Mladá Boleslav – Bohemians 1905 1:2 (kon.) | Karviná – Jablonec 2:1 (kon.)
konec
MFK Karviná
2:1 (0:1)
FK Jablonec
Neděle 19.11.2017, 15:00 • Městský stadion Karviná, Karviná • HET liga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Po závěrečné reprezentační přestávce roku 2017 čekají HET ligu na podzim ještě 3 kola. To první, čtrnácté celkově, uzavře souboj dvou celků se zcela odlišnými starostmi. Domácí MFK Karviná je až po krk namočen v záchranářských bojích, hosté z FK Jablonec se pohybují v horní polovině tabulky a nemusí se ničím příliš stresovat. Do předposledního domácího utkání v této části ročníku povede Karvinou premiérově jako dočasný trenér sportovní ředitel klubu a bývalý výborný fotbalista Lubomír Vlk. Přinese do týmu pověstný impuls a podaří se mu ho připravit tak, aby se odlepil z 15. místa, nebo se Jablonec přiblíží pohárovým příčkám?
     
    MFK Karviná

    Karvinští marně vzpomínají na loňský podzim, kdy nadchli fotbalovou veřejnost a patřili do horní poloviny tabulky. Herně na tom sice stále nejsou nejhůř, ale k čemu jim to je, když výsledky nepřichází. V průběhu kalendářního roku 2017 Slezané vyhráli pouze 5 ligových utkání, což sice na jaře neznamenalo potíže se záchranou, ale nyní je zaděláno na velký problém. Poslední tříbodový zisk totiž přišel téměř před 2 měsíci, jen lepší skóre dělí tým od posledního místa v tabulce a navíc bude po poslední porážce na Dukle, kde 2:0 vedl a stejně prohrál, psychicky na dně. Vedení klubu na tento stav reagovalo v uplynulé reprezentační přestávce odvoláním trenéra Jozefa Webera. Ihned se vyrojily spekulace, zda šlo o správný krok, to ale ukážou až následující měsíce. Dočasným trenérem se stal sportovní ředitel Lubomír Vlk a má před sebou jasný úkol. Motivovat své hráče tak, aby dokázali zvednout hlavu a sehrát další minimálně vyrovnaný zápas proti soupeři ze středu tabulky. Co však příliš ovlivnit nemůže, je nemohoucnost v koncovce a hrubé individuální chyby v obranné fázi, které jsou na úrovni začátečníků. Pokud tyto problémy dokáže Karviná odbourat, má šanci na body. Dokáže to?

    Podzimní trápení má za následek také velkou rotaci hráčů na hřišti, neboť hledání současné ideální sestavy stále trvá. Na trávníku se objevilo již různých mužů. Co se týče hráčů do pole, zajímavostí je, že pouze 1 z 19 naskočil do méně než 4 utkání. Na druhou stranu pouze 2 se objevili ve všech, a to univerzál Jan Moravec a útočník Filip Panák. Moravec dokonce nechyběl ani minutu. Nejlepším střelcem je záložník Lukáš Budínský se 4 zásahy, celkem se ale dosud trefilo jen 7 hráčů. Nejlepšími nahrávači jsou obránce Bojan Letić a útočník Tomáš Wágner se 2 asistencemi. Nejtrestanějším mužem je záložník Jan Šisler s 5 žlutými kartami. V ohrožení nucené pauzy jsou obránce Pavel Eismann a záložník Marek Janečka. Celkem dostal tým dosud 22 žlutých karet a všechna utkání dohrával v plném počtu.

    Aktuální bilance Karviné:
    13 zápasů, 2 vítězství, 2 remízy, 9 porážek, skóre 12:22, 8 bodů a 15. místo v tabulce.

    Posledních 5 ligových zápasů:
    Dukla – Karviná 3:2
    Karviná – Plzeň 1:3
    Teplice – Karviná 1:0
    Karviná – Slavia 0:2
    Slovácko – Karviná 0:0
     
    FK Jablonec

    Jablonec patří dlouhodobě k lepšímu průměru české ligy, k čemuž mu po celou dobu pomáhá velmi úzká spojitost s jedním z nejmocnějších mužů českého fotbalu Miroslavem Peltou. I v této sezóně tuto skutečnost potvrzuje. Od začátku hraje celkem v klidu, po sérii 3 vítězství v řadě se dostal do horní poloviny tabulky a pohybuje se tam i nyní. Nemusí mít záchranářské starosti a případný boj o pohárové příčky by byl příjemným bonusem. Jediná věc, která tak klub může trápit, je mizerná návštěvnost, ale ta v Jablonci nebyla dobrá ani v dobách největší slávy klubu. S příchodem Stanislava Tecla se tým opět začal prosazovat v útoku, obranu spolehlivě diriguje exrepezentant Hübschmann, tým je celkem vyvážený a je v pohodě. Právě psychická stránka zápasu by proti Karviné mohla být rozhodujícím faktorem. Jablonec navíc proti tomuto soupeři zatím neztratil ani bod, potvrdí to?

    Trenér Zdeněk Klucký poslal v této sezóně na hřiště již 23 různých hráčů, včetně 3 brankářů. Základní osa týmu ale hraje pravidelně a točí se obvykle jen hráči kolem ní. Do všech utkání zasáhli 4 hráči, záložník Tomáš Hübschmann dokonce nechyběl ani minutu. Nejlepším střelcem je útočník Stanislav Tecl se 7 zásahy, zdatně ho doplňují další útočníci Ondřej Mihálik a Vladimir Jovović. Tito tři dohromady nastříleli 75 % branek celého mužstva. Nejlepším nahrávačem je záložník Lukáš Masopust se 3 asistencemi. Nejtrestanějším mužem je obránce Vojtěch Kubista se 4 žlutými kartami, v ohrožení nucené pauzy jsou záložník Michal Trávník a útočník Ondřej Mihálik. Celý tým dosud obdržel 22 žlutých karet a všechna utkání dohrál v plném počtu.

    Aktuální bilance Jablonce:
    13 zápasů, 5 vítězství, 5 remíz, 3 porážky, skóre 19:15, 20 bodů a 6. místo v tabulce.

    Posledních 5 ligových zápasů:
    Jablonec – Brno 1:0
    Liberec – Jablonec 4:1
    Jablonec – Sparta 0:3
    Olomouc – Jablonec 0:0
    Jablonec – Mladá Boleslav 3:1
     
    Vzájemné zápasy

    Historie vzájemných zápasů MFK Karviná s Jabloncem je zatím velmi chudá. Poprvé se totiž tyto dva kluby střetly až v minulém ročníku po postupu Slezanů mezi elitu. Oba dva dosavadní zápasy vyhrál klub ze severu Čech o dvě branky. Nejprve domácí divokou přestřelku otočil z 1:3 na 5:3, v posledním jarním kole pak odvetu v Karviné po fantastickém výkonu brankáře vyhrál 2:0. Bude pro Jablonec platit rčení "do třetice všeho dobrého"?
     
    Úvodní sestavy:

    MFK Karviná: P. Le Giang – Štepanovský, Janečka, Hošek, Eismann – Budínský, Šisler (C) – Jan Moravec, Panák, Kalabiška – Wágner.
    Náhradníci: Berkovec – Čolić, Lingr, Vondra, Weber, Ramírez, Letić.

    FK Jablonec: Valeš – Holeš, Pernica, Hübschman (C), Matěj Hanousek – Masopust, V. Kubista, Trávník, Jovović – Mihálik, Tecl.
    Náhradníci: Bárta – M. Kysela, Jaroslav Diviš, Doležal, Janković, Janetzký, Považanec.

    Rozhodčí: Nenadál – Koval, Flimmel.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Domácí trenéři výrazně překopali obranu, do které na stopera stáhli záložníka Janečku a na pravý okraj Štepanovského. Obvyklý stoper Košťál vůbec není nominován k zápasu. To hostům výrazněji chybí pouze Zelený.
     
    V Karviné na polojasné obloze prosvítá slunce, ale teplota odpovídá roční době. To, spolu se špatnými výsledky v sezóně, bude mít za následek i na karvinské poměry nízkou návštěvu. Možná ani 2 tisíce diváků. Tomu nepomohou ani fanoušci hostů, kterých se v jejich sektoru zatím krčí přesně šest.
     
    Aktéři utkání právě vstupují na trávník. Domácí v tradičních bílých dresech, hosté také ve své obvyklé černozelené kombinaci.
     
    Počet lidí v sektoru hostů se téměř zdvojnásobil, již 11 fanoušků. Zbytek tribun se plní aspoň tak, že hranice 2 tisíc bude překonána.
     
    Výkop do první půle provede Karviná.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Holeš před Kalabiškou odkopává do autu.
     
    2
    Jablonec vybojoval míč a zahajuje svůj první útok velmi opatrně.
     
    2
    Na pravém křídle ale nedokázal odcentrovat a Eismann vhazuje.
     
    3
    Nakopávané míče zatím neuspěly ani na jedné straně.
     
    3
    Panák vybojoval míč na pravé straně, Moravce sice nevysunul, ale aspoň byl faulován.
     
    4
    Eismannův nízký centr přizvedl v hlubokém předklonu Budínský víc nad sebe než za sebe, Valeš si zařval a měl volnou cestu.
     
    5
    Štepanovský nepřihrál přesně, ale hostům se odkop moc nepovedl, skončil v autu.
     
    5
    Jovović pronikal zleva k vápnu, ale předkopl si míč daleko a Morevec ho odzbrojil. Jablonec však znovu u míče.
     
    6
    Budínský vysunul na levém křídle Eismanna, po jehož sraženém centru uvidíme první roh.
     
    7
    Hošek v gólové šanci! Na malém vápně se ukázkově vyšrouboval do vzduchu, ale nikým neatakován poslal Budínského centr z rohu pouze do náruče stojícího Valeše!
    7. První velká šance Karviné! Hošek mířil jen do náruče Valeše.
     
    8
    Nedorozumění Štepanovského s Janečkou znamená míč zdarma pro hosty.
     
    9
    Trávník na levém křídle zastaven Štepanovským. Z následného autu se k zakončení nedostal Mihálik, sbíhající Jovović už ano, ale jeho cesta začínala v ofsajdu.
     
    10
    Další snahy hostů končí faul Masopusta na Eismanna.
     
    11
    Po ostrém zákroku na Panáka byla ponechána výhoda, Eismann centroval až na zadní míč, kde si Budínský sklepl hrudí míč na zem, ale levačkou vystřelil jen slabě, s čímž neměl Valeš problémy.
    11. Po centru z levé strany se do míče opřel Budínský, střela ale postrádala razanci.
     
    12
    Tecl pronikl v samostatné akci až do pokutového území a vystřelil na bližší tyč, Le Giang míč pouze ztlumil a nejhoršímu zabránil dobíhající Štepanovský! Rohový kop.
    12. Teclovu střelu neudržel gólman Giang, těsně před brankovou čárou míč odkopl Štepanovský.
     
    12
    Rohový kop mířil do houfu hráčů na penaltě, odkud vyletěla prdká střela mimo domácí tyče.
     
    13
    Z protiútoku zahrozil Budínský a poslal další navštívenku Valešovi. Wágner se rozčiluje, proč nedostal míč do uličky, a Budínský se mu omlouvá.
     
    14
    Další útok Severočechů z levé strany, ale míč se ocitl za brankovou čárou.
     
    15
    Další ostrý zákrok ve středu pole na domácího hráče, sudí zatím nechává karty v klidu.
     
    16
    Také Slezanům utekl míč za brankovou čáru.
     
    17
    Panákm dostal míč o krok víc před sebe, než by potřeboval. Dostihl ho však a odcentroval na zadní tyč, Trávník odvrací na roh.
     
    18
    S tímto centrem už obrana hostů neměla žádné potíže a hra se stěhuje do středu pole.
     
    19
    Kubista v souboji dvacetsedmiček nestíhal Panáka, zezadu ho fauloval a dostává žlutou kartu.
     
    20
    Nákop do šestnáctky Jablonce úspěšný nebyl, ale zelení se nedokázali dostat s míčem přes půlku.
     
    21
    Hanousek neodolal tlaku dvou domácích hráčů a ztratil míč. Karviná však na pravém křídle zatím nic nevymyslela.
     
    22
    Až nyní byl faulován Moravec.
     
    22
    Budínského centr zády k brance takovou polopatičkou usměrňoval obloučkem pod břevno Hošek, ale Valeš se dokázal vymrštit zpět a vytlačit míč na roh!
    22. Hošek obloučkem se snažil překonat Valeše, ten perfektním zákrokem vytlačil balon nad břevno.
     
    23
    Z rohového kopu prudce hlavičkoval zblízka Panák, ale minul pravou tyč.
     
    24
    Masopust zracoval s obtížemi dlouhý pas, ale udržel Jablonec v útoku.
     
    25
    Vznikla z toho nepřesná střela zpoza vápna, jejíž autor mi bohužel unikl.
     
    26
    Slezané tlačí protivníka, centry zatím létají neúspěšně.
     
    27
    Moravec přiťukl míč Štepanovskému, který si to srovnal na střelu, ale z 18 metrů po zemi minul zadní tyč.
     
    28
    Až nyní se Karviná dopustila prvního faulu.
     
    28
    Janečka výborným skluzem zabránil centru, rohový kop.
     
    28
    Nakrátko rozehraný roh Jablonce a Trávníkův nepovedený centr, jenže Štepanovského obhození Holeše bylo pomalé a naivní.
     
    29
    Po Masopustově průniku se odhodlal ke střele zdálky Jovović, ale míč klesl přesně do náruče Le Gianga, který v podstatě nemusel nic dělat.
     
    30
    Janečkův nákop na Wágnera srazil Pernica pouze před Kalabišku, který ale prudkou ranou z hranice pokutového území minul.
     
    31
    Jovović mohl již podruhé skórovat a opět to dopadlo vykopnutým míčem z branky! Přetažený míč Trávníka z trestného kopu vracel Jovović do púrotipohybu Le Gianga, ale pohotový Janečka míč vykopl z čáry nahoru a Wágner pro jistotu uklidil míč na roh!
    31. Velká šance Jovoviče, kterou hasil na brankové čáře Janečka, který zastoupil brankáře Gianga.
     
    32
    Roh již pro domácí branku nebezpečný nebyl.
     
    33
    Z protiútoku zahrozil na druhé straně opět Kalabiška, ani tentokrát z podobné pozice jako prve branku netrefil.
     
    34
    Jablonec se chvílemi dokáže vymanit z tlaku domácích, ale tentokrát z toho nic nevymyslel.
     
    35
    Další Kalabiškův průnik středem, tentokrát chtěl zkusit Poborského lob, ale míč byl tečován. Rohový kop.
     
    36
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Nepovedený rohový kop Karviné se stal základem pro první gól zápasu! Do brejku se totiž pustili Lukáš Masopust se STANISLAVEM TECLEM, v situaci 2 na 2 prvně jmenovaný přiťukl míč druhému a STANISLAV TECL sám před brankářem nezaváhal! Asistence: Lukáš Masopust.
    36. Stanislav TECL - 0:1
     
    38
    Kalabiška byl vytlačen ze střeleckého úhlu, ale vybojoval aspoň rohový kop.
     
    39
    Míč z rohu jen neškodně proletěl šestnáctkou a Jablonec může vymýšlet, co udělá směrem dopředu teď.
     
    41
    Slezané jsou inkasovaným gólem opaření a ztratili elán, se kterým dosud hráli.
     
    41
    Wágner se vracel se svým hráčem, ale nestíhal ho a po faulu dostává žlutou kartu.
     
    42
    Trestný kop Severočechům vůbec nevyšel.
     
    42
    Janečka se hodně zlobí na Jovoviće, že se nepřizná. Rozhodčí každopádně nařizuje roh Jablonce.
     
    43
    Dlouhý míč za zadní tyč skákající hráč hostů nedokázaůl odehrát ještě na hřišti.
     
    44
    Mohlo to být 0:2! Další rychlý kontr Jablonce, na ideální přihrávku si na pravé straně naběhl Mihálik, z úhlu sice brankáře překonal, ale zadní tyč těsně minul!
    44. Mihálik ve stoprocentní šanci minul těsně levou tyč karvinské svatyně.
     
    45
    Kubista svým průnikem způsobil velké zmatky v domácí obraně. Ještě jeden rohový kop.
     
    45
    Ihned po odkopnutí míče ze šestnáctky Karviné rozhodčí ukončuje první poločas.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Jablonec přijel s obrannou taktikou a hrou na brejky, což se mu zatím vyplácí, ač to tak dlouho nevypadalo. Karviná od počátku zatlačila svého soupeře a rychle si vypracovala několik šancí, Hošek ale hlavičkoval jen do náruče Valeše a Budínský v dobré pozici vystřelil slabě. Na druhé straně poprvé pohrozil z brejku Tecl, ale domácí ještě nejhoršímu se štěstím zabránili. Stoper Hošek byl dlouho nejnebezpečnějším hráčem Karviné, po trestném kopu posílal oblouček pod břevno, ale Valeš se vytáhl. Druhé ostré varování Jablonce měl na svědomí Jovović, i tentokrát ještě Slezané na čáře zachránili situaci. Napotřetí už to nedokázali, povedený brejk Masopusta s Teclem proměnil druhý jmenovaný a po zbytek poločasu domácí dokonale uzemnil. Karviná má více ze hry, ale Jablonec ze tří brejkových gólovek jednu proměnil a vede 1:0.
     
    Statistiky prvního poločasu

    Držení míče: 50%-50%
    Střely na branku: 4-4
    Střely mimo: 4-3
    Rohové kopy: 5-5
    Ofsajdy: 0-1
    Fauly: 4-10
    Žluté karty: 1-1
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:03.
     
    Výkop do druhé půle provede Jablonec.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Oba týmy nastoupily do druhého poločasu beze změn, ale jejich první akce jsou plné nepřesností.
     
    47
    Nadějná situace se otevřela Slezanům, Budínský však místo střely posunul míč Štepanovsdkému, který nezvládl kličku.
     
    47
    Po centru Kalabišky zleva a obranné hlavičce se do míče před půlkruhem opřel Budínský, avšak přestřelil.
     
    48
    Domácí se chtějí tlačit dopředu a vyrovnat.
     
    49
    Rychlou akci po levé straně zastavuje nepřesná přihrávka Panáka do křídla Budínskému.
     
    50
    Domácí ale stále v útoku, usazeni na polovině soupeře.
     
    51
    Dlouhý aut Kalabišky zdánlivě hlavičkoval za branku jeden z bránících hráčů, ale rozhodčí nařizuje odkop od branky a Slezané neprotestují.
     
    52
    Tecla v brejku po levé straně skluzem zastavil Janečka.
     
    52
    Avšak nepřesná přihrávka znemužňuje domácím protiútok, což publikum nese dost nelibě.
     
    53
    Karviná právě vstřelila branku!
    Po krásné akci Karviná vyrovnává! Vše začalo už u Le Gianga, který po zemi rozehrál na střed Šislerovi, který si narazil s Mporavcem, poté předal míč doprava Štepanovskému, jehož centr sice byl sražen na vápno, ale Šisler jemným obloučkem nabídl palebnou pozici FILIPU PANÁKOVI, který na zadní tyč prostřelil Valeše! Asistence: Jan Šisler.
    53. Filip PANÁK - 1:1
     
    54
    Jabůlonečtí se zlobí, dožadují se rohu, ale rozhodčí nařizuje odkop od branky.
    54. Jablonec sice dal branku, ta ale neplatí, Jovovič centroval už za brankovou čárou.
     
    55
    Budínský na středu neměl moc komu přihrát, tak napřáhl z 25 metrů, ale minul levou tyč.
     
    57
    Přenesení hry doprava na Moravce odhlavičkovává do autu Hanousek.
     
    57
    První odpískaný faul druhé půle se hráčům Karviné nezdá, hlavně viníkovi Eismannovi.
     
    58
    Wágner chytře pustil míč do křídla Kalabiškovi, který mu poté zleva vracel přihrávku, ale poslal ji o metr víc dopředu, než měl.
     
    59
    Šisler zezadu brknul po nohy Masopusta, toho rozhodčí naopak pouští.
     
    60
    Eismann prohrál souboj s Mihálikem, ale Tecl byl pokrytý Janečkou.
     
    61
    Wágner na levé straně neprošel přes Holeše.
     
    61
    Jablonec mohl znovu vést, ale zabránil tomu pohotový Le Giang, který vyrazil ránu Jovoviće zblízka na bližší tyč! Rohový kop.
    61. Výborný Le Giang proti osamocenému Jovovičovi, jehož ránu vyrazil na roh.
     
    62
    Znovu výborný Le Giang! Do centru z rohu se z voleje opřel Mihálik, pálil prudce pod břevno, ale brankář Karviné opět vyráží na další roh!
    62. Opět fantastický Le Giang! Mihálikův volej vytáhl nad břevno.
     
    62
    Tentokrát se již domácí ubránili.
     
    63
    První střídání Karviné. Wágnera nahrazuje Ramírez.
     
    64
    Přímý kop domácích z 26 metrů. U míče Budínský.
     
    65
    Budínský kroutil míč k přední tyči, ale kroutil ho příliš.
     
    65
    Štepanovský vyrobil hrubku, kterou ale soupeř nedokázal potrestat.
     
    66
    Na druhé straně další faul a trestný kop Budínského, centr na zadní tyč hlavičkuje pryč Holeš.
     
    67
    Ramírezův centr zleva padal pouze do míst, kde stál připravený Valeš.
     
    68
    Eismann se nechal přetlačit Masopustem, který však poté u vlastnéího rohového praporku neudržel míč na hřišti. Vhazování.
     
    68
    Eismann znovu púrohrál souboj o míč, tentokrát s Kubistou, který ihned posílal do úniku Mihálika, ten však vybíhal z ofsajdu.
     
    69
    Pernica dlouhým nákopem od půlky hledal Tecla, ten dokázal míč pouze shodit hlavou za sebe, kde nikdo ze spoluhráčů nebyl.
     
    70
    Le Giang musel daleko z vápna, ale dokázal odkopnpout míč před dobíhajícím útočníkem.
     
    70
    Moravec nabíhal do levého křídla z ofsajdu.
     
    71
    Centr Jovoviće na penaltu hledal Tecla, ale ten nedoskočil. Na levém křídle následně bojoval Masopust, ale ani roh nezískal.
     
    72
    Druhé střídání Karviné. Chybujícího Štepanovského nahrazuje Letić.
     
    72
    Tecl fauloval, následně se vztekal a za to dostal žlutou kartu.
     
    73
    První střídání Jablonce. Masopusta nahrazuje Doležal.
     
    74
    Panák centroval z levé strany, měl ve vápně 3 spoluhráče, ale u míče byl první Valeš.
     
    75
    Tecl čaroval na pravém křídle, ale z klobouku vytáhl jen vhazování.
     
    76
    Ramírez sprintoval po levé straně, dostal míč do běhu, ale Valeš to čekal, byl připraven před šestnáctkou a odkopl míč do autu.
     
    77
    Karviná právě vstřelila branku!
    Druhá střela na branku ve druhém poločase znamená druhý gól Karviné, která otáčí zápas! JAN KALABIŠKA se otočil na vápně a levačkou nechytatelně vymetl šibenici marně se natahujícího Valeše! Asistence: Jan Šisler.
    77. Jan KALABIŠKA - 2:1
     
    Což se stalo před zraky 3 125 diváků.
     
    80
    Jablonec musí útočit a nyní má možnost rohového kopu.
     
    80
    S tímto rohem si obrana domácích v pohodě poradila.
     
    81
    Trávník přejel nohy Eismanna a dostává žlutou kartu.
     
    81
    Panák udržel míč na hřišti, ale Budínský poté nedal zrovna dobrou přihrávku Ramírezovi.
     
    82
    Karviná se stále drží na útočné polovině. Eismann vhazuje.
     
    83
    Doležal prodlužoval dlouhý nákop na Tecla, Janečka dobře zasáhl. Následně zahrál jeden z hráčů Jablonce rukou.
     
    84
    Janečka stáhl Mihálika a může být rád, že to nemá za kartu.
     
    85
    Druhé střídání Jablonce. Trávníka nahrazuje Považanec.
     
    85
    Centr z trestného kopu sbírá na malém vápně Le Giang.
     
    86
    Ramírez faulován na půlce a natahuje čas.
     
    86
    Letić se ocitl na levém křídle v dobré pozici pro centr, ale nic z toho nebylo.
     
    87
    Šisler fauloval Mihálika a dostává žlutou kartu.
     
    87
    Mohlo být rozhodnuto, ale Budínský pohrdl stoprocentní šancí! Po nákopu hostů z trestného kopu utekl do brejku Ramírez, na půlce obešel protihráče, předal míč doleva osamocenému Buidínskému, ten šel sám na brankáře, ale prudkou ranou ho neprostřelil!
    87. Budínský mohl rozhodnout! Valeš však udržel naděje Jablonce na vyrovnání.
     
    89
    Ramírez opět výborně zapracoval v útoku a vybojoval trestný kop 25 metrů od branky.
     
    89
    Karviná jen rozehrála a tahá čas.
     
    90
    Pas na Ramíreze nevyšel a Jablonec utíká vpřed.
     
    90
    A utíkal dobře, protože u npravé tyče hlavičkoval zblízka Mihálik, jenže těsně přestřelil! To asi bude hosty hodně mrzet!
     
    90
    Poslední střídání Karviné. Budínského nahrazuje Lingr.
     
    90
    Nastavují se 2 minuty.
     
    90+1
    Nebezpečný centr nadělal problémy před brankou Karviné, víc ale nic.
     
    90+2
    Ramírez mohl utíkat sám na branku, ale ztroskotal na poslední jistotě na půlce, Hübschmannovi.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Nové koště nakonec dobře mete a Karviná poprvé v sezóně dokázala otočit nepříznivě se vyvíjející zápas! Z první šance po změně stran vyrovnal Panák, ale to ještě nic neznamenalo. Jablonec mohl během jedné minuty dvakrát strhnout vedení zpět na svoji stranu, ale Le Giang skvěle vychytal zblízka Jovovice a z následného rohu i volej Mihálika. Poté se na dlouhé minuty hra uklidnila a čekalo se na chybu. Vyložená chyba sice nepřišla, ale gól ano, když se 13 minut před koncem fantasticky trefil z otočky Kalabiška. Jablonec se vrhl do útoku, což mohl potrestat po výborné práci Ramíreze Budínský, Valeše však neprostřelil. Takže mohl v 90. minutě vyrovnat zblízka hlavičkující Mihálik, ale přestřelil, takže Karviná poprvé v sezóně poráží soupeře z horní poloviny tabulky.
     
    Statistiky utkání

    Držení míče: 50%-50%
    Střely na branku: 7-6
    Střely mimo: 7-4
    Rohové kopy: 5-8
    Ofsajdy: 1-2
    Fauly: 10-18
    Žluté karty: 2-3
     
    Karviná se tímto vítězstvím dostává na 12. místo o skóre před Brno, na poslední příčku však má jen tříbodový náskok. Jablonec klesl na 7. pozici.
     
    Z Karviné je to vše, děkuji za pozornost. (17:06:08)

    Libor Štěpán


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 53. Panák (Šisler), 77. Kalabiška (Šisler) – 36. Tecl (Masopust)

    Karty:   41. Wágner (KAR), 87. Šisler (KAR) – 19. V. Kubista (JAB), 72. Tecl (JAB), 81. Trávník (JAB)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 7:4. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:18.
    MFK Karviná: P. Le Giang – Štepanovský (72. Letić), Janečka, Hošek, Eismann – Budínský (90. Lingr), Šisler (C) – Jan Moravec, Panák, Kalabiška – Wágner (63. Ramírez).
    Náhradníci: Berkovec – Čolić, Lingr, Vondra, Weber, Ramírez, Letić.

    FK Jablonec: Valeš – Holeš, Pernica, Hübschman (C), Matěj Hanousek – Masopust (73. Doležal), V. Kubista, Trávník (85. Považanec), Jovović – Mihálik, Tecl.
    Náhradníci: Bárta – M. Kysela, Jaroslav Diviš, Doležal, Janković, Janetzký, Považanec.

    Rozhodčí: Nenadál – Koval, Flimmel

    Diváci: 3 125
    thejrc.org