Sparta – Třinec 2:1 (kon.) | Zlín – Mladá Boleslav 1:6 (kon.) | Litvínov – Jihlava 3:0 (kon.)
Liberec – Kometa Brno 4:3 (kon.) | Plzeň – Vítkovice 4:3 (1:0 po s.n.) | Mountfield HK – Chomutov 3:2 (po pr.)
konec
Bílí Tygři Liberec
4:3 (0:0, 1:1, 3:2)
HC Kometa Brno
Neděle 19.11.2017, 16:20 • Home Credit Aréna • Tipsport extraliga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:54
    Šest vteřin před koncem si Brno ještě vyžádalo oddechový čas. Buly proběhne ale proběhne ve středovém kruhu a Kometa to bude mít opravdu těžké.
     
    59:30
    Jan Stránský už zakončoval do opuštěné brány hostů, gólovou radost mu ale skvělým obranným zákrokem pokazil Michal Barinka.
     
    59:20
    Kometa to zkouší v šesti!
    54:34 Marek KVAPIL - 4:3
     
    54:34
    Liberec právě vstřelil branku!
    Po střele Michal Bulíře a sérii následných odrazů se kotouč dostal na hůl MARKA KVAPILA, jenž z ostrého úhlu překonal ležícího Marka Čiliaka a vstřelil svou první branku v libereckém dresu! Asistence: Michal Bulíř.
    53:05 Leoš ČERMÁK - 3:3
     
    53:05
    Kometa právě vstřelila branku!
    A je vyrovnáno! Střelu Radima Zohorny od levého mantinelu vyrazil Jaroslav Janus svým betonem přímo na hokejku LEOŠE ČERMÁKA, který pohotově poslal kotouč do sítě a srovnal na 3:3. Asistence: Radim Zohorna.
    49:29 Martin NEČAS - 3:2
     
    49:29
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa snižuje na rozdíl jediné trefy! Jaroslav Janus neudržel v lapačce nahození odražené od zadního mantinelu, načež se kotouče chopil MARTIN NEČAS, který jej dorazil za brankovou čáru. Asistence: Hynek Zohorna, Alexandre Mallet.
    47:38 Tyler REDENBACH - 3:1
     
    47:38
    Liberec právě vstřelil branku!
    A je to už o dvě branky! Tomáš Havlín přihrál z rohu TYLERU REDENHACHOVI, který svou okamžitou střelou mezi nohy překvapil Marka Čiliaka a vsítil třetí gól Liberce. Asistence: Tomáš Havlín.
     
    45:11
    Dnešní utkání sleduje 5 959 diváků.
     
    44:07
    Alexandre Mallet přihrál z rohu kluziště najíždějícímu Leoši Čermákovi, jenž tváří v tvář Janusovi přestřelil!
    43:02 Jan STRÁNSKÝ - 2:1
     
    43:02
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři se dostávají zpět do vedení. Petr Kolmann vypálil od modré a jeho střelu vyrazil Marek Čiliak pouze před sebe. Kotouče se poté chopil JAN STRÁNSKÝ, který jej dorazil do sítě! Asistence: Petr Kolmann.
     
    40:46
    Marek Kvapil se proháčkoval až před bránu, kde přihrávkou skrz brankoviště vyzval k zakončení Petra Jelínka. Ten ale v rozhodující okamžik netrefil kotouč.
     
    39:40
    Martin Ševc se napřáhl na modré a poslal kotouč do brankoviště. Marek Čiliak jeho střelu vyrazil přímo na hůl Petra Jelínka, který ale svou dorážkou zamířil mimo tři tyče!
     
    39:10
    Leoš Čermák (KOM) zahákoval Lukáše Jaška a po právu si odsedí dvě minuty na trestné lavici.
     
    38:15
    V přečíslení tři na jednoho vybídl Jan Ordoš k zakončení Petra Kolmanna. Ten ale svou ranou z první mířil nad a Marek Čiliak nemusel zasahovat.
    34:37 Alexandre MALLET - 1:1
     
    34:37
    Kometa právě vstřelila branku!
    Jaroslav Janus nyní opět chyboval při rozehrávce, když mu v rohu odebral puk Hynek Zohorna, který přihrál ALEXANDRU MALLETOVI a ten poslal kotouč do sítě. Gólu nezabránil ani do brány si klekající Martin Ševc. Asistence: Hynek Zohorna.
     
    32:32
    Marek Čiliak měl nyní plné ruce práce s pokusem Adama Jánošíka, nakonec si ale i přes tři clonící hráče poradil.
    28:06 Michal BULÍŘ - 1:0
     
    28:06
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí využívají přesilovku a jdou do vedení! Marek Kvapil našel svou křížnou přihrávkou u brány úplně zapomenutého MICHALA BULÍŘE, který pohotově zakončil do napůl odkryté brány! Asistence: Marek Kvapil, Martin Bakoš.
     
    27:14
    Brno má dnes problémy se střídáním. Už podruhé dostává dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledové ploše.
     
    26:40
    Dělovku Petra Kolmanna nebezpečně tečoval někdo ze clonících hráčů, Marek Čiliak si i přesto poradil.
     
    25:21
    Další přečíslení Komety, tentokrát tři na dva! Po kombinaci zakončoval Martin Zaťovič, jenž trefil beton přesouvajícího se Jaroslava Januse, který si poradil i s následnou dorážkou.
     
    24:20
    Hosté se dostali do přečíslení dva na jednoho, při kterém se Martin Nečas rozhodl pro individuální zakončení. Jaroslav Janus jeho projektil stačil ramenem jen tak tak vyrazit nad břevno.
     
    22:09
    Jaroslav Janus chyboval při rozehrávce za bránou, načež se kotouč dostal k Janu Hruškovi, jenž mohl zakončovat do úplně odkryté klece. Někdo z obránců Liberce ale vložil do jeho střely hokejku, od které se puk odrazil do ochranné sítě!
     
    19:20
    Martin Zaťovič trefil kolenem Michala Bulíře, který zůstal chvíli ležet na ledě. Nakonec se ale za pomoci lékaře zvedl a zamířil do kabiny. Martin Zaťovič (KOM) si nakonec odsedí trest za podražení.
     
    17:50
    Martin Zaťovič měl po vyražené střele Martina Nečase před sebou úplně odkrytou bránu. Jaroslav Janus ale do jeho dorážky ještě stačil vložit beton a fantastickým zákrokem podržel svůj tým!
     
    16:26
    První početní výhodu si vyzkouší i hosté. Za podražení inkasoval trest Michal Bulíř (LIB).
     
    10:52
    Střídačka Komety si nepohlídala střídání a je potrestána za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    10:52
    Jan Stránský se po chybě v rozehrávce Brna objevil sám před Čiliakem, kterého chtěl překonat kličkou do forhendu. Zakončení mu ale nakonec překazil Martin Zaťovič.
     
    06:27
    Lukáš Jašek přihrál z kruhu před bránu Janu Ordošovi, jenž tváří v tvář Čiliakovi trefil bekhendem pouze beton hostujícího gólmana.
     
    05:09
    Uvidíme první přesilovku zápasu. Za hákování putuje na trestnou lavici Tomáš Svoboda (KOM).
    Marken.cz

    Jonáš Majtyka

    Branky a nahrávky: 29. Bulíř (M. Kvapil, Bakoš), 44. J. Stránský (Kolmann), 48. Redenbach (Havlín), 55. M. Kvapil (Bulíř) – 35. Mallet (H. Zohorna), 50. Nečas (H. Zohorna, Mallet), 54. L. Čermák (R. Zohorna)


    Bílí Tygři Liberec: Janus (Will) – Havlín, Ševc (C), Jánošík, Šmíd (A), Kolmann, Derner, Maier – Jašek, P. Jelínek (A), L. Krenželok – Bakoš, Bulíř, M. Kvapil – Bartovič, Redenbach, Ordoš – J. Stránský, Vantuch, J. Vlach.
    HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – O. Němec, Barinka, J. Krejčík, L. Vágner, Štencel, Bartejs – M. Erat (A), Hruška, Zaťovič (A) – Haščák, Nahodil, Dočekal – Vincour, L. Čermák (C), T. Svoboda – H. Zohorna, Nečas, Mallet – R. Zohorna.

    Rozhodčí: Hradil, Kika – Kajínek, Zavřel

    Diváci: 5 959
    thejrc.org