: Plach – Lupták, Podhorin, Otrísal, Duga – Krč (36. Sarpei), Ranko (57. Jarabica) – Šefčík, M. Rigo (65. Kováč), Richtárech – Vaščák.
    Náhradníci: Milošovič – Jarabica, Sarpei, Kováč, Romulo Romulo, Smékal, Šimon.

    Rozhodčí: Vlk – Borsányi, Poláček

    Diváci: 1019
    thejrc.org