CSKA Moskva – Nižněkamsk 3:2 (1:0 po s.n.) | Soči – Ufa 1:3 (kon.) | Riga – Jekatěrinburg 3:2 (3:0 po s.n.)
po s.n. (1:0)
CSKA Moskva
3:2 (0:2, 1:0, 1:0 - 0:0)
Neftěchimik Nižněkamsk
Neděle 19.11.2017, 15:00 • CSKA Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    CSKA Moskva

    Rozjetý celek CSKA drží druhé místo Západní konference s velmi dobrou bilancí (97-49) a šedesáti sedmi body. V posledních dvou utkání si brankáři Johansson i Sorokin připsali na své konto vychytanou nulu. Nejlepším střelcem je se čtrnácti góly Kirill Kparizov.
     
    Neftěchimik Nižněkamsk

    Hostující Nižněkamsk je na tom trochu hůře. Se sedmapadesáti body se usadil na čtvrtém místě Východní konferenci a brankovou bilanci (78-81) má o poznání horší než CSKA. Sérii tří porážek ve venkovních zápasech ukončili hráči Nižněkamsku v Podolsku, kde musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V těch se prosadil Nestrašil, Hanzl a Galimov.

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    02:24
    Zápas mezi CSKA a Nižněkamskem začal. Ani jeden z týmu nevstoupil do utkání aktivněji výraznější šanci jsme prozatím neviděli.
     
    03:14
    Robin Hanzl dostal při útočném snažení zásah hokejkou od soupeře přímo do obličeje. Sudí však tento zákrok přehlédl a vylučovat domácí hokejisty nebude.
     
    04:53
    Kiril Petrov si připsal střelu, ale nebyl v úplně nejvýhodnější pozici. Možná i díky tomu zařízení netrefil.
     
    05:43
    Alexej Volgin si počínal při obranné práci velmi dobře. Dokázal odebrat soupeři kotouč a nyní ho může v klidu rozehrát zpoza své brány.
     
    05:49
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Damir Šaripzjanov – 2 min., hákování).
     
    06:08
    Uvidíme, jak s první přesilovou hrou domácí hokejisté naloží. První přechod přes útočnou modrou se jim nepovedl.
     
    06:53
    A první početní výhoda se Moskvě nedaří ani nadále. Až nyní se usazuje před hostující klecí a již ji obstřeluje.
     
    07:49
    Ne, z první přesilovky CSKA nakonec nic není. Šaripzjanov se vrací na hrací plochu.
     
    08:37
    Snad podruhé v zápase do vydal do útoku také Nižněkamsk. Jeho snažení ale zastavil čárový rozhodčí, který píská postavení mimo hru.
     
    09:25
    Andrej Světlakov se obtočil kolem branky a ohrozil ji bekhendem. Jeho pokus ale dokázal Ilja Ježov v pohodě vykrýt, moc práce s ním neměl.
     
    09:54
    Sergej Šumakov zkoušel přejít útočnou modrou, nicméně jako před chvíli na straně soupeře, tak i nyní rozhodčí píská postavení mimo hru.
     
    10:11
    Robin Hanzl si připisuje svou první střelu v utkání! Nabruslil do do pásma a z většího úhlu zamířil na bližší tyč. Tam se ale včas objevila lapačka domácího gólmana. Bude se vhazovat.
     
    11:03
    Valerij Ničuškin zamíchal s kotoučem před brankou hostů, poté mu ale kotouč z hole sjel a žádné ohrožení branky se tím pádem nekoná.
     
    11:34
    Nikita Nestěrov si sjížděl hlouběji do útočného pásma a dostal přihrávku přímo na hůl. Zkoušel střílet z první, ale trefil jen prvního clonícího obránce.
     
    11:55
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Andrej Kuzmenko.
     
    12:08
    Sergej Andronov dokázal poprvé vyhodit a jeho tým se tím pádem osvobozuje.
     
    12:42
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Nižněkamsk jde na půdě favorita do vedení! Piganovič přiťukl kotouč před branku soupeře, kde jej Sorokin dokázal vyrazit jen před sebe, odkud se možná i trochu se štěstím prosazuje EMIL GALIMOV! Asistence: Oleg Piganovič, Dan Sexton.
    12:42 Emil GALIMOV - 0:1
     
    13:14
    Robin Hanzl vyhrál vhazování v útočném pásmu a jeho tým tak může kombinovat před Sorokinem.
     
    13:35
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Máme tu další gól, který zaplouvá opět do svatyně CSKA! Robin Hanzl našel ideálním pasem před brankou hůl OLEGA PIGANOVIČE. Tomu už jen stačilo hůl nastavit a je to 2:0 pro Nižněkamsk. Asistence: Robin Hanzl, Dan Sexton.
    13:35 Oleg PIGANOVIČ - 0:2
     
    14:19
    Alexandr Avcin nabral dobrou rychlost a najel si do střelecké pozice, ze které pálil na vzdálenější tyč. Sorokin sice nepředvedl nejjistější zákrok, ale kotouč dokázal udržet mezi tělem a rukou.
     
    14:59
    Kirill Petrov málem využil dobrého odrazu od zadního mantinelu před branku. Kotuč se odrazil skoro na jeho hůl, nicméně skokem brankář hostů stihl ukrýt kotouč pod lapačku.
     
    15:53
    Něco udělat s nečekaným a špatně se vyvíjejícím se skóre, o to se nyní Moskva pokouší. Prozatím ale nemůže přejít přes střední pásmo.
     
    16:45
    Andrej Kuzmenko je hráčem, který drží kotouč v útočném pásmu a rozmýšlí se, co s ním udělá dále.
     
    17:38
    Pavel Zdunov málem zvýšil skóre na 3:0. Projel kolem branky, kterou ale nakonec netrefil. Byl totiž faulován a nevybíravě natlačen na branku domácím hráčem, který už míří za katr.
     
    17:38
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Nikita Nestěrov – 2 min., krosček).
     
    18:11
    Emil Galimov přebíral přihrávku přesně ve prostoru mezi oběma kruhy. Byl ale tísněn dvěma bránícími hráči CSKA, a proto v držení puku dlouho nebyl. Beci ho totiž o puk obrali a svůj tým dokázali osvobodit.
     
    19:05
    Michail Naumenkov se před brankou pustil do strkanice s Alexandrem Avcinem. Sudí však přijíždí na místo činu včas a tuto melu rychle utínají.
     
    19:54
    V úvodním dějství zápasu se toho jíž víc nestihne. Třetina pomalu končí v útočném pásmu CSKA.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Po konci první třetiny tu máme nečekaný stav utkání! Nižněkamsk se dokázal prosadit hned dvakrát. Svou zásluhu na tom má i Robin Hanzl, který byl na ledě u obou vstřelených gólu hostů. CSKA se však s tímto stavem jen těžko spokojí. Uvidíme, zda se ji podaří minimálně se dvougólové manko stáhnout.
     
    Zajímavost: Dan Sexton si svými dnešními body z první třetiny zapsal již 150 kanadských bodů v KHL!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:52
    Jako první šli do útoku hosté, avšak ten nevyšel. Až z toho druhého zahrozil Andrej Nestrašil, jenže svou střelou našel jen připravenou lapačku připraveného Sorokina.
     
    21:33
    Valerij Ničuškin byl tísněn obráncem, i přesto si ale připisuje vcelku nebezpečnou střelu! Zamířil na levou tyč z pohledu gólmana, jenže zařízení bohužel pro jeho tým netrefil.
     
    22:00
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Alexej Volgin – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    22:03
    Těsně po vhazování pálí Petrov, Ježov je ale připravený a střelu vyráží mimo nebezpečí.
     
    22:44
    Kombinace CSKA za brankou soupeře nebyla přesná. Ke kotouči se zadarmo dostal bek hostů a kotouč posílá ze svého pásma přes všechny čáry pryč.
     
    23:37
    Andrej Světlakov neměl moc místa v útočném pásmu a po přejetí útočné čáry zvolil střelu z téměř nestřelecké pozice. Podle toho také střela vypadala. Skončila mimo branku.
     
    24:03
    CSKA právě vstřelilo branku!
    CSKA sice krok s Nižněkamskem nesrovnává, ale přibližuje se na rozdíl jediného gólu! V předbrankovém prostoru se nejlépe zorientoval ANDREJ SVĚTLAKOV, který se stává první střelcem domácího celku. Asistence: Michail Grigorenko.
    24:03 Andrej SVĚTLAKOV - 1:2
     
    25:02
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Andrej Nestrašil – 2 min., nedovolené bránění).
     
    25:13
    Tým hostů se poprvé osvobozuje. Kotouč se dostal až k Sorokinovi, který ho zachytává a posílá na svého spoluhráče.
     
    26:10
    Nikita Nestěrov si sjel pro přihrávku blíže k brance a také ji následně dostal. Střílel golfovým úderem, nicméně na jeho střelu brankář hostů viděl a dokázal ji schovat ve své lapačce.
     
    27:46
    Tempo hry se nám na chvíli přeruší. Následuje totiž komerční přestávka. Poté jejím uplynutí se bude vhazovat v obranném pásmu domácího týmu.
     
    28:31
    Sergej Andronov se natahoval po dorážce těsně před brankou Ježova. Na kotouč ale nedosáhl.
     
    29:40
    Valerij Ničuškin si šikovně najížděl před branku, kam do nebezpečné pozice dostal ideální přihrávku do jízdy. V rychlosti ale nedokázal puk za Ježovova záda usměrnit.
     
    30:02
    Máme za sebou půlku zápasu a těsně po ni si připisuje střelu z bekhendu Kirill Kaprizov. Ten se dokázal šikovně otočit těsně u tyčky, ovšem svou střelu nasměroval do výstroje Ježova, který si bližší tyč dokázal pokrýt.
     
    32:13
    Maxim Šalunov si počínal v útočném pásmu skvěle v rohu kluziště! Sjeli se proti němu dva obránci, s nimi si ale Šalunov dokázal poradit a udržel pásmo pro CSKA. Moskva se následně snaží odstřelovat domácí svatyni.
     
    32:45
    Hra je přerušena a na řadu tak přichází další komerční přestávka, po které hned bude zápas pokračovat.
     
    33:30
    Sergej Andronov byl hráčem, který střílel golfovým úderem z většího úhlu. Do tohoto pokusu si ale včas lehl bránící obránce hostujícího týmu a většímu nebezpečí tak zabránil.
     
    34:09
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Robin Hanzl – 2 min., podražení).
     
    34:21
    Andrej Kuzmenko měl neskutečnou šanci, jak srovnat skóre. Chytře si najížděl na vzdálenější tyč, kam také dostal přihrávku a střílel z první. Proti jeho pokusu se ale fantasticky přesunul Ježov, který betonem vyrazil kotouč do bezpečí! Perfektní zákrok hostujícího brankáře, díky kterému trvá jednogólové vedení Nižněkamsku!
     
    35:29
    Igor Ožiganov pálí z velké dálky! Napálil puk z první, nicméně zařízení netrefil. Nátlak CSKA v přesilovce ale může pokračovat i nadále. Moskevští jsou u puku.
     
    36:05
    Jeden z domácích útočníků se ocitl v dobré pozici, když se k němu před brankou orazil puk. Chytře mířil do odkrytých horních pater branky, jenže tento prostor netrefil!
     
    37:37
    Chad Rau dostal přihrávku z obranného až do středního pásma. Poté vjel do pásma CSKA, kde byl ale o černý kus gumy rychle obrán domácím bekem, jenž Raua narazil na mantinel.
     
    38:45
    Igor Ožiganov na modré čáře prováhal čas na střelu, a proto musel kotouč proti dotírajícímu obránci nahodit jen za branku hostujícího týmu.
     
    39:35
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Andrej Světlakov – 10 min. osobní trest, nedovolené bránění brankáři).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Konec druhé třetiny! V prostředním dějství jsme viděli dobrý hokej, a to hlavně ze strany CSKA. Moskva dokázala upravit skóre na jednogólový rozdíl a v poslední periodě zcela určitě bude pomýšlet na srovnání. Zda se ji to povede, to se dozvíme za pár minut.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:33
    Andrej Nestrašil dorážel střelu jednoho z jeho spoluhráčů. První střelu Sorokin vyrazil jen před sebe, právě na hůl Nestrašila. Ten se svou dorážkou ale taktéž neuspěl.
     
    40:53
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Maxim Šalunov – 2 min., hákování).
     
    41:44
    Nižněkamsk se zatím na delší dobu před Sorokinem neusadil. Na druhé straně musí Ježov rozehrávat kotouč, Moskva se totiž osvobozuje.
     
    42:22
    Emil Galimov nebyl daleko k tomu, aby vstřelil třetí branku svého týmu! Na brankovišti nastala menší skrumáž, ze které právě Galimov zkoušel dorážet. Kotouč za brankovou čáru ale nakonec nepropasoval.
     
    43:16
    Maxim Šalunov ujel se svým spoluhráčem téměř ve dvou jen proti brankáři. Nakonec se stihl jeden z obránců hostů vrátit, a tak musel Šalunov vzít akci na sebe. Svou střelu směřoval do horního rohu branky, který ale netrefil. Vedení Nižněkamsku tak stále trvá!
     
    44:11
    Rozehrávka hostů nebyla příliš přesná, skončila až u Ježova, který raději kotouč odpaluje před dojíždějícím domácím hokejistou za svou branku.
     
    45:22
    Maxim Šalunov nabruslil do útočného pásma, kde objel soupeřovu branku a vydal, udělal otočku a vystřelil. Jeho pokus skončil na zadním mantinelu.
     
    46:29
    Valerij Ničuškin našel skvělou přihrávkou najíždějícího Ivana Tělegina, který přijížděl před Ježovovu branku z druhé vlny. Tělegin hledal místo nad lapačkou brankáře, ovšem ani on se mezi tři tyče se svým pokusem nevešel.
     
    47:01
    Andrej Nestrašil se ukázal na druhé straně. Bohužel pro českého útočníka a jeho tým ale jeho střela nebyla příliš přesná. Nestrašil našel jen klín připraveného Sorokina, vedle kterého se bude vhazovat.
     
    48:04
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Ilja Arkalov – 2 min., vražení na hrazení).
     
    48:45
    Nikita Nestěrov pálí z první po přihrávce od Světlakova! Na jeho pokus neměl Ježov dobrý výhled, přesto ho dokázal betonem vytěsnit do rohu ledové plochy.
     
    49:50
    Přesilovka moskevských hokejistů pomalu končí. Dokáží ještě ohrozit Ježovovu branku před vypršením početní výhody?
     
    50:04
    Nedokáží. Arkalov je zpět na ledě a zapojuje se do hry.
     
    50:26
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Nevyužitá přesilovka ale domácí mrzet nemusí. Po jejím vypršení se na vrcholku kruhu odhodlal ke střele NIKITA NESTĚROV, jenž svou ránou propálil vše, co mu stálo v cestě! Asistence: Sergej Andronov, Bogdan Kiselevič.
    50:26 Nikita NESTĚROV - 2:2
     
    52:16
    Dan Sexton objel soupeřovu branku a následně přihrával na najíždějícího spoluhráče. Ten se do střely opřel velmi dobře, jenže do dráhy tohoto pokusu vstoupil ještě bránící hráč a dokázal ho zblokovat.
     
    53:15
    Roman Ljubimov málem dokonal obrat svého týmu! Velmi nenápadnou střelou z úhlu dokázal Ježovova překonat, ovšem puk se odrazil od levé tyče z pohledu gólmana do rohu ledové plochy!
     
    54:33
    Michail Pašnin si z pozice obránce sjížděl do útočného pásma i s kotoučem na holi. Následně zkoušel také vystřelit, ale bez úspěchu. Jeho pokus je sražen mimo nebezpečí.
     
    55:36
    CSKA tlačí na svého soupeře a žene se za rozhodující brankou. Její tlak ale utne vyhození Nižněkamsku, který si tak může na malou chvíli oddychnout.
     
    56:46
    Bogdan Kiselevič i se štěstím dokázal při přechodu přes útočnou modrou udržet kotouč na holi. Jeho tým ale dlouho před brankou nekombinoval, hosté se totiž osvobozují vyhozením do středního pásma.
     
    57:40
    Dan Sexton byl opět ve velmi zajímavé pozici. K puku v neutrálním pásmu se dostal jako první, načež vjel před Sorokina, kterého svou zajímavou střelou ale nepřekonal. Střílel z forhendu na vzdálenější tyč, domácí gólman střelu dokázal vytěsnit.
     
    58:37
    Kirill Petrov neměl moc možností, co s pukem, a proto zvolil jen lehčí nahození Sorokinovu svatyni. Sorokin kotouč viděl a snadno jej uschoval ve své výstroji.
     
    59:57
    Nižněkamsk přestál také závěrečný tlak domácích hokejistů! Uvidíme tak prodloužení, ve kterém se bude hrát ve třech na obou stranách.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Nižněkamsk nakonec přes veškerou snahu nedokázal udržet vedení z první třetiny. CSKA dokázala srovnat skóre, na řadu jde tedy atraktivní prodloužení tři na tři! Kdo bude šťastnější, to uvidíme za malý moment.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:09
    Úvodního buly se zmocnili domácí, kteří tak mohou svůj nápor ve třech zkusit jako první.
     
    60:51
    Valerij Ničuškin za brankou soupeře vydoloval kotouč, tudíž nápor domácích hokejistů pokračuje!
     
    61:31
    Kirill Kaprizov dostal v přečíslení dva na jednoho dobrou přihrávku od Šalunova. Svůj pokus z bekhendu směřoval mezi betony, ty však Ježov včas zaklapl!
     
    62:03
    Rozhodčí signalizuje nedovolené bránění na straně Kuzmenkovova! Velká šance pro hosty, jak uzmout o bod navíc!
     
    62:03
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Andrej Kuzmenko – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
     
    62:24
    Celá kombinace hostů skončila na hokejce Dana Sextana, a to hned dvakrát. Ani jedním z pokusů ale Sextan nezacílil tak, jak by potřeboval.
     
    63:05
    Poprvé se Moskevští osvobozují a trojice hráčů může jít vystřídat. Přesilovka Nižněkamsku je však teprve ve své polovině.
     
    64:03
    Neskutečné prodloužení! Moskva přežila oslabení ve třech proti čtyřem!
     
    64:54
    Těsně před vypršením prodloužení měl obrovskou příležitost Michail Grigorenko, ale z těsné blízkosti přestřelil! Domácí reagují oddychovým časem.
     
    64:54
    Zhruba pět sekund před koncem prodloužení se vhazuje před Ježovovem.
     
    64:59
    Hosté závěrečné buly zápasů zvládli technicky skvěle, a tak uvidíme nájezdy!
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Ani pět minut hry tři na tři nerozhodlo, jdeme tedy na nájezdy!
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Jako první jel Grigorenko za domácí tým. Trefil ale jen tyč Ježovovy branky!
     
    1. série
    0:0
    A neuspěl ani Andrej Nestrašil. Snažil se rozhýbat Sorokina, ten se ale rozhodit nenechal.
     
    2. série
    0:0
    Kuzmenko taktéž neuspěl. Jeho nájezd se mu příliš nepovedl.
     
    2. série
    0:0
    Robin Hanzl nedává! Zkoušel blafák do forhendu, jenže Sorokin vyrážečkou kryje.
     
    3. série
    0:0
    Roman LJUBIMOV neproměňuje.
     
    3. série
    0:0
    Galimov pálil na vyrážečku, ovšem zařízení netrefil.
     
    4. série
    0:0
    Kaprizov pokusem z bekhendu nedává.
     
    4. série
    0:0
    Nájezdy pokračují. S pokusem mezi betony neuspěl Dan Sexton!
     
    5. série
    1:0
    Šalunov to udělal parádně! Zamíchal s kotoučem a následný blafák do bekhendu byl ukázkový!
     
    5. série
    1:0
    Chad Rau nedává a je rozhodnuto! Jeden bod navíc pro sebe získává CSKA!
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým CSKA Moskva.
    Autorem vítězného nájezdu je MAXIM ŠALUNOV!
    65:00 Maxim ŠALUNOV - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    CSKA Moskva dokázala stáhnout vedení hostů, které si vypracovali v první třetině, a nakonec jsou z toho dva body po samostatných nájezdech! V nich se dlouho střelci trápili, až Maxim Šalunov blafákem do bekhendu skóroval. Ode mě je to tedy vše, přej příjemný nedělní večer!
     
    Československá stopa v utkání:
    Andrej Nestrašil (Nižněkamsk): 0+0, 6 střel na branku, čas na ledě 17:47
    Robin Hanzl (Nižněkamsk): 0+1, 1 střela na branku, čas na ledě 19:32

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 25. Světlakov (Grigorenko), 51. Nestěrov (Andronov, Kiselevič), rozh. náj. Šalunov – 13. E. Galimov (Piganovič, Sexton), 14. Piganovič (R. Hanzl, Sexton)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Michail Grigorenko (MOS)
    0:0   Andrej Nestrašil (NIZ)
    2. série:
    0:0   Andrej Kuzmenko (MOS)
    0:0   Robin Hanzl (NIZ)
    3. série:
    0:0   Roman Ljubimov (MOS)
    0:0   Emil Galimov (NIZ)
    4. série:
    0:0   Kirill Kaprizov (MOS)
    0:0   Dan Sexton (NIZ)
    5. série:
    1:0   Maxim Šalunov (MOS)
    1:0   Chad Rau (NIZ)


    CSKA Moskva: I. Sorokin (L. Johansson) – Ožiganov, Kiselevič, Marčenko, Nestěrov, Ar. Sergejev, Pašnin, Naumenkov – K. Petrov, Al. Popov, Ničuškin – Kaprizov, Šalunov, Světlakov – Šumakov, Tělegin, Andronov – V. Žarkov, Grigorenko, Kuzmenko – Ljubimov.
    Neftěchimik Nižněkamsk: I. Ježov (An. Makarov) – Piganovič, Bryncev, Ogurcov, Volgin, Šaripzjanov, Fazylzjanov – Sexton, R. Hanzl, E. Galimov – Avcin, Nestrašil, Rau – Zdunov, Šiksatdarov, P. Kulikov – Arkalov, Chajrullin.
    thejrc.org