Carolina – NY Islanders 4:2 (kon.) | Detroit – Colorado 3:4 (po pr.) | NY Rangers – Ottawa 3:0 (kon.)
Vegas – Los Angeles 4:2 (kon.) | Anaheim – Florida 3:2 (kon.)
konec
New York Rangers
3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Ottawa Senators
Pondělí 20.11.2017, 01:00 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Mně už nezbývá nic jiného, než vám popřát dobrou noc a vydařený vstup do nového pracovního týdne. Mějte se! (03:40:26)
     
    Pro sběratele čísel a statistik tu mám ještě poslední a důležitou informaci. Dnešní utkání sledovalo v Madison Square Garden celkem 17 524 diváků.
     
    Hvězdy utkání

    1. Henrik Lundqvist (NYR) 20 zákroků, 0 gólů, 100 %
    2. Kevin Hayes (NYR) 1+0
    3. Mats Zuccarello (NYR) 0+2
     
    Ve třech hvězdách zápasu není o čem. Trojkou je výrazný autor dvou asistencí Mats Zuccarello, zatímco stříbrnou pozici uzmul Kevin Hayes. Kromě toho, že vstřelil první a vítězný gól, tak během celého zápasu dělal obraně Senators problémy. První místo pak zaslouženě míří do sbírky Henrika Lundqvista, který pokryl všech dvacet střel soupeře a pod výhru se podepsal vychytanou nulou.
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na branku: 27 – 20
    Přesilové hry: 0/3 – 0/3
    Vhazování: 48 % – 52 %
    Zablokované střely: 27 – 17
    Hity: 23 – 22
     
    Zní závěrečná siréna a Rangers slaví! Na domácí půdě se po dvou porážkách radují z vítězství, když zdolali Ottawu 3:0 a mohou se radovat zaslouženě. Důvodem jejich triumfu byla výborná oslabení, jistý Henrik Lundqvist a zejména bídná koncovka Senators.

    Ti dnes působili celkem bezzubě a po návratu z Evropy si připisují už třetí porážku v řadě, kterou po Kevinu Hayesovi zařídili Michael Grabner a Mika Zibanejad.
     
    Konec zápasu.
     
    59:27
    A švédský brankář ji musel hájit i v posledních desítkách vteřin, když z pravého kruhu pro vhazování pálil Matt Duchene – neúspěšně.
     
    58:53
    Utkání už se spíše dohrává, ačkoliv Senators se snaží vstřelit alespoň čestný zásah. Rangers si však uvědomují, že hrají i za nulu Henrika Lundqvista, který by si ji rozhodně zasloužil.
     
    58:11
    Další zásah mohl přidat Rick Nash, který neuspěl pokusem z pravé strany kluziště. Zdá se, že výsledkovou krizi přesto odvrátí právě jeho tým.
    57:31 Mika ZIBANEJAD - 3:0
     
    57:31
    Rangers právě vstřelili branku!
    Netrvalo to dlouho a celek z New Yorku přidávají třetí zásah. Na modré čáře se dostal puk na hůl MIKY ZIBANEJADA, který měl spoustu času, aby zamířil a poslal kotouč až do prázdné branky – 3:0! Asistence: Mats Zuccarello, Chris Kreider.
     
    57:25
    Craig Anderson už opustil branku Senators! To je celkem překvapivý tah, protože přichází poměrně brzy.
     
    57:00
    Zbývají poslední tři minuty základní hrací doby. Na závěrečný tlak Ottawy to zatím nevypadá, ale uvidíme, co nám přinesou další desítky vteřin.
     
    56:23
    Jeden z hráčů Senators se pokusil překvapit prudkou přihrávkou do útočné třetiny, úspěch ovšem neslavil. Další zakázané uvolnění v podání Ottawy.
     
    56:18
    Brankář Craig Anderson měl menší problémy, když se z nějakého důvodu ocitl na ledě a nemohl se zvednout. Když o několik vteřin později opustil kotouč hrací plochu, už jel ke střídačce po svých.
     
    55:19
    Krásná kombinace v podání Rangers gólem nekončí. Rychlou narážečku zakončil na hranici levého kruhu Chris Kreider, jenž pěkně našel na zadní tyči J.T. Millera, jenž v klíčovou situaci promáchl.
     
    54:45
    Ottawa opět loví kotouč ve středním pásmu. V podání Senators už je to spíše stres, zatímco na Rangers je vidět, že nemá kam spěchat a hraje v klidu.
     
    54:20
    A v závěru si pomáhají i zakázaným uvolněním. Po jednom z nich se bude znovu vhazovat vedle branky Henrika Lundqvista.
     
    53:51
    V poslední minutě se hra přelévala ze strany na stranu, když ani jeden z brankářů nezasahoval. Na puku je pochopitelně převážně Ottawa, která musí útočit. Rangers hrají hlavně zodpovědně.
     
    52:33
    Nejde tvrdit, že máme rozhodnuto, ale Rangers výrazně našlápli k vítězství. Ottawa si během pětiminutové přesilové hry nevytvořila žádnou výraznou hrozbu a ubráněné oslabení vlilo domácím čerstvou krev do žil. Teď už to budou mít Senators těžké – musí zabrat a mít i potřebnou dávku štěstí.
     
    51:52
    Na druhou stranu se to lehko řekne, Rangers opravdu dobře brání a dokonce mohli znovu zahrozit. Dvojice Kevin Hayes – Rick Nash ovšem podobně jako v první třetině neuspěla – Ottawa musí začít od své branky.
     
    51:22
    Ottawa má v útočném pásmu to nejlepší, co může nabídnout, ale zatím spíše kombinuje. Na můj vkus je to možná až překombinované, chtělo by to více přímočarosti.
     
    50:53
    Když už se Dion Phaneuf dostal ke střele, zasáhl Henrik Lundqvist! Ottawa nadále drží kotouč v útočném pásmu.
     
    50:09
    Útočník Rick Nash rychle na vlastní modré čáře přistoupil k Eriku Karlssonovi a vyhazuje kotouč ze třetiny. Rangers se zatím výborně brání, pokud to zvládnou, bude to pro ně velká vzpruha do závěru zápasu.
     
    49:33
    Norský štírek Mats Zuccarello využil zaváhání soupeře na modré čáře a vyhazuje kotouč. Další cenné vteřiny na účtě domácích.
     
    49:00
    Dion Phaneuf nahazuje kotouč do útočné třetiny. Senators pokračují v kombinaci a drží Rangers pod zámkem. Ti se snaží zbytečně nechybovat.
     
    48:23
    Pojďme zpět do hry. Ottawa pokračuje v tlaku kolem branky Rangers, při kterém pálil Erik Karlsson a tvrdou střelou od modré přepůlil hůl Michaela Grabnera.
     
    47:50
    Ačkoliv náraz obránce Ottawy vypadal hrozivě, musím říct, že se mi vyloučení zdá velmi přísné. Náraz byl spíše nezaviněný, protože se jednalo o souboj rameno na rameno.
     
    47:32
    Obránce Branden Smith (NYR) už v utkání dohrál. Za svůj zákrok dostal pět plus deset minut a Senators tak budou mít příležitost pětiminutové přesilové hry. To je vhozená rukavice pro kanadský celek.
     
    47:32
    Uf, tohle jsme vidět nechtěli. Obránce Branden Smith se přiřítil k Marku Borowieckému, kterého ramenem odstrčil a obránce Ottawy tvrdě narazil zády na mantinel. Zadák Senators nehybně ležel na ledě několik desítek vteřin a za asistence doktora se pomalu rozhýbal. Za asistence spoluhráčů už opouští ledovou plochu za potlesku tribun.
     
    46:52
    Což o to, Ottawa je schopná dostat kotouč do útočné třetiny a kombinovat s ním, ale když už se jí to podaří, většinu času stráví u mantinelu, případně bojuje o kotouč u mantinelu.
     
    46:06
    Diváci v Madison Square Garden vidělo sérii střelecký pokusů na obou stranách, jenže gólová radost se nekonala. Ať už na straně domácích, nebo i na straně hostů, kteří už to budou mít hodně těžké, pokud nezačnou pálit účelněji.
    44:52 Michael GRABNER - 2:0
     
    44:52
    Rangers právě vstřelili branku!
    Nedáš, dostaneš. Lví podíl na druhé brance má Nick Holden, jenž vyvezl puk do třetiny, vystřelil a znovu ho dobruslil. Následně se ke kotouči dostal Mats Zuccarello, jenž pouze posunul na modrou čáru, kde stál Marc Staal a jeho střelu tahem tečoval do branky MICHAEL GRABNER – 2:0! Asistence: Marc Staal, Mats Zuccarello.
     
    44:33
    Senators vybojovali útočné pásmo, kde pálil tvrdě Bobby Ryan a pouze orazítkoval mantinel za brankou. Ottawa už se musí znovu bránit...
     
    43:58
    Další zakázané uvolnění v podání Rangers. Musíme říct, že dnes jich sledujeme celkem dost na obou stranách.
     
    43:35
    V pravém kruhu byl zcela osamocený Tom Pyatt, který zkoušel zakončit z úhlu a tvrdou střelou trefil masku Henrika Lundqvista. Hra byla pochopitelně přerušena a po krátké úpravě může švédský brankář opět pokračovat.
     
    43:20
    Ottawa vyhrála vhazování v obranném pásmu Rangers a Cody Ceci okamžitě pálil. Bohužel pro něj i jeho spoluhráče trefil jen prvního bránícího hráče.
     
    42:58
    Zákrok betonem si připsal také Craig Anderson, jenž na druhé straně pokryl střelu z levého kruhu pro vhazování.
     
    42:01
    Senators se podařilo vybojovat útočné pásmo, kde od modré čáry pálil Mark Borowiecki a jeho střelu Henrik Lundqvist pouze srazil do brankoviště. V něm chtěl dorazit volný puk Derick Brassard, ale švédský brankář ve službách domácích mu to svým levým betonem nedovolil!
     
    41:11
    Ottawa doplatila na svou nepřesnost a po zakázaném uvolnění se bude vhazovat znovu před její brankou.
     
    40:58
    A zahrozili také Rangers! Rick Nash dostal výbornou přihrávku do jízdy, ve středu hřiště si puk dvakrát přikopl a poté střelou z mezikruží orazítkoval tyč.
     
    40:48
    K prvnímu střeleckému pokusu třetí třetiny se dostal Mark Stone, jehož střele z pravé strany chyběla potřebná přesnost.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku: 17 – 15
    Přesilové hry: 0/3 – 0/2
    Vhazování: 54 % – 46 %
    Zablokované střely: 13 – 15
    Hity: 21 – 15
     
    Všude padají góly jako hrušky ze stromu, jen v New Yorku se jaksi šetří. Ve druhé třetině jsme viděli zatím jediný gól v podání Kevina Hayese, jenž ovšem zakončil povedenou akci Rangers. Ti zatím pohodlně kráčí za výhrou, protože Ottawa je v koncovce bezzubá, a když už se do zakončení dostane, zasáhne jistý Henrik Lundqvist.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:51
    Erik Karlsson pálil z pravé strany a bohužel pro svůj tým pouze do brusle bránícího soupeře.
     
    39:27
    Nejlepší střelec Senators Mart Stone pálil pouze mimo tři tyče. Tlak Ottawy přesto pokračuje, ale času už moc nezbývá.
     
    38:49
    Pár vteřin jsme sledovali velmi zajímavou situaci, kdy Ryan McDonagh míchal s kotoučem ve vlastním pásmu, ale nejvýše postavený hráč Ottawy Bobby Ryan pouze čekal na modré čáře.
     
    38:15
    Erik Karlsson tentokrát odešel jako poražený, když v rohu kluziště neudržel kotouč a skončil na ledu, po čemž pálil od modré čáry Ryan McDonagh, ale náskok nenavýšil.
     
    37:56
    Obránce Mark Borowiecki hledal dlouhou přihrávkou někoho ze svých spoluhráčů a nakonec nikoho nenašel – bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    37:33
    Na levé straně se pokoušel vystřelil Ryan Dzingel, jenž se pokusil ukrýt svou střelu za Kevina Shattenkirka, ale Henrik Lundqvist byl pozorný.
     
    37:15
    Znovu, znovu a znovu...
     
    36:50
    Rangers opět dostávají kotouč daleko od své branky a defenzivní hráči Ottawy se pro něj musí vracet až do vlastní třetiny.
     
    36:21
    Zajímavý protiútok Rangers zakončil Mika Zibanejad, jenž nejprve naznačil střelu a následně se pokusil na svého bývalého parťáka vyzrát střelou mezi betony – neúspěšně.
     
    Když opomineme utkání Anaheimu s Floridou, které před malou chvílí začalo, zatím sledujeme nejchudší utkání dnešní noci. Pokud se ale chcete začíst i do dalších zápasů, zajímavým čtením může být přenos mezi Vegas a Los Angeles, protože Golden Knights vedou po dvanácti minutách už 3:0!
     
    35:55
    Když už se do zakončení dostal Mark Stone, tak z pravé strany trefil jen brusli bránícího hráče. O několik vteřin později přece jen pálil ještě Johnny Oduya, jehož ránu ukryl ve své výstroji Henrik Lundqvist – komerční přestávka.
     
    34:48
    Zatím ne, protože Rangers už odrazili dva náznaky útoku v podání Senators. V této pasáži zápasu zatím žádnou výraznější akci nesledujeme a může za to i střelecké trápení hostů, kteří zatím vypálili na branku jen desetkrát!
     
    34:26
    Pokračujeme za brankou Ottawy, která zpoza Craiga Andersona zakládá další útočný výpad. Bude úspěšný?
     
    33:45
    Rychlý kontr Rangers skončil špatným zpracováním a pádem Jespera Fasta na útočné modré čáře. Tlak domácích přesto pokračoval a přinesl nepřesný střelecký pokus Ricka Nashe.
     
    33:26
    Další zakázané uvolnění v podání Rangers, když Brendan Smith přerušil tlak Ottawy a poslal kotouč až za branku Craiga Andersona.
     
    33:02
    Ke střele se ovšem dostal pouze Bobby Ryan, jenž od modré čáry pálil pouze do bránícího hráče. Henrik Lundqvist je tak nadále bez práce.
     
    32:36
    Už devět minut čeká Ottawa na střelu, ale čekání už nemusí trvat dlouho. Rangers se totiž nepřesnou rozehrávkou dostávají do vlastní třetiny zakázaným uvolněním.
     
    32:11
    Kotouč znovu opustil hrací plochu, což znamená další komerční přestávku za těsného vedení domácích. Dočkáme se vyrovnání?
     
    31:52
    Několik vteřin Ottawa kombinovala v útočném pásmu, bohužel pro ni ale nedokázala hru uklidnit a několikrát se hra přesunula do středního pásma.
     
    31:23
    Oba týmy se v posledních vteřinách střídají v držení kotouče a nedaří se jim přejít obranný val soupeře.
     
    30:46
    Dvě střely od modré v podání Rangers ke gólu nevedly, ačkoliv způsobily před brankou Craiga Andersona menší zmatky. Pokračujeme za brankou domácích s pukem v jejich moci.
     
    30:08
    K obranné akci ale nedošlo, protože Rangers zachybovali a puk se vrátil do moci Erika Karlssona, jenž se na pravé straně prodral až ke střele, jenže bohužel pro hosty už pálil z velkého úhlu.
     
    29:47
    Ottawa si na malou chvíli vybojovala kotouč v útočné třetině, kde o něj vzápětí přišla a opět se musí bránit.
     
    29:13
    Mika Zibanejad najel za branku Ottawy a nabil před ní Matsi Zuccarellovi, ale norský útočník pálil nepřesně. Zdá se, že Senators toto oslabení ustojí.
     
    28:39
    Tato přesilová hra je v podání Rangers špatná. Další útočná kombinace vyvrcholila střelou od modré do prvního bránícího hráče.
     
    27:53
    Domácí se okamžitě vydali do útoku a pobavili publikum. Jmenovitě Mats Zuccarello, který na útočné modré dostal po přerušení výchovný pohlavek od tvrďáka Diona Phaneufa, ale pošťouchnutí od vyššího soupeře si nenechal líbit a dal to ručně najevo.
     
    27:31
    Někdo z domácích hráčů zahrál vysokou holí a hra se přesunula před branku Rangers, což pochopitelně vyhovuje Ottawě.
     
    27:21
    První střelecký pokus gólové parametry neměl. Krátce po vhazování střílel od modré čáry Pavel Bučněvič, ale trefil jen hlouček hráčů před brankou Ottawy.
     
    27:15
    Kanadský celek se ovšem musí znovu bránit. Derick Brassard (OTT) napadal rozehrávku Rangers, ale se svou snahou to přehnal a podržel si soupeře – dvě minuty.
     
    27:02
    Trio hráčů Ottawy bojovalo v rohu obranného pásma proti dvěma soupeřům, až nakonec získalo kotouč a dokázalo ho vyhodit.
     
    26:47
    Oba týmy se několik vteřin přetahovaly o kotouč u mantinelu v obrannému pásmu Ottawy, až se puku zmocnili domácí a z levé strany přišla přihrávka na volného J.T. Millera, kterému ovšem střela z hranice pravého kruhu sjela po čepeli a puk opustil hrací plochu.
     
    26:05
    Vstřelená branka Rangers hosty opařila a nešťastné utkání dnes hraje zejména obránce Cody Ceci, jenž ztratil už několikátý kotouč a nabídl domácím další střeleckou příležitost. Craig Anderson naštěstí pro hosty zasahovat nemusel.
    24:46 Kevin HAYES - 1:0
     
    24:46
    Rangers právě vstřelili branku!
    Zakřikl jsem to. Jesper Fast výborně zabojoval v rohu kluziště, kde si vyměnil kotouč s Jimmym Veseyem a parádní přihrávkou našel na zadním kruhu pro vhazování KEVINA HAYESE. Domácí útočník už měl snadnou pozici a ten přesnou dělovkou otevřel skóre – 1:0! Asistence: Jesper Fast, Jimmy Vesey.
     
    24:35
    A zatím se jim to daří. Rangers sice drží hru na útočné polovině, ale zatím se do zakončení nedostali.
     
    24:13
    Obránce Erik Karlsson v klidu založil další útočnou akci, jenže bohužel k ohrožení domácí svatyně nevedla. Senators se musí bránit.
     
    23:24
    Dlouhý pas Rangers svého adresáta nenašel, proto se hra přesune před branku Henrika Lundqvista – zakázané uvolnění.
     
    23:03
    Sražený kotouč končí v moci Craiga Andersona, který pochopitelně nikam nespěchá a po zvládnutém oslabení raději puk pokryl.
     
    22:47
    Velká šance Rangers gólem nekončí! Mats Zuccarello dostal puk v rohu kluziště a okamžitě si všiml zcela volného Kevina Shattenkirka, jenž z mezikruží pálil nepřesně. To byla velká škoda...
     
    22:18
    Ottawa nakonec kotouč přece jen vyhodila a napadající Tom Pyatt navíc získal cenné vteřiny z trestu Bobbyho Ryana.
     
    21:45
    Senators se několikrát nepodařilo vyhodit kotouč a Rangers obléhají branku Craiga Andersona. Až na pár nepřesných pokusů jsou ale zatím bez větší příležitosti.
     
    20:58
    Na trestnou lavici míří Bobby Ryan (OTT), jenž u mantinelu zasáhl holí Pavla Bučněviče a dostal dvouminutový trest za hru vysokou holí.
     
    20:54
    Kevin Hayes se pokoušel prodrat mezi více soupeři a už se mu to skoro podařilo, protože se dostal až před branku, kde ovšem svou akci nezakončil.
     
    20:39
    A už v prvních desítkách vteřin sudí signalizují vyloučení. Henrik Lundqvist už je na střídačce a Rangers útočí.
     
    20:01
    Souboj mezi Mikou Zibanejadem a Mattem Duchenem vyzněl pro nedávnou posilu Senators, přesto jsou u kotouče jako první Rangers...
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku: 10 – 7
    Přesilové hry: 0/1 – 0/2
    Vhazování: 56 % – 44 %
    Zablokované střely: 7 – 5
    Hity: 11 – 9
     
    Máme za sebou první třetinu s vlažným začátkem. První výraznější akci si připsali Rangers, kteří zahrozili kuriózně ve vlastním oslabení, při němž Rick Nash nezakončil přečíslení dvou na jednoho. O pár minut později orazítkoval tyč Mike Hoffman, kterého o něco déle vychytal skvělý Henrik Lundqvist. V první dvacetiminutovce nekapituloval ani Craig Anderson a oba brankáři tak úspěšně hájí čisté konto.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:59
    Senators pořádně zatrnulo! Nenápadná střela ze strany totiž skončila mezi betony Craiga Andersona a už se zdálo, že puk přešel brankovou čáru, ale podle opakovaného záběru tomu tak nebylo. Do šaten se tak půjde za stavu 0:0.
     
    19:43
    Domácí ovšem měli další příležitosti zahrozit. Craig Anderson nejprve pokryl zajímavý pokus Paula Careyho a následně neuspěl ani Jimmy Vesey.
     
    19:06
    Domácí tentokrát ujížděli do přečíslení tří na dva, ale museli akci rychle přerušit, protože čárový sudí gestikuloval ofsajd Rangers.
     
    18:36
    Neuvěřitelný Erik Karlsson měl svou chvilku. Nejprve během pár vteřin najel až na pravé křídlo, ale za několik vteřin už před vlastní brankou odvracel přihrávku na zcela volného a najíždějícího hráče Rangers.
     
    17:32
    Madison Square Garden zpozorněla, když se na levé straně dostal ke kotouči Pavel Bučněvič. Domácí střelec nic nevymýšlel a z levého kruhu pro vhazování zkoušel udeřit silou – neúspěšně.
     
    16:36
    Nádhera! Do přečíslení dvou na jednoho tentokrát ujela Ottawa, jejíž akci táhl Derick Brassard a z pravé strany krásně nahrál najíždějícímu Miku Hoffmanovi. Útočník Senators už doklepával puk do branky, jenže v té se svalil k ledu Henrik Lundqvist a pěkným zákrokem ze staré školy zabránil gólu.
     
    16:19
    Senators vyhazují kotouč do středního pásma.
     
    15:54
    Rangers to pomohlo k vybojování útočného pásma, jenže Rick Nash pálí od modré pouze do zadního mantinelu.
     
    15:41
    Až teď se domácím podařilo dostat na útočnou polovinu, kde se pokoušel prosadit Jimmy Vesey, jehož průnik po pravé straně zastavil jeden z obránců a puk následně za přispění teče skončil v hledišti. Vhazuje se v obranném pásmu Ottawy.
     
    14:54
    Početní výhody jsou oběma týmům spíš na obtíž. Úvodní půlminuta v podání Rangers připomněla předchozí nezdary soupeře, protože americký celek zatím nedokázal dostat kotouč na delší časový úsek do útočné třetiny.
     
    Na grafice se objevila zajímavá informace. Dnes je tomu přesně 11 let, co dal Jaromír Jágr za Rangers svůj 600. gól v NHL!
     
    14:24
    Přesilovou hru si tentokrát zahrají Rangers. Mats Zuccarello napadal v rohu kluziště rozehrávajícího Erika Karlssona, když se mu do cesty postavil Johnny Oduya (OTT) a hitem ho poslal k ledu – dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    13:44
    Hra se divoce přenáší z jedné strany na druhou, ale bez střeleckého efektu. Puk tentokrát skončil v ochranné síti. Vhazuje se na polovině hřiště.
     
    12:48
    Výbornou práci odvedl opět Boo Nieves, který zpoza branky našel najíždějícího Jimmyho Veseye, jenž střelou z mezikruží orazítkoval jen beton Craiga Andersona! Následně musel hostující brankář krýt další střelecký pokus kousek od modré čáry a kotouč pokryl. Z následné mely žádné tresty nevzešly.
     
    12:31
    Za brankou Senators výborně zabojoval Boo Nieves, který na hranici kruhu pobídl k neúspěšné střele Paula Careyho.
     
    11:58
    Znovu se vhazovalo po levici švédského brankáře ve službách Rangers, jenže Ottawa tlak nevybojovala a hra se stěhuje do středního pásma.
     
    11:12
    Madison Square Garden to jen zacinkalo. Na pravé strany se u modré čáry dostal ke střele Derick Brassard a povedenou střelou orazítkoval brankovou konstrukci Henrika Lundqvista!
     
    10:33
    První střelecký pokus si připsal také centr čtvrtého útoku Boo Nieves. Útočník Rangers se dostal ke střele v pravém kruhu, hezky ji ukryl za bránícím hráčem, jenže na zkušeného Craiga Andersona si nepřišel.
     
    09:47
    Senators nedostali kotouč ze třetiny a už se zdálo, že se Rangers podaří zavřít soupeře pod zámkem, ale pak se k puku dostal Mark Stone a na poslední chvíli svůj tým osvobodil.
     
    09:08
    Už už se Rangers vydali do druhého přečíslení dvou na jednoho, které nakonec zakončili střelou z větší dálky, ale pokus domácího útočníka pokryl Craig Anderson pravým betonem.
     
    07:49
    Tentokrát už Henrik Lundqvist ukázal, co mu jde na jedničku! Mrštnou lapačkou zlikvidoval střelu z pravé strany.
     
    07:44
    Domácí arénou to jen zahučelo poté, co Derick Brassard pálil z levého kruhu a Mark Stone projel brankovištěm, kde mírně zasáhl domácího brankáře. Henrik Lundqvist však situaci trochu přihrál a sudí mu to "nesežral".
     
    07:17
    Čtvrtá útočná formace Ottawy splnila svůj úkol na jedničku. Dostala kotouč do útočné třetiny a donutila domácí chybovat. Kevin Shattenkirk (NYR) totiž zbytečně vyhodil kotouč mimo hrací plochu – druhá přesilová hra.
     
    Necelých sedm minut první třetiny už máme za sebou a potěšující zprávou je, že zatím utekly jako voda. Bohužel pro oko hokejového diváka nenabídly žádnou velkou hitparádu, snad jen s výjimkou úvodní šance Rangers.
     
    06:47
    Kotouč opustil hrací plochu a hra je pochopitelně přerušena. Máme tu první komerční přestávku.
     
    06:17
    Nejbezpečnější šanci přesilové hry Senators měli kuriózně domácí! Mike Hoffman nedokázal na modré čáře zakončit, přišel o kotouč a Rick Nash ujel do přečíslení s Kevinem Hayesem. Kanaďan nahrával z levé strany, kolega z útoku mu puk vrátil a kanonýr mohl dorážet do odkryté branky Craiga Andersona – minul.
     
    06:06
    Mike Hoffman tentokrát poslal z kruhu lehkou střelu na branku, se kterou měl Henrik Lundqvist menší porci práce a puk vyrazil vyrážečkou.
     
    05:26
    První polovina přesilové hry Ottawě vůbec nevyšla. Když už se Kanaďané dostali do útočného pásma, honili kotouč pouze v rozích, odkud ho Rangers vyhodili až za branku Craiga Andersona.
     
    04:26
    Že bychom se dočkali? Obránce Branden Smith (NYR) sekl za brankou Marka Stonea, který se hnal za kotoučem a nabídl tak Senators první přesilovou hru zápasu.
     
    03:57
    Úvodní minuty nabízí střídavé držení kotouče na obou stranách, když ani jeden z celků nedokázal vymyslet nebezpečnou akci. Další příležitost má Ottawa, která rozehrává zpoza své branky.
     
    03:05
    Neúspěchem skončila také útočná snaha domácích. Ti dostali kotouč do útočné třetiny, kde se obraně Senators podařilo udržet kotouč v rozích, případně u mantinelů. Oba týmy tak na první výraznější šanci čekají.
     
    02:29
    Obránce Erik Karlsson zamíchal s kotoučem za vlastní modrou, posunul ho doprava, kde ho do útočné třetiny prodloužil jeden z hráčů v bílém, jenže domácí obrana byla pozorná a puku se zmocnila.
     
    01:44
    Útočník J.T. Miller se pokoušel prosadit po levé straně kluziště, dostal se s kotoučem až do kruhu pro vhazování, ale s obráncem na zádech zakončit nedokázal.
     
    01:06
    Ottawa se drží v útočném pásmu. Erik Karlsson se pokoušel nahodit kotouč na hůl clonícího Dericka Brassarda, jenže neúspěšně. Ubrání se Rangers?
     
    00:17
    Úvodní náznak akce obstarali Rangers, kteří se snažili prosadit nahozeným kotoučem a jejich útočná akce vzala rychlé za své.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní pětky obou týmů s gólmany v zádech už stojí na modrých čarách. Madison Square Garden právě dozněla kanadská hymna a po té americké už přijde na řadu úvodní vhazování!
     
    Úvodní sestavy:

    New York Rangers: H. Lundqvist – Holden, McDonagh (C), Shattenkirk, Skjei, Br. Smith, M. Staal (A) – Bučněvič, Zibanejad, Kreider – Fast, K. Hayes, Rick Nash (A) – Zuccarello (A), J. T. Miller, Grabner – Carey, Nieves, Vesey.

    Ottawa Senators: C. Anderson – E. Karlsson (C), Claesson, Ceci, Phaneuf (A), Borowiecki, Oduya – Mark Stone (A), Brassard, Dzingel – B. Ryan, Duchene, Pyatt – DiDomenico, Pageau, Hoffman – Burrows, N. Thompson, N. Paul.

    Rozhodčí: T. Peel, G. Hebert – B. Kovachik, P. Racicot.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Dnešní souboj bude řídit zkušená čtyřka rozhodčích, z nichž tři začali pískat v NHL už v 90. letech. Hlavním sudím bude Tim Peel, jenž má na kontě už 1155 zápasů, zatímco jeho kolega Ghislain Hebert celkem 442.

    Na čarách pak budou zkušení kanadští borci Brad Kovachik a Pierre Racicot. Zkušenějším je druhý jmenovaný se 1613 zápasy v NHL, jeho parťáka jich má 1371.
     
    Obě mužstva se naposledy potkala v květnu v rámci 2. kola Stanley Cupu, kdy se po šesti zápasech radovala Ottawa. Ta rozhodla o postupu právě v New Yorku, kde zvítězila 4:2 a stejným poměrem tak ovládla celou sérii.
     
    Rangers přišli o sérii výher, zaberou doma?

    V podobné situaci jsou také Rangers, kteří sice v první polovině listopadu vyhráli pět domácích zápasů v řadě, ale o svou vítěznou sérii přišli. Po třech výhrách v základní hrací době nad Columbusem, Bostonem a Edmontonem opět vyjeli na kluziště soupeřů a série skončila.

    Celek z New Yorku nejprve padl na půdě Chicaga jednoznačně 3:6 a v noci z pátku na sobotu přidal druhou venkovní porážku na ledě Columbusu. Proti Blue Jackets ovšem hosté ani jednou neskórovali a odvezli si porážku 0:2.
     
    Senators po návratu z Evropy strádají

    Získali Matta Duchena z Colorada, ve Stockholmu v rámci evropského tripu nad Avalanche dvakrát zvítězili, ale po návratu do zámoří se Senators trápí. Ottawa v posledních duelech nestačila na Pittsburgh, s nímž doma prohrála 1:3, zatímco v sobotu večer podlehla překvapivě Arizoně 2:3 po prodloužení.
     
    Všem fanouškům hokeje přeji příjemný začátek pondělku. Už hodinu po půlnoci vypukne další ze série zápasů NHL, ve které se na ledě New York Rangers představí Ottawa. Utkání začíná v 1:00 a my budeme u toho!

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 25. K. Hayes (Fast, Vesey), 45. Grabner (M. Staal, Zuccarello), 58. Zibanejad (Zuccarello, Kreider)


    New York Rangers: H. Lundqvist – Holden, McDonagh (C), Shattenkirk, Skjei, Br. Smith, M. Staal (A) – Bučněvič, Zibanejad, Kreider – Fast, K. Hayes, Rick Nash (A) – Zuccarello (A), J. T. Miller, Grabner – Carey, Nieves, Vesey.
    Ottawa Senators: C. Anderson – E. Karlsson (C), Claesson, Ceci, Phaneuf (A), Borowiecki, Oduya – Mark Stone (A), Brassard, Dzingel – B. Ryan, Duchene, Pyatt – DiDomenico, Pageau, Hoffman – Burrows, N. Thompson, N. Paul.

    Rozhodčí: T. Peel, G. Hebert – B. Kovachik, P. Racicot

    Diváci: 17 524
    thejrc.org