Vítkovice – Mountfield HK 3:6 (kon.) | Chomutov – Třinec 3:5 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 5:4 (kon.)
Jihlava – Liberec 0:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Olomouc 4:3 (po pr.) | Pardubice – Litvínov 5:0 (kon.)
Sparta – Zlín 1:3 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
1:3 (0:0, 0:2, 1:1)
Berani Zlín
Úterý 21.11.2017, 18:30 • O2 arena, Praha • Tipsport extraliga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek všechno, loučím se s Vámi a u dalších online přenosů se mějte hezky. Na počtenou! (21:00:34)
     
    Utkání je minulostí. K vidění byl vcelku pohledný hokej, šťastnější byli Zlínští, kteří položili základní kameny svého vítězství hlavně ve druhé třetině. V 51. minutě se sice podařilo využít přesilovou hru Zbyňku Michálkovi, hned poté však vrátil hostům jejich dvougólový náskok Antonín Honejsek. Další góly už nepadly, a Zlín si tak veze domů tři cenné body do tabulky.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    V posledních vteřinách hry ještě z dálky zkusil tvrdou střelu takřka ze středového kruhu Michálek, Kašík si s jeho pokusem v pohodě poradil.
     
    59:29
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Richard Jarůšek – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Aukro Berani Zlín (Jakub Ferenc – 2 min., krosček).
     
    58:58
    V momentě, kdy zkusil střelu Říčka, Honzík pláchl na střídačku a domácí to zkusí v šesti hráčích v poli!
     
    58:42
    Sparťanští trenéři si ještě vybírají oddechový čas, nicméně se bude vhazovat v obranném pásmu Sparty.
     
    58:37
    Fořt se skvěle vymanil z rohu kluziště a předložil puk na dobře postaveného Kubiše. Tomu zablokoval hůl jeden z obránců, a puk tak skončil v ochranné síti za Honzíkovou brankou.
     
    57:57
    Kalina předal do útočného pásma Mikušovi, spolupráce dvou obránců ale neměla úspěch. Sparťané musejí začít ze svého pásma.
     
    57:14
    Následně se po pravé straně rozjel Miroslav Forman, jeho pokus vyrazil Kašík svou vyrážečkou. Vzápětí ještě celou situaci dojížděl Pech, ale zlínský gólman byl připraven.
     
    56:30
    Dvořák ihned po přejetí útočné modré zkusil rychlou střelu zápěstím, Kašík byl na svém místě a kotouč schoval ve své lapačce.
     
    56:05
    Švrček nabral rychlost ve středním pásmu, dopředu také měli našlápnuto Hlinka s Kumstátem, k nim se ale kotouč nedostal.
     
    55:06
    Honzík předává svým spoluhráčům za brankou, konkrétně Pavelkovi, který našel v útoku připraveného Formana. Toho ale včas odstavil od kotouče jeden z hostí.
     
    54:37
    Z mezikruží vyslal pořádnou dělovku Roberts Bukarts, zlínský útočník minul domácí klec o dobrý půlmetr a halou to jen zahučelo.
     
    54:08
    Okál zpoza branky přihrával na dobře postaveného Honejska, sparťanští beci se včas dokázali zorientovat.
     
    53:54
    Ondráček hledal za brankou najíždějícího Kubiše, rozhodčí však přerušuje hru kvůli hře vysokou holí.
    53:10 Antonín HONEJSEK - 1:3
     
    53:10
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hosté ze svého menšího tlaku skórují a berou si zpět svoje dvoubrankové vedení! Po zmatcích ve sparťanském brankovišti se nejlépe zorientoval ANTONÍN HONEJSEK, který bez problémů zasunul touš do domácí klece – 1:3! Asistence: Roberts Bukarts.
     
    53:05
    Zlínští přesunuli hru před Honzíka, který musel zasáhnout proti další zlínské střele. Hosté jsou v mírném náporu a odstřelují sparťanskou klec.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 52. Z. Michálek (Pech) – 29. Okál (Roberts Bukarts, Žižka), 30. Okál (Freibergs, Roberts Bukarts), 54. Honejsek (Roberts Bukarts)


    HC Sparta Praha: Honzík (Aittokallio) – T. Pavelka, Z. Michálek, Mikuš, Kalina, Švrček, Tomáš Dvořák, Nedomlel – Kumstát, Pech, Forman – Reichenberg, J. Hlinka, Jarůšek – Říčka, P. Vrána, Kudrna – Smejkal, Saponari, Rousek.
    Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Freibergs, Ferenc, Valenta, Matějíček, Žižka, Řezníček, Petran – Roberts Bukarts, Honejsek, Okál – O. Veselý, Fořt, Šťastný – Illo, P. Sedláček, Kubiš – J. Ondráček, Popelka, Klhůfek.

    Rozhodčí: Úlehla, Hodek – Kis, Pešek
    thejrc.org