Los Angeles – Florida 4:0 (kon.) | Buffalo – Carolina 1:3 (kon.) | Montreal – Toronto 0:6 (kon.)
Tampa – NY Islanders 3:5 (kon.) | Pittsburgh – Chicago 1:2 (kon.) | Washington – Minnesota 3:1 (kon.)
Nashville – Colorado 5:2 (kon.) | Vancouver – St. Louis 3:4 (po pr.) | San Jose – Boston 1:3 (kon.)
Carolina – NY Islanders 4:2 (kon.)
konec
Montreal Canadiens
0:6 (0:0, 0:2, 0:4)
Toronto Maple Leafs
Neděle 19.11.2017, 01:00 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:36
    Brendan Gallagher osprchoval Frederika Andersena během prudkého zabrzdění těsně před ním a Connor Carrick se do něj za bránou pustil. Oba poté dostali dvě minuty za sekání a Brendan Galleger přímo zamířil do kabin, přičemž po cestě vzteky zahodil helmu.
    55:27 Auston MATTHEWS - 0:6
     
    55:27
    Toronto právě vstřelilo branku!
    AUSTON MATTHEWS rychle zavezl puk do útočného pásma a v levém kruhu pro vhazování napřáhl přes jednoho z hráčů Montrealu k prudké střele zápěstím, která zamířila do vzdálenějšího pravého horního rohu brány! Demolice pokračuje. Asistence: Mitchell Marner.
     
    51:39
    Mitchell Marner odseděl dvouminutový trest a zapojil se zpět do hry poté, co Antti Niemi zastavil nahození Maple Leafs a jako brankář Montrealu Canadiens si připsal první zákrok.
     
    49:39
    Nikita Zajcev shodil rukavice a vyzval na bitku Paula Byrona, který byl trochu překvapený, že se s ním chce rvát, poté ale také shodil rukavice a po tvrdém pravém háku ho poslal k ledu! Paul Byron dostal pět minut za bitku, zatímco Nikita Zajcev pět plus dokonce utkání. Oba borci dostali pět minut za bitku, Nikita Zajcev ale ještě dvě minuty za sekání, které odpyká Marner!
     
    48:59
    Střídání v týmu Montreal Canadiens: ze hřiště odchází Charlie Lindgren, přichází Antti Niemi.
    48:59 Auston MATTHEWS - 0:5
     
    48:59
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Mitchell Marner na levém křídle nabral rychlost a další přihrávkou naslepo našel na vzdálenější pravé tyči AUSTONA MATTHEWSE, který nad levým betonem přesouvajícího se Charlieho Lindgrena zamířil do sítě! Toronto vede už 5:0! Asistence: Mitchell Marner a Matt Martin.
    48:11 James van Riemsdyk - 0:4
     
    48:11
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Tyler Bozak se na levém křídle ocitl tváří k hrazení, přesto krásnou bekhendovou přihrávkou našel před bránou JAMESE VANA RIEMSDYKA, který vymetl střelou bez přípravy levý horní roh brány! Asistence: Tyler Bozak.
     
    46:43
    Nicolas Deslauriers napřáhl na vrcholu levého kruhu ke krásné střele zápěstím, která se od horní tyče odrazila do ochranné sítě! Komerční přestávka. Maple Leafs vedou v Bell Centre 3:0.
     
    46:25
    Connor Brown se ocitl v blízkosti levé tyče v obrovské šanci, jenže z blízkosti nedokázal ani nadvakrát zamířit do prázdné brány a Charlie Lindgren fantastickým reflexivním zákrokem po tygřím skoku vychytal! Spektakulární zákrok.
     
    44:26
    Nazem Kadri byl za bránou nepříjemně naražen na hrazení Maxem Paciorettym a poté v pravém rohu útočného pásma ramenem sestřelil Sheu Webera, který se do něj okamžitě pustil a pravým hákem ho poslal k ledu. Ještě tam byl Jordie Benn, který se do něj také chtěl pustit, ale nakonec to nechal být! Shea Weber dostal dvě plus dvě minuty za hrubost, zatímco Nazem Kadri běžný dvouminutový trest za hrubost.
    40:25 Connor BROWN - 0:3
     
    40:25
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Nikita Zajcev napřáhl před vrcholem mezikruží k táhlé střele zápěstím, která byla před bránou zablokována a CONNOR BROWN v blízkosti pravé tyče zvedl puk nad levý beton Charlieho Lindgrena! Leafs na začátku třetí části vedou 3:0! Asistence: Nikita Zajcev a Zach Hyman.
     
    40:20
    William Nylander v levém kruhu minul přední levý horní roh brány a Nazem Kadri střelou zápěstím z vnitřního oblouku pravého kruhu pro vhazování orazítkoval masku Lindgrena!
     
    36:58
    Mitchell Marner napřáhl na vrcholu levého kruhu ke krásné střele po zpětné diagonální přihrávce z levé strany, která mířila do vzdálenějšího pravého horního rohu rohu brány, Charlie Lindgren ale vyrážečkou puk vyrazil! Málem 0:3.
    32:44 Nazem KADRI - 0:2
     
    32:44
    Toronto právě vstřelilo branku!
    NAZEM KADRI si na levém křídle najel na kolmou přihrávku podél hrazení a krásnou střelou zápěstím z kruhu pro vhazování zamířil nad lapačkou Charlieho Lindgrena do bližšího levého horního rohu brány! Maple Leafs vstřelili dva góly v rozmezí 37 sekund a vedou v Bell Centre 2:0! Druhou asistenci si připsal brankář! Asistence: Patrick Marleau a Frederik Andersen.
    32:07 Ron HAINSEY - 0:1
     
    32:07
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Tyler Bozak v levém kruhu pro vhazování skvěle podržel puk a poté zpětnou diagonální přihrávkou našel na vrcholu mezikruží najíždějícího RONA HAINSEYHO, který rychlou střelou zápěstím vymetl pravý horní roh brány – 0:1! Asistence: Tyler Bozak a Dominic Moore.
     
    28:20
    Nazem Kadri napřáhl od modré čáry k nepříjemně střele, kterou Charlie Lindgren zřejmě lapačkou vytáhl do ochranné sítě a hra byla přerušena!
     
    28:05
    Shea Weber dostal během reklamní přestávky dvě minuty za nedovolené bránění a Maple Leafs si zahrají druhou přesilovou hru, přičemž první využít nedokázali.

     
    28:05
    Před bránou Frederika Andersena bylo pořádné horko a už to vypadalo na gól, dorážka po jeho zákroku ale z mezikruží zamířila nad bránu a poté byl odpískán faul! Dramatické momenty.
     
    27:48
    Tomáš Plekanec mohl v blízkosti pravé tyče zamést puk do brány, z nulového úhlu ale trefil tyč! Frederik Andersen by ale zřejmě puk vyrazil.
     
    24:55
    Karl Alzner napřáhl od modré čáry k nepříjemné střele a Max Pacioretty mohl v blízkosti levé tyče dorážet puk do brány, jenže mezi tři tyče z blízkosti nezamířil! Další dobrá šance Canadiens.
     
    24:12
    Shea Weber na pravém křídle bez přípravy práskl do puku a Frederik Andersen vůbec nic neviděl, přesto dobře zasáhl levým betonem a dorážející Tomáš Plekanec minul po ledě levou tyč brány!
     
    23:22
    Dvojice hráčů Maple Leafs se v blízkosti levé tyče ocitla ve velké šanci a Charlie Lindgren se točil v brankovišti jako káča, mohl být ale v klidu, protože puk byl po Marnerově střele za bránou!
     
    15:02
    William Nylander si mohl spravit chuť střelou z vrcholu pravého kruhu pro vhazování, která mířila pod horní tyč, Charlie Lindgren ji ale vytáhl do ochranné sítě! Fantastický zákrok.
     
    14:38
    Auston Matthews nebezpečně vypálil po ledě z levého kruhu pro vhazování a Charlie Lindgren neměl tušení, kde je puk. William Nylander mohl na vzdálenější pravé tyči dorážet puk do prázdné brány, jenže ho trestuhodně promáchl!
     
    14:36
    Jordie Benn na levé straně útočného pásma zbytečně fauloval a dostal dvě minuty za podržení. Toronto si po krátké reklamní přestávce zahraje přesilovou hru.
     
    07:36
    Mitchell Marner napřáhl v pravém kruhu ke střele, kterou Charlie Lindgren neudržel a v blízkosti své pravé tyče měl co dělat, aby si poradil s dorážkou Jamese van Riemsdyka, který ho ani nadvakrát z z blízkosti nepřekonal!
     
    03:55
    Auston Matthews si najel před bránu na nahození z pravého rohu útočného pásma a tečoval puk těsně vedle levé tyče! Nechybělo mnoho a po návratu skóroval proti Montrealu.
     
    02:08
    Max Pacioretty z levého křídla nahodil puk od hrazení na přední tyč, kde se dostal do zakončení Jonathan Drouin, z blízkosti ale brankáře Frederika Andersena nepřekonal!
     
    Frank Mahovlich a Denis Savard svlékli dres, pod kterým měli dres Montrealu a vysloužili si potlesk poté, co vytvořili trojici s Yvanem Cournoyerem! Nyní už kanadská hymna a avizované vhazování.
     
    Dave Keon (Toronto), Rod Gilbert (New York Rangers), Raymond Bourque (Boston), Frank Mahovlich (Detroit), Denis Savard (Chicago) a Yvan Cournoyer (Montreal), šest legend reprezentujících šest týmů Originální šestky, byli představeni během slavnostního ceremoniálu.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 33. Hainsey (Bozak, D. Moore), 33. Kadri (Marleau, Andersen), 41. Co. Brown (N. Zajcev, Hyman), 49. J. van Riemsdyk (Bozak), 49. Matthews (Marner, M. Martin), 56. Matthews (Marner)


    Montreal Canadiens: Lindgren (49. Niemi) – Jo. Benn, S. Weber (A), Alzner, Petry, Mete, Morrow – Pacioretty (C), Drouin, Galchenyuk – Hudon, Plekanec (A), Gallagher – Byron, Danault, A. Shaw – Deslauriers, J. de La Rose, Froese. Hlavní trenér: Claude Julien.
    Toronto Maple Leafs: Andersen (McElhinney) – Rielly (A), Hainsey, Gardiner, N. Zajcev, Borgman, C. Carrick – Hyman, Matthews, W. Nylander – Marleau, Kadri, Komarov (A) – J. van Riemsdyk, Bozak (A), Marner – M. Martin, D. Moore, Co. Brown. Hlavní trenér: Mike Babcock.

    Rozhodčí: Dave Jackson, Ian Walsh. Čároví: Shane Heyer, Steve Barton

    Diváci: 21302
    thejrc.org