Carolina – NY Islanders 4:2 (kon.) | Detroit – Colorado 3:4 (po pr.) | NY Rangers – Ottawa 3:0 (kon.)
Vegas – Los Angeles 4:2 (kon.) | Anaheim – Florida 3:2 (kon.)
konec
New York Rangers
3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Ottawa Senators
Pondělí 20.11.2017, 01:00 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Všem fanouškům hokeje přeji příjemný začátek pondělku. Už hodinu po půlnoci vypukne další ze série zápasů NHL, ve které se na ledě New York Rangers představí Ottawa. Utkání začíná v 1:00 a my budeme u toho!
     
    Senators po návratu z Evropy strádají

    Získali Matta Duchena z Colorada, ve Stockholmu v rámci evropského tripu nad Avalanche dvakrát zvítězili, ale po návratu do zámoří se Senators trápí. Ottawa v posledních duelech nestačila na Pittsburgh, s nímž doma prohrála 1:3, zatímco v sobotu večer podlehla překvapivě Arizoně 2:3 po prodloužení.
     
    Rangers přišli o sérii výher, zaberou doma?

    V podobné situaci jsou také Rangers, kteří sice v první polovině listopadu vyhráli pět domácích zápasů v řadě, ale o svou vítěznou sérii přišli. Po třech výhrách v základní hrací době nad Columbusem, Bostonem a Edmontonem opět vyjeli na kluziště soupeřů a série skončila.

    Celek z New Yorku nejprve padl na půdě Chicaga jednoznačně 3:6 a v noci z pátku na sobotu přidal druhou venkovní porážku na ledě Columbusu. Proti Blue Jackets ovšem hosté ani jednou neskórovali a odvezli si porážku 0:2.
     
    Obě mužstva se naposledy potkala v květnu v rámci 2. kola Stanley Cupu, kdy se po šesti zápasech radovala Ottawa. Ta rozhodla o postupu právě v New Yorku, kde zvítězila 4:2 a stejným poměrem tak ovládla celou sérii.
     
    Dnešní souboj bude řídit zkušená čtyřka rozhodčích, z nichž tři začali pískat v NHL už v 90. letech. Hlavním sudím bude Tim Peel, jenž má na kontě už 1155 zápasů, zatímco jeho kolega Ghislain Hebert celkem 442.

    Na čarách pak budou zkušení kanadští borci Brad Kovachik a Pierre Racicot. Zkušenějším je druhý jmenovaný se 1613 zápasy v NHL, jeho parťáka jich má 1371.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    New York Rangers: H. Lundqvist – Holden, McDonagh (C), Shattenkirk, Skjei, Br. Smith, M. Staal (A) – Bučněvič, Zibanejad, Kreider – Fast, K. Hayes, Rick Nash (A) – Zuccarello (A), J. T. Miller, Grabner – Carey, Nieves, Vesey.

    Ottawa Senators: C. Anderson – E. Karlsson (C), Claesson, Ceci, Phaneuf (A), Borowiecki, Oduya – Mark Stone (A), Brassard, Dzingel – B. Ryan, Duchene, Pyatt – DiDomenico, Pageau, Hoffman – Burrows, N. Thompson, N. Paul.

    Rozhodčí: T. Peel, G. Hebert – B. Kovachik, P. Racicot.
     
    Úvodní pětky obou týmů s gólmany v zádech už stojí na modrých čarách. Madison Square Garden právě dozněla kanadská hymna a po té americké už přijde na řadu úvodní vhazování!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Úvodní náznak akce obstarali Rangers, kteří se snažili prosadit nahozeným kotoučem a jejich útočná akce vzala rychlé za své.
     
    01:06
    Ottawa se drží v útočném pásmu. Erik Karlsson se pokoušel nahodit kotouč na hůl clonícího Dericka Brassarda, jenže neúspěšně. Ubrání se Rangers?
     
    01:44
    Útočník J.T. Miller se pokoušel prosadit po levé straně kluziště, dostal se s kotoučem až do kruhu pro vhazování, ale s obráncem na zádech zakončit nedokázal.
     
    02:29
    Obránce Erik Karlsson zamíchal s kotoučem za vlastní modrou, posunul ho doprava, kde ho do útočné třetiny prodloužil jeden z hráčů v bílém, jenže domácí obrana byla pozorná a puku se zmocnila.
     
    03:05
    Neúspěchem skončila také útočná snaha domácích. Ti dostali kotouč do útočné třetiny, kde se obraně Senators podařilo udržet kotouč v rozích, případně u mantinelů. Oba týmy tak na první výraznější šanci čekají.
     
    03:57
    Úvodní minuty nabízí střídavé držení kotouče na obou stranách, když ani jeden z celků nedokázal vymyslet nebezpečnou akci. Další příležitost má Ottawa, která rozehrává zpoza své branky.
     
    04:26
    Že bychom se dočkali? Obránce Branden Smith (NYR) sekl za brankou Marka Stonea, který se hnal za kotoučem a nabídl tak Senators první přesilovou hru zápasu.
     
    05:26
    První polovina přesilové hry Ottawě vůbec nevyšla. Když už se Kanaďané dostali do útočného pásma, honili kotouč pouze v rozích, odkud ho Rangers vyhodili až za branku Craiga Andersona.
     
    06:06
    Mike Hoffman tentokrát poslal z kruhu lehkou střelu na branku, se kterou měl Henrik Lundqvist menší porci práce a puk vyrazil vyrážečkou.
     
    06:17
    Nejbezpečnější šanci přesilové hry Senators měli kuriózně domácí! Mike Hoffman nedokázal na modré čáře zakončit, přišel o kotouč a Rick Nash ujel do přečíslení s Kevinem Hayesem. Kanaďan nahrával z levé strany, kolega z útoku mu puk vrátil a kanonýr mohl dorážet do odkryté branky Craiga Andersona – minul.
     
    06:47
    Kotouč opustil hrací plochu a hra je pochopitelně přerušena. Máme tu první komerční přestávku.
     
    Necelých sedm minut první třetiny už máme za sebou a potěšující zprávou je, že zatím utekly jako voda. Bohužel pro oko hokejového diváka nenabídly žádnou velkou hitparádu, snad jen s výjimkou úvodní šance Rangers.
     
    07:17
    Čtvrtá útočná formace Ottawy splnila svůj úkol na jedničku. Dostala kotouč do útočné třetiny a donutila domácí chybovat. Kevin Shattenkirk (NYR) totiž zbytečně vyhodil kotouč mimo hrací plochu – druhá přesilová hra.
     
    07:44
    Domácí arénou to jen zahučelo poté, co Derick Brassard pálil z levého kruhu a Mark Stone projel brankovištěm, kde mírně zasáhl domácího brankáře. Henrik Lundqvist však situaci trochu přihrál a sudí mu to "nesežral".
     
    07:49
    Tentokrát už Henrik Lundqvist ukázal, co mu jde na jedničku! Mrštnou lapačkou zlikvidoval střelu z pravé strany.
     
    09:08
    Už už se Rangers vydali do druhého přečíslení dvou na jednoho, které nakonec zakončili střelou z větší dálky, ale pokus domácího útočníka pokryl Craig Anderson pravým betonem.
     
    09:47
    Senators nedostali kotouč ze třetiny a už se zdálo, že se Rangers podaří zavřít soupeře pod zámkem, ale pak se k puku dostal Mark Stone a na poslední chvíli svůj tým osvobodil.
     
    10:33
    První střelecký pokus si připsal také centr čtvrtého útoku Boo Nieves. Útočník Rangers se dostal ke střele v pravém kruhu, hezky ji ukryl za bránícím hráčem, jenže na zkušeného Craiga Andersona si nepřišel.
     
    11:12
    Madison Square Garden to jen zacinkalo. Na pravé strany se u modré čáry dostal ke střele Derick Brassard a povedenou střelou orazítkoval brankovou konstrukci Henrika Lundqvista!
     
    11:58
    Znovu se vhazovalo po levici švédského brankáře ve službách Rangers, jenže Ottawa tlak nevybojovala a hra se stěhuje do středního pásma.
     
    12:31
    Za brankou Senators výborně zabojoval Boo Nieves, který na hranici kruhu pobídl k neúspěšné střele Paula Careyho.
     
    12:48
    Výbornou práci odvedl opět Boo Nieves, který zpoza branky našel najíždějícího Jimmyho Veseye, jenž střelou z mezikruží orazítkoval jen beton Craiga Andersona! Následně musel hostující brankář krýt další střelecký pokus kousek od modré čáry a kotouč pokryl. Z následné mely žádné tresty nevzešly.
     
    13:44
    Hra se divoce přenáší z jedné strany na druhou, ale bez střeleckého efektu. Puk tentokrát skončil v ochranné síti. Vhazuje se na polovině hřiště.
     
    14:24
    Přesilovou hru si tentokrát zahrají Rangers. Mats Zuccarello napadal v rohu kluziště rozehrávajícího Erika Karlssona, když se mu do cesty postavil Johnny Oduya (OTT) a hitem ho poslal k ledu – dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    Na grafice se objevila zajímavá informace. Dnes je tomu přesně 11 let, co dal Jaromír Jágr za Rangers svůj 600. gól v NHL!
     
    14:54
    Početní výhody jsou oběma týmům spíš na obtíž. Úvodní půlminuta v podání Rangers připomněla předchozí nezdary soupeře, protože americký celek zatím nedokázal dostat kotouč na delší časový úsek do útočné třetiny.
     
    15:41
    Až teď se domácím podařilo dostat na útočnou polovinu, kde se pokoušel prosadit Jimmy Vesey, jehož průnik po pravé straně zastavil jeden z obránců a puk následně za přispění teče skončil v hledišti. Vhazuje se v obranném pásmu Ottawy.
     
    15:54
    Rangers to pomohlo k vybojování útočného pásma, jenže Rick Nash pálí od modré pouze do zadního mantinelu.
     
    16:19
    Senators vyhazují kotouč do středního pásma.
     
    16:36
    Nádhera! Do přečíslení dvou na jednoho tentokrát ujela Ottawa, jejíž akci táhl Derick Brassard a z pravé strany krásně nahrál najíždějícímu Miku Hoffmanovi. Útočník Senators už doklepával puk do branky, jenže v té se svalil k ledu Henrik Lundqvist a pěkným zákrokem ze staré školy zabránil gólu.
     
    17:32
    Madison Square Garden zpozorněla, když se na levé straně dostal ke kotouči Pavel Bučněvič. Domácí střelec nic nevymýšlel a z levého kruhu pro vhazování zkoušel udeřit silou – neúspěšně.
     
    18:36
    Neuvěřitelný Erik Karlsson měl svou chvilku. Nejprve během pár vteřin najel až na pravé křídlo, ale za několik vteřin už před vlastní brankou odvracel přihrávku na zcela volného a najíždějícího hráče Rangers.
     
    19:06
    Domácí tentokrát ujížděli do přečíslení tří na dva, ale museli akci rychle přerušit, protože čárový sudí gestikuloval ofsajd Rangers.
     
    19:43
    Domácí ovšem měli další příležitosti zahrozit. Craig Anderson nejprve pokryl zajímavý pokus Paula Careyho a následně neuspěl ani Jimmy Vesey.
     
    19:59
    Senators pořádně zatrnulo! Nenápadná střela ze strany totiž skončila mezi betony Craiga Andersona a už se zdálo, že puk přešel brankovou čáru, ale podle opakovaného záběru tomu tak nebylo. Do šaten se tak půjde za stavu 0:0.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou první třetinu s vlažným začátkem. První výraznější akci si připsali Rangers, kteří zahrozili kuriózně ve vlastním oslabení, při němž Rick Nash nezakončil přečíslení dvou na jednoho. O pár minut později orazítkoval tyč Mike Hoffman, kterého o něco déle vychytal skvělý Henrik Lundqvist. V první dvacetiminutovce nekapituloval ani Craig Anderson a oba brankáři tak úspěšně hájí čisté konto.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku: 10 – 7
    Přesilové hry: 0/1 – 0/2
    Vhazování: 56 % – 44 %
    Zablokované střely: 7 – 5
    Hity: 11 – 9
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Souboj mezi Mikou Zibanejadem a Mattem Duchenem vyzněl pro nedávnou posilu Senators, přesto jsou u kotouče jako první Rangers...
     
    20:39
    A už v prvních desítkách vteřin sudí signalizují vyloučení. Henrik Lundqvist už je na střídačce a Rangers útočí.
     
    20:54
    Kevin Hayes se pokoušel prodrat mezi více soupeři a už se mu to skoro podařilo, protože se dostal až před branku, kde ovšem svou akci nezakončil.
     
    20:58
    Na trestnou lavici míří Bobby Ryan (OTT), jenž u mantinelu zasáhl holí Pavla Bučněviče a dostal dvouminutový trest za hru vysokou holí.
     
    21:45
    Senators se několikrát nepodařilo vyhodit kotouč a Rangers obléhají branku Craiga Andersona. Až na pár nepřesných pokusů jsou ale zatím bez větší příležitosti.
     
    22:18
    Ottawa nakonec kotouč přece jen vyhodila a napadající Tom Pyatt navíc získal cenné vteřiny z trestu Bobbyho Ryana.
     
    22:47
    Velká šance Rangers gólem nekončí! Mats Zuccarello dostal puk v rohu kluziště a okamžitě si všiml zcela volného Kevina Shattenkirka, jenž z mezikruží pálil nepřesně. To byla velká škoda...
     
    23:03
    Sražený kotouč končí v moci Craiga Andersona, který pochopitelně nikam nespěchá a po zvládnutém oslabení raději puk pokryl.
     
    23:24
    Dlouhý pas Rangers svého adresáta nenašel, proto se hra přesune před branku Henrika Lundqvista – zakázané uvolnění.
     
    24:13
    Obránce Erik Karlsson v klidu založil další útočnou akci, jenže bohužel k ohrožení domácí svatyně nevedla. Senators se musí bránit.
     
    24:35
    A zatím se jim to daří. Rangers sice drží hru na útočné polovině, ale zatím se do zakončení nedostali.
     
    24:46
    Rangers právě vstřelili branku!
    Zakřikl jsem to. Jesper Fast výborně zabojoval v rohu kluziště, kde si vyměnil kotouč s Jimmym Veseyem a parádní přihrávkou našel na zadním kruhu pro vhazování KEVINA HAYESE. Domácí útočník už měl snadnou pozici a ten přesnou dělovkou otevřel skóre – 1:0! Asistence: Jesper Fast, Jimmy Vesey.
    24:46 Kevin HAYES - 1:0
     
    26:05
    Vstřelená branka Rangers hosty opařila a nešťastné utkání dnes hraje zejména obránce Cody Ceci, jenž ztratil už několikátý kotouč a nabídl domácím další střeleckou příležitost. Craig Anderson naštěstí pro hosty zasahovat nemusel.
     
    26:47
    Oba týmy se několik vteřin přetahovaly o kotouč u mantinelu v obrannému pásmu Ottawy, až se puku zmocnili domácí a z levé strany přišla přihrávka na volného J.T. Millera, kterému ovšem střela z hranice pravého kruhu sjela po čepeli a puk opustil hrací plochu.
     
    27:02
    Trio hráčů Ottawy bojovalo v rohu obranného pásma proti dvěma soupeřům, až nakonec získalo kotouč a dokázalo ho vyhodit.
     
    27:15
    Kanadský celek se ovšem musí znovu bránit. Derick Brassard (OTT) napadal rozehrávku Rangers, ale se svou snahou to přehnal a podržel si soupeře – dvě minuty.
     
    27:21
    První střelecký pokus gólové parametry neměl. Krátce po vhazování střílel od modré čáry Pavel Bučněvič, ale trefil jen hlouček hráčů před brankou Ottawy.
     
    27:31
    Někdo z domácích hráčů zahrál vysokou holí a hra se přesunula před branku Rangers, což pochopitelně vyhovuje Ottawě.
     
    27:53
    Domácí se okamžitě vydali do útoku a pobavili publikum. Jmenovitě Mats Zuccarello, který na útočné modré dostal po přerušení výchovný pohlavek od tvrďáka Diona Phaneufa, ale pošťouchnutí od vyššího soupeře si nenechal líbit a dal to ručně najevo.
     
    28:39
    Tato přesilová hra je v podání Rangers špatná. Další útočná kombinace vyvrcholila střelou od modré do prvního bránícího hráče.
     
    29:13
    Mika Zibanejad najel za branku Ottawy a nabil před ní Matsi Zuccarellovi, ale norský útočník pálil nepřesně. Zdá se, že Senators toto oslabení ustojí.
     
    29:47
    Ottawa si na malou chvíli vybojovala kotouč v útočné třetině, kde o něj vzápětí přišla a opět se musí bránit.
     
    30:08
    K obranné akci ale nedošlo, protože Rangers zachybovali a puk se vrátil do moci Erika Karlssona, jenž se na pravé straně prodral až ke střele, jenže bohužel pro hosty už pálil z velkého úhlu.
     
    30:46
    Dvě střely od modré v podání Rangers ke gólu nevedly, ačkoliv způsobily před brankou Craiga Andersona menší zmatky. Pokračujeme za brankou domácích s pukem v jejich moci.
     
    31:23
    Oba týmy se v posledních vteřinách střídají v držení kotouče a nedaří se jim přejít obranný val soupeře.
     
    31:52
    Několik vteřin Ottawa kombinovala v útočném pásmu, bohužel pro ni ale nedokázala hru uklidnit a několikrát se hra přesunula do středního pásma.
     
    32:11
    Kotouč znovu opustil hrací plochu, což znamená další komerční přestávku za těsného vedení domácích. Dočkáme se vyrovnání?
     
    32:36
    Už devět minut čeká Ottawa na střelu, ale čekání už nemusí trvat dlouho. Rangers se totiž nepřesnou rozehrávkou dostávají do vlastní třetiny zakázaným uvolněním.
     
    33:02
    Ke střele se ovšem dostal pouze Bobby Ryan, jenž od modré čáry pálil pouze do bránícího hráče. Henrik Lundqvist je tak nadále bez práce.
     
    33:26
    Další zakázané uvolnění v podání Rangers, když Brendan Smith přerušil tlak Ottawy a poslal kotouč až za branku Craiga Andersona.
     
    33:45
    Rychlý kontr Rangers skončil špatným zpracováním a pádem Jespera Fasta na útočné modré čáře. Tlak domácích přesto pokračoval a přinesl nepřesný střelecký pokus Ricka Nashe.
     
    34:26
    Pokračujeme za brankou Ottawy, která zpoza Craiga Andersona zakládá další útočný výpad. Bude úspěšný?
     
    34:48
    Zatím ne, protože Rangers už odrazili dva náznaky útoku v podání Senators. V této pasáži zápasu zatím žádnou výraznější akci nesledujeme a může za to i střelecké trápení hostů, kteří zatím vypálili na branku jen desetkrát!
     
    35:55
    Když už se do zakončení dostal Mark Stone, tak z pravé strany trefil jen brusli bránícího hráče. O několik vteřin později přece jen pálil ještě Johnny Oduya, jehož ránu ukryl ve své výstroji Henrik Lundqvist – komerční přestávka.
     
    Když opomineme utkání Anaheimu s Floridou, které před malou chvílí začalo, zatím sledujeme nejchudší utkání dnešní noci. Pokud se ale chcete začíst i do dalších zápasů, zajímavým čtením může být přenos mezi Vegas a Los Angeles, protože Golden Knights vedou po dvanácti minutách už 3:0!
     
    36:21
    Zajímavý protiútok Rangers zakončil Mika Zibanejad, jenž nejprve naznačil střelu a následně se pokusil na svého bývalého parťáka vyzrát střelou mezi betony – neúspěšně.
     
    36:50
    Rangers opět dostávají kotouč daleko od své branky a defenzivní hráči Ottawy se pro něj musí vracet až do vlastní třetiny.
     
    37:15
    Znovu, znovu a znovu...
     
    37:33
    Na levé straně se pokoušel vystřelil Ryan Dzingel, jenž se pokusil ukrýt svou střelu za Kevina Shattenkirka, ale Henrik Lundqvist byl pozorný.
     
    37:56
    Obránce Mark Borowiecki hledal dlouhou přihrávkou někoho ze svých spoluhráčů a nakonec nikoho nenašel – bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    38:15
    Erik Karlsson tentokrát odešel jako poražený, když v rohu kluziště neudržel kotouč a skončil na ledu, po čemž pálil od modré čáry Ryan McDonagh, ale náskok nenavýšil.
     
    38:49
    Pár vteřin jsme sledovali velmi zajímavou situaci, kdy Ryan McDonagh míchal s kotoučem ve vlastním pásmu, ale nejvýše postavený hráč Ottawy Bobby Ryan pouze čekal na modré čáře.
     
    39:27
    Nejlepší střelec Senators Mart Stone pálil pouze mimo tři tyče. Tlak Ottawy přesto pokračuje, ale času už moc nezbývá.
     
    39:51
    Erik Karlsson pálil z pravé strany a bohužel pro svůj tým pouze do brusle bránícího soupeře.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Všude padají góly jako hrušky ze stromu, jen v New Yorku se jaksi šetří. Ve druhé třetině jsme viděli zatím jediný gól v podání Kevina Hayese, jenž ovšem zakončil povedenou akci Rangers. Ti zatím pohodlně kráčí za výhrou, protože Ottawa je v koncovce bezzubá, a když už se do zakončení dostane, zasáhne jistý Henrik Lundqvist.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku: 17 – 15
    Přesilové hry: 0/3 – 0/2
    Vhazování: 54 % – 46 %
    Zablokované střely: 13 – 15
    Hity: 21 – 15
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:48
    K prvnímu střeleckému pokusu třetí třetiny se dostal Mark Stone, jehož střele z pravé strany chyběla potřebná přesnost.
     
    40:58
    A zahrozili také Rangers! Rick Nash dostal výbornou přihrávku do jízdy, ve středu hřiště si puk dvakrát přikopl a poté střelou z mezikruží orazítkoval tyč.
     
    41:11
    Ottawa doplatila na svou nepřesnost a po zakázaném uvolnění se bude vhazovat znovu před její brankou.
     
    42:01
    Senators se podařilo vybojovat útočné pásmo, kde od modré čáry pálil Mark Borowiecki a jeho střelu Henrik Lundqvist pouze srazil do brankoviště. V něm chtěl dorazit volný puk Derick Brassard, ale švédský brankář ve službách domácích mu to svým levým betonem nedovolil!
     
    42:58
    Zákrok betonem si připsal také Craig Anderson, jenž na druhé straně pokryl střelu z levého kruhu pro vhazování.
     
    43:20
    Ottawa vyhrála vhazování v obranném pásmu Rangers a Cody Ceci okamžitě pálil. Bohužel pro něj i jeho spoluhráče trefil jen prvního bránícího hráče.
     
    43:35
    V pravém kruhu byl zcela osamocený Tom Pyatt, který zkoušel zakončit z úhlu a tvrdou střelou trefil masku Henrika Lundqvista. Hra byla pochopitelně přerušena a po krátké úpravě může švédský brankář opět pokračovat.
     
    43:58
    Další zakázané uvolnění v podání Rangers. Musíme říct, že dnes jich sledujeme celkem dost na obou stranách.
     
    44:33
    Senators vybojovali útočné pásmo, kde pálil tvrdě Bobby Ryan a pouze orazítkoval mantinel za brankou. Ottawa už se musí znovu bránit...
     
    44:52
    Rangers právě vstřelili branku!
    Nedáš, dostaneš. Lví podíl na druhé brance má Nick Holden, jenž vyvezl puk do třetiny, vystřelil a znovu ho dobruslil. Následně se ke kotouči dostal Mats Zuccarello, jenž pouze posunul na modrou čáru, kde stál Marc Staal a jeho střelu tahem tečoval do branky MICHAEL GRABNER – 2:0! Asistence: Marc Staal, Mats Zuccarello.
    44:52 Michael GRABNER - 2:0
     
    46:06
    Diváci v Madison Square Garden vidělo sérii střelecký pokusů na obou stranách, jenže gólová radost se nekonala. Ať už na straně domácích, nebo i na straně hostů, kteří už to budou mít hodně těžké, pokud nezačnou pálit účelněji.
     
    46:52
    Což o to, Ottawa je schopná dostat kotouč do útočné třetiny a kombinovat s ním, ale když už se jí to podaří, většinu času stráví u mantinelu, případně bojuje o kotouč u mantinelu.
     
    47:32
    Uf, tohle jsme vidět nechtěli. Obránce Branden Smith se přiřítil k Marku Borowieckému, kterého ramenem odstrčil a obránce Ottawy tvrdě narazil zády na mantinel. Zadák Senators nehybně ležel na ledě několik desítek vteřin a za asistence doktora se pomalu rozhýbal. Za asistence spoluhráčů už opouští ledovou plochu za potlesku tribun.
     
    47:32
    Obránce Branden Smith (NYR) už v utkání dohrál. Za svůj zákrok dostal pět plus deset minut a Senators tak budou mít příležitost pětiminutové přesilové hry. To je vhozená rukavice pro kanadský celek.
     
    47:50
    Ačkoliv náraz obránce Ottawy vypadal hrozivě, musím říct, že se mi vyloučení zdá velmi přísné. Náraz byl spíše nezaviněný, protože se jednalo o souboj rameno na rameno.
     
    48:23
    Pojďme zpět do hry. Ottawa pokračuje v tlaku kolem branky Rangers, při kterém pálil Erik Karlsson a tvrdou střelou od modré přepůlil hůl Michaela Grabnera.
     
    49:00
    Dion Phaneuf nahazuje kotouč do útočné třetiny. Senators pokračují v kombinaci a drží Rangers pod zámkem. Ti se snaží zbytečně nechybovat.
     
    49:33
    Norský štírek Mats Zuccarello využil zaváhání soupeře na modré čáře a vyhazuje kotouč. Další cenné vteřiny na účtě domácích.
     
    50:09
    Útočník Rick Nash rychle na vlastní modré čáře přistoupil k Eriku Karlssonovi a vyhazuje kotouč ze třetiny. Rangers se zatím výborně brání, pokud to zvládnou, bude to pro ně velká vzpruha do závěru zápasu.
     
    50:53
    Když už se Dion Phaneuf dostal ke střele, zasáhl Henrik Lundqvist! Ottawa nadále drží kotouč v útočném pásmu.
     
    51:22
    Ottawa má v útočném pásmu to nejlepší, co může nabídnout, ale zatím spíše kombinuje. Na můj vkus je to možná až překombinované, chtělo by to více přímočarosti.
     
    51:52
    Na druhou stranu se to lehko řekne, Rangers opravdu dobře brání a dokonce mohli znovu zahrozit. Dvojice Kevin Hayes – Rick Nash ovšem podobně jako v první třetině neuspěla – Ottawa musí začít od své branky.
     
    52:33
    Nejde tvrdit, že máme rozhodnuto, ale Rangers výrazně našlápli k vítězství. Ottawa si během pětiminutové přesilové hry nevytvořila žádnou výraznou hrozbu a ubráněné oslabení vlilo domácím čerstvou krev do žil. Teď už to budou mít Senators těžké – musí zabrat a mít i potřebnou dávku štěstí.
     
    53:51
    V poslední minutě se hra přelévala ze strany na stranu, když ani jeden z brankářů nezasahoval. Na puku je pochopitelně převážně Ottawa, která musí útočit. Rangers hrají hlavně zodpovědně.
     
    54:20
    A v závěru si pomáhají i zakázaným uvolněním. Po jednom z nich se bude znovu vhazovat vedle branky Henrika Lundqvista.
     
    54:45
    Ottawa opět loví kotouč ve středním pásmu. V podání Senators už je to spíše stres, zatímco na Rangers je vidět, že nemá kam spěchat a hraje v klidu.
     
    55:19
    Krásná kombinace v podání Rangers gólem nekončí. Rychlou narážečku zakončil na hranici levého kruhu Chris Kreider, jenž pěkně našel na zadní tyči J.T. Millera, jenž v klíčovou situaci promáchl.
     
    56:18
    Brankář Craig Anderson měl menší problémy, když se z nějakého důvodu ocitl na ledě a nemohl se zvednout. Když o několik vteřin později opustil kotouč hrací plochu, už jel ke střídačce po svých.
     
    56:23
    Jeden z hráčů Senators se pokusil překvapit prudkou přihrávkou do útočné třetiny, úspěch ovšem neslavil. Další zakázané uvolnění v podání Ottawy.
     
    57:00
    Zbývají poslední tři minuty základní hrací doby. Na závěrečný tlak Ottawy to zatím nevypadá, ale uvidíme, co nám přinesou další desítky vteřin.
     
    57:25
    Craig Anderson už opustil branku Senators! To je celkem překvapivý tah, protože přichází poměrně brzy.
     
    57:31
    Rangers právě vstřelili branku!
    Netrvalo to dlouho a celek z New Yorku přidávají třetí zásah. Na modré čáře se dostal puk na hůl MIKY ZIBANEJADA, který měl spoustu času, aby zamířil a poslal kotouč až do prázdné branky – 3:0! Asistence: Mats Zuccarello, Chris Kreider.
    57:31 Mika ZIBANEJAD - 3:0
     
    58:11
    Další zásah mohl přidat Rick Nash, který neuspěl pokusem z pravé strany kluziště. Zdá se, že výsledkovou krizi přesto odvrátí právě jeho tým.
     
    58:53
    Utkání už se spíše dohrává, ačkoliv Senators se snaží vstřelit alespoň čestný zásah. Rangers si však uvědomují, že hrají i za nulu Henrika Lundqvista, který by si ji rozhodně zasloužil.
     
    59:27
    A švédský brankář ji musel hájit i v posledních desítkách vteřin, když z pravého kruhu pro vhazování pálil Matt Duchene – neúspěšně.
     
    Konec zápasu.
     
    Zní závěrečná siréna a Rangers slaví! Na domácí půdě se po dvou porážkách radují z vítězství, když zdolali Ottawu 3:0 a mohou se radovat zaslouženě. Důvodem jejich triumfu byla výborná oslabení, jistý Henrik Lundqvist a zejména bídná koncovka Senators.

    Ti dnes působili celkem bezzubě a po návratu z Evropy si připisují už třetí porážku v řadě, kterou po Kevinu Hayesovi zařídili Michael Grabner a Mika Zibanejad.
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na branku: 27 – 20
    Přesilové hry: 0/3 – 0/3
    Vhazování: 48 % – 52 %
    Zablokované střely: 27 – 17
    Hity: 23 – 22
     
    Ve třech hvězdách zápasu není o čem. Trojkou je výrazný autor dvou asistencí Mats Zuccarello, zatímco stříbrnou pozici uzmul Kevin Hayes. Kromě toho, že vstřelil první a vítězný gól, tak během celého zápasu dělal obraně Senators problémy. První místo pak zaslouženě míří do sbírky Henrika Lundqvista, který pokryl všech dvacet střel soupeře a pod výhru se podepsal vychytanou nulou.
     
    Hvězdy utkání

    1. Henrik Lundqvist (NYR) 20 zákroků, 0 gólů, 100 %
    2. Kevin Hayes (NYR) 1+0
    3. Mats Zuccarello (NYR) 0+2
     
    Pro sběratele čísel a statistik tu mám ještě poslední a důležitou informaci. Dnešní utkání sledovalo v Madison Square Garden celkem 17 524 diváků.
     
    Mně už nezbývá nic jiného, než vám popřát dobrou noc a vydařený vstup do nového pracovního týdne. Mějte se! (03:40:26)

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 25. K. Hayes (Fast, Vesey), 45. Grabner (M. Staal, Zuccarello), 58. Zibanejad (Zuccarello, Kreider)


    New York Rangers: H. Lundqvist – Holden, McDonagh (C), Shattenkirk, Skjei, Br. Smith, M. Staal (A) – Bučněvič, Zibanejad, Kreider – Fast, K. Hayes, Rick Nash (A) – Zuccarello (A), J. T. Miller, Grabner – Carey, Nieves, Vesey.
    Ottawa Senators: C. Anderson – E. Karlsson (C), Claesson, Ceci, Phaneuf (A), Borowiecki, Oduya – Mark Stone (A), Brassard, Dzingel – B. Ryan, Duchene, Pyatt – DiDomenico, Pageau, Hoffman – Burrows, N. Thompson, N. Paul.

    Rozhodčí: T. Peel, G. Hebert – B. Kovachik, P. Racicot

    Diváci: 17 524
    thejrc.org